karamela
AVClub Fanatic
- 6 November 2013
- 17,713
Eγω για 2 χρόνια τουλάχιστον ήμουν με το ηλεκτρικό στην Αθήνα και γύρω περιοχές, και με το δεύτερο αμάξι πετρέλαιο που είχα μόνο για ταξίδια. Αλλα όσο του έπαιρνα τον αέρα τόσο ξανοιγόμουν με το ηλεκτρικό και τόσο πιο σπάνια χρησιμοποιούσα το άλλο αμάξι. Οπότε στο τέλος το έδωσα και έτσι έχουμε 2 ηλεκτρικά τώρα. Δεν μου έχει φύγει το άγχος 100% άλλα πλέον δεν έχω θέμα.Είμαι φουλ υπέρ της ηλεκτροκίνησης, αλλά είχα άγχος. Για αυτό πήρα PHEV για να έχω -προς το παρόν- και τα καλά των δύο κόσμων. Σε 3 χρόνια που θα αλλάξω θα το ξαναδώ. Η μικρή ηλικία των παιδιών έπαιξε σημαντικό ρόλο και επίσης μια τελείως δειγματοληπτική έρευνα σε μέρη που πήγαμε εκδρομές τα τελευταία 3 χρόνια για την ύπαρξη (ή μη) φορτιστών.
Η διαφορά είναι ότι με το πετρέλαιο επειδή η σύζυγος κατάγεται από Αλεξανδρούπολη είχα κάνει ουκ ολίγες φορές την διαδρομή Αθήνα-Αλεξανδρούπολη χωρίς καν στάση!! Βραδινές ώρες, τα παιδιά κοιμόντουσαν μέσα, πήγαινα και πάνω από τα όρια με 150-160 χιλιόμετρα ανά ώρα και τέλος, άντε το πολύ μια γρήγορη στάση 3 λεπτά να βάλω λίγο πετρέλαιο....τώρα με το ηλεκτρικό δεν ξεπερνάω τα 120 χιλιόμετρα (για να μην ξοδεύω γρήγορα την μπαταρία) και κάνω 2 μισάωρες με 45 λεπτά στάσεις...είναι πιο ασφαλές και πιο ξεκούραστο για μένα που οδηγώ, άλλα τα παιδιά και η σύζυγος βαριούνται που κάνουμε κάμποσο παραπάνω σε χρόνο (χοντρικά 2-2.5 ώρες γεμάτο παραπάνω).