canon 550d

Απάντηση: Re: canon 550d

Για να πάρεις άριστα αποτελέσματα σε CANON 5D MKII και σε εστιακή απόσταση 16 έως 200 θέλεις

16-35 ΙΙ 2.8 1400 ευρώ
24-70 2.8 1200 ευρώ
70-200 4.0 IS 1000 ευρώ

και φυσικά 2200 ευρώ για το σώμα της CANON.

Αλήθεια έστω ότι πήρες τον εξοπλισμό, ξέρεις πώς να τραβάς; Τεχνική δηλαδή;

Εγώ θα σταθώ στο συγκεκριμένο σχόλιο του Βλάση.
Φίλε johnnyw, η μηχανή μόνη της δεν κάνει την φωτογραφία, χρειάζεται τεχνική, χρειάζονται γνώσεις και πείρα. H 5DmkII απευθύνεται σε επαγγελματίες και προχωρημένους ερασιτέχνες, εφόσον τώρα ξεκινάς με dSLR καλύτερα να πάρεις ένα εισαγωγικό σύστημα, να το μάθεις καλά, να εξοικιωθείς, να κάνεις λάθη και να μάθεις απο αυτά.
Η αγορά ακριβής επαγγεματικής μηχανής στο στάδιο που είσαι δεν βοηθά.
Είναι σαν να βγάζεις τώρα δίπλωμα οδήγησης και να παραγγέλνεις Ferrari.

Last edited:
Πρώτα από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για τις χρήσιμες συμβουλες και πληροφορίες.

Αν και είμαι άνθρωπος που μαθαίνω εύκολα διότι αν κάτι μου αρέσει το ψάχνω βαθειά και θεωρώ ότι έχω μάθει λίγα πράγματα πάνω στην φωτογραφία σίγουρα δεν φθάνουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τις δικές σας καθώς επίσης και την γνώση σωστού χειρισμού μίας DSLR.
Αλλά επειδή η τσέπη μου δεν θα αντέξει εύκολα πειραματισμούς και με σώματα και φακούς γι αυτό η σκέψη μου ήταν αγορά ενός καλού προς άριστο σώμα και ένα αρχικό φακό σχεδόν άριστο με άριστα (σχεδόν) αποτελέσματα σε φωτογραφία και βίντεο. Από την άλλη βλέποντας την νέα 550D με τα πολύ καλά χαρακτηριστικά χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο τόπικ για να ζητήσω εμπειρείες και γνώμες πάνω σε αυτό το σώμα από άτομα τα οποία θα μπορούσα λόγω της εμπειρίας τους να εμπιστευθώ πιο εύκολα την γνώμη τους στην απόδοση της 550D (και της 5D mkII). Οποιαδήποτε γνώμη σας ευπρόσδεκτη.

Να είμαστε όλοι καλά.
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Φιλικά

Γιάννης

Πρώτα από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για τις χρήσιμες συμβουλες και πληροφορίες.

Αν και είμαι άνθρωπος που μαθαίνω εύκολα διότι αν κάτι μου αρέσει το ψάχνω βαθειά και θεωρώ ότι έχω μάθει λίγα πράγματα πάνω στην φωτογραφία σίγουρα δεν φθάνουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τις δικές σας καθώς επίσης και την γνώση σωστού χειρισμού μίας DSLR.
Αλλά επειδή η τσέπη μου δεν θα αντέξει εύκολα πειραματισμούς και με σώματα και φακούς γι αυτό η σκέψη μου ήταν αγορά ενός καλού προς άριστο σώμα και ένα αρχικό φακό σχεδόν άριστο με άριστα (σχεδόν) αποτελέσματα σε φωτογραφία και βίντεο. Από την άλλη βλέποντας την νέα 550D με τα πολύ καλά χαρακτηριστικά χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο τόπικ για να ζητήσω εμπειρείες και γνώμες πάνω σε αυτό το σώμα από άτομα τα οποία θα μπορούσα λόγω της εμπειρίας τους να εμπιστευθώ πιο εύκολα την γνώμη τους στην απόδοση της 550D (και της 5D mkII). Οποιαδήποτε γνώμη σας ευπρόσδεκτη.

