Benq 1070 vs Optoma 131x ποιον να πάρω?

Eγω μπερδευτηκα λιγο τωρα.
Αφου παραγγειλες το παραπανω εντοιχιζομενο επιπλο, γιατι ψαχνεις ΠΩΣ θα στερεωσεις την επιτοιχια οθονη επανω στο επιπλο. ?
Ετσι κι αλλιως το πανι θα πεφτει μπροστα απο ολο το επιπλο, αρα.... χρειαζεσαι μια οθονη οροφης και οχι επιτοιχια.
Τοποθετεις την οθονη οροφης ακριβως μπροστα απο το επιπλο και εισαι μια χαρα.

Τωρα οσον αφορα το θεμα ηχεια βασης/ραφιου οι επιλογες σου ειναι παρα πολλες και καλυτερα θα ηταν να ρωτησεις στην κατηγορια ηχου για να παρεις αρκετες προτασεις. Βεβαια απο οσο βλεπω απο το επιπλο, αν μπουν τα δεξι/αριστερο ηχεια στις θεσεις που δειχνει η φωτο, για να μην τα κρυβει η οθονη κατεβαινοντας, θα πρεπει αυτη να σταματα ακριβως στο πανω μερος του υψους ηχειων.

Εχεις διαστασεις επιπλου για να δεις σε τι υψος θα βρισκονται τα ηχεια, ωστε να δεις ποσο χαμηλα θα κατεβαινει η οθονη. ? (αν και σε σχεση με το υπαρχον setup σου θα κατεβει τελικα αρκετα χαμηλα, απλα απο τη φωτο δεν μπορω να καταλαβω το υψος της βασης του επιπλου)

Τελειωνοντας να πω οτι για διαστασεις πανιου, πας απο οτι καταλαβα σε οτι χωρα αναμεσα σε τζακι/κασα, τηρουμενων των αναλογιων βεβαια της αποστασης θεασης και τοποθετησης προβολεα/zοom κλπ.

Υ.Γ.

Πρεπει να φτιαξουμε ενα νημα για τελειες δικαιολογιες/επιχειρηματα που να πλασαρονται στις γυναικες και να βελτιωνουμε τον καταραμενο δεικτη WAF. :Banane0:

2hf78d4.jpg

κατι τετοιο εχω φανταστει..το τραβηξα με απλες γραμμες για να γινω κατανοητος...δεν θελω να χαλασω ουτε στην αισθητικη μου κατι , αλλα ουτε και να σηκωθεις 1 μετρο και κατι η οθονη πιο πανω.Για αυτο εχω φαγωθει και ρωταω αν υπαρχει εκειπου μαζευει η οθονη μαυρο πλαισιο...
ετσι και θα χαθει η οθονη και το καλωδιο ρευματος που θα παιρνει θα κρυφτει ευκολα και φυσικα θα πεφτει ομορφα μπροστα με εικονα ουτε υψηλη ουτε χαμηλη(για κεντρο στο υψος του ματιου περιπου θα το κανω)
Πισω μου , δλδ ο μπροστινος τοιχος με τον πισω εχει αποσταση δεν εχω προβλημα , γιο τοποθετησση προβολεα (οροφη με βαση , και αν θυμαμαι πρεπει να εχω καπου μια universal απο τους προηγουμενους προβολεις μου).
Τελος , νομιζω οτι keystone εχουν ακομα οι προβολεις ε? γιατι ισως η εικονα που θα βγει θα <κατσει> λιγο πιο ψηλα , οποτε πρεπει να σημαδεψω πιο κατω.
Αυτα....

Re: Απάντηση: Benq 1070 vs Optoma 131x ποιον να πάρω?

Υ.Γ.

