BenQ 1070+

Βάλτε ρε παιδιά και καμία φώτο από bluray εσείς οι μπενκιου κατέχοντες.. Ωραίες οι μετρήσεις αλλά και η φώτο έχει άλλη χάρη.

Re: Απάντηση: BenQ 1070+

Τόσο είναι Τζον!:smile:

Αρχίσαμε και τις μετρήσεις ακριβείας με το μάτι τώρα; :p

Βγάζει ο W1070+ 33fL στις 110" με 0,8 gain όταν είναι στο Eco; Δεν θυμάμαι να έχω πετύχει καμμιά τέτοια μέτρηση...

Με αυτό που έγραψα στον Γιώργο, δεν εννοώ ότι αλλάζει κάτι ως προς τον τρόπο μέτρησης σε σχέση με τις τηλεοράσεις (αν και, άλλη μέτρηση παίρνεις με το όργανο κολλημένο στο τζάμι και άλλη ένα μέτρο μακρυά από την οθόνη εμπρόσθιου προβολέα). Θέλω να πω, ότι το 50:1 που βλέπεις, δεν έχει καμμία σχέση με ένα 50:1 σε μια τηλεόραση. Το 50:1 που παίρνεις στο ''νοσοκομείο'' σου, είναι θαύμα μέτρηση...trust me!!:smile:

Είναι τελείως διαφορετικός ο τρόπος εκτίμησης το άνσι σε προβόλια και τηλεοράσεις...ειδικά όταν μετράς άνσι με λευκούς τοίχους γύρω γύρω.

Μια χαρά σχέση έχει. Αν βρεις μια τηλεόραση με 50:1 center-ansi και 1900:1 native on/off, δεν θα δείχνει χειρότερα από τον προβολέα, επειδή είναι τηλεόραση... :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ 1070+

Αρχίσαμε και τις μετρήσεις ακριβείας με το μάτι τώρα; :p

Βγάζει ο W1070+ 33fL στις 110" με 0,8 gain όταν είναι στο Eco; Δεν θυμάμαι να έχω πετύχει καμμιά τέτοια μέτρηση...

Μια χαρά σχέση έχει. Αν βρεις μια τηλεόραση με 50:1 center-ansi και 1900:1 native on/off, δεν θα δείχνει χειρότερα από τον προβολέα, επειδή είναι τηλεόραση... :p

Να κάνουμε καμμιά πράξη?

Το κάδρο σου είναι 3,37 τ.μ. 33 χ 10,76 = 355,08 χ 20% = 426 lux x 3,37 = 1435 lumens. Δεν μου φαίνεται τρομερό με το μπρίλιαντ αναμμένο και τον προβολέα ακαλιμπράριστο.:smile:

Όσο για το δεύτερο, πας ένα στοιχηματάκι??:Banane0:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μια μέτρηση:

The HT1075 measures 1782 lumens in Cinema mode with the lamp at full power and BrilliantColor turned on, giving it a slight advantage in brightness, but not one you'd notice without a light meter. Light output can be reduced to 1192 lumens by switching the lamp to Economic, and you can lower output by another 19% by turning off BrilliantColor.

http://www.projectorcentral.com/benq_ht1075_review.htm?page=New-Features

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν και τα νούμερα του pc μου φαίνονται κάπως...35% διαφορά στο φως με τη λάμπα από High-Low??

Χμμμ...

Re: Απάντηση: BenQ 1070+

Βάλτε ρε παιδιά και καμία φώτο από bluray εσείς οι μπενκιου κατέχοντες.. Ωραίες οι μετρήσεις αλλά και η φώτο έχει άλλη χάρη.

Τα γνωστά "μοτίβα" από προβολή σε τοίχο, ακαλιμπράριστος:

(Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί με την ίδια μηχανή και τις ίδιες ρυθμίσεις, με τις οποίες έχουν γίνει οι αντίστοιχες λήψεις από διάφορες τηλεοράσεις κατά καιρούς)

Bonus Track (αφιερωμένο στον SR71B :p ):

Η ίδια σκηνή από IPS LCD τηλεόραση:

Και αριστερά, Plasma του 2009, δεξιά SPVA LCD πάνελ:

Τα off-topic μεταφέρθηκαν εδώ...

