"budget" ενισχυτής με ιδιαιτερότητα αναζητείται !

Στο θέμα μας αγόρια!

'Ασχετα από το αν έχουν ή όχι χαρακτήρα το Harbeth, ο φίλος μας αυτά έχει.
Τα απέκτησε με κόπο και θυσίες και ζήτησε την γνώμη μας για ένα οικονομικό ενισχυτή για να τα απολαύσει...

Αφου θελεις φθηνο,creek evolution 2,περιπου 540ε,εκτος αν θελεις να συνεχιζονται επαπειρον οι budget γνωμες.

είναι τόσο καλός λες για τα 540? αλλιώς όντως έχω πισογύρισμα... είπα για τον destiny 2 από την αρχή... evo2 δεν έχω ακούσει...

είναι τόσο καλός λες για τα 540? αλλιώς όντως έχω πισογύρισμα... είπα για τον destiny 2 από την αρχή... evo2 δεν έχω ακούσει...
Αν πας για τον destiny 2,συμφωνω και μην το ψαξεις παραπανω.Ομως μεχρι τα 600ε ας προτεινει καποιος κατι καλυτερο αν υπαρχει.

αν επιτρέπεται, τι προσωπική εμπειρία έχεις με τα ενισχυτικά του mike creek ? εννοώ φυσικά όλο το range: evo (2), 5350, destiny (2)..

Συμφωνώ βεβαια με τον φιλο που λέει οτι δυσκολα θα βρεις καποιον ιδιοκτητη harberth να θέλει να τα αλλάξει, μέχρι και εγω που τα εχω αποσύρει θελω να τα στησω σε ενα αλλο χωρο να τα ακουω που και που

Μη στεναχωριέσαι γι' αυτό... Κανείς μας δεν είναι τέλειος.

Φιλε neXTgen,με τι δεν εισαι ευχαριστημενος με το συστημα σου τωρα;Γιατι πιστευεις οτι ο ενισχυτης ειναι αυτο που "πρεπει" να φυγει;

Noμίζω ότι ο φίλος πρέπει να σταματήσει να διαβάζει και "να φαντάζεται πως θα ακούγεται" και να αρχίσει τις ακροάσεις.

17 σελίδες για τον "budget" ενισχυτή είναι αρκετές νομίζω, οι προτάσεις ρίχτηκαν στο τραπέζι, καιρός είναι να αρχίσει τις ακροάσεις, να μας πει και εμάς τι άκουσε -αν βέβαια θέλει να αναβαθμίσει τα ενισχυτικά του τελικά- και αν το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από αυτό που έχει τώρα...:nounder:

Last edited:
Τι να κανουμε;Μεχρι εκει φτανουν τα Ελληνικα μου.Ο neXTgen ζητησε την αποψη κατα προτιμηση καποιων που ακουσαν τα 5 και αυτο εκανα.Δεν ηξερα οτι πρεπει να εχω δοκτορατο στην Ελληνικη για να καταλαβω αυτα που καταλαβες εσυ."Απο μαθηματικα.....σκιζουμε"ειναι η σωστη φραση.....
Οσο για τα μαθηματικα μερικων,σε ενα δωματιο 25 τμ,δεν νομιζω να βοηθουν περισσοτερο απο τα δικα μου ιδιαιτερα αν καποιος δεν θελει πολυ ψηλες εντασεις.Και ενα τελευταιο,αν δεν εχεις η εχεις ακουσει καλα και για αρκετο χρονικο διαστημα ηχεια της φιλοσοφιας των harbeth,rogers κλπ δεν θα καταλαβεις ποτε για τι μιλαμε.Προχωρα με τα μαθηματικα αν νομιζεις οτι το αποτελεσμα ειναι και καλυτερο......καλες εξισωσεις

