Dali Spektor 6

Re: Απάντηση: Dali Spektor 6

Εννοείται αλλα εαν τα ηχεια των 3000 ευρω συνδεθουν με ακαταλληλα ενισχυτικα θα παιξουν?? δεν νομιζω το ότι κοστιζουν 3000 για να γινει σωστη δουλεια να πρεπει να σεταριστουν με αναλογης αξιας μηχανήματα !!!! -bye-

Τ αυτονόητα παραλείπονται, άμα πας να ακούσεις ηχείο των 5000 ευρώ με ενισχυτή των 300, τα θελες και τα παθες.-bye-

Ας καταθεσω και τω μια αποψη. Τεχνικα στοιχεια δε ξερω σχεδον καθολου και δε μπορω να συγκρινω.

ΟΜΩΣ αυτο που εχω διαπιστωσει και επιβεβαιωνεται παντου, κυριολεκτικα παντου ομως, απο αναπτηρα μεχρι αυτοκινητο ειναι το οτι πληρωνεις παιρνεις.

Τα λεφτα απο μονα τους δε λενε κατι και σαφως καποια προιοντα ειναι υπερκοστολογημενα λογω brand name, αναποφευκτο...ΑΛΛΑ και παλι δε θα παρεις μαλακια υπερκοστολογημενη. Γνωμη μου. Επισης αυτο παει παντου σε ολα τα προιοντα κατα την αποψη μου. Μπορει να επαιρνες αντιστοιχη και τονιζω αντιστοιχη ποιοτητα με φθηνοτερο προιον αλλα επ ουδενι καλυτερο. Σιγουρα θα εχανε στα σημεια.

Τωρα για τα εν λογω ηχεια 500 ευρω πλεον ειναι σεβαστο ποσο και εχω ατομα στην δουλεια μου που ξεκινανε junior και καπου τοσα παιρνουν τον μηνα οποτε κανενα ποσο δεν ειναι αμελητεο. Ετσι φτανουμε στο συμπερασμα οτι ενα προιον των 500 το συγκρινεις με ομοια +- τιμης προιοντα γιατι ο νομος της αγορας ειναι αυτος και δεν αλλαζει....Εν προκειμενω ενα ηχειο των 500 ειναι νομοτελειακα αδυνατον να παιζει καλυτερα απο ενα των 1000 ας πουμε. Των 600 αντε 700 ισως και ναι υποκειμενικα παντα.

Γνωμη μου ξαναλεω παντα. Αλλα οσο χρονων ειμαι ο κανονας αυτος επιβεβαιωνεται πανηγυρικα παντου.

Ενα προιον ακριβοτερο θα χει καλυτερο φινιρισμα, καλυτερα υλικα, ενδεχομενως θα κρατησει παραπανω χρονια κοκ...

Οπως ελεγε και ενας θειος μου. Ψωνιζω παντα ακριβα παπουτσια γιατι ειμαι πολυ φτωχος για να αλλαζω καθε χρονο ζευγαρια.

εαν αυτό που κοστιζει 500 ευρω ξαφνινα λογω τιμολογιακης πολιτικης εκανε 1000 τι θα εκανες ?( ξαφνικα εγινε ποιοτικο ?) θελω να πω ότι όλα είναι σχετικα δυστηχως ζουμε σε περιεργες εποχες !! πως οριζεται η τιμη και ποιος το οριζει ολο αυτό !!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dali Spektor 6

Τ αυτονόητα παραλείπονται, άμα πας να ακούσεις ηχείο των 5000 ευρώ με ενισχυτή των 300, τα θελες και τα παθες.-bye-
Δυστυχως τιποτα δεν είναι αυτόνοητο μπορει ο άλλος να τα χωσει όλα σε ηχεια και να μην δωσει μια για ενιχυτη τα εχω δει από γνωστους μου !!! για εσενα και για εμενα είναι αυτονοητο για αλλους δεν είναι !!! γνωστος μου πριν από πολλα χρονια αγορασε δαπέδου bowers wilkins δεν θυμαμαι μοντελο αλλα ειχε 3 γουφερ το ένα και τα οδηγουσε με έναν τελειως εισαγωγικο ενισχυτή των 300 ευρω !!! ο οποιος τα ηχεια τα εβγαλε αχρηστα !!!! για αυτό λεω τιποτα δεν είναι αυτονοητο !!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dali Spektor 6