ωραίες φώτο..άλλα στο μόνιτορ μου φαίνονται λιγάκι σκοτεινές!πάντως.."λαλάει" ο 1070+...φοβερό vfm αυτό το μηχανάκι..

παρόλο τις ξεπερασμένες πλέον 12 μοίρες του chip .. :flipout::aetsch:

ψιλοασχετο,αλλα χθες προβαλα σε μαυρο πανι κι επαθα ενα ψιλοσοκ.
Αν δεν γυαλιζε το πανι και ειχε καλιμπραρισθει ο προβολεας,δε ξερω αν θα ξαναγυρναγα σε αλλο πανι.

O λορδος Βολντεμορτ και οι λεχριτες του .... ΑΠΑΣΤΡΑΠΤΟΥΝ (στα σκοταδια τους).
Η ιδια σκηνη, στην ταπεινη μου LG 980S, ειναι για να γελαει κανεις (ιδιως ο ... you know Who).
Αν ειναι ετσι ..... και πιστοποιησω απο ΚΟΝΤΑ την ανωτεροτητα του μαυρου (τα Χριστουγεννα)
τοτε αρχιζω να το σκεφτομαι ... ΚΑΙ ΕΓΩ ( ... ωχ αμαν αμαν .... :laugh:). Υπαρχει μια απειροελαχιστη
πιθανοτητα, το μαυρο των OLED να ωριμασει πολυ περισσοτερο απο τα σημερινα του επιπεδα
και να μην με "κλεψει" κανενας προβολεας. Αλλα δεν το βλεπω τοσο πιθανο ....

Βεβαια δεν ειναι μονο το κοστος του προβολεα .... ειναι το ξηλωμα των παντων (στο σαλονι).
Οποτε το κοστος εκτοξευεται στον θεο. Ο Γατος μας .... μπηκε σε αδειο σπιτι, ΕΞ' ΑΡΧΗΣ !!!!

Αν δεν γυαλιζε το πανι και ειχε καλιμπραρισθει ο προβολεας,δε ξερω αν θα ξαναγυρναγα σε αλλο πανι.

Δηλαδη μας λες οτι σε μαυρο ματ πανι, εσυ μπορεις να δεις ταινια. ?
Χατηγεωργιουουουουου....

Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ 1070+

Τα γνωστά "μοτίβα" από προβολή σε τοίχο, ακαλιμπράριστος:

Εξαιρετική εικόνα για τα λεφτά που κοστίζει. Καλοθέατος και καλομετρήσιμος!

Εγω το φωναζω τοσες μερες που πηρα τον δικο μου τον 1070 τον απλο ΟΧΙ σε ασπρο πανι θα φατε ηττα μεγαλη !!!

εμενα μου κατσε ο τοιχος ταμαμ και προβαλω και σε πιο πολλες ιντζες !!!

εγω παντως θα πειραματιστω πολυ με σκουρα χρωματα !!!!! η οθονη μου κοστισε 100 ευρω και ειναι οτι πρεπει για πειραματα ! :Banane0:

θα βαλω συντομα φωτος με την προβολη απο τον τοιχο !

Μηπως εχετε μπερδεψει το μαυρο με το...σχεδον μαυρο. ?

Γιατι και εγω εχω δοκιμασει με εναν 7000 και εναν 7500 σε μαυρη επιφανεια (ΜΑΥΡΗ ομως) και η εικονα ηταν τοσο σκοτεινη που δεν βλεποταν. Δεν γνωριζω φυσικα την ανακλαστικοτητα σε εκεινο το μαυρο σημειο του border που δοκιμασα. Οποτε μονο για την ανακλαστικοτητα και μονο κρατω μια επιφυλαξη.

Με τον χατζ οπου παλαιοτερα συζητουσαμε για ενα πειραμα με μαυρη οθονη με πολυ χαμηλο gain (οχι πανω απο 0.4) καταληξαμε οτι για να πειραματιστουμε (για αλλους λογους) χρειαζομασταν εναν παρα πολυ φωτεινο data προβολεα για να γινει η δουλεια.

Ας μετρησει καποιος απο εσας αν εχετε οργανο σε μαυρη επιφανεια να μας πει ποσα fl εβγαλε.

να ρωτήσω κατι που δεν είδα ν αναφέρεται πουθενα η μου ξέφυγε. Μέχρι πόσα 3d γυαλία μπορούν να συντονιστούν ταυτόχρονα σ έναν προβολέα? πχ 10 θα δουλέψουν? το εχει δοκιμάσει κανείς?

να ρωτήσω κατι που δεν είδα ν αναφέρεται πουθενα η μου ξέφυγε. Μέχρι πόσα 3d γυαλία μπορούν να συντονιστούν ταυτόχρονα σ έναν προβολέα? πχ 10 θα δουλέψουν? το εχει δοκιμάσει κανείς?

Αν και δεν εχω διαβασει κατι επ'αυτου, λογικα δεν υπαρχει καποιος περιορισμος.
Τα γυαλια απλα λαμβανουν το σημα απο τον προβολεα και απο εκει και περα αρχιζουν να ανοιγοκλεινουν τα κλειστρα τους.
Οσα γυαλια ειναι μεσα στην εκπεμπομενη δεσμη του προβολεα, λογικα θα δουλεψουν ολα.

Να το ξαναπώ άλλη μια φορά...οι μαύρες δείχνουν καλό μαύρο. Άσπρο δεν. Παιδιά, η εικόνα θέλει και μια ισορροπία. Ναι, είναι wow οι σκοτεινές σκηνές, αλλά, τις σκηνές μέρα μεσημέρι τις έφαγε η μαρμάγκα. Εννοείται ότι μιλάω για απλές μαύρες οθόνες και όχι κατευθυντικές με φιλμ κ.λ.π. Επομένως, μην τρελλαίνεστε...αν θέλετε σούπερ γουάου μαύρα, φορέστε γυαλιά ηλίου κατά την προβολή!! Το καλό με αυτό το κόλπο είναι ότι στις φωτεινές σκηνές με μια κίνηση τα βγάζετε και όλα θαύμα!!:Banane0:

Εξαιρετική εικόνα για τα λεφτά που κοστίζει. Καλοθέατος και καλομετρήσιμος!

Να 'σαι καλά Λευτέρη, σ' ευχαριστώ... :ernaehrung004:

Στην τεχνολογία DLP link δεν υπάρχει ζεύξη προβολέα-γυαλιών. Ο προβολέας στέλνει ένα οπτικό σήμα χρονισμού μέσα στην εικόνα και τα γυαλιά το λαμβάνουν κατευθείαν από την οθόνη μέσω του CCD που φέρουν μπροστά. Εφόσον υπάρχει οπτική επαφή με την οθόνη, δεν υφίσταται κάποιος περιορισμός στον αριθμό των γυαλιών...

Εξαιρετικές οι φωτογραφίες, η μόνη που μου φαίνεται πολύ σκοτεινή είναι του τρένου. Σε τι οθόνη και τι χώρο προβαλεις;

Να 'σαι καλά συνονόματε... Προς το παρόν η προβολή γίνεται κατευθείαν πάνω στον τοίχο (μπεζ αποχρώσεως) σε διάσταση 2,43 x 1,37 m και ο χώρος είναι ένα τυπικό σαλόνι. Την Πέμπτη, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα τοποθετηθεί οθόνη ιδιοκατασκευής σε ουδέτερο γκρι, με gain 0,7...

Στα δικά μου μάτια (και όργανα) ναι. Η διαφορά ήταν σημαντική. Πιο σημαντική και εύκολα διακριτέα βέβαια ήταν η διαφορά σε ευκρίνεια του 1070+ από τον προκάτοχο του.