Να είμαστε όλοι καλά.
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Φιλικά

Γιάννης

Θα πρότεινα να εκμταλλευτείς αυτές τις μέρες και να διαβάσεις στο Ιντερνετ τα βασικά και λίγο περισσότερα για τη λήψη βίντεο με DSLR. Επιπροσθέτως και τα κείμενα του Γιάννη Σπύρου για τους πειραματισμούς του με βιντεοκάμερες και DSLR εδώ στο φόρουμ στη διπλανή κατηγορία του βίντεο.

Από εκεί και πέρα σε θέμα εξοπλισμού το βασικότερο όλων είναι ένα καλό τρίποδο (π.χ. σαν το SLIK 700 ή το MANFROTTO 190 ) με κεφαλή βίντεο (δες σε πρώτη φάση στο http://www.manfrotto.com/Jahia/site/manfrotto στο video supports).

Γνώμη μου ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να κάνεις λήψεις στο χέρι είναι καταδικασμένη σε αποτυχία εκμετάλλευσης κάθε ορίου στο HD. Έτσι απλά.

Στη συνέχεια δες τί θέλεις να τραβάς με βιντεοκάμερα. Η εξειδίκευση στο βίντεο είναι πολύ πιο συνηθισμένη από ότι στη φωτογραφία. Π.χ. άλλοι τραβούν θέματα με μεσαίες εστιακές αποστάσεις ή ημιευρυγώνια πλάνα (π.χ. γεγονότα, κοινωνικές εκδηλώσεις), άλλοι φύση (συνήθως μεσαίες αποστάσεις) και σε πόλεις (συνήθως ευρυγώνια πλάνα) και άλλοι το φυσικό βασίλειο (ζώα, πουλιά), άρα εκεί παίζουν οι τηλεφακοί.

Το να πεις ότι θα ξεκινήσεις να πάρεις μια DSLR για να τραβάς τα πάντα, απλώς δείχνει ότι δεν είσαι έτοιμος να τραβήξεις. Διότι το κάνω ένα βιντεάκι δεν σημαίνει ότι ξυπνώ το πρωί, βάζω τη μηχανή στη τσάντα και βγαίνω να δω τί παίζει.

Έτοιμος σημαίνει ότι έχω μια ιδέα, και εκεί που είμαι στο σπίτι ή κάπου αλλού αρχίζω να σκέφτομαι πώς θα την υλοποιήσω. Δηλ. που θα βάλω την κάμερα, ποιά ώρα, ποιό θα είναι το φόντο, ποιό το θέμα, πώς θα έχω δράση εξελικτική, τί πλάνα θέλω για να γεμίσω το βίντεο μετά στο μοντάζ, πώς θα έχω την ίδια κατεύθυνση φωτός, από ποιά απόσταση θα τραβώ το βίντεο κι από ποιό ύψος, αν θα χρειαστεί να κάνω ζουμ. Οι περισσότεροι μάλιστα κρατούν σημειώσεις και με αυτές δουλεύουν, ενώ κάποιοι γράφουν ολόκληρο βιβλιαράκι, ενώ τέλος κάποιοι ξέρουν απέξω το ποιηματάκι τους.

Προσωπικά θεωρώ ότι τα παραπάνω προηγούνται της επιλογής σώματος μηχανής και φακού - φακών, ειδικά στην περίπτωση της λήψης βίντεο.

Α, και τώρα που τα είπαμε, βάλε στο παιχνίδι και την PANASONIC GH1 που θεωρούνταν μέχρι πρότινος η καλύτερη DSLR για βίντεο τουλάχιστον όσον αφορά την ευελιξία της και την ευχρηστία της. To kείμενο που θα δεις στο λινκ σου περιγράφει αυτά που θα αντιμετωπίσεις στην πράξη, αφού αγοράσεις το όνειρό σου και θα ψάχνεις πού και πώς θα σετάρεις καλά την κάμερα, τον φακό, το σκόπευτρο (πολύ πολύ σημαντικό) και φυσικά τον ΗΥ σου. http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/gh1.shtml

Αν τώρα η φωτογραφία προηγείται του βίντεο τότε αλλάζει το πράγμα.

Αν τώρα η φωτογραφία προηγείται του βίντεο τότε αλλάζει το πράγμα.

Η φωτογραφία σίγουρα προηγείται του βιντεο. Απλά επειδή μου αρέσουν και τα δύο και επειδή η Canon κατάφερε να τα παντρέψει σε πολύ μεγάλο βαθμό στις DSLR της γι αυτό και θέλω μία καλή φωτογραφική με καλό βίντεο με αντοχή στις τεχνολογικές εξελίξεις.

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Από χτες έγινα και εγώ κάτοχος της EOS 550D με τον βασικο φακό του κιτ 18-55 IS και έπεται κσι συνέχεια....

Σαν πρώτη οπτική εντύπωση η μηχανή είναι πλαστική και πολύ ελαφριά και σχετικά μικρή για dslr στα χέρια μου (μάλλον χερούκλες!).
Σε πρώτα δείγματα που τράβηξα (αλλα δεν τα είδα στο pc ακόμη) στην εκπληκτική lcd οθόνη που έχει με μία λέξη : ότι βλέπω αυτό αποτυπώνει!
Βέβαια μένει να τα δω και στην οθόνη του pc αλλά είμαι προς το παρόν (με 1 ώρα που ασχολήθηκα και διάβασα τα πρώτα βήματα στο εγχειρίδιο) πολύ ευχαριστημένος!

Από βδομάδα θα αγοράσω και μία extreme 8GB καρτα class 10 για να δοκιμάσω και το video (τώρα της έβαλα μία 16GB class 4 προσωρινα...).

Φιλικά

Γιάννης

Αληθώς ο Κύριος Γιάννη.
Καλορίζικη η μηχανή σου. Άντε γιατί ψήνομαι αρκετά... Μάλλον θα βάλω αγγελία το σώμα της 450 και θα την πάρω και εγώ...
Περιμένω εντυπώσεις από το βίντεο.

Αληθώς ο Κύριος Γιάννη.
Καλορίζικη η μηχανή σου. Άντε γιατί ψήνομαι αρκετά... Μάλλον θα βάλω αγγελία το σώμα της 450 και θα την πάρω και εγώ...
Περιμένω εντυπώσεις από το βίντεο.

Εσυ δεν θα ειχες μια στενη επαφη με καποια video SLR? Τι απεγινε τελικα?

Αντε γιατι μολις γυρισα απο ηλεκτρομαγαζο, οπου βρεθηκα για να επιστρεψω μια βιντεοκαμερα που μας εκανε δωρο ο πατερας μου και μελλων παππους. Ωραια, SONY, με 80αρη σκληρο, μικρη κτλ. Ε, δεν συγκινηθηκα καθολου. Την πηγα πισω στεγνα.

ΥΓ.
Ποσο δινεται στο ebay η 450?

Εκανα ενα μινι συγκριτικο με μερικα κλικ απο την ιδια
περιπου εστιακη αποσταση αναμεσα στην 5D που εχω
και στην 550d.
Παιδια η 550 ειναι καταπληκτικη.Μηδεν θορυβος,καταπληκτικη
οθονη,ο 18-55 που εχει επανω ειναι πολυ καλος για οποιον
ξεκινα τωρα η δεν εχει λεφτα για πιο ακριβο(ταμρον 17-50 δηλαδη).
Την ειδα τοσο καλη που μουρθε να πεταξω απο το μπαλκονι την 5d.
Kαι το απιθανο ειναι οτι η 5d φορουσε τον σταθερο 50 1.4....
Στα συν οτι ειναι μικρουλα και πολυ πολυ ευχρηστη.
Πραγματικα δεν ξερω τι μπορει να προσφερει παραπανω η 7d(εκτος του
βιντεο) και γενικα οποιαδηποτε αλλη μηχανη σε crop αισθητηρες.

Εγώ έχω κάνει 100 και κλικ μέσα σε 2 μέρες και δεν την χορταίνω!
Τις πέρασα και στο Η/Υ και είναι ξυράφι και πεντακάθαρες! (την Sony V1 θα την κάνω μπρελόκ πλέον!)
Έχει πολές ρυθμίσεις και σιγά σιγά τις ανακαλύπτω και τις εξερευνώ....
Ο φακός 18-55 IS που έχει το κιτ απλά για ερασιτέχνη σαν εμένα είναι με άριστα το 10 στα 9!!!! Δεν μπορώ να φανταστώ τι αποτελέσματα θα πάρω αν της φορέσω κανένα ζουμ της σειράς L !!!!!
Τον θόρυβο (υπό νορμάλ ISO) ψάχνω να τον βρω (ακόμη και σε crop 100% - μην βαράτε ερασιτέχνης είμαι!).
Το μόνο αρνητικό έως τώρα είναι η "πλαστική" αίσθηση, το jog dial που δεν μου φαίνεται και πολύ σόϊ η αντοχή του και το όχι και τόσο καλό κράτημα που έχει η μηχανή αλλά αυτό διίτι έχω μεγάλα χέρια.

Η μηχανή συστήνεται ανεπιφύλακτα για ερασιτέχνες με αγάπη και μεράκι προς την φωτογραφία διότι θα τους δώσει εφόδια και ευκολίες να ξεδιπλώσουν την καλιτεχνική τους φαντασία.

Σε όσους αποφασίσουν να την αποκτήσουν καλές φωτογραφίες!

Φιλικά

Γιάννης

Απάντηση: Re: canon 550d

Τις πέρασα και στο Η/Υ και είναι ξυράφι και πεντακάθαρες! (την Sony V1 θα την κάνω μπρελόκ πλέον!)
Ο φακός 18-55 IS που έχει το κιτ απλά για ερασιτέχνη σαν εμένα είναι με άριστα το 10 στα 9!!!! Δεν μπορώ να φανταστώ τι αποτελέσματα θα πάρω αν της φορέσω κανένα ζουμ της σειράς L !!!!!
Τον θόρυβο (υπό νορμάλ ISO) ψάχνω να τον βρω (ακόμη και σε crop 100% - μην βαράτε ερασιτέχνης είμαι!).
Το μόνο αρνητικό έως τώρα είναι η "πλαστική" αίσθηση, το jog dial που δεν μου φαίνεται και πολύ σόϊ η αντοχή του και το όχι και τόσο καλό κράτημα που έχει η μηχανή αλλά αυτό διίτι έχω μεγάλα χέρια.

Η μηχανή συστήνεται ανεπιφύλακτα για ερασιτέχνες με αγάπη και μεράκι προς την φωτογραφία διότι θα τους δώσει εφόδια και ευκολίες να ξεδιπλώσουν την καλιτεχνική τους φαντασία.

Φιλικά

Γιάννης

Καλορίζικη Γιάννη.:ernaehrung004:
Θα την ευχαριστηθείς πολύ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!!

Φιλικά

Γιάννης

Καλοριζικη.

Ειναι λογικο να μην την χορταινεις. Φροντισε να αποφυγεις τα πολλα αχρηστα κλικ, δηλαδη 5-6 διαδοχικα στο ιδιο θεμα, με τις ιδιες ρυθμισεις, σχεδον απο την ιδια γωνια.

Αν θελεις να παρεις πολλες μαζεμενες, παρε με διαφορετικες ρυθμισεις και ξοδεψε λιγο χρονο μετα για να τις παρατηρησεις. Ετσι θα μαθεις πιο γρηγορα. Και δε θα σου γεμιζουν οι καρτες με αχρηστες φωτογραφιες που θα θελεις μερικες ωρες να τις ξεκαθαρισεις....

Την ερευνα για θορυβο κτλ, αστην για αργοτερα. Σημασια εχει τωρα να μαθεις. Τραβα σε RAW και μαθε να κανεις βασικες διορθωσεις και ελαφρη επεξεργασια. Το προγραμμα που δινουν μαζι με τη μηχανη ειναι επαρκες.

Οσο για την ποιοτητα κατασκευης, η δικη μου 450 μετα απο δυο χρονια συνεχους χρησης, δεν εχει καμια εμφανη φθορα στα πλαστικα της. Επισης, δεν εχω ακουσει καμια περιπτωση συγχρονης μηχανης που να ειχε προβλημα κατασκευης...

Σε ευχαριστώ Βασίλη.