Δυστυχως τιποτα δεν είναι αυτόνοητο μπορει ο άλλος να τα χωσει όλα σε ηχεια και να μην δωσει μια για ενιχυτη τα εχω δει από γνωστους μου !!! για εσενα και για εμενα είναι αυτονοητο για αλλους δεν είναι !!! γνωστος μου πριν από πολλα χρονια αγορασε δαπέδου bowers wilkins δεν θυμαμαι μοντελο αλλα ειχε 3 γουφερ το ένα και τα οδηγουσε με έναν τελειως εισαγωγικο ενισχυτή των 300 ευρω !!! ο οποιος τα ηχεια τα εβγαλε αχρηστα !!!! για αυτό λεω τιποτα δεν είναι αυτονοητο !!!!!

τα'θελε και τα'παθε! τι αντίληψη είχε αυτός ο άνθρωπος μπορείς να μου πεις;;
του τα βούτηξες τα "άχρηστα" για ένα κομμάτι γραβιέρα;
όχι;;
κακώς!! :laugh:

Ωραία και σωστά όλα αυτά, αλλά τα συγκεκριμένα ηχεία είδαμε και τι καμπίνες έχουν, και τι crossover, και τι μονάδες, και τίποτα από όλα αυτά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Είναι ο ορισμός του ότι πληρώσεις, παίρνεις.

Και btw όλα αυτά τα χρόνια στο audio κατά καιρούς έχουμε ακούσει / διαβάσει αρκετές φορές για "giant killers". Κάθε φορά έχει αποδειχτεί με μαθηματική ακρίβεια ότι δεν ήταν. Το πολύ να είχαν καλό VFM.

Δημήτρη θυμάσαι τα "ντουζένια" των audio spectrum, roister ;;
πόσους γίγαντες του εξωτερικού είχαν σκοτώσει μοντέλα τους... θα μου πεις η διαφορά λίρας, δολαρίου κοκ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Dali Spektor 6

τα'θελε και τα'παθε! τι αντίληψη είχε αυτός ο άνθρωπος μπορείς να μου πεις;;
του τα βούτηξες τα "άχρηστα" για ένα κομμάτι γραβιέρα;
όχι;;
κακώς!! :laugh:

Η αντιληψη που ειχε ο δικος μου ηταν βαζουμε loudness για να εχουμε ποιοτητα και τσιτα τα γκαζια !! είναι αυτό που λεμε παράδειγμα προς αποφυγειν !!!-bye-

Φιλε μου vlad μου εχουν λειψει ρε γαμωτο αυτές οι εποχες δεν θα με χαλαγε καθολου να ειχα ένα as s 20 η 37 με ένα προ και τελικο και ησουν αρχοντας !!!!! τι να πω μου λειπουν οι παλιες καλες εποχες !!!!-bye-

Η λύση για να έχετε ηχο πολλαπλάσιας ποιότητας στη ίδια τιμή μεταξύ συσκευών ,υπάρχει και ονομάζεται :
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΈΣ ΣΥΣΚΕΥΈΣ .
Εκεί δεν τους παίρνει για μαγκιές και φιδέλαια.

Και να σας πω και ένα μεγάλο μυστικό?
Από αυτές τις συσκευές παράγεται ο ήχος που απολαμβάνετε ,από τα μονάκριβα και πολύτιμα συστήματα σας!-bye-

Ξέρετε παρόλο που είμαι κάτοχος από το καλοκαίρι του 2019 του συγκεκριμένου ηχείου αλλά σχεδόν όλης της σειράς ήμουνα διστακτικός να γράψω ...
Για τον απλούστατο λόγο πάντα θα υπάρχει ο αντίλογος σεβαστό αλλά οι ειρωνείες απαράδεκτες .

