Βάψιμο ξύλου....

Γεια σου Δημητράκη άρχοντα του πινέλου !!!!
Εγώ δεν χρησιμοποιώ λευκό για τελείωμα ....πάντα χρώμα ... δίνω χρώμα στην ζωή μου :flipout:
Τελικά αυτά τα χρώματα και τα βερνίκια της Vechro είναι πολύ καλά.

Γενικά έχει αξιοπρεπή προϊόντα.Μόνο για vitex δεν θέλω ούτε ν`ακούω (ιδιαίτερα στα πλαστικά).

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Εγώ δεν χρησιμοποιώ λευκό για τελείωμα ....πάντα χρώμα ... δίνω χρώμα στην ζωή μου :flipout:

Κάποτε ένας μαγαζάτορας μου είχε πει μια μεγάλη κουβέντα.
"- Άσπρο χρώμα αγοράζουν αυτοί που δεν έχουν γούστο."

Η vitex έπαψε εδώ και χρόνια να είναι η νο1 εταιρία (κατά τη γνώμη μου πάντα,αν και συμφωνούν και αρκετοί συνάδελφοι που έχω μιλήσει).
Η ποιότητα του πλαστικού της έχει πέσει κατακόρυφα και πλέον είναι σαν στόκος.Σκληρό στο δούλεμα,δεν απλώνει καλά,τραβάει γρήγορα και ανομοιόμορφα και αφήνει επιφάνεια σαν φλοιό πορτοκαλιού εκτός κι αν φας πολύ ώρα να γυρνάς πίσω να σουμάρεις (που κι αυτό δεν δουλεύει πάντα γιατί τραβάει γρήγορα).
Οι δε βάσεις της είναι σαν μύξα!Ακόμα κι η λευκή βάση δεν έχει καλυπτικότητα.Δεν μιλάμε για διαφανείς βάσεις (σε σκούρες αποχρώσεις),εκεί δεν έχεις καμία τύχη.
Βέβαια να τονίσω ότι κατά διαστήματα κάποια απ`αυτά τα προβλήματα τα έχω συναντήσει και σε άλλες εταιρίες ,αλλά στην vitex ήταν πολύ πιο συχνά.Μπορεί απλά να έτυχε και να είμαι υπερβολικός,αλλά εφόσων με δυσκόλεψε σε αρκετές περιπτώσεις,πλέον την αποφεύγω αν μπορώ.

Τα ίδια έχω ακούσει και εγώ Δημήτρη.
Από αυτή που είπα τον τελευταίο καιρό έχω δοκιμάσει λαδομπογιά διαλύτου με πιστόλι σε μεταλλική βιβλιοθήκη και έγινε κουφέτο. 2-3 βερνίκια ξύλου και αυτά πολύ καλά. Αυτές τις μέρες περνάω λαδομπογιά σατινέ νερού σε ξύλινα παλιά κουφώματα με πινέλο, ρολό και πιστόλι και το χρώμα δουλεύεται πολύ εύκολα το σουμάρισμα επίσης αλλά και το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.
Σε λίγο που θα ακολουθήσουν και τα πλαστικά θα έχω πλήρη εικόνα.

πάντως η δική μου εντύπωση ήταν ότι το Vitex Acrylan thermoblock (θερμομονωτικό ακρυλικό ελαστομερές), το λευκό τουλάχιστον, δουλεύεται καλύτερα από σιλικονούχα Kraft/Vivechrom (δεν έχω χρησιμοποιήσει το αντίστοιχο ελαστομερές θερμομονωτικό τους να πω την αλήθεια). Και περιμένω να περάσει ένας χρόνος να δω πόσο εύκολα βρωμίζει ή όχι (κακή εμπειρία με το σιλικονούχο Βιβεχρωμ σ' αυτό το θέμα)

Ίσως πρέπει να κάνουμε ένα ξεχωριστό θέμα για τη βαφή τοίχων-πλαστικά/ακρυλικά χρώματα..........

