karamela
AVClub Fanatic
- 6 November 2013
- 16,028
Ισχύει, βέβαια και εγώ οικογενειακώς κάνουμε αυτό που λες με τις διακοπές, έχουμε ήδη προγραμματίσει ταξίδια μέχρι και του χρόνου. Τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν βρήκα σε καλές τιμές εισιτήρια για Βραζιλία για καλοκαίρι του 2027 και τα έκλεισα, ενώ αυτές τις μέρες ψάχνουμε να δούμε τι θα κλείσουμε για του χρόνου το Πάσχα. Για την φετινή χρονιά μέχρι και τα Χριστούγεννα είναι όλα κλεισμένα και πληρωμένα…γλιτώνεις πολλά λεφτά αν τα κλείνεις νωρίτερα και ψάχνεις με υπομονή προσφορές κλπ. Και γενικά είναι από την φύση μου να μην κοιτάζω το τώρα αλλά σε βάθος χρόνου…..ε δεν μπορώ να ζω συνεχώς με το άγχος αν πάνε στραβά όλα και χάσω την δουλειά μου, πάθουμε κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας κλπ..σκεφτόμαστε θετικά και με αισιοδοξία και συνήθως οι αισιόδοξοι άνθρωποι κάπως τα φέρνει η μοίρα και τα καταφέρνουν καλύτερα!Σωστό σλλά ο περισσότερος κόσμος κοιτάζει το present value. Με άλλα λόγια τι θα βγει από την τσέπη του ΣΗΜΕΡΑ. Κανένσς δεν κάνει μακροπρόθεσμα πλάνα με σταδιακή απόσβεση στο μέλλον (αυτή είναι η νοοτροπία όταν υπάρχει σταθερότητα οικονομική). Ουτε δόση δεν τολμάνε πλέον. Γιατί; Διότι ειδικά στην χώρα μσς ισχύει το ρητό: "δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει" σε σντίθεση με άλλες χώρες που προγραμματίζουν π.χ. διακοπές 1 χρόνο πριν κσι προπληρώνουν κιόλσς (επειδή είμαι στον χώρο μπορώ να στο βεβαιώσω). 1 χρόνο πριν!
Στα αμάξια που μας μας ενδιαφέρει κιόλας στο νήμα, γενικά κοιτάζω ένα αμάξι τι θα δώσω σε βάθος π.χ. Δεκαετίας και πόσο θα το δώσω τότε…οπότε βγάζω ένα περίπου ποσό και κάνω μετά τις κατάλληλες κινήσεις…δεν κοιτάζω μόνο τι έδωσα σήμερα καθώς είναι λάθος σκεπτικό και σε οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα. Όπως το έχω υπολογίσει, ένα αμάξι πρέπει να φεύγει στην δεκαετία, από εκεί και πάνω και απαξιώνεται και αρχίζει να βγάζει έξοδα…αυτό που κάνουμε εμείς πλέον είναι αγορά καινουριου αμαξιού και στα 7-8 χρόνια το πολύ το δίνουμε και παίρνουμε καινούριο. Έτσι έχω πάντα φρέσκο αμάξι, χωρίς ζημιές, χωρίς να ευτελίζεται η αξία του σε αυτό που πουλαω, με καινούριες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς, με την καλύτερη δυνατή κατανάλωση κλπ. Τώρα π.χ.με το ηλεκτρικό πήγα το ΣΚ που μας πέρασε την κόρη μου στην Πάτρα για αγώνες καράτε, κυριολεκτικά μόνο τα διόδια πλήρωσα, τσάμπα μου βγήκε το πήγαινε έλα…αυτό το Σκ θα πάμε για μια κηδεία στην Θεσσαλονίκη, πάλι ελάχιστα θα δώσουμε….ολα αυτά τα μικροέξοδα που γλιτώνεις κάνουν απόσβεση στο αμάξι σε βάθος 8-10 ετών. Και έχεις και άνεση, ασφάλεια χωρίς φόβο αν θα φτάσω ή όχι εκεί που πάω.