CRYSTAL AUDIO: THX Ultra2 για όλους

Status
Not open for further replies.
λοιπον παρηγγηλα τελικα τα t2 SE και τον 12αρι woofer. δυστυχως δεν ειχαν ετοιμοπαραδοτα διπολα οποτε σε πρωτη φαση θα βαλω τα μονοπολα του z5500 για surround.

η dolby και η dts στα αντιστοιχα site τους δινουν μονοπολα για rear και surround. η thx δινει τα surround σαν bi-dipole και τα rear σαν μονοπολα. μου κανει εντυπωση ομως οτι η crystal στα 7.x συστηματα της δινει 4 διπολα για περιφερειακα ηχεια. αυτο σε τι οφειλεται?
εψαξα αρκετα forum και sites και οι πλειοψηφια βαζει bi-dipoles για surround και μονοπολα για rear. αν αποφασισω για ενα τετοιο setup θα ειναι καλα τα TX-B1-BLA της crystal η προτεινεται καποιο αλλο?

μια ερωτηση και απο εμενα.Το κεντρικο THX-C ποτε προκειται να ερθει;και κατι ακομα τα BPS.2.0 μπορω να τα τοποθετησω στο πλαι του θεατη και σε υψος περιπου σε 1,20 μ απο το αφτι; ευχαριστω.

στα μεσα του μηνα περιπου θα εχει παλι κεντρικα απο οτι μου ειπανε σημερα απο την αντιπροσωπεια.

εμενα που τους ειχα ρωτησει μου ειχαν πει τελη αυγουστου μετα μεσα σεπτεμβρη επειτα αρχες ...... εχασα το μετρημα και τελικα μου ειπαν και μενα αρχες δεκεμβρη εσυ μου λες μεσα δεκεμβρη.χαιρετισματα.....

σιγουρα δεν τιμα αυτη η καθυστερηση την εταιρια, που κατα τα αλλα κατα την αποψη μου εχει υψηλο επιπεδο. προσωπικα δε μπορω να καταλαβω γιατι εχει ελειψη το συγκεκριμενο ηχειο και τα περιφερειακα ενω ολα τα αλλα κομματια του σετ ειναι διαθεσιμα. μαλλον πωλειται λογω χαμηλης τιμης περισσοτερο και σα μοναδα, δεν εξηγειται αλλιως.
τελος παντων, αξιζει την αναμονη, λογικα μιλαμε για πολυ καλο ηχειο σε σχεση παντα τιμης/αποδοδης.
καλο κουραγιο! :)

Αγαπητοί φίλοι
Η καθυστέρηση οφείλεται σε κάποια προβλήματα που είχε το εργοστάσιο, (το οποίο σημειωτέον είναι από τα καλύτερα του είδους, με συνεργάτες, εκτός από εμάς, μερικές από τις κορυφαίες μπράντες παγκοσμίως). Τα προβλήματα έχουν λυθεί, και τα ηχεία ταξιδεύον προς την Ελλάδα, (και όλο τον κόσμο). Υπολογίζουμε ότι θα έχουμε παραλάβει σύντομα και αφού ξεμπερδέψουμε με όλες τις διαδικασίες, (εκτελωνισμό κλπ), τα ηχεία θα είναι διαθέσιμα περί τα μέσα Δεκεμβρίου. Βέβαια, τα κομμάτια θα είναι λίγα.
Γενικώτερα τα προβλήματα διαθεσιμότητας οφείλονται στην μεγάλη επιτυχία των ηχείων στο εξωτερικό, (Αγγλία, Αμερική, Ευρώπη, Άπω Ανατολή κλπ), όπου υπάρχει τέτοια ζήτηση που δεν τους προλαβαίνουμε, οπότε κρατάμε πολύ λίγα κομμάτια για Ελλάδα, όπου η ζήτηση πλέον έχει πέσει σημαντικά, (λόγω φυσικά της κρίσης).

Μια που μιλάτε για εξωτερικό, υπάρχει κάποιος αντιπρόσωπος ή τουλάχιστο κάποιος που να τα εμπορεύεται με εκθεσιακό χώρο στην Γερμανία ώστε να μπορεί κάποιος να τα δει και να τα ακούσει;

