Βιντεοκάμερα Canon HV-20 tests

Βλέπω το επεκτείνεις το σύστημα, πάει να γίνει κάτι σαν HV20 με αναβολικά! :smile:
Μπράβο που το συνεχίζεις, αρκεί να το φτάσεις στο σημείο που θα χαίρεσαι να δουλεύεις με αυτό το σύστημα και δεν θα θέλεις να αφαιρέσεις τον αντάπτορα... στο σημείο δηλαδή που θα αρχίσει να σου "δίνει" (όχι να σου τη δίνει :D)!

Nομίζω θα πρέπει να σκεφτείς και αναβάθμιση στο τριπόδι με μια καλή κεφαλή βίντεο. Τα περισσότερα από αυτά τα πλάνα καλύτερα να έβγαιναν (χρησιμοποιώντας τριπόδι) με σούπερ-ομαλή κίνηση. Επίσης πιο cine θα ήταν στα 25p. Tα 25p θα "δοκίμαζαν" το τριπόδι αλλά και την τεχνική σου -ότι πρέπει για εξάσκηση!

Προσπάθησε στο επόμενο "τεστ" να βρείς ένα απλό θέμα και τα πλανάκια που θα γυρίσεις να εναρμονίζονται με αυτό και κατά προτίμηση συνθέτοντας ένα βίντεο με αρχή, μέση και τέλος (ας πούμε σαν να γράφεις μια σύντομη έκθεση).

Η εικόνα πάντως που βγάζει η κάμερα είναι καλή. Αν τώρα προσέξεις τον φωτισμό και προσθέσεις και ένα-δύο φθηνά φώτα για να αναδεικνύεις τη 3D υπόσταση των αντικειμένων μπορείς να την κάνεις να φαίνεται επαγγελματική. Σε αυτή την περίπτωση στην αρχή και για να αποφύγεις προβλήματα ballance μεταξύ φυσικού-τεχνητού φωτισμού θα μπορούσες να γυρίζεις σε ασπρόμαυρο.

Καλή συνέχεια... -bye-

Last edited:
Και που να δεις ξενα rigs, οπως αυτα εδω...
DSC02703.JPG DSC_0059[1].jpg wueric_rig05[1].jpg wueric_rig07[1].jpg

Δεν ειμαι σκηνοθετης, ουτε καμεραμαν, ουτε σκοπευω να γινω...:flipout:

Μοντερ και γραφιστας ειμαι και μου αρεσει να πειραματιζομαι .
Ηδη εχω δειξει το concept αυτο σε μερικους φιλους σκηνοθετες και στο Mega και εχουν δειξει πολυ ενδιαφερον.
Εγω κυριως ψαχνομαι και βρισκω λυσεις για αλλους.
Δεν προκειται να κανω ταινιες, απλα συμμετεχω σε αυτες.

Ισως τις επομενες μερες να βαλω καποια λινκσ απο τις 3 ταινιες μικρου μηκους που εχω κανει - συμμετεχει.

Για τριποδι μαλλον θα παρω το Velbon dv 7000 , που ειναι και οικονομικο (100 ευρω)...
http://cgi.ebay.de/Velbon-Videostat...ryZ23359QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Last edited:
Μπράβο Γιάννη.. Ωραία δουλειά.
icon14.gif

Δεν ειμαι σκηνοθετης, ουτε καμεραμαν, ουτε σκοπευω να γινω...:flipout:

Μα δεν μιλάμε για επάγγελμα! Την πλάκα μας να κάνουμε με δημιουργικό τρόπο! Για να είχαν δηλαδή τα πλανάκια αυτά συνοχή θα απαιτούνταν χολυγουντιανές συνθήκες και ενας επαγγελματίας σκηνοθέτης;

Μοντερ και γραφιστας ειμαι και μου αρεσει να πειραματιζομαι .

Οκ, κατανοητό. Πολλές φορές θέλουμε να πειραματιστούμε με κάτι χωρις να επεκταθούμε περισσότερο...

Εγω κυριως ψαχνομαι και βρισκω λυσεις για αλλους.
Δεν προκειται να κανω ταινιες, απλα συμμετεχω σε αυτες.

Έχεις δηλαδή ύπ' όψιν σου κάποιον/ους άλλους που θα χρησιμοποιήσουν το rig που φτιάχνεις;

Για τριποδι μαλλον θα παρω το Velbon dv 7000 , που ειναι και οικονομικο (100 ευρω)...

Πριν το πάρεις, δοκίμασέ το με κάμερα αν μπορείς σε κάποιο κατάστημα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι με 100-150 ευρώ θα έχεις ομαλή κίνηση χωρίς προβλήματα..

Last edited:
Δεν εχω πολυ χρονο στη διιαθεση μου για να κανω κατι με νοημα... εχω επισης και κατι θεματα υγειας που με ταλαιπωρουν αρκετα (γεραματα βλεπεις!).

Το rig το φτιαχνω για πειραματισμο αλλα και για δουλεια (οχι εγω φυσικα, υπαρχουν πολλοι που ενδιαφερονται ομως).
Πολλοι ειναι αυτοι που το χρειαζονται, αλλα λογω κοστους πολοι θελουν κατι καλο και οικονομικο. Αυτο κανω κι εγω.

