Αυτοκίνητο και υγραέριο.

Απάντηση: υγραέριο στο αυτοκίνητο. Ποιός το δοκίμασε?

το μόνα που με προβληματίζουν είναι τα εξής 2...

1. ποια εταιρία να επιλέξω
και
2. σε πόσο καιρό τα δικά μας τα τσακάλια θα φτάσουν την τιμή του υγραερίου ίσα με της βενζίνης....

Re: υγραέριο στο αυτοκίνητο. Ποιός το δοκίμασε?

Δεν ξερω αν ειναι ηλιθια η ερωτηση μου αλλα που γεμιζεις υγραεριο?
Ολα τα αυτοκινητα μπορουν να παρουν μετατροπη?

hearsay έχω ακούσει και εγώ.
Θέλω αυτόπτες...
Βέβαια και οι άλλες καλοδεχούμενες.

Εγώ με 25000 χλμ το χρόνο το σκέφτομαι σοβαρά.

Re: Απάντηση: υγραέριο στο αυτοκίνητο. Ποιός το δοκίμασε?

το μόνα που με προβληματίζουν είναι τα εξής 2...

1. ποια εταιρία να επιλέξω
και
2. σε πόσο καιρό τα δικά μας τα τσακάλια θα φτάσουν την τιμή του υγραερίου ίσα με της βενζίνης....

όντως
αυτό το 2.....:furious3:

Απάντηση: υγραέριο στο αυτοκίνητο. Ποιός το δοκίμασε?

Παρώνε.

Εδώ και 8000 χιλιόμετρα περίπου.

Xsara Picasso 1.8 μονδέλο 2001

Σύστημα BRC Ιταλικό 4ης γενιάς, δεξαμενή Τούρκικη.

Κόστος 1300 ευρώνια.

Το τόλμησα γιατί:
α)το τοποθέτησε σε μια εργάσιμη ημέρα το συνεργείο στο οποίο κάνω σέρβις. Μεγάλο ατού αυτό. Όσο λιγότεροι μπλέκονται τόσο καλύτερα.
β)έχω 2 πρατήρια κοντά μου οπότε δε καίω περιττό καύσιμο για να πάω να φουλάρω.

Ταξίδια σε Αθήνα.

Μποτιλιαρίσματα στην πόλη.

Φορτώματα κάργα.

Διαφορά στο "γκάζι" μηδέν. Μπορώ να σου πω ότι στις κάψες του Αυγούστου με το υγραέριο πήγαινε καλύτερα με το υγραέριο από ότι με τη βενζίνη. Σε αυτό μπορεί να συντελεί το ότι ο βαθμός προανάφλεξης του υγραερίου είναι σαφώς καλύτερος (οκτάνια) ακόμα και από τη σούπερ αμόλυβδη.

Καυσαέρια μηδέν.

Σε ταξίδι για Αθήνα φουλάρισα στη Λητή. Έφτασα Αθήνα και ξαναφουλάρισα στη Μεταμόρφωση. Πλήρωσα 25 ευρώ. Αυτό δε σημαίνει ότι έκαψα τόσο αφού το πόσο θα γεμίσει η δεξαμενή εξαρτάται από το πόσο "σκουντάει" η αντλία το υγραέριο. Περίπου τόσο ήταν όμως. Άντε να έκαψα 30ευρώ. Κουφό ε? Μου θυμίζει εποχή 2001 με το 106gti που κατέβαινα Αθήνα και το "έπινα" στο δρόμο και έκαιγα περίπου 30-40 ευρώ στο "πάνε" και άλλο τόσο στο "έλα".

Όλα καλά λοιπόν μέχρι στιγμής.

Υπάρχει ένα καλό θέμα στο forum των 4τροχών όπου μπορείτε να ενημερώνεστε, αλλά θέλει υπομονή γιατί κι αυτό χαϊεντάδικο θέμα είναι. Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του, αλλά νόημα βγαίνει.

Αυτό που έχω καταλάβει γενικά είναι ότι για FSI-TFSI μοτόρια ακόμα δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση.
Στα 5ης γενιάς συστήματα δε τοποθετούνται εξτρά μπεκ αλλά χρησιμοποιούνται αυτά της βενζίνης. Όπως χρησιμοποιείται και ο "μανίσιος" εγκέφαλος (αντί για την προσθήκη παράλληλου όπως στα 4ης).

Ρεταρίσματα, λαμπάκια στο κατράν και πάει λέγοντας.

Αν είχα τέτοιο μοτέρ δε θα έβαζα ακόμα.

Οπότε Μήτσο κάνε λίγη υπομονή για να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο.