Πρεπει να φτιαξουμε ενα νημα για τελειες δικαιολογιες/επιχειρηματα που να πλασαρονται στις γυναικες και να βελτιωνουμε τον καταραμενο δεικτη WAF. :Banane0:
επιβιωνουν και σε πυρηνικο πολεμο και μιλας για δικαιολογιες? δεν μασανε λεμε :ernaehrung004:

Τελικα σε ποσα μετρα απο το πανι θα ριξεις τον προβολεα και τι ιντσες ειναι;
Επισης πας σε ηχεια βασης προφανως σε βασεις (μαυρες) απο αφρωδες υλικο με κλιση προς τα πανω πανω στο επιπλο και ηχεια 7ιντσα η 6ιντσα. Το κεντρικο που το υπολογιζεις; παιζει και να μη βαλεις αλλα δεν το συνιστω. Γενικα το πανι θα το βαλεις ειτε με βασεις τοιχου απο σιδερα, ειτε οροφη. Αν τον πας οροφη θα χανεται αφου οι μηχανισμοι ειναι συνηθως ασπροι και θα θελει και μεγαλο μαυρο κομματι. Εναλλακτικα πας σε σιδερα ειτε με γαμα τον στηριζεις πανω απο τα ντουλαπια ειτε κατεβαζεις χαμηλοτερα το πανι με μεταλλικες προεκτασεις.

Ακόμη δεν έχω αποφασίσει για αγορά ή μη προβολέα.
Αυτή τη στιγμή έκανα παραγγελία με ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ τον w1070 στα 606 ευρώ και στα ίδια χρήματα παίζει και ο hd131x από το γερμανικό άμαζον και οι 2.
Τι να κάνω?

Όπως έχει γραφεί πολλές φορές, τα μηχανήματα είναι πάρα πολύ κοντά σε επιδόσεις. Ίσως, τελικά, βαρύνουν περισσότερο στην απόφασή σου τα γύρω γύρω και όχι το θέμα ποιότητας εικόνας αυτό καθ' αυτό. Π.χ. η τοποθέτηση ή η λειτουργία του brilliant color ή το μενού ή το short/medium throw του φακού τους.

Εσύ Γιάννη τι θα διάλεγες?
Η απόσταση τοποθέτησης είναι στα 3,20 μέτρα στο σαλόνι και στην αυλή που και που το καλοκαίρι για καμιά ταινία και όχι μόνο.

Αν δίνεις βαρύτητα στην τοποθέτηση και την απόσταση αυτής, τότε είναι καλό να γνωρίζουμε μερικά παραπάνω στοιχεία:

Ο προβολέας θα ταβανωθεί?
Πόσες ίντσες η οθόνη?
Πόσο ύψος το ταβάνι?
Από τι ύψος θα ξεκινάει η οθόνη από το πάτωμα?

Τα ρωτάω αυτά διότι ο 1070 διαθέτει ένα υποτυπώδες lens shift ενώ ο 131 όχι.

Είσαι οφ και με τους δύο, ωστόσο, με τον 1070 να βολεύεσαι καλύτερα. Αν υπολογίσουμε και καμμιά δεκαριά πόντους από την βάση μέχρι τον φακό, η οθόνη με τον 1070 θα κάτσει στο 1.25 ενώ με τον 131 στα 1.40. Και στις δύο περιπτώσεις είναι αρκετά ψηλά.

Ποιο θεωρείς ιδανικό ύψος για την περίπτωση μου?
Αν κάτω από τον προτζέκτορα στο πάσο έβαζα ένα βιβλίο π.χ. ώστε να ανασηκωθεί από πίσω και να δείχνει προς τα κάτω θα ήταν λάθος?

Ναι, θα ήταν λάθος για τη γεωμετρία της εικόνας. Ο φακός του προβολέα πρέπει να είναι απόλυτα κάθετος προς το έδαφος.

Δεν υπάρχει κάποια ντιρεκτίβα για το ύψος από όπου θα ξεκινάει η οθόνη, ωστόσο, πολύς κόσμος προτιμάει την χαμηλή οθόνη από την ψηλή κυρίως λόγω κούρασης (ιδανικά υποστηρίζεται το ύψος των 60-70 πόντων, όμως αυτό δεν είναι για όλους εφικτό).