Αγαπητοί φίλοι
Η καθυστέρηση οφείλεται σε κάποια προβλήματα που είχε το εργοστάσιο, (το οποίο σημειωτέον είναι από τα καλύτερα του είδους, με συνεργάτες, εκτός από εμάς, μερικές από τις κορυφαίες μπράντες παγκοσμίως). Τα προβλήματα έχουν λυθεί, και τα ηχεία ταξιδεύον προς την Ελλάδα, (και όλο τον κόσμο). Υπολογίζουμε ότι θα έχουμε παραλάβει σύντομα και αφού ξεμπερδέψουμε με όλες τις διαδικασίες, (εκτελωνισμό κλπ), τα ηχεία θα είναι διαθέσιμα περί τα μέσα Δεκεμβρίου. Βέβαια, τα κομμάτια θα είναι λίγα.
Γενικώτερα τα προβλήματα διαθεσιμότητας οφείλονται στην μεγάλη επιτυχία των ηχείων στο εξωτερικό, (Αγγλία, Αμερική, Ευρώπη, Άπω Ανατολή κλπ), όπου υπάρχει τέτοια ζήτηση που δεν τους προλαβαίνουμε, οπότε κρατάμε πολύ λίγα κομμάτια για Ελλάδα, όπου η ζήτηση πλέον έχει πέσει σημαντικά, (λόγω φυσικά της κρίσης).

Βγάλτε ξανά ηχεία σε wenge χρώμα και θα σας συγχωρήσουμε :)

Μια που μιλάτε για εξωτερικό, υπάρχει κάποιος αντιπρόσωπος ή τουλάχιστο κάποιος που να τα εμπορεύεται με εκθεσιακό χώρο στην Γερμανία ώστε να μπορεί κάποιος να τα δει και να τα ακούσει;
Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με κάποιον πολύ γνωστό για να αναλάβει την αντιπροσωπεία μας στη Γερμανία, αλλά μέχρι να ευοδοθούν, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι η χρήση του δικαιώματος δοκιμής 60 ημερών: http://www.crystalaudio.com/Shopping/60- Days-Trial.aspx

Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με κάποιον πολύ γνωστό για να αναλάβει την αντιπροσωπεία μας στη Γερμανία, αλλά μέχρι να ευοδοθούν, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι η χρήση του δικαιώματος δοκιμής 60 ημερών: http://www.crystalaudio.com/Shopping/60- Days-Trial.aspx

Ευχαριστώ,

Το έχω σκεφτεί και αυτό αλλά αν τα επιστρέψω τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν εμένα αν δεν κάνω λάθος και για μεγάλα ηχεία θα είναι ασύμφορα για αποστολή εκτός Γερμανίας. Επίσης οι τιμές που τα βρίσκει κανείς στα μαγαζιά στην Ελλάδα μπορεί να είναι έως αρκετά χαμηλότερες από τις αναγραφόμενες στο website, οπότε είναι και αυτός ένας ακόμα λόγος που θα προτιμούσα να τα αγοράσω από την Γερμανική αγορά αν ήταν δυνατό και να πετύχω καλύτερες τιμές.

ποια ηχεια προτεινετε αμα λογω χωρου δε μπορει κανεις να βιδωσει τα διπολα του σετ T2-7.1-UL στο τοιχο? πισω μπορω αλλα δεξια-αριστερα δε γινεται. για την ωρα εχω βαλει μονοπολα της JBL πανω σε βασεις. θα εχω καλυτερο αποτελεσμα με τα διπολα bps 2.0 η με καποιο ηχειο δαπεδου τυπου bpτ 2.0 η ακομα και TX-T1?

Last edited:
ποια ηχεια προτεινετε αμα λογω χωρου δε μπορει κανεις να βιδωσει τα διπολα του σετ T2-7.1-UL στο τοιχο? πισω μπορω αλλα δεξια-αριστερα δε γινεται. για την ωρα εχω βαλει μονοπολα της JBL πανω σε βασεις. θα εχω καλυτερο αποτελεσμα με τα διπολα bps 2.0 η με καποιο ηχειο δαπεδου τυπου bpτ 2.0 η ακομα και TX-T1?
όπως είπαμε και στο τηλέφωνο, η καλύτερη λύση είναι τα bipolar με βάση. :-(

καλημερα και απο εμενα.Μηπως πρεπει να κανουμε κρατηση για να προλαβουμε καποιο κομματι;και κατι ακομα τα BPS 2.0 που θελω να τα βαλω στο πλαι της θεσης ακροασης και περιπου στο 1,20 υψος θα με καλυψουν;ευχαριστω.

Καλησπέρα παιδιά.Σκέφτομαι να αγοράσω τον Denon AVR-X2000 .Είναι καλός αυτός ο ενισχυτής και τα σηκώνει σε μια καλή ισχύ τα ΤΧ-Τ2SE. Επίσης γίνεται 2.1 γιατί μου είπαν ότι οι ενισχυτές που είναι για 5.1 δεν βγάζουν 2.1 αν κι δεν μου ακούγεται λογικό.Tα θέλω κυρίως για μουσική και gaming και μετά για ταινίες...

