Crystal Audio Micro-HD

Tι προτιμάτε κατά την εναλλαγή καναλιών στον δέκτη Crystal

• Total voters
    0
Τελικά αυτοί οι mstar είναι για τα πανηγύρια ,δεν υπάρχει υλοποίηση με mstar στην αγορά που να
μην είναι προβληματική. Οι τηλεοράσεις με ενσωματωμένο δέκτη mpeg 4 που παίζουν και ματρόσκες
τι τσιπάκια έχουν και δουλεύουν μια χαρά χωρίς προβλήματα;

Ευχαριστούμε για τον ενδιαφέρον σας και ανυπομονούμε η μισή Ελλάδα που αγόρασε δέκτες mpeg-4 HD να λυθεί το πρόβλημα της απώλειας ταξινόμησης των καναλιών.Και άντε και εγώ τα ταξινομώ κάθε 2 μέρες, ο παππούς στο χωριό τι θα κάνει ; Άσε που θα ακούω και τα καντήλια του για τον δέκτη που πήρα ( και εγώ του πήρα και hd πανάθεμά με για καλύτερα... ).
Είναι γνωστό πλέον μεταξύ των ηλεκτρονικών και των ανθρώπων που ασχολούνται στον χώρο της τηλεόρασης, ότι το πρόβλημα δεν είναι της Crystal Audio αλλά όλως των δεκτών με Mstar 7818.Και φυσικά δεν έχει να κάνει ανάλογα με την τηλεόραση αλλά είναι randomly genarated.
Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που σε ηλικιωμένο άτομο που ανέλαβα να του βάλω δέκτη προτίμησα δέκτη με επεξεργαστή ALI. Θεωρώ αδιανόητο σε ηλικιωμένο άτομο να χαθεί η σειρά των καναλιών που βλέπει εδώ και 20 χρόνια. Μεγάλο πρόβλημα που δεν είναι μόνο της Crystal Audio αλλά όλων σχεδόν των M-Star 7818. Γιαυτό δεν ξέρω αν μπορέσει να βρει λύση μόνη της η Crystal Audio αφού το πρόβλημα είναι γενικότερο. Αλλά είναι καλό που αυτή τουλάχιστον ασχολείται, και κανείς δεν ξέρει. Μπορεί να καταφέρει να βρει και την λύση.
Και μια που μίλησα για ηλικιωμένο άτομο, το καλό των ALI εκτός από το πιο γρήγορο zapping από τους M-Star είναι και η δυνατότητα που έχουν όλοι οι ALI να ρυθμίζεται η διάρκεια που θα φαίνεται η μπάρα πληροφοριών. Όλοι οι ηλικιωμένοι που ήταν παρόντες στην τοποθέτηση του δέκτη συμφώνησαν ότι η μπάρα πληροφοριών τους ήταν άχρηστη, τους μπέρδευε και ζήτησαν να την βγάλω. Με επιλογή 1sec η μπάρα φεύγει πριν καν συντονιστεί το κανάλι. Νομίζω ότι η ρύθμιση της μπάρας πληροφοριών πρέπει να περάσει και στους M-Star γιατί υπάρχει μεν σαν δυνατότητα από τον επεξεργαστή, αλλά ελάχιστοι δέκτες με M-Star έχουν αυτή την επιλογή στο μενού τους.

Τουλάχιστον ο Micro-HD έχει την ρύθμιση της μπάρας πληροφοριών. Το λέω γενικά για τους M-Star.

Re: Απάντηση: Crystal Audio Micro-HD

Τελικά αυτοί οι mstar είναι για τα πανηγύρια ,δεν υπάρχει υλοποίηση με mstar στην αγορά που να
μην είναι προβληματική. Οι τηλεοράσεις με ενσωματωμένο δέκτη mpeg 4 που παίζουν και ματρόσκες
τι τσιπάκια έχουν και δουλεύουν μια χαρά χωρίς προβλήματα;

Μια χαρά είναι οι Mstar σε όλες τις λειτουργίες τους και είναι κρίμα ένα τόσο ανόητο bug να τους παίρνει σβάρνα.
Το θέμα μου δεν ήταν αυτό αλλά πως ένα σωρό κατασκευαστές που χρησιμοποιούν το ίδιο chip στο προιόν βιτρίνας τους ( HD ) δεν έχουν κάνει τίποτα για να το λύσουν ενώ ουσιαστικά το κύκλωμα της πλακέτας τους είναι πάνω κάτω το ίδιο.

Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που σε ηλικιωμένο άτομο που ανέλαβα να του βάλω δέκτη προτίμησα δέκτη με επεξεργαστή ALI. Θεωρώ αδιανόητο σε ηλικιωμένο άτομο να χαθεί η σειρά των καναλιών που βλέπει εδώ και 20 χρόνια. Μεγάλο πρόβλημα που δεν είναι μόνο της Crystal Audio αλλά όλων σχεδόν των M-Star 7818. Γιαυτό δεν ξέρω αν μπορέσει να βρει λύση μόνη της η Crystal Audio αφού το πρόβλημα είναι γενικότερο. Αλλά είναι καλό που αυτή τουλάχιστον ασχολείται, και κανείς δεν ξέρει. Μπορεί να καταφέρει να βρει και την λύση.
Και μια που μίλησα για ηλικιωμένο άτομο, το καλό των ALI εκτός από το πιο γρήγορο zapping από τους M-Star είναι και η δυνατότητα που έχουν όλοι οι ALI να ρυθμίζεται η διάρκεια που θα φαίνεται η μπάρα πληροφοριών. Όλοι οι ηλικιωμένοι που ήταν παρόντες στην τοποθέτηση του δέκτη συμφώνησαν ότι η μπάρα πληροφοριών τους ήταν άχρηστη, τους μπέρδευε και ζήτησαν να την βγάλω. Με επιλογή 1sec η μπάρα φεύγει πριν καν συντονιστεί το κανάλι. Νομίζω ότι η ρύθμιση της μπάρας πληροφοριών πρέπει να περάσει και στους M-Star γιατί υπάρχει μεν σαν δυνατότητα από τον επεξεργαστή, αλλά ελάχιστοι δέκτες με M-Star έχουν αυτή την επιλογή στο μενού τους.

Η μπάρα πληροφοριών αργεί γιατί αργεί η ανάκτηση των πληροφοριών epg που απεικονίζεται σε αυτή σε κάθε αλλαγή καναλιού.
Προσωπικά θεωρώ άχρηστη την πληροφορία epg στο channel change και θα την ήθελα μόνο στο επιλεκτικό channel info από το σχετικό πλήκτρο.
Δεν είναι τόσο σοβαρό αυτό αν και επιθυμητό.
Στο γραφείο κάθε μέρα με τους συναδέλφους ένας με Crystal Audio Micro-HD, εγώ με Sigmatek DVB-50, o άλλος με Doop HD του πλαισίου, ένας άλλος με Elite ΗD και μία συνάδελφος με μαμίσιο Edision mini-triton +HD όλοι μας με Mstar 7818 κάνουμε καθημερινά πλάκα σε ποιον δεν χάθηκαν τα κανάλια κερνάει φαγητό το μεσημέρι. Και φυσικά κανείς δεν κερνάει αφού σε όλους έχουν χαθεί τα κανάλια. Αυτά όσο έχουμε διάθεση για πλάκα γιατί έχουμε και σοβαρότερα πράγματα να ασχολούμαστε στην ζωή μας από το να ταξινομούμε κανάλια σε καθημερινή βάση.