Για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα ορίστε μία φωτογραφία.
DSC02845 by thniakos2001, on Flickr
H απόσταση στον τοίχο από το έπιπλο μέχρι το κούφωμα είναι 2,10 μέτρα και η πάνω πλευρά του καλοριφέρ από το έδαφος απέχει 1,05 μέτρα.

Δεν ξερω αν υπαρχει και στον οπτομα hd131, αλλα αν θυμαμαι καλα σε ενα συγκριτικο σε γνωστο καταστημα στο show room μεταξυ του 1070 και του hd25 ειχα παρατηρησει καλυτερη κινηση στο judder του οπτομα. Και μιλω για εμφανη διαφορα που δεν ξερω αν υπαιτιο ομως ηταν το bluray player οπου ειχαν συνδεθει ταυτοχρονα και οι δυο προβολεις. Θυμαμαι ομως οτι ο benq ειχε πιο εντονα σκαλοπατακια στην εικονα στα παναρισματα καμερας οταν τους εβλεπες ταυτοχρονα στην ιδια σκηνη.
Αν θυμαται ο χατζηγεωργιου του το ειχα αναφερει στο τελος του συγκριτικου. Επισης ο οπτομα (hd25) ειχε ελαφρως αδιορατα λιγο καλυτερο μαυρο και οι πιο πολλοι αυτη την διαφορα ανεφεραν. Προσωπικα δεν εμαθα ποτέ αν το judder οφειλοταν σε καποια απο τις εξοδους του player ή τελικα ο οπτομα υπερειχε. (Θα επρεπε να ειχαμε αντιστρεψει τις εξοδους στο player για να το διαπιστωσουμε)
Αν ομως εστω και το μικρο lens shift του 1070 βοηθησει καπου καποτε, ειναι ενα συν υπερ του.

καλώς κακώς νομίζω ότι η τοποθέτηση σε τραπεζάκι καταλήγει σε κουραστική διαδικασία. Να φωνάξεις κόσμο σπίτι να δείτε το season finale του game of thrones (προφανώς σε hd) και να είσαι στα σκοτάδια με το άγχος μην σκοντάψει κανένας στο καλώδιο. Άσε που στήσε-ξέστησε θα στη δώσει στα νεύρα.
Τώρα για την οθόνη μια χαρά μου φαίνεται είσαι. Άλλωστε πρέπει να βγεις μπροστά από το πάσο της κουρτίνας ούτως ή άλλως. Απλά πρέπει να δεις τη περιθώριο έχει να κατέβει το μαύρο πλαίσιο στην πάνω πλευρά του πανιού. Ταβάνι μάλλον είναι καλύτερα να το στερεώσεις. Αν έχεις και μεράκι, αφού δεν έχεις γύψινα γύρω γύρω, κάνεις και ένα ψευτοδόκαρο από γυψοσανίδα και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Λίγο υπερπαραγωγή βέβαια... Μπορείς πάντα ευθαρσώς απλά να κάνεις ένα Π από γυψοσανίδα τοπικά εκεί που θα βάλεις το πανί ή τελικά απλά αφήνεις το πανί να φαίνεται. Φυσικά το βάρος της παντόφλας προσαρμόζεται ανάλογα με την επιλογή.

Απάντηση: Re: Benq 1070 vs Optoma 131x ποιον να πάρω?

Για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα ορίστε μία φωτογραφία.
DSC02845 by thniakos2001, on Flickr
H απόσταση στον τοίχο από το έπιπλο μέχρι το κούφωμα είναι 2,10 μέτρα και η πάνω πλευρά του καλοριφέρ από το έδαφος απέχει 1,05 μέτρα.

2.1 μέτρα πλάτος σημαίνει 90-92'' και όχι 100''. Απλώς στο λέω, διότι αν ο φακός του 1070 κάτσει στα 3.2 (ακριβώς), η εικόνα που θα σου δώσει ακόμα και με κλειστό ζουμ, θα είναι μια-δυο ίντσες παραπάνω. Ο Optoma δεν έχει θέμα. Τσέκαρε με σιγουριά τις αποστάσεις σου υπολογίζοντας και την κάσα του πανιού.