Πήρα τηλ το συνεργείο μου και μου είπε ότι η BRC ακόμα το εξελίσσει για μοτέρ FSI-TFSI.
Είναι θέμα ρυθμίσεων.

Πρέπει όμως να βρεθούμε από κοντά για να σου πω και για τα mac ρε συ, να μου φέρεις και κανα βουβάλιον να ακροάσωμε....

Re: Απάντηση: υγραέριο στο αυτοκίνητο. Ποιός το δοκίμασε?

Στα 5ης γενιάς συστήματα δε τοποθετούνται εξτρά μπεκ αλλά χρησιμοποιούνται αυτά της βενζίνης. Όπως χρησιμοποιείται και ο "μανίσιος" εγκέφαλος (αντί για την προσθήκη παράλληλου όπως στα 4ης).

Ρεταρίσματα, λαμπάκια στο κατράν και πάει λέγοντας.

Αν είχα τέτοιο μοτέρ δε θα έβαζα ακόμα.

Στελιο εγω επειδη απο γενεες και σειρες κινητηρως δεν σκαμπαζω το δικο μου (opel meriva 1600 της προηγουμενης γενιας ) ανηκει σε αυτην την γενια ή σε αυτες που θα εκανες την μοντα ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: υγραέριο στο αυτοκίνητο. Ποιός το δοκίμασε?

Στελιο εγω επειδη απο γενεες και σειρες κινητηρως δεν σκαμπαζω το δικο μου (opel meriva 1600 της προηγουμενης γενιας ) ανηκει σε αυτην την γενια ή σε αυτες που θα εκανες την μοντα ?

Επειδή δε ξέρω τι γίνεται με όλα τα μοντέλα πρέπει να κάνεις μια έρευνα στο ιντερνετ.

Θα μου πεις σε φώτισα, αλλά αν παίρνει 4ης γενιάς σύστημα να το τολμήσεις.

Το βασικό θέμα είναι να κάνεις πάνω από 15000 χιλιόμετρα το χρόνο για να κάνεις και την απόσβεση σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Αν είναι για αυτοκίνητο που παίρνεις για βόλτα τις κυριακές μάλλον δε συμφέρει...

Άλλο ένα θέμα το οποίο ακούγεται είναι το πιθανό πρόβλημα που παρουσιάζεται με την ελλειπή λίπανση των βαλβίδων, συνέπεια της ξηρής καύσης του υγραερίου.
Αυτό είναι γεγονός, αλλά δεν επηρεάζονται όλοι οι κινητήρες.
Η εταιρία που θα επιλέξουμε έχει το κατάλληλο ΚΙΤ για κάθε κινητήρα.

ΠΧ η BRC βγάζει το κιτ με "λαδιέρα" ένα δοχείο το οποίο ρίχνει σταγόνες λιπαντικού υγρού μαζί με το υγραέριο για τα mazda και για τα Nissan, ενώ για κινητήρες του group PSA όχι (το δικό μου δεν έχει).

Το θέμα είναι ότι η υγραεριοκίνηση μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο και αυτό το καταλαβαίνω κάθε φορά που πηγαίνω να φουλάρω. Στην αρχή ήμουν μόνος μου ενώ τώρα συνήθως έχει ουρά...

Ας ελπίσουμε να κρατηθεί χαμηλά το κόστος του υγραερίου, γιατί εδώ στη βόρεια ελλάδα υπάρχει ένα άτυπο "καρτέλ". Τα δυο πρατήρια κοντά μου έχουν ίδια τιμή (0,749) ενώ αυτό του αεροδρομίου 0,69).
Ελπίζω τα φαινόμενα αυτά να εξαλειφθούν...

πάντως μια ματιά που έριξα βιαστικά στο νετ είδα πχ τα κιτ της icom να έχουν 5ης γενιάς και γιά FSI TFSI

Απάντηση: Re: υγραέριο στο αυτοκίνητο. Ποιός το δοκίμασε?

πάντως μια ματιά που έριξα βιαστικά στο νετ είδα πχ τα κιτ της icom να έχουν 5ης γενιάς και γιά FSI TFSI

αν έχεις υπομονή και διαβάσεις ολόκληρο το θρεντ στο φόρουμ των 4ρων τροχών θα δεις πόσοι έχουν πρόβλημα με αυτό το κιτ.

Το στάνταρ είναι οτι οι περισσότεροι έχουν προβλήματα.

Αν δεν έχεις θα είναι σπάνιο.

