Αυτοκινητιστικά νέα

Στο 7Χ αναφέρεσαι; Αν θέλεις βαλε μας λινκ. Το γεγονός ότι άλλαξε κατασκευαστή τσιπ δεν σημαίνει ότι δεν παίρνει αναβαθμίσεις το όχημα πάντως.
Τα παλαιότερα model 3 έχουν intel και παίρνουν κανονικά αναβαθμίσεις.
Εδώ από κάτοχο.

• Like
Reactions: avpap
Εδώ από κάτοχο.
το φανταστηκα οτι αυτο διαβασες και εγραψες οτι εγραψες :) Το ειχα δει και εγω αυτο το ποστ και μου ειχε κανει φοβερη εντυπωση ποσο ασχοληθηκε με το συγκεκριμενο θεμα. Πρωτα απο ολα να διασαφηνισουμε οτι τα συστημα στα οποια αναφερεται δεν εχουν καμμια σχεση με αυτο που λεμε συνηθως οταν μιλαμε για updates του αυτοκινητου.
Εχω την εντυπωση οτι με τον ορο "ADAS" δεν εννοει τα κλασσικα, adaptive cruise control, lane centering κτλπ, αλλα πιο πολυ τις δυνατοτητες αυτονομης οδηγησης. Αυτα τα συστηματα, προσωπικα δεν με ενδιαφερουν, διοτι ουτε εγκριση εχει παρει κανενα για χρηση στην ευρωπη, ουτε πιστευω οτι ειναι ετοιμα για μαζικη καταναλωση.
Αν καποιος θελει να αγορασει ενα αυτοκινητο με οριζοντα 10-20 χρονων και ελπιζει οτι το αυτοκινητο που θα αγορασει σημερα, θα μπορει να αποκτησει σε λιγο καιρο δυνατοτητα αυτονομης οδηγησης, ναι οκ, τοτε να δωσε προσοχη σε τετοια ζητηματα Αν θελει να το κανει αυτο ομως, τοτε μαλλον θα ειναι καλυτερη επιλογη να παρει τεσλα με HW4 παρα οτιδηποτε κινεζικο, μιας και η τεσλα φαινεται να βρισκεται πιο κοντα στην αδειοδοτηση για το FSD στην ευρωπη.

Επαναλαμβανω ομως, οτι αυτα που αναφερει ο ανθρωπος δεν εχουν καμμια σχεση με το αν παιρνει το αυτοκινητο updates.

• Like
Reactions: songless_bird
το φανταστηκα οτι αυτο διαβασες και εγραψες οτι εγραψες :) Το ειχα δει και εγω αυτο το ποστ και μου ειχε κανει φοβερη εντυπωση ποσο ασχοληθηκε με το συγκεκριμενο θεμα. Πρωτα απο ολα να διασαφηνισουμε οτι τα συστημα στα οποια αναφερεται δεν εχουν καμμια σχεση με αυτο που λεμε συνηθως οταν μιλαμε για updates του αυτοκινητου.
Εχω την εντυπωση οτι με τον ορο "ADAS" δεν εννοει τα κλασσικα, adaptive cruise control, lane centering κτλπ, αλλα πιο πολυ τις δυνατοτητες αυτονομης οδηγησης. Αυτα τα συστηματα, προσωπικα δεν με ενδιαφερουν, διοτι ουτε εγκριση εχει παρει κανενα για χρηση στην ευρωπη, ουτε πιστευω οτι ειναι ετοιμα για μαζικη καταναλωση.
Αν καποιος θελει να αγορασει ενα αυτοκινητο με οριζοντα 10-20 χρονων και ελπιζει οτι το αυτοκινητο που θα αγορασει σημερα, θα μπορει να αποκτησει σε λιγο καιρο δυνατοτητα αυτονομης οδηγησης, ναι οκ, τοτε να δωσε προσοχη σε τετοια ζητηματα Αν θελει να το κανει αυτο ομως, τοτε μαλλον θα ειναι καλυτερη επιλογη να παρει τεσλα με HW4 παρα οτιδηποτε κινεζικο, μιας και η τεσλα φαινεται να βρισκεται πιο κοντα στην αδειοδοτηση για το FSD στην ευρωπη.