Ήμουνα πάντα της άποψης ότι ένα ηχείο θα πρέπει να ακούει οποιαδήποτε αλλαγή που κανείς εκεί πίσω .
Τα διαφορά υλικά που έχει επιλέξει ο κατασκευαστής συνδυάζονται με κάποια άλλα υλικά που χρυσό να τους βάλεις από μόνος σου απλά δεν παίζουν .
Τα υλικά κοστολογούνται και έχει ιδιαίτερη σημασία να τα παράγεις μόνος σου ,αν κανείς δε χρήση μαζικής παραγωγής σε ένα καλό προϊόν και πουλήσεις θα είσαι κερδισμένος .
Εξάλλου το κοστολόγιο είναι μια πονεμένη ιστορία σαν (πραγματική αξία )και ο καθένας πουλάει όσο -όσο ...λογικό είναι το κέρδος να αυξάνεται .

Εμείς πάλι σαν απλοί καταναλωτές και χομπίστες καλούμαστε να φιλτράρουμε την αγορά .
Απλά άμα δεν πληρώσεις δεν θα μάθεις ...παλιά συμβουλή .

Αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία είναι να κανείς κριτική σε κάτι που δεν έχεις ακούσει από κοντά .

Για όσους φίλους το επιθυμούν και είναι φίλοι του avclub.gr και επιθυμούν να ακούσουν το συγκεκριμένο ηχείο στον χώρο μου είμαι ευπρόσδεκτος για να βοηθήσω .

Ξέρετε παρόλο που είμαι κάτοχος από το καλοκαίρι του 2019 του συγκεκριμένου ηχείου αλλά σχεδόν όλης της σειράς ήμουνα διστακτικός να γράψω ...
Για τον απλούστατο λόγο πάντα θα υπάρχει ο αντίλογος σεβαστό αλλά οι ειρωνείες απαράδεκτες .

Ήμουνα πάντα της άποψης ότι ένα ηχείο θα πρέπει να ακούει οποιαδήποτε αλλαγή που κανείς εκεί πίσω .
Τα διαφορά υλικά που έχει επιλέξει ο κατασκευαστής συνδυάζονται με κάποια άλλα υλικά που χρυσό να τους βάλεις από μόνος σου απλά δεν παίζουν .
Τα υλικά κοστολογούνται και έχει ιδιαίτερη σημασία να τα παράγεις μόνος σου ,αν κανείς δε χρήση μαζικής παραγωγής σε ένα καλό προϊόν και πουλήσεις θα είσαι κερδισμένος .
Εξάλλου το κοστολόγιο είναι μια πονεμένη ιστορία σαν (πραγματική αξία )και ο καθένας πουλάει όσο -όσο ...λογικό είναι το κέρδος να αυξάνεται .

Εμείς πάλι σαν απλοί καταναλωτές και χομπίστες καλούμαστε να φιλτράρουμε την αγορά .
Απλά άμα δεν πληρώσεις δεν θα μάθεις ...παλιά συμβουλή .

Αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία είναι να κανείς κριτική σε κάτι που δεν έχεις ακούσει από κοντά .

Για όσους φίλους το επιθυμούν και είναι φίλοι του avclub.gr και επιθυμούν να ακούσουν το συγκεκριμένο ηχείο στον χώρο μου είμαι ευπρόσδεκτος για να βοηθήσω .

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Ισχύει γενικά στο Audio, ότι η σχέση τιμής προς απόδοση είναι εκθετική. Υπό την έννοια ότι από ένά σημείο και πέρα για μία μικρή βελτίωση πρέπει να πληρώσεις -για πολλούς λόγους- πολλές φορές περισσότερα.
Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο στο Hi-End, Super Hi-End, Ultra Hi-End και δε συμμαζεύεται.

