δραπανοκατσαβιδα με ... εξωγηινη ροπη!
ειδικα στο 5:38 αγαθεψα~!
ειδικα στο 5:38 αγαθεψα~!
Να διορθώσω απλά ότι με βάση τις ενδείξεις των 2 ψηφιακών παχυμέτρων η διαφορά που φαίνεται δεν είναι 4 δέκατα του χιλιοστού, αλλά 4 εκατοστά του χιλιοστού! (93,77 έναντι 93,73). Οπότε είσαι πραγματικά άψογος.Όσο χρησιμοποιώ το οικονομικό παγκοπρίονο της Parkside, τόσο καταλαβαίνω πως το μεγαλύτερο (και μάλλον το μόνο σημαντικό) πρόβλημα είναι να καταφέρεις να σταθεροποιήσεις τα φράχτη παράλληλα με το δίσκο. Δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση να βγει μια κοπή που και από τις δυο πλευρές θα έχει το ίδιο πλάτος με ακρίβεια.
Χαζεύοντας στο ίντερνετ για λύσεις, έπεφτα είτε σε κάτι πολύ δύσκολες, ογκώδεις και μπελαλίδικες βελτιώσεις, είτε σε κάτι πανάκριβα όργανα όπως αυτό.
View attachment 186729
Οπότε, παίρνοντας έμπνευση από το πιο πάνω, εκεί που ετοιμαζόμουν να κόψω τα κούτελα για τα συρτάρια για το επιπλάκι που φτιάχνω, μου ήρθε η ιδέα να εκμεταλλευτώ τη ράγα του δισκοπρίονου (που υποτίθεται έχει ακρίβεια) για να προσαρμόσω το laser μέτρο της Parkside
Να μετράει δηλαδή το όργανο την απόσταση μέχρι απέναντι το φράχτη, και να το τσουλάω μέσα στον οδηγό παίρνοντας μετρήσεις, μέχρι το laser να δείξει το ίδιο και στις δυο άκρες της διαδρομής του αυλακιού.
View attachment 186725
Έφτιαξα με μικρά ρεταλάκια ένα "σπιτάκι" για το laser μέτρο και κόλλησα και ένα πηχάκι που είχα κόψει για τον crosscut οδηγό ώστε να χωθεί με ακρίβεια στο αυλάκι.
Τα περιποιήθηκα λίγο για να είναι σωστά γωνιασμένα όλα και τα κόλλησα με εποξική 2 συστατικών 5 λεπτών γιατί βιαζόμουν να προχωρήσω το πρότζεκτ [βάση παγκοπριονου] που ασχολούμαι από το πρωί
View attachment 186728
View attachment 186730
Έκανα τις μετρήσεις μου και έμοιαζε να δουλεύει...
View attachment 186727
Έκανα και μερικές κοπές και το αποτέλεσμα όπως βλέπετε ήταν αρκετά καλό!
Ανέλπιστα καλό! Έχασε μόλις 4/10 του χιλιοστου!
Ελάχιστο δηλαδή το λάθος της κοπής δεδομένου και του μήκους (9x60cm το κομμάτι)
View attachment 186726
Αν το laser Parkside είχε και δεύτερο δεκαδικό πιστεύω πως θα ήταν τέλεια αυτή η λύση, αλλά και έτσι βολεύομαι σε μεγάλο βαθμό.
Οι κατασκευές μου δεν απαιτούν ακρίβεια δέκατων του χιλιοστού οπότε είμαι μια χαρα με τη σχεδόν δωρεάν λύση που βρήκα
Bonus: Δεν χρειάζεται να μετράω πλέον την απόσταση από τον δίσκο μέχρι τον φράχτη.
Αφαιρώ 25cm από την ένδειξη του laser μέτρου και έχω το πλάτος της κοπής μου!
Τέλειο!![]()
Καλησπέρα, ωραία ιδέα!Όσο χρησιμοποιώ το οικονομικό παγκοπρίονο της Parkside, τόσο καταλαβαίνω πως το μεγαλύτερο (και μάλλον το μόνο σημαντικό) πρόβλημα είναι να καταφέρεις να σταθεροποιήσεις τα φράχτη παράλληλα με το δίσκο. Δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση να βγει μιαΌσο χρησιμοποιώ το οικονομικό παγκοπρίονο της Parkside, τόσο καταλαβαίνω πως το μεγαλύτερο (και μάλλον το μόνο σημαντικό) πρόβλημα είναι να καταφέρεις να σταθεροποιήσεις τα φράχτη παράλληλα με το δίσκο. Δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση να βγει μια κοπή που και από τις δυο πλευρές θα έχει το ίδιο πλάτος με ακρίβεια. με ακρίβεια.
Πολυ σωστοΓια να εξασφαλιστεί ότι ο φράκτης είναι παράλληλος και με τον δίσκο, πρέπει να ελεγχθεί και η παραλληλία δίσκου/καναλιού.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.