Φυσικα και εχω ακουσει τα 5, τα ειχα 6 χρονια οποτε οτι γραφω ειναι απο
προσωπικη εμπειρια.
Αν σε καποιον αρεσει ο χαρακτηρας τους,γιατι σιγουρα εχουν ,δικαιωμα του.
Πλεον τα βρισκω συμπαθητικα,γλυκοηχα,αλλα σε καμια περιπτωση πιστους αναπαραγωγεις μουσικης.
Το γεγονος οτι επεμβαινουν δραματικα στο ηχογραφημενο υλικο,για παραδειγμα ,πιατινια,κυμβαλα,και αλλα χαλκινα η ξυλινα κρουστα ακουγονται
με περισεια γλυκυτητα ,πιο πλουσιες αρμονικες απο τις αληθινες,κατι που για
καποιους ειδικα που ακουν μονο συγκεκριμενα ειδη μουσικης μπορει να ειναι
το ζητουμενο.Αν τα ακουσματα περιλαμβανουν πιο συνθετα ειδη ,το 5 υστερει
σε ατακα και ελεγχο,και ο τροπος ειδικα που συμετεχει η καμπινα του στο ηχητικο αποτελεσμα,και οι προσθετες αρμονικες σε ευρυ συχνοτικο φασμα
το κανουν ανισοροπο ,με αποτελεσμα ειδικα σε μεγαλα συμφωνικα εργα,η σε
ροκ ,τζαζ με εντονα δυναμικα να ακουγεται γλυκοηχο μεν ,υποτονικο δε.
Απο κει και περα ο καθενας εχει τις προτιμησεις του στον ηχο,σεβαστο,αλλιως ολοι θα ειχαμε περιπου τα ιδια μηχανηματα.
Μετα απο μηνες αποχωρισμου απο τα super hl5 ,δεν μπορω να πω οτι μου λειπουν ,αλλα θα ηταν αδικο να τα συγκρινω με τα τωρινα ηχεια ,λογω εντελως διαφορετικης κατηγοριας.
Την αποψη μου για τον καλυτερο ηχο που ακουσα απο τα 5 ,στο δικο μου συστημα την ανεφερα ,πιστευω οτι παρ ολο που θεωρειται ευκολο ηχειο
θελει ρευμα για να παιξει σωστα.Πολλοι εχουν αλλη αποψη ,εξαρταται ομως και απο το ειδος μουσικης που ακους.Για ενα φλαουτο μια φωνη και ενα μπασο ,οκ ισως και με λιγα καλα watt.Για 3η Rachmaninof ,Rammstein,Deep Purple ,Buena Vista πιο πολλα watt.
O neXTgen ,μας διαβαζει ολους θα παρει ιδεες απο σενα ,απο μενα και αλλους και πιστευω μετα απο δοκιμες να βρει αυτο που του ταιριαζει.
Καλες ακροασεις ,και το σχολιο περι μαθηματικων αφορουσε το -1000=0
-1000????
Με πληγωνεις.....:bigcry:

Με πληγωνεις.....:bigcry:
Αν οντως το εννοεις,απολογουμαι.
Και,συμφωνω οπως εξ'αλλου παντοτε υποστηριζα,οτι το γουστο του καθενος ειναι σεβαστο.Το ειπα κι αλλες φορες με διαφορετικο τροπο,οτι δηλαδη ο καθε ενας μας,συμβιβαζεται με οτι τον ενοχλει λιγοτερο,αλλα ισως και να παρεξηγηθηκα.
Κατανοητα ολα τα σχολια σου,και δεχομαι οτι συμβιβαζεσαι με διαφορετικα λαθη και χρωματισμους στον ηχο σου.Αχρωματιστα ηχεια δεν υπαρχουν.Απλα για καποιο λογο βρισκουμε πιο ευκολο να "κατηγορησουμε" ενα ηχειο ως "χρωματισμενο" οταν εχει γλυκο και ανετο ηχο,ενω ως επι το πλειστον δυσκολευομαστε να αντιληφθουμε ως χρωματισμο την φαινομενικη καθαροτητα(πιθανον φωτεινοτητα),εντονοτερη ατακα(πιθανον ξηροτητα με λιγοτερο sustain και προωρο decay),φαινομενικα "σφικτο" μπασο(πιθανον προβληματικες απμονικες) και λοιπα......................
Τελος,ας μην ξεχναμε οτι εδω δεν κρινονται τα ηχεια του neXTgen.......

Re: Απάντηση: "budget" ενισχυτής με ιδιαιτερότητα αναζητείται !

μας λες καποια "μονιτορ" κατα την αποψη σου;

Τα ηχεια του Houston!!
Σε αρκετα μεγαλο βαθμο.Το απολυτο monitor δεν νομιζω οτι θα ηταν πολυ
ευχαριστο ειδικα για πολυωρες ακροασεις,εξ αλλου η δισκοθηκη μας σε μεγαλο βαθμο δεν περιλαμβανει μονο ηχογραφησεις αναφορας.
Ειδικα σε κακες ηχογραφησεις ενα γλυκο ηχειο θα ακουστει πολλες φορες
πιο ξεκουραστα,και θα μειωσει την ακουστικη κοπωση .
Εβαλα να παιξει ενα cd απο εφημεριδα με μουσικη βαλκανιων,πολλα χαλκινα
πνευστα και ηθελα να φυγω απο το σπιτι απο την τραχυτητα ,και την υπερβολικη λαμπροτητα του ηχου,Αφορητο!!Πηγε για ανακυκλωση..
Αυτο θα ακουγοταν πολυ πιο υποφερτο με το 5 ,oxι καλο ,αλλα σιγουρα δεν
θα με τσιτωνε μεχρι δολοφονιας...
Αλλα υπαρχει και ο καδος για αυτες τις ηχογραφησεις.
Α, ξεχασα να αναφερω οτι εχω τα ιδια ηχεια με τον Houston ,και οποιος ενδιαφερεται μπορουμε καποια στιγμη να κανονισουμε ακροαση ,γιατι μπορει
η γνωμη μας να ειναι biased σαν ευτυχεις κατοχοι.

Τελος,ας μην ξεχναμε οτι εδω δεν κρινονται τα ηχεια του neXTgen.......

