Crystal Audio CDVB-HD

Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Δηλ. να υποθεσω οτι τα μοντελα που δεν αναπαραγουν αρχεια βιντεο οτι δεν αναπαραγουν και τα αρχεια που εγγραφονται στο δισκο?

Tις εγγραφές που κάνουν, τις αναπαράγουν κιόλας. :)

Σε αρχείο ".ts"

Απάντηση: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

transport stream

ορίστε και ένα media info της εγγραφής του PVR...

General
ID : 1
Complete name : /media/Crucial/PVRRECORD/ANT1-02092011-2159.pvr/data0001.ts
Format : BDAV
Format/Info : Blu-ray Video
File size : 1.71 GiB
Duration : 1h 0mn
Overall bit rate : 4 062 Kbps

Video
ID : 1350 (0x546)
Menu ID : 300 (0x12C)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 3 frames
Codec ID : 27
Bit rate : 3 701 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate : 25.000 fps
Standard : PAL
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : MBAFF
Bits/(Pixel*Frame) : 0.357
Stream size : 1.56 GiB (91%)
Color primaries : BT.601-6 525, BT.1358 525, BT.1700 NTSC, SMPTE 170M
Transfer characteristics : BT.601-6 525, BT.601-6 625, BT.1358 525, BT.1358 625, BT.1700 NTSC, SMPTE 170M
Matrix coefficients : BT.601-6 525, BT.1358 525, BT.1700 NTSC, SMPTE 170M

Audio
ID : 1351 (0x547)
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 2
Codec ID : 3
Duration : -25h 30mn
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 192 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Video delay : -880ms
Stream size : 2.05 ?iB
Language : Greek

Menu
ID : 43 (0x2B)
List : 1350 (0x546) (AVC) / 1351 (0x547) (MPEG Audio, Greek) / 1352 (0x548) ()
Language : / Greek
SCTE35_PID : 1354

Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Ευχαριστώ για την απάντηση αγαπητέ, εννοείται ότι θα σας τον στείλω, δεν είναι υποχρεωτικό όμως να με ενθουσιάζει η ιδέα να επιβαρυνθώ και τα επιπλέον ταχυδρομικά, πέρα από τις ώρες που έφαγα ήδη χτες.

Όσο για το 4, δεν έχω - φυσικά - τη δυνατότητα να κάνω συγκριτική δοκιμή αποκωδικοποιητών, άποψή μου είναι ότι ένα μηχάνημα που απευθύνεται αδιακρίτως σε όλους, πρέπει από άποψη λήψης να βρίσκεται στο επίπεδο του ντε φακτο στάνταρ - που είναι η μέση τηλεόραση.

Σε αντίθετη περίπτωση αυτό πρέπει να αναφέρεται ρητά.

Απλή πληροφορία, που εμένα τουλάχιστον θα με είχε αποτρέψει από την αγορά και την ταλαιπωρία και θα ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι.

Άσχετα με τον αν η digea πρέπει ή όχι να βελτιώσει το σήμα της, αυτές - δοκίμασα και 3η σήμερα σε MPEG4, πέρα από τις 2 του γείτονα - δουλεύουν.

Τις 2 τις κουβάλησα και στον 5ο κιόλας, μπας και για κάποιο σατανικό λόγο ο 3ος έχει καλύτερο σήμα από τον 5ο (που δεν έχει: στα αναλογικά είχαμε πάντα συγκρίσιμη λήψη, άρα από άποψη δυναμικότητας η εγκατάσταση είναι εντάξει)
Δεν έκανα τον κόπο να κουβαλήσω και την τρίτη, στην ίδια γραμμή παίζει με την άλλη, δεν θα άλλαζε κάτι.

Τελευταία ελπίδα, να μην είναι τόσο χαλια το tuner, είναι να έχει ξεκολήσει το καλώδιο που οδηγεί στο tuner από το RF in, χωρίς όμως να έχει πειραχτεί αυτό που δίνει στο RF out, γιατί από κει "περνάει" το σήμα.
Μικρή πιθανότητα μεν, αλλά για να δούμε..

Μόνο μην ακούσω τίποτα προτάσεις για εσωτερικές κεραίες όπως στον άλλο συμπάσχοντα μερικές σελίδες πιο πίσω..

Καλημέρα σας!

