Αυτοκινητιστικά νέα

"Γλίτωνα" σημαίνει θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Π.χ. ένα ή δυο ωραία επεισοδιάκια.. :)
Κοίτα αν τρως 33 ώρες στον δρόμο για να πας/ερθεις στην δουλειά τον μήνα και δουλεύει σωστά και αξιόπιστα το όλο σύστημα έστω στην Αθήνα, ναι συμφέρει να δώσεις 100 ευρώ τον μήνα, καθώς αυτές τις 33 ώρες μπορείς από το να κάνεις δουλειά μέχρι να χαζεύεις στο κινητό, να δεις ταινία σε Tablet να διαβάσεις βιβλίο κλπ. Απλά προσωπικά επειδή δεν τρώω τόσες ώρες στον δρόμο για την δουλειά (Max 6-8 ωρες τον μήνα) τα θεωρώ πάρα πολλά.

Το FSD οι Ευρωπαϊκές ασφαλιστικές ως τι σύστημα το καλύπτουν; Γιατί από όσο ξέρω ούτε επίπεδο 2 πιστοποίηση έχει η Tesla στην Ευρώπη ούτε επίπεδο 3.

γιατι να δωσει καποιος μπροστα 7500€ όταν μπορεί να δινει 100 μηνα μηνα και με την πιθανη ευελιξία να το κλεινει οποτε θελει? πχ καποιος που δεν τον ενδιαφερει καθημερινά το FSD, να το ενεργοποιοει περιστασιακα ή σε roadtrip κλπ. Θεωρω ειναι πιο ευέλικτο ετσι. μηνα μηνα βγαινει 6 χρονια γεμάτα fsd, μέχρι τότε εξάλλου, το οχημα μπορει να το έχεις δώσει, οπότε κερδισμένος και πάλι αν το διακόψεις. Ακόμα και παλαιότερα ο τίτλος εμενε στον χρήστη οχι στο όχημα, αλλα τι γινεται αν δεν ήθελες παλι tesla? Οχι οτι αυτο γίνεται βέβαια :P :P :P Απο μένα + στο subscription.
Αν τρως πολλές ώρες στον δρόμο κάθε μέρα στην κίνηση συμφέρει, απλά σαν τιμή τόσο τα 100 τον μήνα όσο και τα 7.500 εφάπαξ τα θεωρώ πολλά, έστω για τα Ελληνικά δεδομένα και δεν θα τα έδινα.

• Like
Reactions: Φρα.Πε.
Το FSD οι Ευρωπαϊκές ασφαλιστικές ως τι σύστημα το καλύπτουν; Γιατί από όσο ξέρω ούτε επίπεδο 2 πιστοποίηση έχει η Tesla στην Ευρώπη ούτε επίπεδο 3.
Τώρα το τσέκαρα και μόλις έλαβε έγκριση στην ΕΕ για επίπεδο 2. Δεν έχει πάρει για επίπεδο 3 που στην πράξη είναι αυτό που προσφέρει το FSD. Άρα δεν σε καλύπτει η ασφαλιστική σου σε περίπτωση ατυχήματος. Εντωμεταξύ για να είναι ορθή η εφαρμογή επιπέδου 2 απαιτείται από το ρυθμιστικό πλαίσιο οθόνη που βλέπει τα μάτια του οδηγού γιατί πρέπει ο οδηγός να κοιτάει μπροστά. Έχουν όλα τα Tesla τέτοια οθόνη εγκατεστημένη από το 2019; Αμφιβάλω...

Αν τρως πολλές ώρες στον δρόμο κάθε μέρα στην κίνηση συμφέρει, απλά σαν τιμή τόσο τα 100 τον μήνα όσο και τα 7.500 εφάπαξ τα θεωρώ πολλά, έστω για τα Ελληνικά δεδομένα και δεν θα τα έδινα.
Το επίπεδο 1 που έχει το Kuga μου που στρίβει τιμόνι σε συνδυασμό με το adaptive cruise control που δουλεύει και με στάσεις είναι απίστευτη ευκολία. Πατάω μόνο το κουμπί αν έχω σταματήσει σε φανάρι για να ξαναξεκινήσει. Σε χρήση κάθε πρωί που ανεβαίνω την Κηφισίας.
Θέλει μόνο προσοχή για φανάρι ή σε διασταυρώσεις πάνω σε καμπυλότητα του δρόμου χωρίς διαγραμμίσεις. Αλλά σιγά το πράγμα. Επίπεδο 3 θα ήθελα για την πόλη...το επίπεδο 2 για εθνική δεν μου λέει τίποτα σε σχέση με αυτό που έχω τώρα.