Σε ευχαριστώ πολυ :worshippy:
Θα πάω να πάρω μία ανιλίνη γκρι να την δοκιμάσω σε ρετάλια που έχω να δω πως θα βγει.
Αν δεν σου κανει κοπο ενημερωσε για το αποτελεσμα

Μφχ

Και εγω με βερνικοχρωμα Vitex σιλικονουχο σε μια μεταλικη συρομενη εξωτερικη πορτα, ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑ.
Αρχισε να φουσκωνει και να σκαει απο τον πρωτο χρονο, μεχρι που ξεφλουδισε σχεδον ολη, παρολο που ειχε τηρηθει με ευλαβεια ολη η προεργασια.
Το ιδιο επαθε με το συγκεκριμενο χρωμα, φιλος μπογιατζης, με τα καγκελα του σπιτιου του.
Εγω Vitex δεεεεεεεν πια.

Για να ρωτήσω εσάς που είστε παλιότεροι και σοφότεροι βρε παιδιά.

Δοκίμασα σε ένα ρετάλι οξιάς το baby oil και πραγματικά μου άρεσε αυτό που κάνει.

Περνάτε μετά και κερί ή το αφήνετε έτσι?

Ρωτάω γιατί πέσανε στα χέρια μου 2 κομμάτια μασίφ κερασιάς (95 Χ 22 Χ 2,5 cm έκαστο) για τα οποία σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω baby oil ώστε να μη αλλοιώσω το φυσικό χρώμα (και το φυσικό σκούρεμα που θα κάνει).

YΓ σκέφτομαι να τα κάνω ράφια. Καμιά άλλη ιδέα για αυτά?

Επειδή σε βλέπω οτι άρχισες να μπαίνεις στα βαθειά πολύ γρήγορα.
Η πρότασή μου είναι το παρακάτω. Είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε φινίρισμα ξύλου.
Αρχικά περνάς το ξύλο μ´ ένα λάδι (πχ baby oil) και μόλις τραβήξει περνάς με ένα πανάκι χαρτί ή με το δάχτυλο μιά στρώση απ´ το True Oil. Το αφήνεις να τραβήξει λίγο και αφού το σκουπίσεις το αφήνεις να στεγνώσει.
Την επόμενη μέρα, αν θές κι άλλο γυάλισμα, το τρίβεις ελαφρά με ένα ντουκόχαρτο και περνάς άλλο ένα χέρι True Oil με την ίδια διαδικασία. Η επάλειψη που κάνεις κάθε φορά χρειάζεται ελάχιστη ποσότητα, απλώς ένα πολύ λεπτό στρώμα παντού, κι όσο το περνάς τόσο θα γυαλίζει μέχρι να γίνει σχεδόν γυαλί. Εσύ βέβαια σταματάς εκεί που θα είσαι ικανοποιημένος, συνήθως 2ο, το πολύ τρίτο χέρι.

Tru-Oil.jpeg

Επειδή σε βλέπω οτι άρχισες να μπαίνεις στα βαθειά πολύ γρήγορα.
Η πρότασή μου είναι το παρακάτω. Είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε φινίρισμα ξύλου.
Αρχικά περνάς το ξύλο μ´ ένα λάδι (πχ baby oil) και μόλις τραβήξει περνάς με ένα πανάκι χαρτί ή με το δάχτυλο μιά στρώση απ´ το True Oil. Το αφήνεις να τραβήξει λίγο και αφού το σκουπίσεις το αφήνεις να στεγνώσει.
Την επόμενη μέρα, αν θές κι άλλο γυάλισμα, το τρίβεις ελαφρά με ένα ντουκόχαρτο και περνάς άλλο ένα χέρι True Oil με την ίδια διαδικασία. Η επάλειψη που κάνεις κάθε φορά χρειάζεται ελάχιστη ποσότητα, απλώς ένα πολύ λεπτό στρώμα παντού, κι όσο το περνάς τόσο θα γυαλίζει μέχρι να γίνει σχεδόν γυαλί. Εσύ βέβαια σταματάς εκεί που θα είσαι ικανοποιημένος, συνήθως 2ο, το πολύ τρίτο χέρι.