Επίσης άκουσα ότι ο denon είναι καλύτερος από τον αντίστοιχο yamaha rxv675 όσο αφορά την μουσική

Denon http://www.odes.gr/shop/hi-fi/enisx...denon-avr-x2000bl-71-4k-network-usb-timi.html
Yamaha http://www.odes.gr/shop/hi-fi/enisx...aha-rx-v675-71-4k-zone2-network-usb-timi.html

Επίσης γίνεται 2.1 γιατί μου είπαν ότι οι ενισχυτές που είναι για 5.1 δεν βγάζουν 2.1 αν κι δεν μου ακούγεται λογικό.

Λάθος σου είπαν. Και 2.0 και 2.1 και 5.1 και ό,τι εσύ επιλέξεις.

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη και χρόνια πολλά!

Αν και σας παρακολουθώ καιρό είμαι νέος στο forum και θα ήθελα την γνώμη σας σε κάποιες απορίες που έχω...

Πρόσφατα αγόρασα το πρώτο μου Home Cinema επιλέγοντας τα εξής:

A/V Ραδιοενισχυτής: Denon AVR-X4000 Black

Ηχεία 5.1
Κύρια: TX-T2SE-Black
Κεντρικό: THX-CT-Black
Περιφερειακά: BPT2.0-Black
Υπογούφερ: THX-10SUBT-Black

Σύμφωνα με το manual στα κύρια ηχεία χρησιμοποίησα την Διενίσχυση συνδέοντας τις πάνω μπόρνες των ηχείων που είναι για τις υψηλές συχνότητες στο Front L/R του ενισχυτή και τις κάτω μπόρνες που είναι για τις χαμηλές συχνότητες στο Surround back L/R αφού αφαίρεσα φυσικά τις γέφυρες.

Στον ενισχυτή επέλεξα τα ηχεία να είναι 5.1 (Bi-Amp)

Αφού έτρεξα το Audyssey MultEQ XT32, μου έδωσε τις εξής ρυθμίσεις:

Διαμόρφωση ηχείων:
Front Large
Center Small
Subwoofer 1 spkr
Surround Small

Αποστάσεις ηχείων:
Front L 4.08 m
Front R 3.39 m
Center 3.57 m
Subwoofer 4.59 m
Surround L 1.92 m
Surround R 1.17 m

Crossovers:
Front Full Band
Center 60HZ
Surround 110HZ
Subwoofer Είναι ρυθμισμένο χειροκίνητα στην θέση THX και η ένταση κυμαίνεται μέσω του ενισχυτή από +4.0 dB μέχρι +8.0 dB ανάλογα την ταινία η το μουσικό κομμάτι που παίζει. Το Audyssey είχε την ένταση σαν αρχική ρύθμιση κάτω από τα 0 dB αλλά δεν με ικανοποιούσε πολύ.

BASS:
Subwoofer Mode LFE
LPF for LFE 120HZ

Υποσημείωση: Αν σε περίπτωση στο Subwoofer Mode επιλέξω το LFE+Main τότε στα Crossovers τα Front αντί για Full Band γίνονται 40HZ και τα άλλα παραμένουν το ίδιο.

Audio/Audyssey:
MultEQ XT32 on
Dynamic EQ on
Reference Level Offset 0 dB
Dynamic Volume off
Audyssey LFC off

1. Θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύεται ότι οι ρυθμίσεις που επέλεξε το Audyssey είναι οι Ενδεδειγμένες για το Home Cinema μου ώστε ο ήχος να ακούγεται σωστά και καλά (ταινίες και μουσική) αλλά και για να μην παρουσιαστούν προβλήματα ;

2. Επίσης αν χρειάζεται να αλλάξω κάτι στις ρυθμίσεις (ειδικά στα Crossovers) ή να τα αφήσω όπως είναι ;

3. Αν έχετε να προτείνεται κάτι άλλο ;

Ελπίζω να μην σας κούρασα :-)

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Last edited:
Σου προτείνω να βάλεις όλα τα ηχεία σε small mode και να ''ρίξεις'' τις χαμηλές συχνότητες από 80 Hz και κάτω στο sub. Το σκεπτικό είναι εφόσον δεν έχεις κάποιον τελικό ενισχυτή ώστε να έχεις ρεύματα και αρκετή δύναμη, να αποφορτίσεις τον AV από το ''βάρος'' των χαμηλών, το οποίο είναι μεγάλο, και να οδηγήσει τα ηχεία καλύτερα και με περισσότερη άνεση.