Στις πιο γήινες καταστάσεις που αφορούν τους περισσότερους- τα μηχανήματα ταξινομούνται σε κατηγορίες τιμής στενότερες ή ευρύτερες. Εκεί ένα μηχάνημα θεωρείται επιτυχημένο όταν παίζει καλά στην κατηγορία του. Οπότε λέμε ότι έχει πολύ καλό λόγο τιμής προς απόδοση. Η αλλιώς Value for Money (VFM) με την αγγλοσαξονική ορολογία.
Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να παίζει στα όρια της αμέσως επόμενης κατηγορίας. Οπότε θεωρείται πολύ επιτυχημένο και δικαίως διαφημίζεται. Δικαίως επίσης θριαμβολογούν και αισθάνονται ικανοποιημένοι οι κάτοχοι του.

Αλλά μέχρι εκεί. Να "πηδήξει" δύο τρείς κατηγορίες προς τα πάνω ΔΕΝ γίνεται. Άλλωστε και οι ίδιοι οι κατασκευαστές φτιάχνουν τα μοντέλα τους σε σειρές, ώστε να καλύψουν τις επιμέρους κατηγορίες. Γι' αυτό συνήθως έχουμε το οικονομικό μοντέλο, το μεσαίο και το κορυφαίο μιάς εταιρείας. Κι' αυτά πάλι κρίνονται κατά πόσον ικανοποιούν τις απαιτήσεις της κατηγορίας τους, δε γίνεται αλλιώς.

Συμβαίνει βέβαια πολύ συχνότατα το αντίθετο. Να είναι ένα μηχάνημα υπερτιμολογημένο και να παίζει στην παρακάτω κατηγορία, αναντίστοιχα με την τιμή του. Οπότε λογικά είναι αποτυχία και πρέπει να κρίνεται αυστηρά.
Εκεί ακριβώς αποσκοπούν οι κριτικές, τα reviews, τα τεστ, να δείξουμε πως παίζει ένα μηχάνημα και κατά πόσο ικανοποιεί τα κριτήρια, τις απαιτήσεις που προκύπτουν από την κατηγορία τιμής του. Εννοείται ότι όσο υψηλότερη η κατηγορία τιμής, τόσο αυστηρότεροι είμαστε στην κριτική μας. Και πιο ελαστικοί στις χαμηλότερες ή μεσαίες κατηγορίες τιμής.

Με αυτά τα κριτήρια υπ' όψη πρέπει να γίνονται οι παρουσιάσεις των μηχανημάτων.
Το αναφέρω, διότι και τούτο το νήμα παρουσίαση μηχανημάτων αφορά!

Στη μακριά διαδρομή ενασχόλησης με τον ήχο έχουν περάσει αρκετά μηχανήματα από τα χέρια μου, -ή μάλλον από τα αυτιά μου. Και αρκετά έχουμε παρουσιάσει εδώ στο φόρουμ. Πολύ συχνά συναντήσαμε μηχανήματα υπερτιμολογημένα, που ανήκουν στην παρακάτω κατηγορία και τα απορρίψαμε.
ΠΟΤΕ όμως δε συναντήσαμε μηχάνημα να παίζει σε δυό-τρεις κατηγορίες τιμής παραπάνω!

Αυτά τα ολίγα ...θεωρητικά! :lehrer:

Υ.Γ.1 Κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του. Από όλα όσα έχω δοκιμάσει, ένα σετάκι μόνο παίζει τρείς (!) κατηγορίες πάνω από την τιμή του. Από τα 40 ευρώ στα 120. Ποιό είναι αυτό; Μην είστε περίεργοι! Θα το παρουσιάσω προσεχώς, εν ευθέτω χρόνω.
Αναμείνατε... :ears:

Υ.Γ.2 Ας θυμηθούμε και μία εμπειρία που έχουμε οι περισσότεροι από μας:

Βρισκόμαστε στο ειδικό κατάστημα στερεοφωνικών και μηχανημάτων ήχου αναζητώντας το μηχάνημα, το αντικείμενο των ονείρων μας. Με τις δικές μας μουσικές, τα δισκάκια μας, τα στικάκια μας, ακούμε με τις ώρες, προσπαθούμε ν' αποφασίσουμε μεταξύ των δύο-τριών υποψηφίων που έχουμε καταλήξει.