Η Tesla το κάνει αυτό με την κάμερα καμπίνας.

Δεν ξέρω αν την έχει από το 2019, το δικό μου πάντως (του 23) έχει.
Δεν το ήξερα, τότε λογικά ναι μπορεί. Απλά ελπίζω να έχει λύσει το ζήτημα με τις ασφαλιστικές και να μην βρεθεί κάποιος να προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας σε ατύχημα.

Το επίπεδο 1 που έχει το Kuga μου που στρίβει τιμόνι σε συνδυασμό με το adaptive cruise control που δουλεύει και με στάσεις είναι απίστευτη ευκολία. Πατάω μόνο το κουμπί αν έχω σταματήσει σε φανάρι για να ξαναξεκινήσει. Σε χρήση κάθε πρωί που ανεβαίνω την Κηφισίας.
Θέλει μόνο προσοχή για φανάρι ή σε διασταυρώσεις πάνω σε καμπυλότητα του δρόμου χωρίς διαγραμμίσεις. Αλλά σιγά το πράγμα. Επίπεδο 3 θα ήθελα για την πόλη...το επίπεδο 2 για εθνική δεν μου λέει τίποτα σε σχέση με αυτό που έχω τώρα.
Χρήσιμο είναι, με την τιμή των 100 ευρώ τον μήνα έχω θέμα....στο Kuga στο επίπεδο 1 έχει κάποια συνδρομή που έχεις? ή ήταν στο αμάξι εξαρχής χωρίς συνδρομές κλπ?

"Γλίτωνα" σημαίνει θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Π.χ. ένα ή δυο ωραία επεισοδιάκια.. :)
περα απο την πλάκα, σε μια δεκα(πεντα)ετια αυτα παιζει να ειναι απολύτως φυσιολογικά.... Η γενιά μας θεώρω θα προλάβει να το ζήσει απο το φουλ analog σε πλήρη αυτονομία, κατι που εμείς (σήμερα 40+) το βλεπουμε καχύπτοτα τωρα ,για καποιους θα ειναι η νόρμα αύριο...

Πάντως έχει ακουστεί οτι υπάλληλος της Tesla έχει αποκαλύψει ότι η αυτόνομη οδήγηση δεν είναι και τόσο αυτόνομη...Υπάρχουν υπάλληλοι που επεμβαίνουν. Οταν το σύστημα δει τα σκούρα, βαράνε alert στα συστήματά τους και παρεμβαίνουν online και νομίζει ο κόσμος ότι τους έσωσε το θεϊκό ΑΙ. Δεν νομίζω να πιστεύετε ότι γενικότερα δεν έχουν πρόσβαση στις κάμερες.

Πάντως έχει ακουστεί οτι υπάλληλος της Tesla έχει αποκαλύψει ότι η αυτόνομη οδήγηση δεν είναι και τόσο αυτόνομη...Υπάρχουν υπάλληλοι που επεμβαίνουν. Οταν το σύστημα δει τα σκούρα, βαράνε alert στα συστήματά τους και παρεμβαίνουν online και νομίζει ο κόσμος ότι τους έσωσε το θεϊκό ΑΙ. Δεν νομίζω να πιστεύετε ότι γενικότερα δεν έχουν πρόσβαση στις κάμερες.
Σε δύσκολες στιγμές με αποκριση ms το αυτονομο θα σε σώσει γιατι ενεργεί ακαριαία και υπάρχουν πληθώρα απο videos και μαρτυρίες, αυτα που λες εσυ ειναι σε περίεργες καταστάσεις ακινητοποιησης του οχήματος οπου δεν υπάρχουν επιλογές. ειδικα η waymo με τα taxi εχει assistance, δε γνωρίζω αν ομως και εχει όντως και τηλεχειρισμό, ειχε βγει ενα hoax πριν καιρό πάντως. Για τα robotaxi της tesla δεν εχω άποψη, ακομα ειναι πειραματικά