Tru-Oil.jpeg

Το φινιρισμα ειναι μαλακο ή σκληρο? Δηλαδη αυτο το true, ειναι σαν ολα τα λαδια ή βερνικοφερνει?

Ανάλογα τα χέρια... Το πρώτο χέρι φέρνει σε λάδι, απ´ το δεύτερο και μετά βερνικοφέρνει.
Αν το παρακάνεις γίνεται υπερβολικό. Εδώ ένα ρετάλι που το είχα για δοκιμή φαίνεται τι συμβαίνει ότα υπερβάλεις. Αυτό που βλέπεις είναι 4 χέρια περασμένο.
Δεν είναι λάδι, είναι μια μίξη που περιέχει και βερνίκι.

Attachments

• C481A922-1CF9-4837-9F76-FE1B92FFF673.jpg
    C481A922-1CF9-4837-9F76-FE1B92FFF673.jpg
    100.3 KB · Views: 223
  • C285DC58-0E78-4A25-ACD5-7C5A4FC64271.jpg
    C285DC58-0E78-4A25-ACD5-7C5A4FC64271.jpg
    101.9 KB · Views: 223
  • 6139C966-737A-4B0F-BCA1-7E1AFD9F91E6.jpg
    6139C966-737A-4B0F-BCA1-7E1AFD9F91E6.jpg
    101 KB · Views: 221
Μπαμπη πως το ανακαλυψες αυτο? Δεν ειναι πολυ διαδεδομενο στην Ελλαδα.
Εγω το χρησιμοποιω πολλα χρονια, περναω τα ξυλινα μερη οπλων με αυτο και εχω να πω οτι ειναι ενα εξαιρετικο προιον το οποιο περιεχει και κερι - απωθει το νερο. Εγω το περναω απευθειας με βαμβακερο πανι, ελαχιστη ποσοτητα, σε λεια επιφανεια και το δευτερο χερι (εαν χρειαστει) το περναω μετα απο 2 ημερες. Μετα απο καποια ωρα θελει πολυ καλο τριψιμο με βαμβακερο υφασμα.
Επισης να συμπληρωσω οτι καθε περασμα σκουραινει το ξυλο. Δεν μπορω να πω οτι δινει επιφανεια βερνικιου, εαν το τελικο βγει καπως γυαλιστερο το περνας ελαφρα με ψιλο συρμα κατσαρολας.

Το έχει ο Καλκατζάκος στην Αθηνάς και το πήρα μαζί με κάτι υγρά γυαλίσματος ασημιού και μπρούτζου.
Εμένα,σε καλοτριμένο ξύλο, μετά το δεύτερο χέρι αρχίζει νε γυαλίζει σαν βερνίκι. Το ξύλο που πόσταρα δεν σου δίνει την όψη βερνικιού;

Από οσμές-αναθυμιάσεις τι λέει αυτό Μπάμπη; Σε κλειστό χώρο δουλεύεται η σε πιάνει πονοκέφαλος;
Από τιμή που βρίσκεται;

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Από οσμές-αναθυμιάσεις τι λέει αυτό Μπάμπη; Σε κλειστό χώρο δουλεύεται η σε πιάνει πονοκέφαλος;
Από τιμή που βρίσκεται;

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τιμή τσουχτερή, νομίζω 14 τα 90 ml.
Απο αναθυμιάσεις δεν έχει, είναι σαν λάδι με πολύ ελαφριά και ευχάριστη οσμή αλλά μόνο αν το ακουμπήσεις στη μύτη σου.

Σωφρον έχω φτιάξει και εγω τα όπλα μου με αυτό το υλικό.
Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι πως για ξύλα που θα εκτεθούν στον καιρό όπως τα κυνηγετικά θέλει πολλαπλά χέρια περασμα.
Ακόμη και 10.
Απλά κάθε χέρι θέλει και λιγότερο ακομη και μια σταγόνα ολόκληρο το κοντάκι.