Στο μεταξύ μέχρι να φτάσουμε ως εδώ, έχουμε ξοδέψει άπειρες ώρες διαβάζοντας reviews, τι είπε ο ένας, τι ο άλλος, τι έγραψε το περιοδικό, γνώμες και δίχογνωμίες χρηστών στα φόρουμ, τεστ, μετρήσεις, ξυπνάμε και κοιμόμαστε με το αντικείμενο του πόθου μπρος στα μάτια μας. Και κάνουμε συνεχώς λογαριασμούς:
Τιμή καταλόγου, τιμή μετρητοίς, τιμή με δόσεις, πόση προκαταβολή, πόσοι τόκοι, πόσες δόσεις; Κι αν βάλουμε κάτι παραπάνω, μήπως μπορέσουμε να ανέβουμε κατηγορία, να πάρουμε κάτι ακόμα καλύτερο; Κι' αν κάνουμε μια ανταλλαγή, μία "τράμπα" δίνοντας το παλιό μας μηχάνημα, πόσο μπορούμε να κερδίσουμε; Και αν κόψουμε κάτι από τα έξοδα μας για ένα διάστημα, μήπως τα καταφέρουμε; Χώρια που καταστρώνουμε σχέδια απόκρυψης προθέσεων από το οικογενειακό μας περιβάλλον. Κανένας, μα κανένας δεν πρεπει να γνωρίζει ακριβώς, πόσο θα κάνει το σύστημα μας.

Αλλά επιτέλους έφτασε η ώρα.
Η ώρα της επιλογής.
Η ώρα των ακροάσεων.

Με δέος, σαν να βρισκόμαστε σ' εκκλησία ακούμε και ξανακούμε τα ίδια κομμάτια. Χαμηλά, μεσαίες, υψηλές, στερεοφωνική εικόνα, πλάτος, βάθος, όλα υπό εξέταση.

-Χαμήλωσε το λίγο, δυνάμωσε το!
-Ν' αλλάξουμε καλώδιο να δούμε πως ακούγεται;
-Με διαφορετικά συνοδά πως παίζει;

Πλησιάζουμε κοντά, απομακρυνόμαστε, δοκιμάζουμε να ακούσουμε από διαφορετικές θέσεις. Βομβαρδίζουμε τους πωλητές με ερωτήσεις. Σίγουρα τους ταλαιπωρούμε αλλά αυτή είναι η δουλειά τους. Εξάλλου τι, γουρούνι στο σακί θ' αγοράσουμε;

Και οι ώρες περνούν ενόσω προσπαθούμε ν' αποφασίσουμε.
Τι ωραία που είναι εκεί μέσα, στο χώρο ακροάσεων, τριγυρισμένοι απο όλων των ειδών τα μηχανήματα! Αν ήταν δυνατόν να ζούσαμε εκεί μόνιμα!

Ώσπου στο τέλος παίρνουμε τη μεγάλη απόφαση. Η επιλογή μας υπερτερεί από το συναγωνισμό στα σημεία. Δύσκολη απόφαση. Αλλά σωστή. Και πιο ταιριαστή με το προσωπικό μας γούστο.
Τώρα έχει σειρά το οικονομικό. Λογαριασμοί, προσθέσεις, αφαιρέσεις, εκατέρωθεν παρακάλια και πιέσεις, επιτέλους καταλήγουμε, όλα εντάξει, η συμφωνία έκλεισε, το χρήμα αλλάζει χέρια, πέφτουν και κάποιες υπογραφές. Ας χαλαρώσουμε.

-Σε παρακαλώ, τώρα που τελειώσαμε, κάνεις μία χάρη; Βάζεις λίγο ν' ακούσουμε το Μεγάλο Σύστημα;
(Το Μεγάλο, εκείνο το πανάκριβο, το απλησίαστο)...
Πελάτες είμαστε, δεν έχει αντίρρηση. Βάζει το Μεγάλο Σύστημα να παίξει.

Είναι μία Εμπειρία...
Μία Εμπειρία...
Μία Εμπειρία!

