Cosmote TV στο εξωτερικό?

Καλησπερα και καλωσορισες στο avclub. Δεν καταλαβα ακριβως τη φωτογραφια, φαινεται ομως πως το διαμερισμα σου "κοιταει" προς τον βορρα. Οπότε δυστυχως δε μπορεις να έχεις δορυφορική. Αν εχεις android κατεβασε το satfinder, το οποιο σου δειχνει χονδρικα στον ουρανο που βρισκεται ο δορυφορος και αν εχεις ανοιχτο πεδιο μπροστα σου. Διαφορετικά, στρεφεσαι σε slingbox λυσεις.

Καλησπερα σε ολους!
Καινουργιος στο φορουμ και κατοικος Βερολινου. Ενδιαφερομαι κι εγω για τα αθλητικα της cosmote. Το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι μενω σε πολυκατοικια χωρις μπαλκονι και η εγκατασταση πιατου ειναι αδυνατη. Απ οτι διαβασα μια λυση ειναι το selfsat. Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως δυσκολα θα μπορεσω να πιασω σημα αφου απ το παραθυρο δεν εχω ανοιχτο πεδιο. Εδω και η φωτογραφια απ το σαιτ που δωσατε παραπανω. https://imgur.com/a/bsyUB Εχετε να προτεινετε καποια λυση; Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
πωωω έμενα για λίγο εκεί..αλλα απο μπαλκόνια άστο!

Εγώ πάλι αγόρασα και εγκατέστησα την selfsat βλέπω νότο , δεν έχω εμπόδιο μπροστά , χρησιμοποίησα dish pointer και dish aligh αλλά τζίφος . Θα δοκιμάσω πάλι σήμερα αλλιώς βλέπω να τα στάζω για 1’ υπόθεση . Μένω Λονδίνο ,κάποια λύση κάποιος ?

Ποια selfsat πηρες Γιάννη; Εχεις κανενα satfinder; Θα σου λυσει τα χέρια. Αλλιως περιμενε μεχρι τις 17 Οκτ που θα ειμαι εκει για δουλεια :D

Ποια selfsat πηρες Γιάννη; Εχεις κανενα satfinder; Θα σου λυσει τα χέρια. Αλλιως περιμενε μεχρι τις 17 Οκτ που θα ειμαι εκει για δουλεια :D

Έχω πάρει ένα αλλά και πάλι δεν έκανα δουλειά .
Μην νομίζεις ότι το κατέχω το άθλημα , είπα να δοκιμάσω και εγώ . Κανένα κόλπο μπας και βρω τον δορυφόρο ;
Beam elevation 30,4
Polarisation -7,2

Πήρα την h50

Last edited by a moderator:
Η καλύτερη σε gain ειναι, οποτε δεν εχεις θεμα αποδοσης. Ισως θέμα υπομονης ;) (αστειευομαι φυσικα) Κολπο μαλλον όχι, όσο τα κλασσικά: www.dishpointer.com βρισκεις ακριβως το μπαλκονι σου/παραθυρο σου, και βαζεις απο τον χάρτη σημάδια (καποιο δεντρο, καποιο απεναντινο σπιτι κτλ). Στη περιοχή με πολύ δυνατό σημα θα σου παιξει ο 9Ε και ο 13Ε οποτε αν κανεις πολύ χονδρική αναζήτηση θα πεσεις πανω σε εναν απο τους 2. Απο εκει και περα στο satfinder να έχεις την ενταση οσο το δυνατό χαμηλότερα, ίσα που να ακουγεται ο παραμικρος ηχος για να μπορεις να καταλαβαινεις ποτε ο selfsat βρισκει κατι.

Συμβουλη: οταν βρεις εναν δορυφορο, κλειδωσε την πανω/κατω ρυθμιση και περιστρεφε το selfsat μονο δεξια αριστερά. Μην αλλαζεις και τα δυο ταυτοχρονα. Οταν χονδρικά βρεις τον 9Ε, μπορεις να κανεις μια μικρορυθμιση και στο πανω κατω ξανα.

