Γιαννης Σπυρου
AVClub Fanatic
Review time λέγεται, εγώ το κλείνω σε όλες τις mirrorless.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
το Lr που εχω (προτελευταια εκδοση) τα βλεπει μια χαρα παντως.
Έχει μια ρύθμιση που λέγεται "ώρα εξέτασης" αν την βάλεις στο off μια χαρά δουλεύει η μηχανή,δεν χάνεις την οθόνη. Συμφωνώ για τον ήχο του κλείστρου είναι άσχημος, η ποιότητα κατασκευής όμως είναι καλή.
Αυτη η μηχανη σε σχεση με τον ανταγωνισμο παντως εχει δυο τρεις καινοτομιες που νομιζω οτι ολοι οι κατοχοι mirrorless θα ηθελαν
1) Σφραγισμα αισθητηρα οταν κλεινει η μηχανη
2) Δαχτυλιο στον φακο για παραμετροποιηση καθε χρησης
3) rotate flip οθονη (που δεν καταλαβαινω ακομα γιατι δεν την βαζουν ολοι οι αλλοι )

Κωστα δεν ειναι σιγουρα για σπορ η μηχανη αυτη , υπαρχει μια μικρη καθυστερηση...δεν ειναι στα επιπεδα των καλων μηχανων που ξερεις σ αυτο το τομεα.
Εδω η Z6 ειναι σαφως ανωτερη...
Εγω δεν εχω RF φακο ακομα, ισως σημερα παραλαβω τον 35mm για να το δω καλυτερα και να δοκιμασω τις ρυθμισεις αυτες.
Σε πλαγια κινηση (απο δεξια προς αριστερα) σιγουρα θα εχεις θεμα να παρακολουθησεις το θεμα, αν κινειται γρηγορα.
Σε πλανα κατα πανω σου δεν θα εχεις θεμα...
Η σωστη χρηση αυτης της μηχανη σε κινουμενα θεματα ειναι εστιαση ενος σημειου κυριως , με 8fps και μικρες ριπες 5-10 φωτο καθε λιγο...

35mm εστιακή απόσταση σε FF είναι must, χοντρικά μόνο με αυτό το εστιακό μήκος κάνεις τα πάντα. Με τον fuji 23mm βγάζω σχεδόν όλες μου τις φώτος στην X-E3, σκέψου εσύ εδώ που έχεις και σταθεροποίηση και f1,8 και με FF αισθητήρα και macro δυνατότητες!!! Απλά τον κολλάς επάνω και ξεμπέρδεψες!! Καλορίζικος!!!
τι εβαλες σαν λειτουργια στο δαχτυλιδι ?
Εγω σκεφτομαι το ISO ή το διαφραγμα (για να μου θυμιζει fuji φακους )!
η εστιαση κυριως στο βιντεο ειναι ΜΑΓΙΚΗ !
Αψογη, χωρις κολλληματα και δισταγμους, καλλυτερη και απο τη sony που θυμαμαι.
Η Fuji εδω εχει πολυ δρομο να διανυσει ακομα...
Ειδικα στο rack focus μεσω της touch screen ειναι αριστη και με τον φακο αυτο (που ειναι native) εχω επιτελους και ρυθμσιη ταχυτητας κι ευαισθησιας !
Τοσο, που σκεφτομαι ν αλλαξω τον "παλιο" 24-105 με τον νεο RF ....:smash:
Στη φωτο ομως παρατηρησα ενα θεμα...αν εχεις εστιασε σε macro , πολυ κοντα δηλλ. η μηχανη μετα δυσκολλευεται πολυ να παει σε μακρινι θεμα!
Τοσο που καποιες φορες πρεπεινα παω σε manual εστιαση kai να φυγω απο macro αποσταση - εστιαση και μετα ξανα σε auto.
Επειδη εχω πολλυ καιρο που ειχα Macro φακο, μπορει καποιος να δοκιμασει σε αλλη μηχανη αν εχει και να μας πει αν εχει την ιδια συμπεριφορα?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.