Χρήσιμα βίντεο, έξυπνες ιδέες, βελτιώσεις εργαλείων

Οχι, ειναι κανονικη βιδα, με εναν καθετο "αξονα" που μπαινει στην αντιστοιχη τρυπα της λαμας για να την κουναει και να τεντωνεται η αλυσιδα.

Τις βίδες επίπλων όπως η κοντή τις αναφέραμε προ λίγες ημέρες με το όνομα τους το οποίο ξεχνάω.

Τις έψαχνε λοιπόν ένας συνάδελφος και φίλος χωρίς επιτυχία.

Έτσι ανακαλυψαμε τις τσιμεντοβιδες οι οποίες είναι ΟΛΟΙΔΙΕΣ.

Ίδιο κεφάλι με τορξ, ίδιο σπειρωμα διατομη αλλά σε μήκος πιο μακριές κάτι το οποίο θα ξεπεραστεί με κόψιμο.

Να τις έχετε υπόψην σας αν δεν βρίσκετε τις πρωτες.

Και εδώ μια φωτο.

View attachment 187109
Κυριάκο, νομίζω τέτοιες βίδες επίπλων που ψάχνει ο φίλος έχει το leroy.
Γενικά έχω δει πολλά περίεργα είδη επιπλοποιίας ειδικά αυτά που έχουν τα έπιπλα τύπου ιδέα, just κλπ

Τις βίδες επίπλων όπως η κοντή τις αναφέραμε προ λίγες ημέρες με το όνομα τους το οποίο ξεχνάω.

Τις έψαχνε λοιπόν ένας συνάδελφος και φίλος χωρίς επιτυχία.

Έτσι ανακαλυψαμε τις τσιμεντοβιδες οι οποίες είναι ΟΛΟΙΔΙΕΣ.

Ίδιο κεφάλι με τορξ, ίδιο σπειρωμα διατομη αλλά σε μήκος πιο μακριές κάτι το οποίο θα ξεπεραστεί με κόψιμο.

Να τις έχετε υπόψην σας αν δεν βρίσκετε τις πρωτες.
Κυριάκο, εγώ είχα ρωτήσει πρόσφατα στο φόρουμ. Τις λένε βίδες confirmat, και κάποιοι τις πουλάνε ως "βίδες σύνδεσης επίπλων" ή "βίδες μοντάζ". Το σπείρωμα από την φωτογραφία που έβαλες μοιάζει πολύ, αλλά οι confirmat έχουν το πάνω μέρος του άξονα χωρίς βόλτες και πιο χοντρό.

Τις βρήκα τελικά στον Μουρδουκούτα και τις δοκίμασα σε κάτι συρτάρια από μελαμίνη για το σπίτι. Δεν έγραψα τίποτα επειδή δεν κατάφερα να βγάλω συμπέρασμα αν είναι καλύτερες από τις κοινές νοβοπανόβιδες. Υποτίθεται είναι εξειδικευμένες βίδες για κάθετες συνδέσεις φύλων μελαμίνης. Η μόνη διαφορά που είδα ήταν η φτηνή τιμή τους (5Χ40mm τα 100τμχ με 1,40€) και ότι το υλικό τους είναι πιο μαλακό (παραμορφώνεται το κεφάλι πιο εύκολα αν το ζορίσεις). Μπορεί να ήταν και θέμα ποιότητας των συγκεκριμένων που βρήκα.

A, επίσης τις έχει και το leroy σε τιμή προσφοράς, 4.19€ το σακουλάκι με τις 20 βίδες.

• Like
Reactions: nikfor
Γράφαμε ταυτόχρονα και τώρα καταλαβαίνω ότι μάλλον μιλάς για τις ευρωβίδες. Όντως η κομμένη τσιμεντόβιδα δείχνει ολόιδια.

• Like
Reactions: nikfor
Πάντως στις οδηγίες συναρμολογησης των επίπλων σε τέτοιου είδους βίδες τονίζεται ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί δραπανοκατσαβιδο ή κατσαβίδι μπαταρίας αλλά μόνο κατσαβίδι χειρός.
Υποθέτω για να μην χαλάει το κεφάλι της βίδας

Δεν ξερω αν η μεθοδος ειναι σωστη, αλλα το βαζψ εδω γιατι μου φανηκε ενδιαφερουσα/χρησιμη

τοποθετηση πρεσσαριστων φωλιων χωρις πρεσσα
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

παδια αλα το αφηνω εδω, γιατι δεν πειστικα οτι βοηθα τελικα

Αφαίρεση τσοκ κώνου:
How to remove a Drill Press Chuck, an easy way
Στο νετ υπάρχουν πολλά βιντεάκια που περιγράφουν διάφορους τρόπους για να βγει το τσοκ, είτε με σφήνες, είτε με εξολκείς, είτε με σφυρί κλπ.
Καθώς όμως μέχρι τώρα δεν έχει τύχει να δω κάποιο που να περιγράφει τον απλό τρόπο που το κάνω εγώ, σκέφτηκα ότι ίσως κάποιους να τους ενδιαφέρει.
Το συγκεκριμένο τσοκ είναι Β16 1-13mm συνεπώς το μεγαλύτερο παξιμάδι που μπορεί να πιάσει είναι Μ6.

Που χρησιμευουν(σε συγκεκριμενο σημειο) αυτες οι ταπες ξερεις κανεις...;:)
Για να σας δω...;(αν και αυτοι που ξερουν δεν θα δυσκολευτουν)..

20211202_104645.jpg

Ένα πολύ καλό κανάλι στο youtube, έχει πολύ ποιοτικές κατασκευές.
Θέλω να φτιάξω αυτό, αν μου βγαίνει σε μια προσιτή τιμή θα το φτιάξω:

• Like
Reactions: theox