Σε σχέση με την αποστολή του αποκωδικοποιητή για τεχνικό έλεγχο, σας αποστέλλω σχετικό PM.

-bye-

Tις εγγραφές που κάνουν, τις αναπαράγουν κιόλας. :)

Αυτό ισχύει για τους SD αποκωδικοποιητές της Crystal Audio; Γιατί μια φίλη που έχει, μου έχει πει ότι δεν παίζει ότι γράφει και αναγκαστικά τα βλέπει στο PC!!

Αυτό ισχύει για τους SD αποκωδικοποιητές της Crystal Audio; Γιατί μια φίλη που έχει, μου έχει πει ότι δεν παίζει ότι γράφει και αναγκαστικά τα βλέπει στο PC!!

Παίζουν κανονικά στον αποκωδικοποιητή. Εαν όντως ακολουθεί ακριβώς την διαδικασία αναπαραγωγής των αρχείων και δεν παίζουν, ας κάνει ένα τηλέφωνο στο service. :)

Διαθεσιμο -αμμεσα- σε καταστηματα της Αθηνας ποτε θα ειναι ; Ξερουμε ποια ειναι αυτα ;

Εχουμε καποιο νεο.....;

Διαθεσιμο -αμμεσα- σε καταστηματα της Αθηνας ποτε θα ειναι ; Ξερουμε ποια ειναι αυτα ;

Εχουμε καποιο νεο.....;

Δεν έχω κάποιο νεότερο ακόμα. Μόνο απ το site προς το παρόν με αντικαταβολή.

Δεν έχω κάποιο νεότερο ακόμα. Μόνο απ το site προς το παρόν με αντικαταβολή.

Γιατι υπαρχει αυτη η καθυστερηση μιας εχει κυκλοφοριση εδω και 1 μηνα; Υπαρχουν πολυ φιλοι που τους τον εχω προτεινει αλλα θελουν να τον δουν live πριν τον αγορασουν. Υπαρχει δυνατοτητα αγορας απο τα κεντρικα κτιρια της CA ;

Γιατι υπαρχει αυτη η καθυστερηση μιας εχει κυκλοφοριση εδω και 1 μηνα; Υπαρχουν πολυ φιλοι που τους τον εχω προτεινει αλλα θελουν να τον δουν live πριν τον αγορασουν. Υπαρχει δυνατοτητα αγορας απο τα κεντρικα κτιρια της CA ;

Bεβαίως. Όποιος θέλει μπορεί να περάσει, να τον δει και να τον αγοράσει εάν θέλει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Med

Καλημέρα σας!

Σε σχέση με την αποστολή του αποκωδικοποιητή για τεχνικό έλεγχο, σας αποστέλλω σχετικό PM.

-bye-

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τον έχω στείλει, μιας και το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα φορτωμένο αυτές τις μέρες.

Και για να μην παρεξηγηθώ, μιας και ήδη δέχθηκα μια "μπηχτή" από τον χρήστη Tek_Killa (αλήθεια γιατί ψευδώνυμο? ειδικά για τους επαγγελματίες θεωρώ ότι ενισχύεται η αξιοπιστία τους όταν γράφουν επώνυμα- βεβαίως παραμένει αναφαίρετο δικαίωμά του η χρήση ψευδωνύμου):

ΔΕΝ θεωρώ ότι το πρόβλημα - αν αποδειχτεί ότι έτσι είναι - αφορά μόνο το δικό σας αποκωδικοποιητή.
Δεν έχω μεν δοκιμάσει κι άλλους, αλλά επειδή θαύματα ΔΕΝ γίνονται, πιστεύω ότι γενικά οι συσκευές των 50-60 ευρώ, που παράλληλα αναγκάζονται να τα κάνουν όλα, υστερούν στο καμμάτι του tuner (που είναι δυστυχώς και το ακριβότερο να γίνει πιο ποιοτικό).

Στην περίπτωσή μου δηλαδή, αν είναι έτσι και δεν έχω πέσει σε πολύ ιδιαίτερο πρόβλημα, απλά ξεχνάω προς το παρόν τη λύση του αποκωδικοποιητή, μέχρι να αναβαθμίσουμε συνολικά την εγκατάσταση - καλύτερο ενισχυτή - κεραία) ή να ενισχύσει η digea το σήμα της.