Σε καμμια περιπτωση δεν κρινουμε τα ηχεια του.
Ισως ομως κατανοωντας την ιδιεταιροτητα τους,να τον βοηθησει στην επιλογη
ενισχυτη.
Προσθετο πλεονεκτημα ,μεταφερονται και σχετικα ευκολα αν δεν του δινουν
μηχανημα να το ακουσει σπιτι,η υπαρχουν πολλοι απο σας που τα εχουν και
θα μπορουσε να τα ακουσει στον χωρο σας με αλλα ενισχυτικα.
Αν νομιζει δε οτι θα τον βοηθησει στηνεπιλογη του ,μπορουμε να τα ακουσουμε στο σπιτι του φιλου που τα πουλησα ,εχει cayin ενισχυτη,αντε να παω και γω τον electrocompaniet και ο neXTgen να φερει μονο την πηγη του.Ο φιλος μενει Σπατα .

Δεν υπαρχουν μονιτορ ηχεια παρα μονον στα παραμυθια.Ειναι σαν να λεμε ετσι θα φας το κοκορετσι διοτι ετσι ειναι το σωστο.Γουστα ειναι ολα οσο υπαρχουν αισθησεις.

Σε καμμια περιπτωση δεν κρινουμε τα ηχεια του.
Ισως ομως κατανοωντας την ιδιεταιροτητα τους,να τον βοηθησει στην επιλογη
ενισχυτη.
Προσθετο πλεονεκτημα ,μεταφερονται και σχετικα ευκολα αν δεν του δινουν
μηχανημα να το ακουσει σπιτι,η υπαρχουν πολλοι απο σας που τα εχουν και
θα μπορουσε να τα ακουσει στον χωρο σας με αλλα ενισχυτικα.
Αν νομιζει δε οτι θα τον βοηθησει στηνεπιλογη του ,μπορουμε να τα ακουσουμε στο σπιτι του φιλου που τα πουλησα ,εχει cayin ενισχυτη,αντε να παω και γω τον electrocompaniet και ο neXTgen να φερει μονο την πηγη του.Ο φιλος μενει Σπατα .
Αν μπορει να βρεθουμε στην Λευκωσια,θα χαρω πολυ :smile:

Απλα για καποιο λογο βρισκουμε πιο ευκολο να "κατηγορησουμε" ενα ηχειο ως "χρωματισμενο" οταν εχει γλυκο και ανετο ηχο,ενω ως επι το πλειστον δυσκολευομαστε να αντιληφθουμε ως χρωματισμο την φαινομενικη καθαροτητα(πιθανον φωτεινοτητα),εντονοτερη ατακα(πιθανον ξηροτητα με λιγοτερο sustain και προωρο decay),φαινομενικα "σφικτο" μπασο(πιθανον προβληματικες απμονικες) και λοιπα.........

Εκτιμω απο αυτο που ακουω στο σπιτι οτι υπαρχει και καθαροτητα,οχι φαινομενικη,εχω ακουσει βεβαια σε αρκετα set up αυτο που λες,και ατακα
χωρις ξηροτητα και ελλειψη sustain και σφικτο μπασο πληρως ελεγχομενο
με ολες τις αρμονικες του.
Φυσικα ολα αυτα ειναι πιο ευκολο να βρεθουν σε ανωτερη κατηγορια,οποτε
σιγουρα σε χαμηλοτερης κατηγοριας μηχανηματα θα κανουμε και περισσοτερους συμβιβασμους.Βεβαια υπαρχουν και περιπτωσεις ως και τραγικες σε μηχανηματα ακομα και υπερυψηλης κατηγοριας....
Για την ιστορια οταν πηρα τα super hl5 εδωσα τα von sw τελος παντων ποτε
δεν μπορεσα να γραψω σωστα αυτο το ονομα ,εννοω τα VR3 ,και δεν μετανιωσα ποτε αυτη την ανταλλαγη!

Εκτιμω απο αυτο που ακουω στο σπιτι οτι υπαρχει και καθαροτητα,οχι φαινομενικη,εχω ακουσει βεβαια σε αρκετα set up αυτο που λες,και ατακα
χωρις ξηροτητα και ελλειψη sustain και σφικτο μπασο πληρως ελεγχομενο
με ολες τις αρμονικες του.
Φυσικα ολα αυτα ειναι πιο ευκολο να βρεθουν σε ανωτερη κατηγορια,οποτε
σιγουρα σε χαμηλοτερης κατηγοριας μηχανηματα θα κανουμε και περισσοτερους συμβιβασμους.Βεβαια υπαρχουν και περιπτωσεις ως και τραγικες σε μηχανηματα ακομα και υπερυψηλης κατηγοριας....
Για την ιστορια οταν πηρα τα super hl5 εδωσα τα von sw τελος παντων ποτε
δεν μπορεσα να γραψω σωστα αυτο το ονομα ,εννοω τα VR3 ,και δεν μετανιωσα ποτε αυτη την ανταλλαγη!
Aκριβως ετσι οπως τα λες τωρα."Προτιμω" η "μου αρεσει περισσοτερο" η "δεν μετανοιωσα" ειναι απολυτα σεβαστη αποψη και γουστο.Το Α+Ω του audio στο σπιτι του καθενος μας:a0210: