Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που σε ηλικιωμένο άτομο που ανέλαβα να του βάλω δέκτη προτίμησα δέκτη με επεξεργαστή ALI. Θεωρώ αδιανόητο σε ηλικιωμένο άτομο να χαθεί η σειρά των καναλιών που βλέπει εδώ και 20 χρόνια. Μεγάλο πρόβλημα που δεν είναι μόνο της Crystal Audio αλλά όλων σχεδόν των M-Star 7818. Γιαυτό δεν ξέρω αν μπορέσει να βρει λύση μόνη της η Crystal Audio αφού το πρόβλημα είναι γενικότερο. Αλλά είναι καλό που αυτή τουλάχιστον ασχολείται, και κανείς δεν ξέρει. Μπορεί να καταφέρει να βρει και την λύση.Ευχαριστούμε για τον ενδιαφέρον σας και ανυπομονούμε η μισή Ελλάδα που αγόρασε δέκτες mpeg-4 HD να λυθεί το πρόβλημα της απώλειας ταξινόμησης των καναλιών.Και άντε και εγώ τα ταξινομώ κάθε 2 μέρες, ο παππούς στο χωριό τι θα κάνει ; Άσε που θα ακούω και τα καντήλια του για τον δέκτη που πήρα ( και εγώ του πήρα και hd πανάθεμά με για καλύτερα... ).
Είναι γνωστό πλέον μεταξύ των ηλεκτρονικών και των ανθρώπων που ασχολούνται στον χώρο της τηλεόρασης, ότι το πρόβλημα δεν είναι της Crystal Audio αλλά όλως των δεκτών με Mstar 7818.Και φυσικά δεν έχει να κάνει ανάλογα με την τηλεόραση αλλά είναι randomly genarated.
Τελικά αυτοί οι mstar είναι για τα πανηγύρια ,δεν υπάρχει υλοποίηση με mstar στην αγορά που να
μην είναι προβληματική. Οι τηλεοράσεις με ενσωματωμένο δέκτη mpeg 4 που παίζουν και ματρόσκες
τι τσιπάκια έχουν και δουλεύουν μια χαρά χωρίς προβλήματα;
Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που σε ηλικιωμένο άτομο που ανέλαβα να του βάλω δέκτη προτίμησα δέκτη με επεξεργαστή ALI. Θεωρώ αδιανόητο σε ηλικιωμένο άτομο να χαθεί η σειρά των καναλιών που βλέπει εδώ και 20 χρόνια. Μεγάλο πρόβλημα που δεν είναι μόνο της Crystal Audio αλλά όλων σχεδόν των M-Star 7818. Γιαυτό δεν ξέρω αν μπορέσει να βρει λύση μόνη της η Crystal Audio αφού το πρόβλημα είναι γενικότερο. Αλλά είναι καλό που αυτή τουλάχιστον ασχολείται, και κανείς δεν ξέρει. Μπορεί να καταφέρει να βρει και την λύση.
Και μια που μίλησα για ηλικιωμένο άτομο, το καλό των ALI εκτός από το πιο γρήγορο zapping από τους M-Star είναι και η δυνατότητα που έχουν όλοι οι ALI να ρυθμίζεται η διάρκεια που θα φαίνεται η μπάρα πληροφοριών. Όλοι οι ηλικιωμένοι που ήταν παρόντες στην τοποθέτηση του δέκτη συμφώνησαν ότι η μπάρα πληροφοριών τους ήταν άχρηστη, τους μπέρδευε και ζήτησαν να την βγάλω. Με επιλογή 1sec η μπάρα φεύγει πριν καν συντονιστεί το κανάλι. Νομίζω ότι η ρύθμιση της μπάρας πληροφοριών πρέπει να περάσει και στους M-Star γιατί υπάρχει μεν σαν δυνατότητα από τον επεξεργαστή, αλλά ελάχιστοι δέκτες με M-Star έχουν αυτή την επιλογή στο μενού τους.
Με τη συγκεκριμένη αναβάθμιση , λύνεται το πρόβλημα που ανακατεύει τα κανάλια στη λίστα , πράγμα το οποίο συμβαίνει σε ορισμένες περιοχές, εξαιτίας της λήψης από τον αποκωδικοποιητή κάποιων επιπρόσθετων εντολών, που προέρχονται από τον αναμεταδότη του ψηφιακού σήματος.
Το νέο firmware όπως και της Edision προσθέτει την επιλογή PMT που πρέπει να είναι απενεργοποιημένη.
Δεν ξέρω αν πραγματικά ισχύει ότι πληροφορίες του αναμεταδότη μπορεί να προκαλούν τέτοιο πρόβλημα, αλλά αν ισχύει σημαίνει ότι όταν είμαστε συντονισμένοι σε κάποιο κανάλι που εκπέμπει την πληροφορία έχουμε θέμα.Έτσι εξηγείται γιατί δεν εμφανίζεται σε όλους και κυρίως σε αυτούς που κάνουν πολύ zapping ( άρα περνάνε και από το "ελαττωματικό" κανάλι ).
Με κάθε επιφύλαξη αυτή η πληροφορία μήπως και διαβαστεί από τις εταιρείες και την επιβεβαιώσουν ή την απορρίψουν.
τον σύνδεσα μέσω hdmi έδειχνε κανονικά. τον έκλεισα και τον ξανάνοιξα δεν έδειχνε μέσω hdmi σε καμία τηλεόραση παρά μόνο μέσω scart. πήγα να του κάνω αναβάθμηση μου έλεγε wrong crc και επίσης χάνει την σειρά καναλιών ενω έχω απενεργοποιήσει το lcn αυτά τα λίγα....
Αυτό που υποπτευόμουν τις τελευταίες μέρες. Ίσως να φταίει η δυνατότητα Auto Update που έχουν οι Mstar αλλα δεν είναι ενεργοποιημένη στα περισσότερα firmware. Αν κάποιο κανάλι ή η Digea εκπέμπει σήμα οτι υπάρχουν νέα κανάλια, μπορεί να ξεκινάει update χωρίς να βρει βέβαια νέο κανάλι αλλα επαναφέροντας τη σειρά καναλιών.
Καλησπέρα σε όλους! :smile:
Τα νέα σχετικά με το πρόβλημα της απώλειας της σειράς των καναλιών είναι θετικά και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο! Το πρόβλημα εμφανίστηκε και σε μερικούς ακόμη κατασκευαστές με Mstar 7818 και τελικώς η λύση φαίνεται πως είναι απλή. Ευτυχώς δεν είναι πρόβλημα hardware αλλά software. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε και εμείς την κατάλληλη αναβάθμιση λογισμικού για όλους τους κατόχους Micro-HD. :a0210:
![]()
Ρε παιδιά που θα τον βρώ με την τιμή των 39 euro??? Eχω φάει τον κόσμο και δεν υπάρχει κάπου... Αθήνα....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.