Εμενα μισο μηνα περιπου τωρα δεν εχει χασει την ταξινομιση. Τον αφηνω μονιμα ανοιχτο και δεν τον πολυχρησιμοποιω παρα ελαχιστα καθε μερα. (δεν παρακολουθω τηλεοπτικο προγραμμα αρκετα αυτο τον καιρο)

Ολα τα παραπανω με φοβιζουν ομως με το mstar, λογω του οτι εχω βαλει σε φιλους/συγγενεις 3 micro και εναν lifeview οπου επιλεχθηκαν απο εμενα σαν ο "ειδημων" της παρεας.
Καταλαβαινετε βεβαια στο χασιμο των καναλιων ποιος θα φαει το βρισιδι και ποιος θα τρεχει για επαναταξινομηση.

Τον εχω εδω και 2 μηνες και δεν μου εχει χαλασει την ταξινομηση. Με τηλεοραση Samsung 46 UD7000. Tον χρησιμοποιω φυσικα μονο για εγγραφη προγρμμτων γιατι η τηλεοραση εχει αποκωδικοποιηση MPEG4 αλλα το PVR δουλευει μονο σε αυτη

Νεότερα με το θέμα της απώλειας ταξινόμησης καναλιών στους δέκτες με Mstar MSD7818

Ο παρακάτω εισαγωγέας δίνει και εξήγηση για το πρόβλημα των ημερών (ποιος ασχολείται τώρα με οικονομική κρίση εδώ έχουμε να ταξινομούμε κανάλια ) και λύση στον δέκτη του με νέο firmware.
http://www.satsonix.gr/legenthdgr.html

Με τη συγκεκριμένη αναβάθμιση , λύνεται το πρόβλημα που ανακατεύει τα κανάλια στη λίστα , πράγμα το οποίο συμβαίνει σε ορισμένες περιοχές, εξαιτίας της λήψης από τον αποκωδικοποιητή κάποιων επιπρόσθετων εντολών, που προέρχονται από τον αναμεταδότη του ψηφιακού σήματος.

Το νέο firmware όπως και της Edision προσθέτει την επιλογή PMT που πρέπει να είναι απενεργοποιημένη.

Δεν ξέρω αν πραγματικά ισχύει ότι πληροφορίες του αναμεταδότη μπορεί να προκαλούν τέτοιο πρόβλημα, αλλά αν ισχύει σημαίνει ότι όταν είμαστε συντονισμένοι σε κάποιο κανάλι που εκπέμπει την πληροφορία έχουμε θέμα.Έτσι εξηγείται γιατί δεν εμφανίζεται σε όλους και κυρίως σε αυτούς που κάνουν πολύ zapping ( άρα περνάνε και από το "ελαττωματικό" κανάλι ).

Με κάθε επιφύλαξη αυτή η πληροφορία μήπως και διαβαστεί από τις εταιρείες και την επιβεβαιώσουν ή την απορρίψουν.

Last edited:
τον σύνδεσα μέσω hdmi έδειχνε κανονικά. τον έκλεισα και τον ξανάνοιξα δεν έδειχνε μέσω hdmi σε καμία τηλεόραση παρά μόνο μέσω scart. πήγα να του κάνω αναβάθμηση μου έλεγε wrong crc και επίσης χάνει την σειρά καναλιών ενω έχω απενεργοποιήσει το lcn αυτά τα λίγα....

Με τη συγκεκριμένη αναβάθμιση , λύνεται το πρόβλημα που ανακατεύει τα κανάλια στη λίστα , πράγμα το οποίο συμβαίνει σε ορισμένες περιοχές, εξαιτίας της λήψης από τον αποκωδικοποιητή κάποιων επιπρόσθετων εντολών, που προέρχονται από τον αναμεταδότη του ψηφιακού σήματος.

Το νέο firmware όπως και της Edision προσθέτει την επιλογή PMT που πρέπει να είναι απενεργοποιημένη.

Δεν ξέρω αν πραγματικά ισχύει ότι πληροφορίες του αναμεταδότη μπορεί να προκαλούν τέτοιο πρόβλημα, αλλά αν ισχύει σημαίνει ότι όταν είμαστε συντονισμένοι σε κάποιο κανάλι που εκπέμπει την πληροφορία έχουμε θέμα.Έτσι εξηγείται γιατί δεν εμφανίζεται σε όλους και κυρίως σε αυτούς που κάνουν πολύ zapping ( άρα περνάνε και από το "ελαττωματικό" κανάλι ).

Με κάθε επιφύλαξη αυτή η πληροφορία μήπως και διαβαστεί από τις εταιρείες και την επιβεβαιώσουν ή την απορρίψουν.

Αυτό που υποπτευόμουν τις τελευταίες μέρες. Ίσως να φταίει η δυνατότητα Auto Update που έχουν οι Mstar αλλα δεν είναι ενεργοποιημένη στα περισσότερα firmware. Αν κάποιο κανάλι ή η Digea εκπέμπει σήμα οτι υπάρχουν νέα κανάλια, μπορεί να ξεκινάει update χωρίς να βρει βέβαια νέο κανάλι αλλα επαναφέροντας τη σειρά καναλιών.

τον σύνδεσα μέσω hdmi έδειχνε κανονικά. τον έκλεισα και τον ξανάνοιξα δεν έδειχνε μέσω hdmi σε καμία τηλεόραση παρά μόνο μέσω scart. πήγα να του κάνω αναβάθμηση μου έλεγε wrong crc και επίσης χάνει την σειρά καναλιών ενω έχω απενεργοποιήσει το lcn αυτά τα λίγα....

Για να βγάζει wrong crc, μάλλον το στικάκι έχει πρόβλημα ή δεν έχει κατέβει σωστά το αρχείο.

Αυτό που υποπτευόμουν τις τελευταίες μέρες. Ίσως να φταίει η δυνατότητα Auto Update που έχουν οι Mstar αλλα δεν είναι ενεργοποιημένη στα περισσότερα firmware. Αν κάποιο κανάλι ή η Digea εκπέμπει σήμα οτι υπάρχουν νέα κανάλια, μπορεί να ξεκινάει update χωρίς να βρει βέβαια νέο κανάλι αλλα επαναφέροντας τη σειρά καναλιών.

Αν και δεν θυμάμαι που ακριβώς είναι η επιλογή Auto Update που γράφεις και δεν είχα καν σκεφτεί ότι έχει να κάνει με την λίστα των καναλιών
( θα το δω το βράδυ ) πρέπει να είναι ενεργοποιημένη σε μένα.
Ο συλλογισμός σου πρέπει να είναι 100% σωστός. H Digea ανανεώνει το PMT για να ανανεωθούν οι λίστες των καναλιών στους δέκτες χωρίς αυτόματο συντονισμό ( αυτό σίγουρο ισχύει ) και όσοι δέκτες στο update μπερδεύουν τα κανάλια χωρίς να κρατάνε την σειρά επηρεάζονται.
Κάποιοι το λύσανε έμμεσα απενεργοποιώντας το PMT Monitor, αλλά λογικά λύνεται και με την απενεργοποίηση του Auto Update.
Κώστα αν δουλέψει διεκδικείς με αξιώσεις το Nobel της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.Ξέρεις πόσος κόσμος και κοσμάκης σώζεται ;

**Βασικά τελευταία προσανατολιζόμουν να βάλω όλα τα κανάλια στην λίστα των favorites αν στην δεύτερη δεν μπερδεύονταν.

Επιλογή Auto Update έχω δει μόνο στο firmware της Ferguson που έχω βάλει στον BOXHD. Πριν 15 λεπτά ο δέκτης έβγαλε μήνυμα οτι βρήκε νέα κανάλια και ζήτησε νεα ανίχνευση. Νέα κανάλια βέβαια δεν υπήρχαν αλλα το σήμα ήρθε και ίσως αυτό να φταίει για τα βάσανα μας...

Πιο εύκολο και άμεσα εφαρμόσιμο είναι αυτό που είπες για δημιουργία λίστας αγαπημένων.

Παιδιά οι πληροφορία περί αυτόματου update είναι πολύ χρήσημες.Ελπίζω να ισχύει αυτό και τα παιδιά της CA να φτιάξουν ενα firmware που να διορθώνει το πρόβλημα αυτό.

Καλησπέρα σε όλους! :smile:

Τα νέα σχετικά με το πρόβλημα της απώλειας της σειράς των καναλιών είναι θετικά και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο! Το πρόβλημα εμφανίστηκε και σε μερικούς ακόμη κατασκευαστές με Mstar 7818 και τελικώς η λύση φαίνεται πως είναι απλή. Ευτυχώς δεν είναι πρόβλημα hardware αλλά software. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε και εμείς την κατάλληλη αναβάθμιση λογισμικού για όλους τους κατόχους Micro-HD. :a0210:

-bye-

Καλησπέρα σε όλους! :smile:

Τα νέα σχετικά με το πρόβλημα της απώλειας της σειράς των καναλιών είναι θετικά και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο! Το πρόβλημα εμφανίστηκε και σε μερικούς ακόμη κατασκευαστές με Mstar 7818 και τελικώς η λύση φαίνεται πως είναι απλή. Ευτυχώς δεν είναι πρόβλημα hardware αλλά software. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε και εμείς την κατάλληλη αναβάθμιση λογισμικού για όλους τους κατόχους Micro-HD. :a0210:

-bye-

Τι φταίει τελικά και μας έχουν γίνει τα νεύρα δαντέλα; :p

Εφόσον επιβεβαιωθεί και από εμάς, φαίνεται πως φταίει το χαρακτηριστικό PMT (Program Map Tables) το οποίο εκπέμπεται από κάποια κανάλια ή γενικά στο σύνολο των συχνοτήτων της Digea. Μόλις ο αποκωδικοποιητής "βλέπει" το PMT flag, παίρνει εντολή να ανακατατάξει τα κανάλια, με βάση τις προσταγές του εισερχόμενου σήματος, κάτι που συμβαίνει κατά λάθος. Ουσιαστικά θα πρέπει να απενεργοποιήσουμε την εν λόγω δυνατότητα.

Σημειώνω πως τα παραπάνω είναι στοιχεία που έχουμε διαπιστώσει με τη μέχρι τώρα έρευνα επάνω στο θέμα, αλλά και με το ότι καταφέραμε τελικά να αναπαράγουμε το πρόβλημα στο εργαστήριό μας. Ενδέχεται να αλλάξει κάτι ή να φταίει και κάτι ακόμη. Αναμένουμε νέο firmware το οποίο θα δοκιμάσουμε προσεκτικά και θα διαθέσουμε πολύ σύντομα, ελπίζοντας ο... πονοκέφαλος, να λάβει τέλος! -bye-

Βασικά το πρόβλημα είχε αναπαραχθεί ήδη στο μυαλό του Κώστα.
Μπράβο στην CA που παρακολοθεί τα τεχνικά forums και δίνει λύσεις.
Με τους υπόλοιπους εισαγωγείς/κατασκευαστές του Mstar 7818 τι γίνεται;
Θα πάρουν μυρωδιά;

Ρε παιδιά που θα τον βρώ με την τιμή των 39 euro??? Eχω φάει τον κόσμο και δεν υπάρχει κάπου... Αθήνα....

Ρε παιδιά που θα τον βρώ με την τιμή των 39 euro??? Eχω φάει τον κόσμο και δεν υπάρχει κάπου... Αθήνα....

http://www.kompodema.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=31822 :smile:

Από το site τους: "Μπορείτε να κάνετε την αγορά των προϊόντων από το κατάστημα μας το οποίο βρίσκεται: Ιδομενέως 101 Περιοχή: Ίλιον Αττικής Τ.Κ 13122"

Μπράβο στα παιδιά της CA που παρακολουθούν τις εξελήξεις και στον φίλο κώστα που κατάφερε να βρεί τι φταίει.Ελπίζω με το update να λυθεί επιτέλους το πρόβλημμα γιατί έχω βάλει δέκτες σε όλους τους δικούς μου και όπως καταλαβένεται τα ακούω εγω.