Θα δοκιμάσω το απόγευμα και βλέπουμε. Μάλλον θέμα υπομονής είναι .Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές

Re: Απάντηση: Cosmote TV στο εξωτερικό?

Οι υπηρεσίες μέσω ιντερνετ όπως το replay tv εξακολουθούν να δουλεύον στο εξωτερικό ή έχει γίνει κάποια αλλαγή; Εχω να ασχοληθώ με το θέμα από τον Μάρτιο όπου θυμάμαι ότι δούλευαν κανονικά.

Re: Απάντηση: Cosmote TV στο εξωτερικό?

Έχουν κοπεί από το καλοκαίρι μετά και την τελευταία αναβάθμιση

Καλησπέρα και απο μένα,
Διαβάζω τα νέα σας καιρό και ήρθε η ώρα να βάλω κιεγώ Cosmote TV στο εξωτερικό.
Τις επομενες μερες θα ερθει ο αποκωδικοποιητης και μετα ο τεχνικος για την εγκατασταση (θα κανω και την εγκατασταση στο σπιτι στην Ελλαδα αφου είναι δωρεαν).
Ηθελα να ρωτησω, πρέπει να περιμενω μετα την εγκατασταση να στείλω το δεκτη έξω? Θα τον ζητησει ο τεχνικος?
Χρειαζεται καποια ενεργοποιηση η κατι ο δεκτης?

Ο δέκτης θα πρέπει να μείνει στην Ελλάδα μέχρι την μέρα που θα γίνει η εγκατάσταση απο τον τεχνικό για να ενεργοποιηθεί η κάρτα του. Απο εκεί και πέρα τον στέλνεις όπου θες, απλά αφού διαβάζεις και το forum θα έχεις μάθει οτι η υβριδικές υπηρεσίες δεν δουλεύουν πλέον στο εξωτερικό.

Οκ, σευχαριστώ.
Ήλπιζα μηπως μπορουσα να γλυτώσω λιγο χρονο αναμονης και να το στειλω αμεσα εξω, η να το κανω τραμπα με τον 2ο δεκτη που εχω με συνδρομη στην Ελλαδα. Αλλα οκ θα περιμενω αποτι φαινεται.

Και μια άλλη ερώτηση για την εγκατασταση, χρειαζομαι τίποτα άλλο απο το Satfinder app? Το πιατο θα μπει στο μπαλκονι σε αποσταση 5 μετρα απτη τηλεοραση οποτε πιστευω ψαχτα και με υπομονη θα βρω τη γωνια, ή θέλω και καποιο αλλο εργαλειο?

Ενημερωτικά, από τις ΗΠΑ έκανα απομακρυσμένο προγραμματισμό εγγραφής χωρίς πρόβλημα, μέσω της εφαρμογής. Αφορά φυσικά τον δεκτή με τον ενσωματωμένο σκληρό δίσκο.

Αυτό δεν εχει να κανει με την εκτέλεση των υβριδικών υπηρεσιών μέσα απο τον ίδιο το δέκτη ( replay tv - Tv Plus). Στο my cosmote μπορείς να μπεις απο το κινητό, tablet η τον υπολογιστή σου απο οποιοδήποτε μέρος του κόσμου δεν σε εμποδίζει τίποτα.

Εγω απλά το ανέφερα γιατί δεν το εχω ξαναδιαβάσει κάπου. Επίσης ειναι μεγάλη ευκολία ο προγραμματισμός εγγράφων όταν ταξιδεύεις εκτός Ελλάδας (και ο δέκτης βρίσκεται στην Ελλάδα).

Καλά κανεις και το μοιράζεσαι μαζί μας για ενημέρωση, εγώ απλά προσθέτω τις παρατηρήσεις για να καταλάβει και ο φίλος πιο πάνω που ρωτούσε για τις υπηρεσίες της CosmoteTV όσο αφορά το εξωτερικό, δεν θέλω κάπου να μπερδευτεί.