Συλλογιζόμαστε. Το δικό μας σύστημα που μόλις αγοράσαμε, δεν το φτάνει βέβαια. Αλλά είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν το φτάνει, αλλά δεν είναι και τόσο μακριά. Και στην κατηγορία του παίζει εξαιρετικά. Ναι, είμαστε ευχαριστημένοι.

Είμαστε ευχαριστημένοι.

Φεύγουμε. Ξεκινάμε για το σπίτι. Όλο ανυπομονησία. Να συνδέσουμε το ολοκαίνουργιο μας σύστημα. Να κάνουμε τις πρώτες δοκιμές. Τις πρώτες ακροάσεις. Τις ρυθμίσεις. Τους πειραματισμούς.

Όμως ξαφνικά, δειλά-δειλά στο βάθος της ψυχής, στα κατάβαθα του νου, μία ιδέα έχει φυτρώσει και αρχίζει να προβάλλει.
Μιά ιδέα από το μέλλον για το παρόν.
Το επόμενο στάδιο.
Η επόμενη κίνηση.

Η Καινουργια, Μελλοντική Αναβάθμιση!
-bye-

Η λύση για να έχετε ηχο πολλαπλάσιας ποιότητας στη ίδια τιμή μεταξύ συσκευών ,υπάρχει και ονομάζεται :
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΈΣ ΣΥΣΚΕΥΈΣ .
Εκεί δεν τους παίρνει για μαγκιές και φιδέλαια.

Και να σας πω και ένα μεγάλο μυστικό?
Από αυτές τις συσκευές παράγεται ο ήχος που απολαμβάνετε ,από τα μονάκριβα και πολύτιμα συστήματα σας!-bye-

Μιχάλη ότι επαγγελματικό ενισχυτή ή ηχείο έχω ακούσει, ήταν μίλια μακριά σε ποιότητα ήχου απο τα κονσουμεράδικα.
πιο παλιά έκανα και επισκευές (σε ενισχυτές) για συναδέρφους μόνο και κράταγα λίγες μέρες τα μηχανήματα σπίτι μου για τσεκ..
και μόνο που έπρεπε να παραβλέψω τον θόρυβο του ανεμιστήρα -που τον άκουγα απο εκεί που καθόμουν- φτάνει...
πέρα απο αυτό, σαν ήχος ήταν ένα καθαρό μεν με ελάχιστο αρμονικό πλούτο δε, πολύ δυνατό ενισχυτικό. (πληθυντικό έπρεπε να βάλω, 3 ή 4 πέρασαν έτσι απο το σπίτι)
και σε όσους φίλους συναδέρφους είχα πάει που είχαν τέτοιου είδους μηχανήματα στα σπίτια τους, αυτή την εικόνα σχημάτιζα.
μπάσο δυνατό, αλλά και "φτωχό" μαζί.
2-3 είχαν ενεργά ηχεία λόγω 2ης απασχόλησης. ίδια γεύση.. εκεί μου λείπανε και 1-2 οκτάβες χαμηλά.
θα μου πεις ..είχαν πηγές της προκοπής;;
πέρα απο cdp, άκουγα αυτό που είχαν στο λάπτοπ τους. (εγώ για λάπτοπ το έβλεπα.. αν κάνει άλλη δουλειά dedicated για μουσική και μίξεις, πολύ πιθανό).
σαφώς και στα επαγγελματικά δεν θα σου πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.. είναι ένα μονοπάτι "take it or leave it"..
αλλά φαντάζεσαι ένα σετ με καλά audiophile ηχεία με ένα ανάλογο πλατώ/βραχίονα/κεφαλή να προσπαθεί να ταιριάξει με επαγγελματικό ενισχυτή;
ή το άνω πικάπ να έχει συνοδά επαγγελματικά;

Τα επαγγελματικά PA από τα οποία μάλλον έχεις εμπειρία, δεν έχουν και πολύ σχέση με τα επαγγελματικά ενός στούντιο ηχογραφήσεων, τα οποία είναι "άλλου παπά ευαγγέλιο"!

