Μην αρχίζουμε όμως να κάνουμε τέτοιους συσχετισμούς σε κάτι που λέγεται Hi-End forum. Είναι σαν να κάνουμε τέτοιες δηλώσεις σε ένα forum υψηλής κουζίνας , ότι η ουσία είναι το φαγητό και σε καμία περίπτωση το πιάτο και η παρουσίαση ή η ποιότητα των συνοδών και εγώ ανοίκω στους πρώτους.... Εγώ ξεκίνησα 8 χρονών να ακούω μουσική 6-7 ώρες το 24άωρο και μετά να μαθαίνω κιθάρα στον Νάκα. Δεν ανοίκω στην μία κατηγορία ούτε στην άλλη , αλλα και στις δύο ταυτόχρονα. Πραγματικά δυσανασχετώ να βλέπω -ίδιως όσους δεν διαθέτουν hi-end συσκευές αναπαραγωγής που πραγματικά σέβομαι- να κατατάσουν έτσι απλά σε κατηγορίες "αυτούς που δίνουν έμφαση στην αναπαραγωγή" . Δεν θεωρώ ότι είναι διαστροφή διότι δεν με βλάπτει ούτε εμένα ούτε θέλω να πιστεύω τους γύρω μου , θεωρώ ότι είναι το κυνηγι της τελειότητας και η προσπάθεια της μεταφοράς της μαγείας όλης της υπόστασης , της οντότητας,της μαγείας του αoράτου στο σαλόνι μας μέχρι αυτό να αρχίσει να συγχίζεται με το πραγματικό, όχι απλά ως υπενθύμιση του συνόλου της παρτιτούρας/έργου νότα-νότα μέσω μιας μέτριας αναπαραγωγής αλλά και ως ήχος που πλησιάζει πιο κοντά στα πραγματικά όργανα και δημιουργεί συνάμα με το μουσικό έργο ανατριχίλες από τον χείμαρο συναισθημάτων όταν πλησιάζει κάποιος αυτό που λέμε "οι μουσικοί στο σαλόνι μας". Φιλικά, πάντα.