δεν θα πάω αύριο.
Και πιστεύω ότι σίγουρα οι ατσίδες θα ανεβάσουν το αέριο μαζί με τους ατσίδες του ΓΑΠ

ρίχνω ματιές και στο skoda club.
ερευνάω

Εγω το σκεφτομουνα (λιγακι), με περι τις 25-30.οοο χλμ τον χρονο, αλλα κατι μου λεει οτι σε λιγο το γκαζι θα πεταξει στα 1+ ευρω το λιτρο... να μην πω θα ειναι λιγο φτηνοτερο απο την βενζινη....

Με θερμοκρασιες καυσωνα ή σε περιπτωση ατυχηματος εχοντας την μπουκαλα πισω μας , υπαρχει περιπτωση να αρχισουμε να τραγουδαμε μπαμπα Χατζη ? (οταν κοιταω απο ψηλα?)

Απάντηση: Re: υγραέριο στο αυτοκίνητο. Ποιός το δοκίμασε?

Με θερμοκρασιες καυσωνα ή σε περιπτωση ατυχηματος εχοντας την μπουκαλα πισω μας , υπαρχει περιπτωση να αρχισουμε να τραγουδαμε μπαμπα Χατζη ? (οταν κοιταω απο ψηλα?)

ΧΑΧΑΧΑΧ!

καλόοοοοοοοοοοοοοο

Υποτίθεται πως όχι. Αλλά δεν έχω τρακάρει για να σου πω!

Επίσης υποτίθεται ότι το υγραέριο δεν είναι τόσο εύφλεκτο όσο η βενζίνη, όσο περίεργο και αν αυτό ακούγεται....

Re: Απάντηση: Re: υγραέριο στο αυτοκίνητο. Ποιός το δοκίμασε?

ΧΑΧΑΧΑΧ!

καλόοοοοοοοοοοοοοο

Υποτίθεται πως όχι. Αλλά δεν έχω τρακάρει για να σου πω!

Επίσης υποτίθεται ότι το υγραέριο δεν είναι τόσο εύφλεκτο όσο η βενζίνη, όσο περίεργο και αν αυτό ακούγεται....

Που το ακουσες / διαβασες αυτο ?

με τα τούρμπο βενζίνες της VAG τί παίζει; Υπάρχει θέμα στη λίπανση των τούρμπο; Αυτοκίνητο AUDI A6 1.8 TURBO QUATTRO.

Σχετιζεται η λιπανση του τουρμπο απο το καυσιμο ? Δεν το ηξερα αυτο.

στο διαδίκτυο που βρήκα αυτούς

http://www.ygraeriokinisi.gr/

πάτε στο θέμα ασφάλεια να δείτε τα βιντεάκια. Είναι της shell και είναι πολύ ενδιαφέροντα.
Γιά VAG Βλάση αυτοί λένε ότι έχουν λύση.
Επίσης λένε και για λίπανση.

Πατε σε καλα μαστορια, γιατι γνωστος μετα την μετατροπη την πηρε στο χερι την μηχανη.

Η σχεδόν μισή τιμή μονάδας προέρχεται από λιγότερους φόρους ή έχει πολύ φθηνότερο ως καύσιμο.?

Γιατί αν έχει απλώς λιγότερους φόρους είναι θέμα χρόνου να πέσει …η φάπα. (μόλις γίνει κρίσιμη η μάζα των χρηστών).

Πάντως μόνο καλά λόγια ακούω και εγώ μέχρι στιγμής.

Η σχεδόν μισή τιμή μονάδας προέρχεται από λιγότερους φόρους ή έχει πολύ φθηνότερο ως καύσιμο.?

Γιατί αν έχει απλώς λιγότερους φόρους είναι θέμα χρόνου να πέσει …η φάπα. (μόλις γίνει κρίσιμη η μάζα των χρηστών).

Πάντως μόνο καλά λόγια ακούω και εγώ μέχρι στιγμής.

Δεν ξερω αν αληθευει, αλλά ο φίλος μου που έκανε την μετατροπή υποστηρίζει ότι υπάρχει δέσμευση απο Ε.Ε. να ειναι η τιμή του υγραερίου κίνησης μιση απο αυτήν της βενζίνης μέχρι το 2018
Βέβαια, και αν ακόμη ισχύει, έχουμε αποδείξει σαν χώρα σε πολλές περιπτώσεις ότι προτιμάμε να τρώμε πρόστιμα της Ε.Ε. παρά να ακολουθούμε κανόνες που δεν μας βολεύουν. Η προσωπική μου άποψη είναι πώς μόλις οι φωστήρες του υπουργείου οικονομικών δουν ότι ....υπάρχει ψωμί απο την φορολόγηση του υγραερίου κίνησης, θα προβούν άμεσα στις ...κατάλληλες ενέργειες!