Επαναλαμβανω ομως, οτι αυτα που αναφερει ο ανθρωπος δεν εχουν καμμια σχεση με το αν παιρνει το αυτοκινητο updates.
Αναφέρει όμως ότι δείχνει αδυναμίες ακόμη και στα γραφικά λόγω αδύναμου chip. Δηλαδή ακόμη και να μην ενδιαφέρει κάποιον αν θα έχει αυτόματη οδήγηση ή αν θα πάρει αυτόματο παρκάρισμα κλπ , η εμπειρία χρήσης αν είναι προβληματική λόγω chip ή ακομη και λογισμικού που δεν μπορεί να ανανεωθεί λόγω chip , είναι σοβαρό.

Αν δεν κάνω λάθος η Tesla ήταν έτοιμη να αντικαταστησει τα chip σε παλαιότερα μοντέλα που είχαν πληρώσει για αυτόνομη οδήγηση που με τις νέες προδιαγραφές δεν σήκωναν το νέο λογισμικό. Δεν νομίζω Κινέζος να το κάνει αυτό...
Τελικά έφτιαξε μια lite έκδοση λογισμικού. Ούτε αυτό θα το κάνει ο Κινέζος...

Στην ΕΕ, για να σε καλύπτει η ασφάλειά σου, θέλεις ρυθμιστική άδεια. Για Level 3 έχει δωθεί αποκλειστικά σε κάποια μοντέλα της Mercedes και της BMW. Η Tesla μόλις τον Απρίλιο πήρε έγκριση για Level 2...

Αλήθεια τώρα, υπάρχει κάποιος που να χρησιμοποιεί το αυτόματο παρκάρισμα; Τουλάχιστον στο δικό μου είναι τόσο αργό που μου σπάνε τα νεύρα και είναι και χειρότερο από μένα. Με τόσες κάμερες περιμετρικά πια παρκάρω στο χιλιοστό απροβλημάτιστα και πάρα πολύ γρήγορα...

Στην ΕΕ, για να σε καλύπτει η ασφάλειά σου, θέλεις ρυθμιστική άδεια. Για Level 3 έχει δωθεί αποκλειστικά σε κάποια μοντέλα της Mercedes και της BMW. Η Tesla μόλις τον Απρίλιο πήρε έγκριση για Level 2...

Αλήθεια τώρα, υπάρχει κάποιος που να χρησιμοποιεί το αυτόματο παρκάρισμα; Τουλάχιστον στο δικό μου είναι τόσο αργό που μου σπάνε τα νεύρα και είναι και χειρότερο από μένα. Με τόσες κάμερες περιμετρικά πια παρκάρω στο χιλιοστό απροβλημάτιστα και πάρα πολύ γρήγορα...
Είναι μέρος μιας ευρύτερης λειτουργίας. Να αναζητεί μόνο του θέση πάρκινγκ. Να παρκάρει και να ξεπαρκαρει μόνο του .
Έχει χρονιa που η Tesla έχει δείξει demo αυτή της λειτουργίας μαζί με το summoning.
Στην Κίνα φυσικά είναι ήδη σε λειτουργία. Καλείς από την εφαρμογή το αυτοκίνητο και αυτό έρχεται...
Τέτοιο παρκάρισμα δε νομίζω οτι μπορείς να κάνεις
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλά με τίποτα... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Αλλά από όσο ξέρω Level 4 έχει πάρει μόνο η Merc στην Ευρώπη για αυτόνομο παρκάρισμα εντός του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης. Οπότε μέχρι να μπορεί να σε καλύψει ασφαλιστική τα θεωρώ ανούσια gadget.