Αυτοκινητιστικά νέα

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

200 σταθμούς μόλις; Γιατί όχι 300;
Δεν ξέρω από που προκύπτει τέτοιο "entitlement", αίσθημα δικαιωματικότητας. 260 έχει το μετρό του Λονδίνου, ξεκίνησε το 1863, σε εποχή που ήταν παγκόσμια αυτοκρατορία.

Ενδεικτικά οι 15 σταθμοί της γραμμής 4 κοστίζουν 2 δις.

260 χρειαζόμαστε βασικά.

Μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό ότι πλέον μιλάμε για ανάγκη αποσυμφόρησης των μέσων σταθερής τροχιάς, τόσο αργά που αναπτύσεται το δίκτυο. Πλέον φτιάχνουμε γραμμές όχι για να καλύψουμε τις περιοχές του χάρτη που δεν έχουν μετρό παρ' όλο που είναι κι αυτές με μεγάλο πληθυσμό, αλλά για να αποσυμφορήσουμε το ήδη υπάρχον δίκτυο του μετρό.

Με ασπιρίνες φυσικά όπως πάντα σε αυτή τη χώρα...

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη. Θα είμαστε εκεί για να σου σπάμε τα νεύρα με τα αναρχοάπλυτα βενζινοκίνητα!
Σε 30 χρόνια από σήμερα τα αυτοκίνητα θα είναι όλα ηλεκτρικά και τα περισσότερα από αυτά αυτοκινούμενα. Δε ξέρω αν θα προλάβω να το ζήσω αλλά είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα συμβεί.

260 χρειαζόμαστε βασικά.

Μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητό ότι πλέον μιλάμε για ανάγκη αποσυμφόρησης των μέσων σταθερής τροχιάς, τόσο αργά που αναπτύσεται το δίκτυο. Πλέον φτιάχνουμε γραμμές όχι για να καλύψουμε τις περιοχές του χάρτη που δεν έχουν μετρό παρ' όλο που είναι κι αυτές με μεγάλο πληθυσμό, αλλά για να αποσυμφορήσουμε το ήδη υπάρχον δίκτυο του μετρό.

Με ασπιρίνες φυσικά όπως πάντα σε αυτή τη χώρα...

260, όπως το Λονδίνο των 9 εκατομμυρίων πολιτών ακριβώς δηλαδή.
Και αυτό που έκαναν οι σπουδαιότερες πόλεις στον κόσμο σε 150 χρόνια, θα έπρεπε προφανώς να το κάνουμε σε 25 εμείς.

Ώρες ώρες πραγματικά εντυπωσιάζομαι με τα διάφορα που λέγονται και γράφονται. Εδώ πρόκειται για μια από αυτές.

Και αυτό που έκαναν οι σπουδαιότερες πόλεις στον κόσμο σε 150 χρόνια, θα έπρεπε προφανώς να το κάνουμε σε 25 εμείς.

Ώρες ώρες πραγματικά εντυπωσιάζομαι με τα διάφορα που λέγονται και γράφονται. Εδώ πρόκειται για μια από αυτές.

Οπότε τι; Έχουμε επαρκή ΜΜΜ; Όλα καλά; Εγώ να δεις πως εντυπωσιάζομαι όταν κυκλοφορούν απόψεις κάποιων που η τελευταία φορά που μπήκαν σε τρόλευ ήταν μάρκας... Alfa Romeo. Μη commuters δηλαδή.

Οι λύσεις είναι δύο στο σημείο που είμαστε. Ή πύκνωση σημαντική των ΜΜΜ, ή σταδιακή απαγόρευση κίνησης οχημάτων. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Είναι όλοι congested....

Εγώ θέλω έναν σταθμό κάτω από το σπίτι μου (αν γίνεται κιόλας να συνδεθεί και με το ασανσέρ της πολυκατοικίας να μην βρέχομαι). Που κάνω αίτηση παρακαλώ;

