CRT Προβολείς

Εγώ πάντως σε όποια παρουσίαση πήγα (και έχω πάει σε πολλές, τελευταία στην έκθεση με τον SONY 80) όταν άνοιγε καμία πόρτα, ή χάραζε λίγο η κουρτίνα, όλοι τρελαινόντουσαν, αυτά λοιπόν λέγονται καντήλια! για αυτό δεν με πειράζει το φως των CRT! Εάν θυμάστε πριν κάποια χρόνια οι ψηφιακοί περηφανευόντουσαν για το πολύ φως που έβγαζαν, μέχρι που είδαν ότι για ποιοτική εικόνα πρέπει να κατεβάσουν το φως τους, εξάλλου προσωπικά πιστεύω ότι όλα αυτά είναι υποκειμενικά, το θέμα είναι, απολαμβάνετε τα εργάκια σας? όταν το συστηματάκι σας καταφέρει να σας κάνει να απολαύσετε μια καλή ταινία έχει πετύχει τον λόγο που αγοράστηκε!!! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!

Re: Απάντηση: CRT Προβολείς

Εγώ πάντως σε όποια παρουσίαση πήγα (και έχω πάει σε πολλές, τελευταία στην έκθεση με τον SONY 80) όταν άνοιγε καμία πόρτα, ή χάραζε λίγο η κουρτίνα, όλοι τρελαινόντουσαν, αυτά λοιπόν λέγονται καντήλια! για αυτό δεν με πειράζει το φως των CRT! Εάν θυμάστε πριν κάποια χρόνια οι ψηφιακοί περηφανευόντουσαν για το πολύ φως που έβγαζαν, μέχρι που είδαν ότι για ποιοτική εικόνα πρέπει να κατεβάσουν το φως τους, εξάλλου προσωπικά πιστεύω ότι όλα αυτά είναι υποκειμενικά, το θέμα είναι, απολαμβάνετε τα εργάκια σας? όταν το συστηματάκι σας καταφέρει να σας κάνει να απολαύσετε μια καλή ταινία έχει πετύχει τον λόγο που αγοράστηκε!!! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!

+1

Για να λεμε ομως τα πραγματα οπως εχουν, ο Sony 80 που αναφερεις, μπροστα στους CRT εχει μεγαλη φωτεινοτητα! Αλλο το οτι καποιοι αρκουνται στο να βλεπουν τις φωτεινες σκηνες ενος ηλιολουστου πρωινου με φως σουρουπου... ;)
Καλες γιορτες σε ολους!

στο θεμα λαμπα δεν αξιζει συζητηση,ολοι ξερουμε οτι οι σημερινες ειναι αχιλλειος πτερνα και πανε για αποσυρση.Καλες γιορτες κι απο μενα.

Παρόλα αυτά πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 2000 ωρες λειτουργίας για να πέσει η φωτεινότητα τους τόσο ώστε να φτάσει το επίπεδο φωτεινότητας ενός crt.
Βεβαια πολύ σπάνια εχει παραμείνει τοσες ωρες μια λάμπα σε ψηφιακό ( μου εχει τυχη συγκεκριμένα στις 2200) και αυτό γιατι στις περισσότερες των περιπτώσεων ολοι προτιμούμαι ( η αν θέλετε αντέχουμε ) την πτώση της λαμπάς μεχρι τις 1000 – 1200 ώρες.
Από κει και ύστερα πλησιάζει σε crt το φως και για αυτό προτιμότερο είναι να παμε σε αλλαγή λάμπας.

Μόλις πήρα το WD media player απο το ΠΛΑΙΣΙΟ 99 ευρώ, (του έκανα την αναβάθμιση), το δοκίμασα στην τηλεόραση CRT και έπαιξε τέλεια, τώρα το ετοιμάζω και στον G70 μου, μέσω βέβαια του DVDO VP30! και με HDMI, θα σας ενημερώσω τί κατάφερα!

Λίγη ρύθμιση στον G70, και σύνδεση του WD μέσω HDMI (με καλώδιο των 8 ευρώ) στον scaler, το μηχανάκι αξίζει τα λεφτά του, και είναι πολύ εύκολο στην χρήση! εικόνα καλή, παρ'όλο που τα περισότερα ts, avi, και mkv έχουν περίεργες αναλύσεις, μόνο 2 κομμάτια δεν έπαιζαν ήχο.

Λοιπόν αγαπητοί φίλοι, μετά από 10ήμερες διακοπές στο Λαϊκό επανέρχομαι! Λίγο λίγο καταλαβαίνω γιατί πολλοί χομπίστες δεν βλέπουν πιά στους προβολείς τους SD υλικό! δεν τους παρεξηγώ πλέον, είναι ασύλληπτα το πόσο ζωντανά παρουσιάζονται τα πράγματα σε HD! (μέσω WD) έχω χαζέψει στην κυριολεξία! βέβαια τα καλά έργα είναι και θα είναι σε DVD για πολλά χρόνια ακόμη, οπότε δεν τίθεται θέμα τι θα βλέπω! Ο CRT μου μεταμορφώθηκε εντελώς! και να φανταστείτε ακόμη δεν είναι FULL FUNCTION!!!

Last edited:
Λίγη ρύθμιση στον G70, και σύνδεση του WD μέσω HDMI (με καλώδιο των 8 ευρώ) στον scaler, το μηχανάκι αξίζει τα λεφτά του, και είναι πολύ εύκολο στην χρήση! εικόνα καλή, παρ'όλο που τα περισότερα ts, avi, και mkv έχουν περίεργες αναλύσεις, μόνο 2 κομμάτια δεν έπαιζαν ήχο.

Δεν έχουν περίεργες αναλύσεις απλά τα κάδρα είναι διαφορετικά, αναλόγως την ταινία και βέβαια αναλόγως το κάδρο αλλάζει και η ανάλυση. Δεν υπάρχουν δύο κατηγοριών ταινίες 2.35:1 και 16:9 όπως νομίζουν οι πολλοί.

Πολλά είναι σε 2.40:1, άλλα σε 1.85:1, άλλα 1.78:1 (full 16:9 δηλαδή) κλπ.

Τάσο μου με βόλεψε αφάνταστα! μόνο το DTS έχει πρόβλημα ακόμα δεν κάνει downsample! και ο ενισχυτής μου δεν έχει DTS!

Ωραία πράματα... Αυτή η πανέμορφη βάση του τρίτου προβολέα πολύ θα πήγαινε στο σαλονάκι μου.
icon10.gif

Που να βλέπαμε και την εικόνα..... -bye-

attachment.php

Ωραία πράματα... Αυτή η πανέμορφη βάση του τρίτου προβολέα πολύ θα πήγαινε στο σαλονάκι μου.
icon10.gif

Που να βλέπαμε και την εικόνα..... -bye-

attachment.php

Δεν ξερω απο εικονα, αλλα με τοσα φωτορυθμικα μια χαρα disco θα γινοταν! :p
:D

Να μιλήσουμε και λίγο χαϊεντάδικα; :D

"Μου φαίνεται πως ο κάτω έχει τις λάμπες του σε ανάποδη φάση από τους πάνω..."
:flipout: :flipout: :flipout:

Μήπως να φωνάζαμε και τον ET να μας εξηγούσε το μήνυμα???
Και που είσαι Μελίδη παιδί μου, τι βάση είναι αυτή που μου φτιάχνεις?. Αυτά είναι σχέδια Μιχάληηηηη.... :flipout::flipout::flipout:

Φιλικά
Γιώργος.

Να μιλήσουμε και λίγο χαϊεντάδικα; :D

"Μου φαίνεται πως ο κάτω έχει τις λάμπες του σε ανάποδη φάση από τους πάνω..."
:flipout: :flipout: :flipout:

Ο κάτω προβολέας έχει την βάση του στο πάτωμα. Οι άλλοι δύο είναι ανάποδα, με την βάση τους στο ταβάνι. Γι αυτό και οι σειρά των CRT είναι αντίστροφη.