Εγώ μετά από πολλές δοκιμές το dynamic volume το έχω στο light, εκεί μου αποδίδει πολύ καλύτερα τις δυναμικές είτε σε κινηματογράφο είτε σε μουσική αλλά κυρίως αποδίδει πολύ καλύτερα τους διαλόγους ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις. Το sub σου το κατεβάζει χαμηλά γιατί θεωρεί ότι η ιδανική ένταση να ακούς υλικό είναι στο +75 οπότε αν ακούσεις πράγματι εκεί με τη ρύθμιση που εσύ έχεις κάνει για το υπογούφερ μπορεί να το πάρεις και στο χέρι το μεγάφωνο. Εμένα μου το είχε βγάλει -5 κι ακούγοντας σε κλίμακα 0-100 στο 25, φυσικά και μένα δεν με ικανοποιούσε και το έβαλα +3, όταν όμως ένα πρωί το δοκίμασα σε ένταση +50 τον ενισχυτή παραλίγο να φάω τον κώνο του subwoofer στη μούρη!!!! Κατα τ άλλα οι ρυθμίσεις σου καλές είναι θα σου λεγα μην τις αλλάξεις, ακόμα και το κροσόβερ στο κεντρικό και στα περιφερειακά στο χει βγάλει ψηλά οπότε δεν νομίζω ότι κουράζει τον ενισχυτή στις χαμηλές. Απλά θα σου πρότεινα να ξανακάνεις τις ρυθμίσεις τοποθετώντας καλύτερα το μικρόφωνο ώστε να σου βγάλει ακριβώς τις αποστάσεις των ηχείων. Θέλω να πω παίζει σημαντικό ρόλο το μικρόφωνο να το βάλεις στο σωστό ύψος (των τουίτερ) και να μετρήσεις ακριβώς να είναι ισόποσα απ τα ηχεία σου εκτός αν όντως η θέση ακρόασης δεν είναι στη μέση. Οταν το κανα εγώ μου έβγαλε πολύ καλύτερα αποτελέσματα και πήρα αισθητά καλύτερο ήχο. Για το υπογούφερ μην ξεχάσεις να κάνεις αυτό που λέει εδώ ο κατασκευαστής.

If using a subwoofer capable of the followingadjustments, set up the subwoofer as shown below.
For details, see your subwoofer’s manual.
When using a subwoofer with a direct mode
Set the direct mode to “On” and disable the volume adjustment
and crossover frequency setting.
When using a subwoofer without a direct mode
Make the following settings:
• Volume : “12 o’clock position”
• Crossover frequency : “Maximum/Highest Frequency”
• Low pass filter : “Off”
• Standby mode : “Off”

Πάντως σε διάφορα φόρουμ συστήνουν για το υπογούφερ την ένταση στο 2 με 3 και τη φάση στο 0.

Υ.Γ. Τώρα το είδα έλα ρε πατρίδααααααααααααααα!!!!!!!!!

Last edited:
Η διαμόρφωση του σαλονιού μου είναι τέτοια που η θέση ακρόασης δεν είναι ακριβώς στη μέση και γι'αυτό πιθανόν έβγαλε αυτές τις αποστάσεις στα ηχεία το Audyssey. Όταν έκανα το τεστ με το μικρόφωνο σε 4 θέσεις ακρόασης το τοποθέτησα πάνω σε τρίποδο και ήταν στο ύψος των αυτιών. Οι μετρήσεις που έβγαλε για την ένταση των ηχείων ήταν οι εξής:

Speakers/Test Tone
Front L -4.0 dB
Center -5.5 dB
Front R -3.5 dB
Surround R -4.5 dB
Surround L -1.0 dB
Subwoofer -3.0 dB

Μέχρι στιγμής τις έχω αφήσει όπως είναι όλες τις μετρήσεις εκτός από το Subwoofer που το έχω ρυθμίσει στο +4.0 dB

Ακόμη δεν έχω παρατηρήσει να ακούγεται κάποιο ηχείο πιο δυνατά η πιο χαμηλά από το άλλο ίσως και λόγω της διαμόρφωσης του σαλονιού.

Αν σκεφτόμουν κάποια στιγμή να τις πειράξω θα το έκανα για όλες το ίδιο...ίσως για ένα με δύο dB παραπάνω εκτός του sub!

Εκτός από τις ταινίες που τις ακούω κλασικά σε 5.1 προτιμώ και την μουσική να την ακούω απ'ολα τα ηχεία δίνοντας προτεραιότητα στα μπροστά ηχεία! Έτσι νιώθω ότι γεμίζει καλύτερα το χώρο.

Οι δικές σου μετρήσεις ποιές είναι;

Οπότε μου συνιστάς να τα αφήσω όλα όπως είναι;

Υ.Γ Λευκάδα εεε;;; και τώρα μένεις Περιστέρι; χαχα τώρα θα σου πω εγώ αρε πατρίδα...

Status
Not open for further replies.