Ας ξεκινήσουν πρώτα να αναπτύσουν σωστά το δίκτυο και να μην έχουν 6 σταθμούς σε έναν σε μια περιοχή την ίδια στιγμή που σε άλλη περιοχή δεν έχει... τίποτε και βλέπουμε. Για τον Δήμο της αθήνας εν τω μεταξύ μιλάμε. Που να πιάσουμε και τους υπόλοιπους.
Αλλά βέβαια. Όταν δεν αναπτύσεις το δίκτυο όπως πρέπει, μετά θα προσπαθείς να το αποσυμφορήσεις με περισσότερα ίδια στο ίδιο σημείο. Και κάπως έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Για Ευαγγελισμό κανείς; Στον βόρειο ή στον νότιο σταθμό θα κατέβετε μανδάμ; Μην περπατήσετε 100 μέτρα χωρίς λόγο δηλαδή. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Θα σου πω που μπορούμε να βελτιωθούμε, άμεσα κιόλας αν θέλαμε, στα λεωφορεία. Το Λονδίνο με τον διπλό πληθυσμό έχει 9.000 και εμείς με τον μισό πληθυσμό μόλις 2.000. Χρειαζόμαστε για αρχή άλλα τόσα. Το Μετρό είναι δύσκολο δυστυχώς, και από την στιγμή που αργήσαμε πολύ στην Αθήνα να το φτιάξουμε, θα πάει όλο και πιο πίσω.

Οπότε τι; Έχουμε επαρκή ΜΜΜ; Όλα καλά; Εγώ να δεις πως εντυπωσιάζομαι όταν κυκλοφορούν απόψεις κάποιων που η τελευταία φορά που μπήκαν σε τρόλευ ήταν μάρκας... Alfa Romeo. Μη commuters δηλαδή.

Οι λύσεις είναι δύο στο σημείο που είμαστε. Ή πύκνωση σημαντική των ΜΜΜ, ή σταδιακή απαγόρευση κίνησης οχημάτων. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Είναι όλοι congested....
Τίποτα δεν θα γίνει, καλά περίμενε εσυ, θα φτάσουμε σε σημείο να κάνεις 3 και 4 ώρες να πας κάπου στην Αθήνα...μια χαρά για το κράτος να βγάλει φράγκα από τα καύσιμα και ας πεθάνουμε όλοι μαζί από το καυσαέριο....για αυτό το λέω συνεχώς, επειδή μόνο να χειροτερέψουν μπορούν τα πράγματα τουλάχιστον ας ψάξει ο κάθε ένας να βρει λύση για την πάρτι του όσο προλαβαίνει, είτε είναι αλλαγή δουλειάς να είναι κοντά στο σπίτι του, αλλαγή σπιτιού, μετανάστευση στο εξωτερικό, να φύγει για επαρχία, να αλλάξει δουλειά...κάτι τέλος πάντων...γιατι αν περιμένεις να σου λύσει το πρόβλημα της κίνησης το κράτος, μάλλον αστειευόμαστε.

Θα σου πω που μπορούμε να βελτιωθούμε, άμεσα κιόλας αν θέλαμε, στα λεωφορεία. Το Λονδίνο με τον διπλό πληθυσμό έχει 9.000 και εμείς με τον μισό πληθυσμό μόλις 2.000. Χρειαζόμαστε για αρχή άλλα τόσα. Το Μετρό είναι δύσκολο δυστυχώς, και από την στιγμή που αργήσαμε πολύ στην Αθήνα να το φτιάξουμε, θα πάει όλο και πιο πίσω.

Τίποτα δεν θα γίνει, καλά περίμενε εσυ, θα φτάσουμε σε σημείο να κάνεις 3 και 4 ώρες να πας κάπου στην Αθήνα...μια χαρά για το κράτος να βγάλει φράγκα από τα καύσιμα και ας πεθάνουμε όλοι μαζί από το καυσαέριο....για αυτό το λέω συνεχώς, επειδή μόνο να χειροτερέψουν μπορούν τα πράγματα τουλάχιστον ας ψάξει ο κάθε ένας να βρει λύση για την πάρτι του όσο προλαβαίνει, είτε είναι αλλαγή δουλειάς να είναι κοντά στο σπίτι του, αλλαγή σπιτιού, μετανάστευση στο εξωτερικό, να φύγει για επαρχία, να αλλάξει δουλειά...κάτι τέλος πάντων...γιατι αν περιμένεις να σου λύσει το πρόβλημα της κίνησης το κράτος, μάλλον αστειευόμαστε.

Όταν θα γίνει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα (αν τηρηθεί βέβαια, στην Ελλάδα είμαστε) εγώ δεν θα έχω ανάγκη καθημερινής μετακίνησης είτε θα είμαι στην Αθήνα είτε θα είμαι αλλού.

Το πρόβλημα είναι ότι εξακολουθεί να αναπτύσεται λάθος όλο αυτό το δίκτυο ΜΜΜ.