Σ' αυτά η εμπειρία δείχνει ότι υπάρχει σχέση τιμής προς απόδοση σε σύγκριση με τα αντίστοιχα Consumer από 1 προς 3 έως 1 προς 5. Δηλαδή για να λάβεις την ίδια ηχητική ποιότητα με ένα επαγγελματικό μηχάνημα από ένα Consumer πρέπει να δώσεις τα τριπλάσια έως πενταπλάσια χρήματα!
Αλλά καλύτερα να μην το πολύλέμε διότι στο τέλος θα χαλάσουμε την πιάτσα!

Αλλά και στα PA υπάρχουν πανάκριβα μηχανήματα που δεν έχουν καμία σχέση με τα φτηνιάρικα που ξέρουμε. Μη μου πείτε ότι μία συναυλία των Pink Floyd έχει κακό ήχο. Κουβαλάνε όπως μαζί τους εξοπλισμό εκατομμυρίων.

...........
αλλά φαντάζεσαι ένα σετ με καλά audiophile ηχεία με ένα ανάλογο πλατώ/βραχίονα/κεφαλή να προσπαθεί να ταιριάξει με επαγγελματικό ενισχυτή;
ή το άνω πικάπ να έχει συνοδά επαγγελματικά;
Αναρωτηθήκατε ποτέ, τα αγαπημένα μας βινύλια που χαιρόμαστε όταν τα ακούμε από συσκευές audiophile από τι είδους μηχανήματα έχουν προκύψει;

Υ.Γ. Να μην προκαλέσω κι' εγώ ένα τοσοδά μικρούλι Flame? :hahaha: :laugh:

Σ' αυτά η εμπειρία δείχνει ότι υπάρχει σχέση τιμής προς απόδοση σε σύγκριση με τα αντίστοιχα Consumer από 1 προς 3 έως 1 προς 5. Δηλαδή για να λάβεις την ίδια ηχητική ποιότητα με ένα επαγγελματικό μηχάνημα από ένα Consumer πρέπει να δώσεις τα τριπλάσια έως πενταπλάσια χρήματα!

Στο ήμισυ ή στο ένα τρίτο της απόστασης και βάλε.

Αλλά ούτε κι αυτό το πολυλέμε γιατί χαλάει άλλη πιάτσα. :silly:

Τα επαγγελματικά PA από τα οποία μάλλον έχεις εμπειρία, δεν έχουν και πολύ σχέση με τα επαγγελματικά ενός στούντιο ηχογραφήσεων, τα οποία είναι "άλλου παπά ευαγγέλιο"!

Αλλά και στα PA υπάρχουν πανάκριβα μηχανήματα που δεν έχουν καμία σχέση με τα φτηνιάρικα που ξέρουμε. Μη μου πείτε ότι μία συναυλία των Pink Floyd έχει κακό ήχο. Κουβαλάνε όπως μαζί τους εξοπλισμό εκατομμυρίων.

ναι για προσιτά επαγγελματικά μιλάω. 300-400ευρώ στους ενισχυτές, κάπου εκεί και στα ηχεία.
τα μηχανήματα σε στούντιο ηχογραφήσεων σαφώς και είναι "άλλου παπά ευαγγέλιο" και σε μένα άγνωστα.
για συναυλίες σε γήπεδα κλπ τι να σου πω.. ο σκοπός τους είναι να ακούγονται 100άδες μέτρα μακριά.
σε όσες έχω πάει δεν θά'λεγα ότι απόλαυσα ποιότητα ήχου.. γροθιές στο στομάχι ναι.
τους Floyd τους είχα χάσει.. δεν θα πω ψέματα

Αναρωτηθήκατε ποτέ, τα αγαπημένα μας βινύλια που χαιρόμαστε όταν τα ακούμε από συσκευές audiophile από τι είδους μηχανήματα έχουν προκύψει;

Υ.Γ. Να μην προκαλέσω κι' εγώ ένα τοσοδά μικρούλι Flame? :hahaha: :laugh:

μιλάμε για ενισχυτές και ηχεία*. αυτά δεν φτιάχνουν τα αγαπημένα μας δισκάκια.. με αυτά τσεκάρουν οι επαγγελματίες την δουλειά.
*που να χωράνε σε τυπικό σπίτι....