Είναι πάντως για γέλια να διαφημίζεις την ψηφιακή τηλεόραση με κύριο επιχείρημα την καλύτερη ποιότητα (βλέπε σχετικό τηλεοπτικό σποτ) και αντ' αυτού να μην έχεις καν εικόνα, ενώ με το αναλογικό η λήψη είναι άριστη ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ εγκατάσταση!

Αυτό θέλησα να θέσω υπ όψη των μελών που μένουν σε περιοχές με σχετικά αδύναμο σήμα (π.χ. νότια προάστια Αθήνας).

Και ούτε φυσικά περιμένω να συμμερίζεται την άποψή μου ("αστερι" δέκτης και εγγραφή, όποιος θέλει να βλέπει και mkv με DTS, AC3 και να ψήνει και καφέ ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, ας πάρει και media player: ή παπάς ή ζευγάς, που λένε και στο χωριό μου) για τις εν λόγω συσκευές όλη η αγορά, έτσι ώστε οι εταιρίες να έχουν κίνητρο να πράξουν ανάλογα.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τον έχω στείλει, μιας και το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα φορτωμένο αυτές τις μέρες.

Και για να μην παρεξηγηθώ, μιας και ήδη δέχθηκα μια "μπηχτή" από τον χρήστη Tek_Killa (αλήθεια γιατί ψευδώνυμο? ειδικά για τους επαγγελματίες θεωρώ ότι ενισχύεται η αξιοπιστία τους όταν γράφουν επώνυμα- βεβαίως παραμένει αναφαίρετο δικαίωμά του η χρήση ψευδωνύμου):

ΔΕΝ θεωρώ ότι το πρόβλημα - αν αποδειχτεί ότι έτσι είναι - αφορά μόνο το δικό σας αποκωδικοποιητή.
Δεν έχω μεν δοκιμάσει κι άλλους, αλλά επειδή θαύματα ΔΕΝ γίνονται, πιστεύω ότι γενικά οι συσκευές των 50-60 ευρώ, που παράλληλα αναγκάζονται να τα κάνουν όλα, υστερούν στο καμμάτι του tuner (που είναι δυστυχώς και το ακριβότερο να γίνει πιο ποιοτικό).

Στην περίπτωσή μου δηλαδή, αν είναι έτσι και δεν έχω πέσει σε πολύ ιδιαίτερο πρόβλημα, απλά ξεχνάω προς το παρόν τη λύση του αποκωδικοποιητή, μέχρι να αναβαθμίσουμε συνολικά την εγκατάσταση - καλύτερο ενισχυτή - κεραία) ή να ενισχύσει η digea το σήμα της.

Είναι πάντως για γέλια να διαφημίζεις την ψηφιακή τηλεόραση με κύριο επιχείρημα την καλύτερη ποιότητα (βλέπε σχετικό τηλεοπτικό σποτ) και αντ' αυτού να μην έχεις καν εικόνα, ενώ με το αναλογικό η λήψη είναι άριστη ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ εγκατάσταση!

Αυτό θέλησα να θέσω υπ όψη των μελών που μένουν σε περιοχές με σχετικά αδύναμο σήμα (π.χ. νότια προάστια Αθήνας).

Και ούτε φυσικά περιμένω να συμμερίζεται την άποψή μου ("αστερι" δέκτης και εγγραφή, όποιος θέλει να βλέπει και mkv με DTS, AC3 και να ψήνει και καφέ ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, ας πάρει και media player: ή παπάς ή ζευγάς, που λένε και στο χωριό μου) για τις εν λόγω συσκευές όλη η αγορά, έτσι ώστε οι εταιρίες να έχουν κίνητρο να πράξουν ανάλογα.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Kύριε Τυροβολά, επείδη θα έπρεπε να ξεκαθαρίσω κι εγώ τη θέση μου σε εσάς μιας και αναφέρθηκε του ψευδώνυμο μου, θέλω να σας πω τα παρακάτω:

Είμαι μέλος του φόρουμ με το συγκεκριμένο ψευδώνυμο χρόνια πριν καταλήξω στην εταιρεία ως γραφίστας.
Από τη στιγμή λοιπόν που άρχισε η εταιρεία να κυκλοφορεί δέκτες και media players, ρίχνω και καμιά ματιά στο φόρουμ για θέματα που αφορούν προϊόντα μας, ή ανοίγω νέα με σκοπό να παίρνω feedback από μέλη που έχουν κάποιο πρόβλημα, κάποια απορία ή κάποια πρόταση για τα προϊόντα αυτά.
Άρα λειτουργώ σαν "εκπρόσωπος" των εδώ μελών προς την εταιρεία και όχι το αντίθετο. Είναι κάτι που το έχω αναφέρει πολλές φορές, ειδικά στο προηγούμενο θέμα με τους αποκωδικοποιητές. Δεν είμαι αυτός που θα δίνω τεχνικές απαντήσεις σε περίπτωση κάποιου προβλήματος (Crystal_Druid), αλλά αυτός που θα μεταβιβάσει κάποια απάντηση από το service ή θα κατευθύνει κάποιον να μιλήσει με το service.
Μιας που λοιπόν με έχει μάθει ο περισσότερος κόσμος που τριγυρνάει σε αυτές τις ενότητες ως Tek_Killa, δεν έχω σκοπό να αλλάξω ψευδώνυμο.

Θα ήθελα επίσης να συγχωρήσετε τις "μπηχτές" μου αλλά όταν διαβάζω φράσεις του στυλ "πέταξα 65 Ευρώ", νιώθω πως προσβάλλονται οι κόποι των φίλων-συνεργατών μου που όσο μπορούν (κι εγώ ίσως μαζί τους) προσπαθούν να βγάλουν στην αγορά ποιοτικά προϊόντα.

Φιλικά,

Στέλιος Χαλάς

Ίσως θα μπορούσε να γίνει ένα θέμα όπου τα μέλη θα μπορούσαν να θέσουν ρεαλιστικές προτάσεις και ιδέες για κάποιο μελλοντικό προϊόν και με την βοήθεια των ανθρώπων της CA που θα μας λένε τί είναι ρεαλιστικό και παραγματοποιήσιμο;

Απάντηση: CRYSTAL AUDIO - Νέος Ψηφιακός Αποκωδικοποιητής HD και Media Player.

Αγαπητέ Tek_killa, δυστυχώς στην περίπτωσή μου το "πέταξα 65 ευρώ" ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Πώς αλλιώς να το ονομάσω, όταν εκεί που είχα αναλογική λήψη άψογη, ψηφιακά δεν βλέπω τίποτα?
Δεν είναι μομφή για τις προσπάθειες των ανθρώπων σας, αλλά εντελώς ψυχρά η πραγματικότητα.
Πιάστηκε το χέρι μου να γράφω και να ξαναγράφω ότι δεν πιστεύω επ ουδενί ότι πρόκειται για κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα του CA, αλλά ότι σ αυτά τα χρήματα, μάλλον τα tuner είναι λιγάκι .. αναιμικά.

Πράγμα που δικαιολογείται μεν από μια αγορά, που απ´ότι διαβάζω θέλει με 65 ευρώ δέκτη, recorder, media player, φραπεδιέρα και μηχανή pop corn σε ένα, είναι προβληματική σαν ιδέα από μόνη της δε.

Θεωρούσα ως τώρα, χωρίς να έχω ασχοληθεί ποτέ, ότι το θέμα λήψη είναι λυμένο, τουλάχιστον εκεί που το αναλογικό σήμα είναι ήδη καλό.
(τις γελοιότητες της διαφήμισης ότι με το ψηφιακό θα βελτιωθεί η λήψη γενικώς και αδιακρίτως τις αφήνω ασχολίαστες).

Η άποψή μου ενισχύεται - και αυτό πρέπει να γραφτεί - από τη χτεσινοβραδυνή μου επίσκεψη σε φιλικό σπίτι για κάποιο επαγγελματικό λόγο, όπου υπάρχει το προηγούμενο μοντέλο HD της εταιρείας σας και έπιανε τα πάντα άψογα!
Δεν νομίζω στον καινούριο να τοποθετείται διαφορετικό tuner, δεν θα ήταν λογικό.
Αυτά όμως στην Αγ. Μαρίνα της Ηλιούπολης, 5 χλμ πιο βόρεια από δω.
Τον έχουν οι άνθρωποι πάνω από εξάμηνο και έχω ξαναπάει, αλλά όπως είπα, δεν με είχε ως τώρα απασχολήσει το θέμα και δεν είχα καν προσέξει ότι υπήρχε!!