Ευχαριστω για τις πληροφοριες, ναι ειναι σαφες οτι δεν δουλευουν οι υβριδικες υπηρεσιες.
Και ευχαριστω και για το λινκ με τις οδηγιες. Αυτο που καταλαβα ειναι ότι εφοσον εχεις αποκωδικοποιητη ρυθμισμενο το φθηνο satellite finder ειναι αχρηστο αφου μπορεις να βλεπεις τη ποιοτητα σηματος απο τον αποκωδικοποιητη. Σωστο?

Όχι ακριβως. Τόσο το οικονομικό satellite finder όσο και το πεδιομετρο, παρέχουν ηχητική ειδοποιηση και ενα γενικό μπουσουλα σχετικα με τη ληψη. Αν για χ-ψ λόγους η αρχική ρυθμιση της ανυψωσης ειναι λάθος ή ο στυλος μας οπου εχουμε πιασει το κατοπτρο δεν ειναι απολυτα καθετος, τότε το τόξο στο οποιο ψαχνουμε θα είναι επισης τελειως λάθος. Αν εχουμε καποιας μορφης sat finder θα υποψιαστουμε πως κατι δε κανουμε καλά γιατι απλά δε θα ακουμε καμια διαφοροποιηση στον ηχο. Οπότε γενικά χρειάζεται μια τετοια συσκευουλα.

Edit:
Αν μου επιτραπει ενα σχολιο. Εφοσον θα περιμένεις οπως και να έχει μεχρι να παει ο δέκτης στο σπιτι σου στην Ελλάδα, να τον στειλουν και να τον παραλάβεις εκει που εισαι, θα προτεινα να παραγγειλεις ενα πεδιομετρο οπως αυτό που έχουμε στον οδηγό. Απο το ebay ή απο κινεζομαγαζα θα σου ερθει κοντά στο 30ευρω και θα σου λυσει τα χερια.

Last edited:
Καλησπέρα Παιδιά! Καινούριος στην όμορφη και ενδιαφέρουσα παρέα σας. Μετακομίζω Κύπρο και σκέφτομαι να πάρω μαζί μου το Cosmote TV. Στην Ελλάδα το λειτουργούσα με τις υβριδικές του υπηρεσίες και replay TV , αλλά με βάση αυτά που έχετε κοινοποιήσει παραπάνω δεν είναι ποιά εφικτό , σωστά? Ούτε με VPN στο router;

Μερικές ερωτήσεις αν μπορείτε να με βοηθήσετε :
1. πιάτο 0.80 για Κύπρο είναι επαρκές απλά για παρακολούθηση του προγράμματος μέσω δορυφόρου?Προτείνε κάποιο συγκεκριμένο?Έδω είχα ένα του 50αρικο αν θυμάμαι καλά.
2. Ένας φίλος υπογράμμισε παραπάνω το γεγονός ότι θα πρέπει να θέσουμε σε λειτουργία το κουτι όχι μέσω internet αλλά μέσω δορυφόρου για να μην επανέλθουν οι αρχικές εργοστασιασές ρυθμίσεις.Αυτό ισχύει ακόμα και αν το πρόγραμμα που έχω στην Ελλάδα είναι μέσω δορυφότου ή δεν έχει καμια σχέση στην περίπτωσή μου και απλά το συνδέω όταν βάλω το πιάτο?
3. Η σύνδεση μου Ελλάδα ολοκληρώνετεαι Ιανουάριο του 2019. Αν δεν κάνω λάθος μπορώ να διακόψω τη σύνδεση σταθερού και internet με ένα πέναλτι 120 ευρώ. Με το cosmote TV που και αυτό ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2019 τί γίνεται? Ανεβαίνει το μηνιαίο κόστος?
4.Έχει κανείς σας χρησιμοποιήσει ενναλακτικές για ελληνικά κανάλια/αθλητικά/ταίνιες-σειρές/κλπ?Ένας φίλος που πρότεινε ΙpTV και ένας άλλος το kodi που το χρησιμοποιησα λίγο Ελλάδα για σειρές , αλλά μου κόλλαγε πολύ.

Sorry για το μακροσκελές :-) και ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας,