cerwin vegA XLS 215

Σε ευχαριστω πολυ! Προς το παρόν θα πετάξω τον Numark και θα βάλω τον Pioneer...
Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και στο ράδιο μιας και το έχεις ακούσει...

Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

Τα 215 (όπως και το σαμπ) καλό θα είναι να τα βάλεις να κάτσουν πάνω σε Auralex Gramma. Θα καθαρίσει το χαμηλό σου.

tzo τι είνια το auralex gramma? για πες λεπτομέρειεις τι ακριβώς κάνει?είδα τιμές γύρω στα 60 ευρώ / τμχ.

τι κερδίζεις;να μην μπουμάρει; εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι αν κάτσεις ανάμεσα στα ηχεία όταν παίζουν δυνατά τα γούφερ πετάνε αέρα από πίσω ο οποίος αντανακλάται στο τοίχο και επιστρεφει μπροστ'α.νομίζεις ότι έχεις ανεμιστήρα.είνια λογικό αυτό;μήπως να τα βάλω πιο μακριά απο τον τοίχο;τα έχω 40 πόντους απόσταση.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: cerwin vegA XLS 215

tzo τι είνια το auralex gramma? για πες λεπτομέρειεις τι ακριβώς κάνει?είδα τιμές γύρω στα 60 ευρώ / τμχ.

τι κερδίζεις;να μην μπουμάρει; εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι αν κάτσεις ανάμεσα στα ηχεία όταν παίζουν δυνατά τα γούφερ πετάνε αέρα από πίσω ο οποίος αντανακλάται στο τοίχο και επιστρεφει μπροστ'α.νομίζεις ότι έχεις ανεμιστήρα.είνια λογικό αυτό;μήπως να τα βάλω πιο μακριά απο τον τοίχο;τα έχω 40 πόντους απόσταση.

Αν έχεις την δυνατότητα,είναι πολύ καλύτερα να τα απομακρύνεις από πλαινούς και πίσω τοίχους.Αυτό δεν ισχύει μόνο για τα C.V. αλλά για όλα.
Εδώ έχει οδηγίες που θα μπορούσες να ακολουθήσεις ανάλογα τον χώρο σου.

Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο Σωκράτης. Όλα τα ηχεία θέλουν σεβαστή απόσταση από τους πίσω και πλαϊνούς τοίχους. Αλλιώς συμβιβάζεσαι με το μπουμάρισμα. Το πρόβλημα μειώνεται όταν η εκτόνωση των bass reflex είναι μπροστά και όχι πίσω, και ακόμη πιο πολύ μειώνεται όταν τα ηχεία είναι σχεδίασης κλειστού τύπου.

Τα Auralex απομονώνουν το ηχείο ή το σαμπ από το πάτωμα, με άμεσα, αντιληπτά αποτελέσματα. Το χαμηλό γίνεται πιο καθαρό και στακάτο, χωρίς τον ανεπιθύμητο βόμβο που επιφέρει η άμεση επαφή με το πάτωμα. Ειδικά για πάτωμα από ξύλο ή πλακάκι, είναι απαραίτητο. Αλλά ακόμη και σε μάρμαρο κάνει δουλειά.

Ειδικά στα Vega 215 θα έβαζα Gramma από το πρώτο λεπτό. Όπως επίσης θα ενίσχυα την καμπίνα εσωτερικά, ώστε να μην έχει καθόλου κραδασμούς. Να χτυπάς το ξύλο με το δάχτυλό σου και να είναι σαν πέτρα και όχι σαν κούφιο ξυλάκι.

Last edited:
1299 + 70 μεταφορικά = 1369 τα έχει τώρα τα XLS-215 το amazon.fr.

Πλέον η τιμή Νάκα είναι καλύτερη στα 1344 ευρώ. Αρκεί να έχει κανείς υπομονή μέχρι την παραλαβή.

2 τεμ. XLS-215 1000 με ΦΠΑ τα πήρα απο Νακκα. Δεν ξέρω αν ήταν ειδική η τιμή ή αν θα μπορεί να την ξανακάνει αν το ζητήσω...

Χίλια ευρώ είναι σούπερ τιμή! Πότε έκανες την παραγγελία και πότε παρέλαβες;

Ίσως σε αυτή την τιμή θα ενδιαφερθούν κι άλλοι να αγοράσουν τα 215. Μήπως να διοργανωθεί ένα powerbuy;

Τα ηχεία ήτανε καλή τιμή, δεν ξέρω αν πήρα ακριβά τον ενισχυτή της Vega CXA-10 615 Μου ειχανε πει να ειναι μεγάλος για να μη ζορίζεται σε υψηλές εντάσεις και πάθη καμία ζημιά... Οσο καλές και να είναι οι τιμές ως τώρα, μετά απο όσα είπαμε πρέπει να πάρω έναν μικτή pioneer και Auralex Gramma + ότι πρέπει να τραβήξω απο τον πίσω τοίχο που απέχουμε μόλις 10cm

Κοιτώντας για Auralex Gramma συνάντησα και το subdude... Μήπως αυτό θα ήτανε καταλληλότερο για τα 215;;; Λένε πως είναι απαραίτητο όπως ακριβώς είπες κι εσύ!

Κοίτα τις διαστάσεις.

To XLS-215 είναι 43 x 53,5

To Subdude είναι 38 x 38 (απορρίπτεται)
Το Gramma είναι 38 x 58,5 (περισσεύει το ηχείο δεξιά-αριστερά από 2,5 πόντους. Εφόσον χωράνε τα πόδια του ηχείου, ενδείκνυται, αλλιώς μπορούν και να αφαιρεθούν και να κάτσει κατ' ευθείαν το ηχείο πάνω στην τάβλα)
To Great Gramma είναι 48 x 76 (το ηχείο κάθεται άνετα και με ασφάλεια πάνω στην τάβλα. Τα 20εκ. στο πίσω μέρος της τάβλας που περισσεύουν μπορούν να κοπούν με σέγα, αν ενοχλούν. Ιδανική επιλογή)

Ή μάλλον καλύτερα να μην κοπεί το πίσω μέρος του Great Gramma, ώστε να σου υπενθυμίζει να κρατάς απόσταση από τον πίσω τοίχο!

Εχω φέρει τα ηχεία απο τα 10 εκατοστά που είχαν απόσταση απο τον πίσω τοίχο στα 26.. Δύσκολα κατα φέρω κιαλλο γιατι φωνάζει η γυναίκα! Θα πάρω 2 Great gramma,θα βάλω το μήκος τους κατα πλάτος των ηχείων και απο την δεξιά πλευρά που θα περισσεύει θα το κόψω και το υπόλοιπο κομμάτι θα το βάλω απο την αριστερή πλευρά για να συμπληρώσω να πατήσει και το sub!
Υπάρχει περίπτωση να νιώθει κάτι λιγότερο σε δόνηση ο γείτονας μου απο κάτω τώρα με το Auralex???
Παρατήρηση: τώρα που τράβηξα μπροστά τα ηχεία εχω περισσότερο μπάσο και μεγαλύτερο σε έκταση...

Καλα δεχτηκε να τα βαλει στο σαλονι και τωρα την πειραζουν οι ποντοι; αληθεια κανενα ηχοπανο μπορει να μπει;

Οσο τα φέρνω πιο κοντά τόσο της θυμίζω πόσο μεγάλα είναι και ταυτόχρονα πόσο δυνατά παίζουν... Αν το ηχόπανο είναι διακριτικό και όχι κάτι που χαλάει την αισθητική θα το έβαζα ευχαρίστως...

θεωρείτε ότι τα συγκεκριμένα ηχεία ζορίζουν τον Nad c275 bee ? εγώ μέχρι σχεδόν τα 3/4 δεν έχω ακούσει παραμόρφωση καθόλου σε πολλά είδη μουσικής.Από όσα γνωρίζω το να μην παραμορφώνει ψηλά είναι καλό και ότι δε δείχνει σημάδια κόπωσης και ανεπάρκειας ισχύος .Σε μια ώρα συνεχόμενης ακρόασης στη μέση δεν ειδα-άκουσα κάτι περίεργο.Εδώ είναι τα τεχνικ´πα χαρακτηριστικά

http://nadelectronics.com/download....|Data Sheet - C 275BEE Stereo Power Amplifier

http://www.cerwinvega.com/home-audio/floorstanding-speakers/xls-215.html

Μου είπα ένας γνωστός μου ότι ταλαιπωρούνται τα τροφοδοτικά του λόγω του ότι κουνάει 4 15ιντσα και ότι είναι 6 ohm. Τι γνώμη έχετε οι γνώστες;

θεωρείτε ότι τα συγκεκριμένα ηχεία ζορίζουν τον Nad c275 bee ? εγώ μέχρι σχεδόν τα 3/4 δεν έχω ακούσει παραμόρφωση καθόλου σε πολλά είδη μουσικής.Από όσα γνωρίζω το να μην παραμορφώνει ψηλά είναι καλό και ότι δε δείχνει σημάδια κόπωσης και ανεπάρκειας ισχύος .Σε μια ώρα συνεχόμενης ακρόασης στη μέση δεν ειδα-άκουσα κάτι περίεργο.Εδώ είναι τα τεχνικ´πα χαρακτηριστικά

http://nadelectronics.com/download....|Data Sheet - C 275BEE Stereo Power Amplifier

http://www.cerwinvega.com/home-audio/floorstanding-speakers/xls-215.html

Μου είπα ένας γνωστός μου ότι ταλαιπωρούνται τα τροφοδοτικά του λόγω του ότι κουνάει 4 15ιντσα και ότι είναι 6 ohm. Τι γνώμη έχετε οι γνώστες;
Με τη χαμηλή αντίσταση μέχρι τα 2ohm ο συγκεκριμένος ενισχυτής σίγουρα δεν έχει κανένα θέμα. Τώρα για τα μεγάλα woofer και πως τα γεμίζει δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Στη χειρότερη αν θες ακόμα περισσότερη ισχύ μελλοντικά παίρνεις έναν ίδιο μεταχειρισμένο,τα γυρνάς σε bridge mode και τελείωσε το θέμα.