Τώρα που είμαι υποψιασμένος, ρωτάω φίλους και γνωστούς που έχουν αποκωδικοποιητές.
Τερψιθέα, funai: Digea o.k. κρατικά γιοκ (Αίγινα).
Στην ίδια παροχή κεραίας, η μικρή τηλεόραση του σπιτιού που αγοράστηκε φέτος, τα πιάνει και αυτά.
Ο συνάδελφος χρησιμοποιεί τον απ/τή για τη μεγάλη που είναι 3ετίας.

Για άλλη μια φορά, καλείται ο καταναλωτής να πληρώσει την "πρόοδο":
Όσοι - αφελείς- πήραν TV πριν 2 χρόνια με ενσωματωμένο δέκτη (ήταν και κριτήριο αγοράς τρομάρα μας, για μην αγοράζουμε πρόσθετα κουτιά όταν θα έρθει το "θαύμα" της ψηφιακής), βρέθηκαν με την αλλαγή σε MPEG4 να θέλουν κι αυτοί αποκωδικοποιητές.

Τέλος πάντων, μιας και είμαστε λίγο εκτός θέματος, ας το αφήσουμε εδώ, είναι κρίμα να γίνει μπάχαλο το νήμα.

Ίσως θα μπορούσε να γίνει ένα θέμα όπου τα μέλη θα μπορούσαν να θέσουν ρεαλιστικές προτάσεις και ιδέες για κάποιο μελλοντικό προϊόν και με την βοήθεια των ανθρώπων της CA που θα μας λένε τί είναι ρεαλιστικό και παραγματοποιήσιμο;

Καλημέρα!
Το έχουμε σκεφτεί να ανοίξουμε ένα παρόμοιο θέμα για μια multimedia συσκευή - ψηφιακό δέκτη. Λογικά όμως θα πρέπει να έχουμε ένα "ψυχολογικό" όριο τιμής για το προϊόν (πχ 250 euro) κι έπειτα ένα σεβαστό αριθμό προπαραγγελιών.

Είδωμεν... κάτι μπορεί να γίνει σύντομα. :)

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με τις εγγραφές. Όταν κάνω εγγραφή από EPG και ο συνολικός χρόνος είναι για παράδειγμα 2 ώρες μου δημιουργεί δύο αρχεία. Το πρώτο είναι 2 GB για τον χρόνο του 1:13" και το άλλο αρχείο είναι αντίστοιχο με τον υπολοιπόμενο χρόνο.
Μπορώ να το αλλάξω μέσω κάποιας ρύθμισης και να δημιουργεί ένα μόνο αρχείο;

Καλημέρα!
Το έχουμε σκεφτεί να ανοίξουμε ένα παρόμοιο θέμα για μια multimedia συσκευή - ψηφιακό δέκτη. Λογικά όμως θα πρέπει να έχουμε ένα "ψυχολογικό" όριο τιμής για το προϊόν (πχ 250 euro) κι έπειτα ένα σεβαστό αριθμό προπαραγγελιών.

Είδωμεν... κάτι μπορεί να γίνει σύντομα. :)

Είχα στο μυαλό μου ψηφιακό δέκτη μόνο, μιας και έχουμε ως χρήστες μια εμπειρία πλέον από συσκευές και του τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτές.
Γιατί ο παπάς παπάς και ο ζερβάς ζερβάς.
Ίσως ότι οι μη πολυμεσικοί δέκτες είναι πενταπλάσιοι σε πωλήσεις να δείχνει κάτι.

Είχα στο μυαλό μου ψηφιακό δέκτη μόνο, μιας και έχουμε ως χρήστες μια εμπειρία πλέον από συσκευές και του τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτές.
Γιατί ο παπάς παπάς και ο ζερβάς ζερβάς.
Ίσως ότι οι μη πολυμεσικοί δέκτες είναι πενταπλάσιοι σε πωλήσεις να δείχνει κάτι.

Απλά δείχνει πως ο κόσμος προτιμάει το φτηνότερο δυνατό για να κάνει τη δουλειά του. Και βεβαια δε μιλάμε για τον γκατζετάκια κόσμο που ψάχνεται στα φόρουμς. ;)