Το τριποδι που εχω βρει , το συστηνουν οι περισσοτεροι σαν το καλυτερο μεχρι 150 ευρω. Δεν υπαρχει Ελλαδα για να το δοκιμασω δυστυχως, αλλα εμπιστευομαι τη κριση τους.
Ειναι αυτο που βλεπεις και στις 2 τελευταιες απο τις φωτογραφιες που εβαλα παραπανω .

Αν θελεις παντως να δεις (και να θαυμασεις :worshippy:!) δουλεια μου, κοιτα εδω...

http://www.youtube.com/watch?v=4AQ79RxnnVo

Ειναι μια απο τις καλυτερες δουλειες μου, πριν απο αρκετα χρονια , νομιζω 2001-2002.
Μου πηρε 8 μηνες σκληρης και επιπονης δουλειας ...

Last edited:
Αν θελεις παντως να δεις (και να θαυμασεις :worshippy:!) δουλεια μου, κοιτα εδω...

http://www.youtube.com/watch?v=4AQ79RxnnVo

Ειναι μια απο τις καλυτερες δουλειες μου, πριν απο αρκετα χρονια , νομιζω 2001-2002.
Μου πηρε 8 μηνες σκληρης και επιπονης δουλειας ...

Φανταστικό! Συγχαρητήρια Γιάννη!!! :award::aktion033::aktion033:
(Σου έβαλα και 5 αστεράκια, για να το δουν και άλλοι, χωρίς αστεράκια συνήθως δεν το βλέπουν πολλοί. Τα αξίζει με το παραπάνω!!)

Περεπιπτόντως, είχα κάνει και εγώ (ως ερασιτέχνης) σε φιλικά πλαίσια ένα μικρό διαφημιστικό animation που όμως δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά...
Αυτό είχε γίνει πριν 8 χρόνια (είχα παιδευτεί αρκετά αφού τη θήκη και το CD τα είχα φτιάξει με ακρίβεια 0.1mm με παχύμετρο από το πρωτότυπο! Επίσης με παίδεψαν τα συννεφάκια... Σήμερα βέβαια θα άλλαζα αρκετά πράγματα...)
http://www.geocities.com/anothrosko/Tichey.html
(αν χρησιμοποιείς "Internet Download Manager" πάτησε Alt ταυτόχρονα με αριστερό κλικ στο λινκ για να μη το κατεβάσει).

Οταν μου ειχε πρωτοδειξει αυτο το βιντεακι ο Γιαννης ειχα οντως μεινει με ανοιχτο το στομα...
Respect!

Γιάννη είχα την τύχη και την τιμή να το προβάλλω σε 35 mm στην Ίριδα. Ήταν στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δράμας και των προβολλών που έγιναν στη συνέχεια στην Αθήνα. Ακόμα το θυμάμαι σαν να ήταν χτες. Μπράβο!

Σήμερα παρέλαβα την sony SR12. Φορτίζει τώρα..... θα επανέλθω με Mini review σε ξεχωριστό topic. Από πρώτη ματιά εντύπωση κάνει η εκπληκτική ποιότητα κατασκευής και τα πανέξπυνα τοποθετημένα κουμπιά φώτο-video-zoom

Στέλιο θα σε παρακαλούσα, αν έχεις την πρόθεση (και πολύ θα το ήθελα) α μας γράφεις περιοδικά τις εντυπώσεις σου από αυτήν την πολλή καλή κάμερα, να ανοίξεις ένα καινούριο θέμα, ειδικά για την SR12.

Χτες παρελαβα και τον ανταπτορα για φακους Νικον απο τον Βλαση (ευχαριστω και δημοσιως).
Δοκιμασα ενα φακο ΑF Nikkor 35-105 f3.5-4.5 (οχι πολυ φωτεινο) και τα αποτελεσματα ηταν πολυ καλα.
Ειχα ελαχιστο βινιεταρισμα, καλο sharpness και ωραια χρωματα.
Τωρα το σημαντικοτερο προβλημα παραμανει η σκονη και τα στιγματα στο focus screen kai η ευκολια χειρισμου.
Ηδη ψαχνω για ενα φτηνο steadicam , san ki αυτο http://cgi.ebay.com/Steadicam-type-...oryZ3325QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Δυστυχως καποια οικογενειακα προβληματα το Πασχα δεν δοκιμασα οπως θα ηθελα το συστημα, αλλα επιφιλασσομαι για το μελον.

Xτες εκανα μια βολτα στην Εκθεση λουλουδιων στη Κηφησια και τραβηξα λιγο βιντεο για να δοκιμασω την Canon hv20 με τον 35mm antaptora.
Εδω θα δειτε ενα δειγμα

http://www.vimeo.com/976616

Δυστυχως εχω καταστρεψει την οθονη εστιασης (ψαχνω για ανταλακτικο) και θα δειτε μερικα σημαδια , αλλα περα απ αυτα πιστευω οτι η εικονα ειναι πολυ "φιλμικη" με ωραια χρωματα και κοντραστ.
Δεν εχει γινει επεξεργασια, μονο καποιο cropping .

Last edited:
Μπράβο Γιάννη... Ωραία δουλειά. Σε ζηλεύω που έχεις όρεξη και το παλεύεις...

Γιάννη, με ένα μονόποδο θα είχες 5 φορές ή περισσότερο, καλύτερη σταθεροποίηση και ξεκούραστη λήψη!
Παρεπιπτόντως, δύο Hoya pro1 uv θα έσωζαν την οθόνη σου -χωρίς μειονεκτήματα.