"budget" ενισχυτής με ιδιαιτερότητα αναζητείται !

Αν μπορει να βρεθουμε στην Λευκωσια,θα χαρω πολυ :smile:

Ωωωπα!
Ευχαριστω! Οταν ξαναρχισω διανυκτερευσεις Λαρνακα πολυ ευχαριστως.
Χωρις τα ηχεια μου !!!
Ουτε στο vitara δεν μπαινανε ,πηρα το αγροτικο fiorino του φιλου....
Να σαι καλα και καλες ακροασεις-bye-

Μαλλον η προσκληση πηγαινε αλλου αλλα ισχυει το ιδιο.
Καλες ακροασεις σε ολους και η προσκληση ισχυει και για τον neXTgen!!
Ειδικα αν βγαλει τα κεφαλαια και το κανει nextgen ,εχω κουραστει με το
caps lock:flipout:

Μαλλον η προσκληση πηγαινε αλλου αλλα ισχυει το ιδιο.
Καλες ακροασεις σε ολους και η προσκληση ισχυει και για τον neXTgen!!
Ειδικα αν βγαλει τα κεφαλαια και το κανει nextgen ,εχω κουραστει με το
caps lock:flipout:
Ασφαλως και ισχυει για ολους η προσκληση.
Μαλλον θα σας επισκευθουμε εμεις (με τον Αντρεα) προηγουμενως,οταν θα ελθουμε για μια παρουσιαση του phono stage μας,και ελπιζω να μας τιμησετε με την παρουσια σας.

Φιλε neXTgen,με τι δεν εισαι ευχαριστημενος με το συστημα σου τωρα;Γιατι πιστευεις οτι ο ενισχυτης ειναι αυτο που "πρεπει" να φυγει;

γιατί πηγές έχω αλλάξει (μην αραδιάζω συνεχώς, καταντάει βαρετό) και ντακ κλπ αλλά μόλις π.χ. βάζω έναν παλιό nad παίρνω σώματα, φυσικά και λάσπη και είναι αργός σε σχέση με το νορβηγό κλπ... δεν είμαι ευχαριστημένος με τον όγκο και τα σώματα, που MPOΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ το harbeth ....

Ογκο και σωμα μπορείς να πάρεις αλλά θα δυσκολευτείς με τον έλεγχο και την ατάκα.
Συμφωνω σε οτι ανεφερε παραπάνω ο Carlito....Carlito's law

Τα αναφέρω για την ορθότερη επιλογή ενισχυτή,
μπορεις να βοηθήσεις τα χαμηλά με καλή τροφοδοσία
οχι να τη γιατρέψεις

Noμίζω ότι ο φίλος πρέπει να σταματήσει να διαβάζει και "να φαντάζεται πως θα ακούγεται" και να αρχίσει τις ακροάσεις.

17 σελίδες για τον "budget" ενισχυτή είναι αρκετές νομίζω, οι προτάσεις ρίχτηκαν στο τραπέζι, καιρός είναι να αρχίσει τις ακροάσεις, να μας πει και εμάς τι άκουσε -αν βέβαια θέλει να αναβαθμίσει τα ενισχυτικά του τελικά- και αν το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από αυτό που έχει τώρα...:nounder:

στο βαθμό που έχω ελεύθερο χρόνο χρήμα (βενζίνες... τουλάχιστον σκεφτείτε είμαι ένας suburban neXTgen guy -παραθαλάσσιος για την ακρίβεια-) και βρίσκω και αυτά που θέλω δοκιμάζω... π.χ. απόψε δοκιμάζω ένα set audiolab 8000 προ-τελικού... χθες έναν advanced acoustics... ίσως κυριακή κάποιο musical fidelity..

όχι απλά θέλω, αλλά πιστεύω -πρώτα ο θεός- μέχρι τις πρώτες μέρες του 11 πως αυτό θα έχει συμβεί, η αναβάθμιση του ενισχυτή δηλαδή.

απλά, πρέπει να καταλάβετε πως όπως είμαι τώρα λόγω δουλειάς κλπ και επειδή το σύστημα παίζει μια χαρά ώστε να ακούω μουσική, καθημερινά ακούω μουσική όχι μηχανήματα... δεν είναι κάτι το οποίο με αποτρέπει από το να ακούω, το ότι π.χ. δεν έχω καλύτερο ενισχυτή.... απλά με ηρεμία και τη στιγμή που θα κρίνω, αυτό θα συμβεί..

Last edited:
Ογκο και σωμα μπορείς να πάρεις αλλά θα δυσκολευτείς με τον έλεγχο και την ατάκα.
Συμφωνω σε οτι ανεφερε παραπάνω ο Carlito....Carlito's law

Τα αναφέρω για την ορθότερη επιλογή ενισχυτή,
μπορεις να βοηθήσεις τα χαμηλά με καλή τροφοδοσία
οχι να τη γιατρέψεις

πόσο μή-budget λύση, δηλαδή πόσο ψηλά πρέπει να δω ώστε να συνδυάσω και σώματα και καλό έλεγχο σε "γήινα" επίπεδα? αυτό ψάχνω αν μπορώ να συνδυάσω όσο πιο οικονομικά... δεν λέω με 500 (μακάρι) αλλά όχι και 5000 ευρώ... (πάλι αν ακούσω και τρελλαθώ.... μπορεί να σφιχτώ πολύ ή να δανειστώ ή δεν ξέρω τι .... στον αστερισμό του μνημονίου δεν ζούμε?

πόσο μή-budget λύση, δηλαδή πόσο ψηλά πρέπει να δω ώστε να συνδυάσω και σώματα και καλό έλεγχο σε "γήινα" επίπεδα? αυτό ψάχνω αν μπορώ να συνδυάσω όσο πιο οικονομικά... δεν λέω με 500 (μακάρι) αλλά όχι και 5000 ευρώ... (πάλι αν ακούσω και τρελλαθώ.... μπορεί να σφιχτώ πολύ ή να δανειστώ ή δεν ξέρω τι .... στον αστερισμό του μνημονίου δεν ζούμε?
Μαλλον "φιλοσοφια" αλλου ενισχυτη χρειαζεσαι......δες τι λεει και αυτη η παρεα εδω..... http://forums.naimaudio.com/eve/for...48019385&a=tpc&m=1262914417&s=67019385&cdra=Y

Απάντηση: Re: "budget" ενισχυτής με ιδιαιτερότητα αναζητείται !

να σε ρωτήσω κάτι?
υπάρχει η πεποίθηση ότι ο audia είναι καλύτερος από τον hegel που έχεις?
προβλέπω έγκλημα δίνοντας τον hegel προς 900 και ακουμπώντας άλλα 1000 και για το audia ότι θα έχεις το αποτέλεσμα που ψάχνεις

Αυτής ακριβώς της άποψης είμαι κι εγώ...μάλιστα έχω καταλήξει στο ανάποδο συμπέρασμα, ότι ο hegel σ' αυτή την κατηγορία των destiny, audia, yamaha κλπ έχει τον πιο ολοκληρωμένο και μουσικό χαρακτήρα.
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτή η ιστορία με τα σώματα...ίσως κάτι δεν πάει καλά, κάτι συμβαίνει που μας διαφεύγει. Και καταλαβαίνω φυσικά (από προσωπική πείρα) πόσο μπορεί κάτι να σε βασανίζει διαρκώς, αν δεν μπορείς ούτε καν να "ονειρευτείς" μια λύση...Συμπάσχουμε όλοι εδώ σ' αυτό το thread φίλε nextgen.

τι να πω... ίσως πρέπει να φύγω από την κατηγορία τιμής προς....τα πάνω για να πάρω αυτό που θέλω...αυτό που θέλω να αποφύγω δηλαδή...

φιλοσοφία άλλου ενισχυτή υπό την έννοια του πιο ολοκληρωμένου ναι , στο να πάω στο απόλυτο prat -για την τιμή τους- των naim προτιμώ τον αέρα και τη γλύκα των plinius (π.χ.)

τι να πω... ίσως πρέπει να φύγω από την κατηγορία τιμής προς....τα πάνω για να πάρω αυτό που θέλω...αυτό που θέλω να αποφύγω δηλαδή...

φιλοσοφία άλλου ενισχυτή υπό την έννοια του πιο ολοκληρωμένου ναι , στο να πάω στο απόλυτο prat -για την τιμή τους- των naim προτιμώ τον αέρα και τη γλύκα των plinius (π.χ.)

Η πρόταση μου για τον krell s-300i δεν ήταν τυχαία , και εγώ σε απαιτητικό βάσης τον είχα ( και θα τον είχα ακόμα αν δεν είχα αλλάξει χώρο και ηχεία )
Προσπάθησε να τον ακούσεις :a0210:

Ελπίζω να μην έχεις τίποτα λεπτόηχα καλώδια τύπου Nordost και σου λείπει το σώμα - γιατί μερικές φορές γίνονται κάτι τέτοια παλαβά - και κοιτάζεις στην λάθος κατεύθυνση.Κι εγώ από αυτόν τον συνδυασμό δεν θα περίμενα να λείπει το σώμα συγκεκριμένα.Θα έπρεπε να ήτανε το σωστό πάνω-κάτω..

nbullamatsis : κάποιες φορές ανάλογα κιόλας με την εγγραφή μου φαίνεται λεπτόηχος, θέλω πιο αφράτο/γεμάτο ήχο.. αυτό είναι το μόνο, στα άλλα ταχύτητα, ανάλυση κλπ (για την τιμή του) σκίζει.

Lemarchand : όχι δεν είναι nordost

antonisgr : τι χαρακτηριστικά είχε στ αυτιά σου ο s300?

Last edited:
nbullamatsis : κάποιες φορές ανάλογα κιόλας με την εγγραφή μου φαίνεται λεπτόηχος, θέλω πιο αφράτο/γεμάτο ήχο.. αυτό είναι το μόνο, στα άλλα ταχύτητα, ανάλυση κλπ (για την τιμή του) σκίζει.

Lemarchand : όχι δεν είναι nordost

antonisgr : τι χαρακτηριστικά είχε στ αυτιά σου ο s300?

Σε κανένα πρόγραμμα ο krell δεν ακούστηκε προβολικός – εκνευριστικός – λεπτός
Στο τομέα βάθος ( που είναι κάτι που με ενδιαφέρει εξ αρχής σε ένα σύστημα ) ήταν σωστότατος
Και εκείνη την περίοδο άκουγα σκληρά πράγματα
Devo – skids – killing joke – buzzcocks – triffids και άλλα τέτοια audiophile :flipout:

Ήταν η δεύτερη φορά που διασκέδαζα με τέτοια πράγματα ( η πρώτη ήταν στα νιάτα μου με marantz και koss ακουστικά )

Επιμενω στο budget,nad 326be,creek evo2,primaluma prologue1,αντε και τον musical fidelity m3.Μετα, το χαος.

Επιμενω στο budget,nad 326be,creek evo2,primaluma prologue1,αντε και τον musical fidelity m3.Μετα, το χαος.

γι αυτό έχει πάει 20 σελίδες το thread:BDGBGDB55:

έχω εξηγήσει 40 φορές τι με χαλάει στο σετάπ μου και κόντρα πάλι η ίδια ερώτηση..

εσύ φίλε quader που επιμένεις στο budget πες μια πρόταση από όλα αυτά λαμβάνοντας υπόψην τον ιδιαίτερο χαρακτήρα με τις γλυκές μεσαίες και τον όχι on-your-face ήχο των harbeth.. μην ξεχνάς πως ζητάω κάτι καλύτερο απ' ότι μου δίνει ο ενισχυτής μου (ο οποίος παρεπιπτόντως είναι στις αγγελίες και πωλείται).

ας βάλουμε στο παιχνίδι και τον roksan m2 (παλιότερα είχα τον κ2, εξαιρετική κατασκευή όμως ακαθόριστα και λασπωμένα κάποια πράγματα....ο m2 παίρνει διθυραμβικές κριτικές και είναι άλλης κλάσης, αν μπορούσα να τον ακούσω...)

musical fidelity που σας έλεγα πως θα άκουγα ο Α1 είναι αλλά λόγω καιρού αναβλήθηκε η δοκιμή... τώρα ο Μ3 που λες φίλε quader δεν ξέρω πως παίζει, ενδεχομένως αν θυμίζει τα "κυβάκια" να μου αρέσει...δυστυχώς είναι πολύ καινούριος και δεν έχω κάποιον για να τον δοκιμάσω....

τώρα ακούω με τα audiolab , στα αυτιά μου είναι κάτι ανάμεσα στον παλιό μου nad και τον Η1... μέχρι αύριο το βράδυ θα τα δοκιμάζω..

..α ξέχασα.. φίλος από μεσσήνη μου πρότεινε αλλαγή του hegel με unico se (ίσως και κάποια διαφορά) πρέπει όμως να ταξιδέψει ή ο ένας η ο άλλος (αυτός έχει spendor) για να τον ακούσω... σκέφτομαι και αυτό, το θέμα δηλαδή υβριδίου (θα βάλω νερό στο κρασί, και υβρίδια θα συζητήσω, και αύξηση στην τιμή αν χρειαστεί... αρκεί το αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό)

Last edited:
Αυτό είναι ωραίο ενισχυτάκι και σχετικά φτηνό, γύρω ατα 1.000 Ευρώ εάν θυμάμαι καλά.Δεν χάνεις τίποτα να τον δοκιμάσεις (εάν κατάλαβα καλά τί ψάχνεις περίπου)..Απλά δεν έχει τηλεχειρισμό..Λογικά τα ηχεία σου θα τα παίξει άνετα..:

http://www.auditorium.gr/index.php?productID=79

02-orig.jpg

φαίνεται ενδιαφέρον, και όμορφο, σαφώς από μια πολύ τίμια εταιρία που τελευταία μας εκπλήσσει ευχάριστα. αν το έχει κάποιος ίσως να μας πει εντυπώσεις ίσως δε και να βρεθούμε από κοντά για δοκιμή... ελπίζω να μην είναι σόμπα μόνο!

Last edited:
Αγαπητε φιλε,θα στο θεσω αλλιως,σου ειπα οτι προσωπικα το συγκεκριμενο ηχειο δεν με ενθουσιαζει,δεν παυει ομως να ειναι ηχειο με εντονη προσωπικοτητα και αποψη γιαυτο θελει και ενισχυτη με αποψη,ακομη δε καλυτερα αν οι αποψεις συμπιπτουν.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι προσπαθησε να βρεις ενισχυτη απο εταιρεια που εχει σαφες ηχητικο στιγμα,δηλαδη εχει επικεφαλης συγκεκριμενο σχεδιαστη που βαζει την ηχητικη υπογραφη του,πχ η marantz παραγει μαζικα ενισχυτες,ομως αυτοι που υπογραφει ο Ken ishiwata ειναι η σημαια της.Τετοιες εταιρειες ειναι η creek,musical fidelity,parasound,leben,icon audio,ear,quad,naim,...Aπεφυγε τις μαρκες μαζικης παραγωγης,χωρις ιδιαιτερο στιγμα.Ελπιζω να καταλαβες τι εννοω.