Βοήθεια σε επισκευή παλιού ενισχυτή SANSUI AU-D33

To ρευμα ηρεμιας στην ουσια οριζει και την ταξη που λειτουργει το μηχανημα δηλαδη ΑΒ η Α αν και καποιοι ΑΒ εχουν πλουσιο ρευμα ηρεμιας οποτε στα πρωτα watt παιζουν σε ταξη Α
Εννοειται οτι ρυθμιζουμε το μηχανημα χωρις σημα και φορτιο για το ρευμα ηρεμιας και καλο ειναι να εχουμε την εισοδο βραχυκυκλωμενη ως προς την γη

To ρευμα ηρεμιας στην ουσια οριζει και την ταξη που λειτουργει το μηχανημα δηλαδη ΑΒ η Α αν και καποιοι ΑΒ εχουν πλουσιο ρευμα ηρεμιας οποτε στα πρωτα watt παιζουν σε ταξη Α
Εννοειται οτι ρυθμιζουμε το μηχανημα χωρις σημα και φορτιο για το ρευμα ηρεμιας και καλο ειναι να εχουμε την εισοδο βραχυκυκλωμενη ως προς την γη

Δεν νομίζω να βγάζει τα πρώτα watts σε τάξη Α αυτός.

Έχω την είσοδο βραχυκυκλωμένη και αφού το καλώδιο ρεύματος είναι τριπολικό πια , το - των εισόδων, των ηχείων όπως και το σασί είναι γειωμένα ως προς την γη.

δεν βγαζει αλλα και δεν θα εβγαζε ουτε αν ειχε παει στα 4ma
οταν λεμε προς την ΓΗ εννουμε ως προ την γη του κυκλωματος τωρα αν αυτη συνδεεται με το σασι που μαλλον το κανει ναι παει και στην γειωση του σπιτιου να το πω απλα
Το θεμα ειναι ποια εχεις βραχυκυκλωμενη διοτι ο προ που εχει το μηχανημα εχει αρκετες εισοδους οποτε θα επρεπε να ειναι ολες η καλυτερα γαι καποιον που ξερει να ειχε απομονωσει των τελικο απο τον pro και θα εκανε την δουλεια αλλα αυτα στην τελικη ειναι ψιλα γραμματα
Οποτε ας τον στην ησυχια του οπως ειπα και το πρωι και οταν τον πας για το τεστ θα γινουν ολα οπως πρεπει

• Like
Reactions: vlad66
Έχω βραχυκυκλωμένη αυτή που επέλεξα στην είσοδο.. δεν ξέρω αν έκανα καλά, ή μια τρύπα στο νερό...

Πάντως μετά από ατελείωτες ώρες το ρεύμα ηρεμίας φτάνει τα 3.8mV και δεν κατεβαίνει κάτω από τα 3.6mV

IMG_20251103_210904.jpg

Τώρα θα βγάλω τα πολύμετρα, θα βάλω την πρόσοψη και τα καπάκια πάνω κάτω και βλέπουμε....

ΥΣ..
Ο Μ/Σ έχει την γνωστή "ζεστασιά" του και η ψύκτρα των ισχύος επιτέλους είναι πιο ζεστή από το ψυχρό σασί...

Χαμηλό ρεύμα ηρεμίας σημαίνει ότι ο ενισχυτής έχει μειωμένη ικανότητα οδήγησης φορτίου ;;
(Τα ηχεία δηλαδή) ;;;
Όχι δεν είναι μειωμένη ικανότητα,
αλλά έχει σχέση με την ρύθμιση λειτουργίας
της τάξης ΑΒ.
Σε ενισχυτές σαν αυτόν καλύτερα
οφελεί το λιγο μικρότερο ρεύμα ηρεμίας,
και λόγω της μικρότερης
ροής ρεύματος στους ημιαγωγούς.
Πρακτικά ζεσταίνονται λιγότερο σε χαμηλές εντάσεις..

• Like
Τα νέα ΔΕΝ είναι καλά..

Ενώ στα ακουστικά δεν αντιλαμβάνομαι κανένα (ηχητικό) πρόβλημα σε κανένα κανάλι, στα ηχεία το δεξί είναι μες την "βρωμιά".

Υψηλές και χαμηλές είναι οκ, αλλά οι μέσες είναι αίσχος.

Το ακούω πολύ εύκολα μιας και το ATC είναι 3δρομο και εύκολα φαίνεται ποιά περιοχή συχνοτήτων έχει πρόβλημα..

Είναι καθαρή παραμόρφωση σαν υπεροδήγηση..

Δεν δοκίμασα να χαμηλώσω πολύ την ένταση στο DAC για να δω αν το πρόβλημα διορθωθεί.. αλλά δεν έχει και κανένα νόημα αφού το CDP μου (για παράδειγμα) , δεν κατεβάζει την στάθμη του.

Βλέπω να τον συσκευάζω και να τον ρίχνω για πάντα στο πατάρι...

Αν ο νους κάποιου πάει σε πρόβλημα του ηχείου, κακώς... το σετ του προ-τελικού που σύνδεσα αμέσως μετά , κελαηδάει.

Υπάρχει πιθανότητα να ακούς καλά από ακουστικά γιατί μπορεί να έχει ξεχωριστό ενισχυτή ακουστικών
Τώρα πριν τον μπαουλιασης ας πάει για έλεγχο με παλμογράφο και γεννήτρια γιατί σίγουρα εκεί θα φανεί το πρόβλημα

Υπάρχει πιθανότητα να ακούς καλά από ακουστικά γιατί μπορεί να έχει ξεχωριστό ενισχυτή ακουστικών
Έχει αντιστάσεις στο βύσμα, άρα παίρνει σήμα κατευθείαν από τα ηχεία. (αν θυμάμαι καλά και δεν τον μπερδεύω με κάποιον άλλον ενισχυτή)..

Δύσκολο το κόβω να έχει ξεχωριστό ενισχυτή ακουστικών.. το γιατί δεν αντιλαμβάνομαι παραμόρφωση στο δεξί κανάλι των ακουστικών , δεν μπορώ να το απαντήσω με σιγουριά..
Μήπως δεν είναι τόσο "αποκαλυπτικά" όσο τα ATC που είναι "χειρουργείο" ;;
Μήπως πρέπει να τα ακούσω/προσέξω περισσότερο ;; δεν ξέρω....

Τώρα πριν τον μπαουλιασης ας πάει για έλεγχο με παλμογράφο και γεννήτρια γιατί σίγουρα εκεί θα φανεί το πρόβλημα
Αύριο και μεθαύριο (5 & 6/11) έχω ρεπό.. αν ο dim dim βρει ελεύθερο χρόνο....

Ζήτα από τον μάστορα @analog-jimaras να σου πει πως. 😂
Τώρα το είδα το χιούμοριστικο σας, ο μάστορας analog- jimaras φτιάχνει τωρα μια custom κρέμα ειδικα για σένα και το vlad66. Αλείφουμε 3 φορές την ημέρα τους λοβους των αφτιων μας, με εγγύηση σε 5-6 μηνες θα αλλάξετε κατηγορία απο κουφοι σε ημικουφοι. :ROFLMAO:

πρεπει να βρεις ποια βαθμιδα παραμορφωνει το σημα η σωστη κινηση ειναι να μετραμε απο την εισοδο του pro προς τον τελικο οποτε αν μεχρι στην εισοδο του τυελικου το σημα ειναι οκ τοτε κοιταμε τι συμβαινει στον ιδιο το τελικο
Αυτο που μπορει να παιζει βεβαια ειναι καποιο η ολα τα μικρα τουλαχιστον τρανζιστορ που αλλαξες να ειναι μαιμου οποτε υπαρχει προβλημα ,δεν θυμαμαι αν πριν γινει το μπαμ ειχες τετοιο θεμα η αν το ειχες βαλει στα ηχεια σου

Ο dim dim με ψήνει να αγοράσω το εργαλείο..

IMG_20251105_192704.jpg

Ωραίο μαραφέτι.. δεν λέω... στο μέλλον βλέπουμε...

Εδώ το καλό κανάλι που δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα.

Και στο "μεγάλο" όργανο

IMG_20251105_191511.jpg

πρεπει να βρεις ποια βαθμιδα παραμορφωνει το σημα η σωστη κινηση ειναι να μετραμε απο την εισοδο του pro προς τον τελικο οποτε αν μεχρι στην εισοδο του τυελικου το σημα ειναι οκ τοτε κοιταμε τι συμβαινει στον ιδιο το τελικο
Αυτο που μπορει να παιζει βεβαια ειναι καποιο η ολα τα μικρα τουλαχιστον τρανζιστορ που αλλαξες να ειναι μαιμου οποτε υπαρχει προβλημα ,δεν θυμαμαι αν πριν γινει το μπαμ ειχες τετοιο θεμα η αν το ειχες βαλει στα ηχεια σου
Πριν από το τσαφ όλα ήταν οκ , άσχετα αν τα ρεύματα ηρεμίας ήταν στο μηδέν (0)

Μετά το τσαφ (μπαμ) του έμεινε κουσούρι....

Για μαϊμού υλικά, τι να σου πω.. ο Γκάγκας λέει τα προσέχει πολύ.

Ο dim dim με ψήνει να αγοράσω το εργαλείο..

View attachment 260429

Ωραίο μαραφέτι.. δεν λέω... στο μέλλον βλέπουμε...

Εδώ το καλό κανάλι που δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα.

Και στο "μεγάλο" όργανο

View attachment 260430

Εγώ ψήθηκα και το παράγγειλα Χε! Χε!

• Like