Και σε όσους είναι ακόμη στην σκέψη για την αγορά της ας προχωρήσουν...
Και αν θέλουν πρώτα να δουν πως περίπου είναι σε εξωτερική εμφάνιση (κρατήματα κτλ) μπορούν να δουν μία EOS 500D σε κάποια αλυσίδα Mediamarkt για να πάρουν μία ιδέα διότι την 550 δείγμα ή δεν βρίσκεται καθόλου ή είναι λιγάκι δύσκολο....
Πάντως το ξανατονίζω από ερασιτεχνικής πλευράς θα ανταμειφθούν ευχάριστα με την επιλογή της (καμμία σχέση η ποιότητα εικόνας με compact μηχανή)!

(Τα κεφάλια πάλι μέσα για διάβασμα...!)

Φιλικά

Γιάννης

Οπς τώρα είδα το μύνημά σου φίλε vasada

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Αλήθεια πόσες χιλιάδες κλικ έχει αντοχή το κλείστρο και αυτός ο καθρέπτης που πάει συνέχει πάνω κάτω;
Συνήθως δεν βγάζω το ίδιο θέμα συνέχεια αλλά κάποιο παραδίπλα έτσι για να δω την απόδοσή της και πόσο πολύ πλησιάζει την πραγματικότητα.
Από τα δείγματα που έχω δει μέχρι τώρα όσα ειδικά είναι με πλούσιο φυσικό φωτισμό σε εσωτερικό χώρο είναι (σχεδόν) ένα με την πραγματικότητα! (στο P mode που δοκιμάζω..). Όσοι τριγύρο μου ρίξαν μία ματιά στα δείγματα έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα...
Επίσης δεν χορταίνω το DOF που μου δίνει τόσο απλόχερα στα θέματα σε σχέση με τις compact.

Φιλικά

Γιάννης

Εσυ δεν θα ειχες μια στενη επαφη με καποια video SLR? Τι απεγινε τελικα?

Αντε γιατι μολις γυρισα απο ηλεκτρομαγαζο, οπου βρεθηκα για να επιστρεψω μια βιντεοκαμερα που μας εκανε δωρο ο πατερας μου και μελλων παππους. Ωραια, SONY, με 80αρη σκληρο, μικρη κτλ. Ε, δεν συγκινηθηκα καθολου. Την πηγα πισω στεγνα.

ΥΓ.
Ποσο δινεται στο ebay η 450?

Θα είχα αλλά δεν είχα χρόνο στην Κρήτη που ήμουν να την δω...
Θα κοιτάξω από βδομάδα.
Εντάξει μην αγχωνόμαστε... τώρα βγήκε η 550, πολύ πολύ άμα αργήσουμε και λίγο να έχει πέσει καθόλου η τιμή της.

ΥΓ.
Δεν έχω ιδέα...

Προχθές πέρασα από τα MM και χούφτωσα για λίγο μια 550. Δεν μπορώ να πω πολλά για τη μηχανή αλλά παρατήρησα κάτι ενοχλητικό.

Ενώ το AF της μηχανής είναι ταχύτατο, σε LV ο φακός (ο βασικός 18-55) εστίαζε πολύ αργά και μετά από 2-3 μπρός πίσω.

Αυτό είναι χαρακτηριστικό της 550 ή όλων των μηχανών με LV?

Ευχαριστώ για την απάντηση Γιάννη...

Έχω πάντως την αίσθηση ότι η D90 που είχα επίσης χουφτώσει πρόσφατα ήτανε λίγο πιο γρήγορη. Εάν είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο και εκεί θα το είχα αναφέρει στο ανάλογο thread.

Μπορεί να κάνω και λάθος πάντως γιατί στο ράφι ο χρόνος για δοκιμές είναι πολύ μικρός...

Και γώ την είδα την 550 στα ΜΜ , φοβερή μηχανή , αλλά αυτό που θέλω να πω είναι οτι πέρα απο μια πρώτη επαφή, στα ράφια συγκρίσεις ΔΕΝ γίνονται .
Πρώτων σε κατάσταση είναι οι μπαταρίες , δεύτερων σε τι κατάσταση είναι οι ίδιες οι μηχανές ,κλπ,κλπ νομίζω καταλάβατε το νόημα.