Αγαπητοί φίλοι,
θα γνωρίζετε ότι είμαι ψιλοάσχετος και εκτός χόμπυ.
Από εκεί και πέρα θα ήθελα να γυρίσουμε στα βασικά.
Όταν ακούμε ένα σύστημα, δεν ακούμε μόνο ένα συστατικό του αλλά όλο σαν σύνολο (και τον χώρο βέβαια).
Μα, θα μου πείτε αλλάζουμε μόνο ένα κομμάτι του συστήματος. Ναι, θα σας πω αλλά το σύστημα στήθηκε με βάση κάποια δεδομένα και ίσως η συσκευή που προστέθηκε να μην ταιριάζει με αυτά.
Θα είχα την χαρά να ακούσω το σύστημα του Γιάννη, αλλά μας χωρίζουν αποστάσεις. Σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαμε να αλλάξουμε, να κάνουμε ακροάσεις (και να πιούμε και κανένα ποτάκι βρε αδερφέ -χεχε).
Από μακριά (remote assistance) δεν μπορώ να κάνω, το μόνο που μπορώ είναι να φανταστώ κάποια πράγματα.
Θα έλεγα λοιπόν στον Γιάννη ότι στη θέση του θα δανειζόμουν άλλα καλώδια από κάποιο φίλο και θα έκανα δοκιμές.
Το σύστημά του είναι πνιγμένο στη λάμπα (κάτι που προσωπικά δεν μου αρέσει, αλλά γούστα είναι αυτά και να με συγχωρείτε).
Επίσης ποτέ δεν έχω ακούσει τα ηχεία του - μα ποτέ.
Ακόμα, δεν έχω δει τί προενισχύτριες λυχνίες χρησιμοποιεί.
....και άλλα πολλά αλλά είναι προχωρημένη η ώρα.....
Κατά την ταπεινή μου άποψη το benchmark δεν είναι λεπτόηχο. Πιο πολύ θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα μηχάνημα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό. Ίσως το φουσκωματάκι της λυχνίας του player και το roll-off ψηλά να ταιριάζει με ίσως λεπτόηχα καλώδια ή κάποιο συνδυασμό ηχείου-χώρου.
Θα ήθελα να με συγχωρήσετε αν δεν γίνομαι απόλυτα κατανοητός. Προσπαθώ να γράψω για ένα σύστημα που δεν έχω ακούσει ποτέ.
Επιτρέψτε μου να συμφωνήσω τέλος με τον μισητό (εεε.....αγαπητό ήθελα να πω) Houstonέχουμεπρόβλημα ότι σε κάποια συστήματα ταιριάζει λίγο περισσότερο το βινύλιο και σε κάποια άλλα το HD.
H ταπεινή μου άποψη είναι ότι σε κορυφαία συστήματα το HD γίνεται αντιληπτό ότι υπερέχει (το HD, όχι το flac του βινυλίου έτσι?).
Θα μου επιτρέψετε να σας αφήσω να συνεχισετε την πολύ εποικοδομητική κουβέντα σας.
Αν θέλει κάποιος να ρωτήσει 2 πράγματα τα οποία ίσως είμαι ικανός να απαντήσω, ευχαρίστως να τα πούμε τηλεφωνικά!
Για το τέλος άφησα το καλύτερο (μου φαίνεται το ανέφερε και ο Διονύσης πριν κάτι σελίδες) :
Ας αρχίσουμε να απολαμβάνουμε μουσικές!
Άντε να πάμε σε κανένα live (μπορεί να αναλάβει κάποιος τραπεζάκι για Half Note? είμαι μέσα οποιαδήποτε μέρα!)
Καλά, πρέπει να το ξέσκισα το μήνυμα 3.30 το πρωί.... πάω για ύπνο!