BenQ W1070

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Κώστα και Γιάννη ευχαριστώ για το franky!Μόλις τελείωσε το Lincoln,μπορώ να πω ότι είχε κόκκο και πέπλο..Μάλλον πρέπει να στρωθώ να ξεστραβωθώ στα περί ρυθμίσεων.

Θα συνηθίσεις Νίκο!! Πολλές ταινίες είναι τελείως κουκουρούκου σε ποιότητα εικόνας. Δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να ''διορθώνουμε'' τον προβολέα για κάθε σκηνοθετική άποψη. Άμα θέλει να χιονίζει ψηφιακά η ταινία, θα φάμε κόκκο....αν θέλει να κιτρινίζει, θα γίνουμε όλοι Κινέζοι!!-bye-

Κωστή,συγκινήθηκα.Τον θεωρώ πλέον πέρα πάσης αμφιβολίας τον μεγαλύτερο ηθοποιό εν ζωή,και όχι μόνο..Παιδιά,παρατηρεί κάποιος τις ώρες που γράφει η λάμπα;Equivalent 12 εμένα,με 5 περίπου πραγματική θέαση..

Ότι και να παίξει το σκιζει..απιστευτος..εξού και το νέο Όσκαρ..
Ώρες δεν πρόσεξα αλλα νωρίς ακόμη..

Παιδιά,παρατηρεί κάποιος τις ώρες που γράφει η λάμπα;Equivalent 12 εμένα,με 5 περίπου πραγματική θέαση..

Δεν είναι κάποιο σφάλμα, Νίκο. Όταν έχεις τη λάμπα στο high οι ώρες γράφονται επί 1,5 σε σχέση με το eco. Γι' αυτό βλέπουμε πολλές φορές να δηλώνεται από τους κατασκευαστές:

Ζωή λάμπας, 4000 στο low και 2500 στο high π.χ.

Μαλλον βοηθα η γκρι οθονη.
Σ'εμενα που ριχνω σε ασπρο τοιχο, δεν υπαρχει μαυρο, αλλα ενα αρκετα φωτεινο γκρι

Το κατάλαβα Γιάννη!Με βλέπω να κάνω κουμπαρά για λάμπα!

Ακριβώς αυτό έχω κάνει εγώ, κάθε ταινία που βλέπω ρίχνω κι ένα δίευρω μέσα ώστε να μου βγάλει το κόστος της λάμπας όταν με το καλό έρθει η ώρα της.

Ακριβώς αυτό έχω κάνει εγώ, κάθε ταινία που βλέπω ρίχνω κι ένα δίευρω μέσα ώστε να μου βγάλει το κόστος της λάμπας όταν με το καλό έρθει η ώρα της.
Μαλλον να υποθεσω οτι ο δικος σου προβολεας δεν ειναι τοσο...οικονομικος οσο ο W1070...:operator:

Πολυ θα ήθελα μια σύγκριση με ακριβοτερους προβολείς..

Σε μια γρήγορη Α/Β αντιπαράθεση με τον Panasonic 4000 που κάναμε στο σύστημα του Μιχάλη (termatogazi) σε 135'', o BenQ κέρδισε καθαρά σε ευκρίνεια.
Και τα λευκά του BenQ πραγματικά λευκά.

Αυτό που επαναλαμβάναμε μεταξύ μας ήταν, πόσο ψείρας μπορεί να είναι κάποιος για να απαιτεί καλύτερη εικόνα από αυτήν του BenQ, χώνοντας χιλιάδες ευρώ σε προβόλι.

Το μόνο πρόβλημα ήταν στο στήσιμο, όπου η βάση δαπέδου που ήταν στημένη έτσι ώστε ο προβολέας να είναι ακριβώς στη μέση της οθόνης είναι ακατάλληλη για τον BenQ. Αλλιώς θα ήταν έτοιμος ο Μιχάλης να παραγγείλει τον BenQ!

Last edited:
Σε μια γρήγορη Α/Β αντιπαράθεση με τον Panasonic 4000 που κάναμε στο σύστημα του Μιχάλη (termatogazi) σε 135'', o BenQ κέρδισε καθαρά σε ευκρίνεια.
Και τα λευκά του BenQ πραγματικά λευκά.

Αυτό που επαναλαμβάναμε μεταξύ μας ήταν, πόσο ψείρας μπορεί να είναι κάποιος για να απαιτεί καλύτερη εικόνα από αυτήν του BenQ, χώνοντας χιλιάδες ευρώ σε προβόλι.

Το μόνο πρόβλημα ήταν στο στήσιμο, όπου η βάση δαπέδου που ήταν στημένη έτσι ώστε ο προβολέας να είναι ακριβώς στη μέση της οθόνης είναι ακατάλληλη για τον BenQ. Αλλιώς θα ήταν έτοιμος ο Μιχάλης να παραγγείλει τον BenQ!

Tzo στους υπόλοιπους τομείς πως ήταν;
Όντως και εγω αναρωτιέμαι τι άλλο να ζητήσει κάποιος και να αναγκαστεί να δώσει διπλα και τριπλά χρήματα..

Tzo στους υπόλοιπους τομείς πως ήταν;
Όντως και εγω αναρωτιέμαι τι άλλο να ζητήσει κάποιος και να αναγκαστεί να δώσει διπλα και τριπλά χρήματα..

Θυμήσου να σου δείξω σε ένα χρόνο αυτό που έγραψες τώρα!!!:D-bye-

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Θυμήσου να σου δείξω σε ένα χρόνο αυτό που έγραψες τώρα!!!:D-bye-

Καταλαβαίνω τι εννοείς,αλλά σκέψου πως μετά από χρόνια αναβαθμίστηκα σε full hd ...ΝΑΙ αν ένας 4Κ και χωρίς 3d (θα έχω τον 1070 :) ) πέσει στα 1000 max 1200 τότε θα αναβαθμιστώ και εννοείται πως θα υπερτερεί σε κάποιους τομείς όπως μαύρο του 1070...
Δεν μου αρέσει να τρέχω πίσω από την τεχνολογία και δεν μπαίνω καν σε τρυπάκι των 48 fps...

5 λεπτά Α/Β από περιέργεια ήταν, όχι ολοκληρωμένο συγκριτικό.

Για τον Μιχάλη και μένα, που έχουμε τον ίδιο προβολέα (Panasonic 4000) αυτό που είδαμε από τον 1070, μας έπεισε.

Σε μένα δεν θα μπω στη διαδικασία σύγκρισης στον ίδιο χώρο με τον 4000 (καλιμπραρισμένο από τον Μανώλη), γιατί ούτως ή άλλως ο 1070 θα μπει στο δεύτερο (υψηλότερων οπτικοακουστικών απαιτήσεων) home cinema του σπιτιού. Δεν αγοράστηκε δηλαδή ως αναβάθμιση από τον 4000.

Μου έφτασε αυτό που είδα στου Μιχάλη για να πειστώ για την ποιότητα της εικόνας του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Καταλαβαίνω τι εννοείς,αλλά σκέψου πως μετά από χρόνια αναβαθμίστηκα σε full hd ...ΝΑΙ αν ένας 4Κ και χωρίς 3d (θα έχω τον 1070 :) ) πέσει στα 1000 max 1200 τότε θα αναβαθμιστώ και εννοείται πως θα υπερτερεί σε κάποιους τομείς όπως μαύρο του 1070...
Δεν μου αρέσει να τρέχω πίσω από την τεχνολογία και δεν μπαίνω καν σε τρυπάκι των 48 fps...

Κώστα, δεν αναφέρομαι ούτε στο 3D ούτε στο 4Κ. Σιγά σιγά θα ανακαλύπτεις τις αδυναμίες του προβολέα και θα βλέπεις τις διαφορές με άλλους πιο ακριβούς. Το πόσο κοστολογείται αυτή η διαφορά επαφίεται στον καθένα, ωστόσο δεν είναι ποσοτική αλλά ποιοτική.

Όταν, λοιπόν, ο φίλος Tzo με τέτοια ηχητική εγκατάσταση μέσα στο σπίτι αναρωτιέται πόσο πιο ψείρας μπορεί να είναι κάποιος σε θέματα εικόνας, με κάνει να μειδιώ και να αναφωνώ:

Ω ουρανοί!!-bye-

(Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, κυρίως, με εύθυμη διάθεση γράφω για να καταδείξω τη διαφορά. Ασφαλώς και υπάρχει καλύτερη και πολύ καλύτερη εικόνα από τον 1070, απλά, είναι θέμα του πως αξιολογείται. Εκτός, αν και 'γω πω, πως με τα παγκοσμίου φήμης διάσημα Scansonic ηχεία μου :flipout:, ακούω θαυμάσιο ήχο και μόνο ψείρες μπορούν να ακούσουν κάτι καλύτερο!!:D)

Όταν, λοιπόν, ο φίλος Tzo με τέτοια ηχητική εγκατάσταση μέσα στο σπίτι αναρωτιέται πόσο πιο ψείρας μπορεί να είναι κάποιος σε θέματα εικόνας, με κάνει να μειδιώ και να αναφωνώ:
Ω ουρανοί!!
(Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, κυρίως, με εύθυμη διάθεση γράφω για να καταδείξω τη διαφορά. Ασφαλώς και υπάρχει καλύτερη και πολύ καλύτερη εικόνα από τον 1070, απλά, είναι θέμα του πως αξιολογείται. Εκτός, αν και 'γω πω, πως με τα παγκοσμίου φήμης διάσημα Scansonic ηχεία μου , ακούω θαυμάσιο ήχο και μόνο ψείρες μπορούν να ακούσουν κάτι καλύτερο!!)

Καμία παρεξήγηση Γιάννη, κι εγώ με εύθυμη διάθεση χρησιμοποίησα τη λέξη "ψείρας", εν γνώσει μου ότι θα γίνει ο παραλληλισμός με τα του ήχου (με μπούμερανγκ σε μένα, χαχα). Ελπίζω κι εγώ να μην παρεξηγηθώ από τους απαιτητικούς από την εικόνα χρήστες.

Εννοείται ότι υπάρχουν ατέλειες στον BenQ, όπως και στον οποιονδήποτε οικονομικό προβολέα. Αλλά τι να λέμε τώρα, η εικόνα είναι αστέρι. 135'' ίντσες πανί τo μετατρέπει σε γιγαντιαία TV, χωρίς τη γνωστή ματ (δήθεν "κινηματογραφική") "πανίλα".

Αν θέλουμε να μιλήσουμε σε αντιστοιχία με τα του ήχου, για να έχει κανείς αντίστοιχης ποιότητας 5.1 ήχο, θα χρειαστεί 5.000 ευρώ. Με τον οπτικό τομέα καθαρίζει με ένα χιλιάρικο, δηλαδή κατά τη γνώμη μου πιάνει το 80% (ποσοστό που στον ήχο φτάνει κανείς με 5 χιλιάρικα, κι αυτό με προσπάθεια).

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Ναι αυτο εχω απο την PCI.Δουλευει αψογα με blu ray full hd 3d..
Η αποσταση μου ειναι 2,5μ.Το μετανιωσα γιατι ελεγα να παω πιο πισω τον καναπε.Τωρα με την 100αρα,θα μεινει ως εχει..

Αναρωτιέμαι γιατί άλλα HDMI ίδιου μήκους κοστίζουν 200 ευρώ και βάλε...

Ολα αυτα εμας τους λιγοτερο γνωστες εικονας-ηχου,απλα μας ενθουσιαζουν και μας χαροποιουν!
Long live the King,long live W1070!:SFGSFGSF: