Δέκτες mpeg-4 της Crystal Audio

Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Να ρωτησω κατι. Τα αναλογικα καναλια (NET-ET1) τα πιανει ή μονο τα ψηφιακα?

Τα κανάλια που αναφέρεσαι εκπέμπουν αναλογικά ακόμα..
Έχουν προαναγγείλει ότι και αυτά θα εκπέμψουν ψηφιακά στο μέλλον ίσως σε Mpeg4 ίσως σε mpeg2, κανεις δεν ξέρει σίγουρα
Άρα ο δεκτης δεν μπορεί να παίξει NET και ET1 την συγκεκριμένη στιγμή

Μια ερωτησουλα και απο μενα:
Αγορασα τον SD για SRT τηλεοραση στο εξοχικο και ειπα μεχρι να τον παω να τον δοκιμασω.
Τον συνδεσα λοιπον με scart στην Panasonic G10 και συγκρινοντας την εικονα του με την αντιστοιχη του δεκτη της τηλεορασης παρατηρησα τα εξης ( με τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις στην τηλεοραση ):

- Ελαφρα πιο εντονα χρωματα στη εικονα του CA
- Μια ελαφρια θαμπαδα στην εικονα του σε συγκριση με τηνG10

Πως μπορει να εξηγηθει αυτο;;

Ναι είναι λογικό..
Χρησιμοποιείς μια αναλογική σύνδεση από τον δεκτη.
Είτε αυτή είναι RGB είτε αυτή είναι composite ανάλογα με την επιλογή που έχεις κάνει από τον δεκτη σου και σε πια θήρα έχεις σύνδεση το scart στην tv σου
Με αυτόν τον τρόπο αλλάζεις την επεξεργασία που γίνετε στο σήμα παρακάμπτοντας ηλεκτρονικά συστήματα που έχει η G10 (από τα καλύτερα σε plasma) και πας σε κάτι που είναι για πιο CRT καταστάσεις, όπως πιστεύω και η αναλογική έξοδος του SD έχει προγραμματιστεί..
Ακόμα όμως και με HDMI να συνέδεες τον δεκτη σου(ψηφιακά δηλαδη) ίσως πάλι κάποια διαφοροποίηση θα υπήρχε όχι όμως τόσο έντονη.

Σε εμενα έχει αρκετή διαφορα ο HD δεκτης από την Neotion Np4+ κάρτα mpeg4 στην tv μου. Βεβαια εκεί ο δεκτης της C.A. δείχνει καλύτερα γιατί το σήμα δεν γίνετε downgrade σε mpeg2 όπως συμβαίνει με την κάρτα, αλλα μην σε μπλέκω περισσότερο :)

Last edited:
Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Καλησπερα σας,

εψηνα πριν το φυσικοθεραπευτη μου να αρει τον HD μιας που θελει ψηφιακο δεκτη και πλεον μπορει να βλεπει και τα .mkv που κατεβαζω (τωρα που λυθηκε το προβλημα με το μεγεθος των υποτιτλων) και μου πε πως σκαλιζε εναν SD (που πηρε η πεθερα του) και αντιμετωπιζε το εξης "προβλημα":
Στην τηλεοραση του σαλονιου που θελουν να τον εχουν οταν τον συνδεουν (με scart) ο δεκτης παιζει μονο τα 4 mpeg2 της ερτ.
Του ειπα πως μαλλον θελει στριξημο η κεραια, μα μου ειπε πως οταν συνδεθει στην αλλη τηλεοραση του σπιτιου τα παιζει κανονικα ολα (και τα mpeg4)
Tο μυαλο μου παει σε υπαρξη ενισχυτη στηνν τηλεοραση που δεν παιζουν τα mpeg4... δεν ηξερε αν εχει θα μου πει την αλλη φορα. Αν ειναι αυτο η λυση ειναι η αφαιρεση του ενισχυτη;
Τι αλλο μπορει να γινεται γιατι ομολογω πως δεν εχω πολυψαξει το θεμα καθως εγω δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα!

Ευχαριστω
Γιωργος

Kαλημέρα. :)
Μάλλον τελικά η πρίζα της κεραίας στο σαλόνι βγάζει πολύ ασθενέστερο σήμα και γιαυτό πιάνει μόνο τα mpeg2.

ερωτηση. ο δεκτης δεν κανει downmix απο ac3 σε stereo??!

ac3 σε στέρεο κάνει.

DTS σε στέρεο δεν κάνει. :-)

Συνεπως τι πρεπει να γινει; (παροτι δεν εχει ξνα κανει με τον CA, δεν γνωριζω πως θα ξεπεραστει το προβλημα!!!)

Συνεπως τι πρεπει να γινει; (παροτι δεν εχει ξνα κανει με τον CA, δεν γνωριζω πως θα ξεπεραστει το προβλημα!!!)

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισα στο σπίτι ενός φίλου όπου εκεί έπιανε το μπουκέτο τον 46 αλλα όχι του 47
Είναι απλή η λύση σου.. Η φτιάχνεις την κεραία.. Η την πρίζα, ανάλογα με το αν έχεις error στον σήμα σου λόγο παρεμβολών, η απλά η μπρίζα σου έχει κάποιο πρόβλημα

Αλλά DTS pass through θα μπορούσε να κάνει ;-)

Και άλλο τσιπάκι θα μπορούσε να έχει και 100 ευρώ θα μπορούσε να κάνει... :earmuffs:

Αλλά DTS pass through θα μπορούσε να κάνει ;-)

Δηλαδή δεν περνάει DTS σε ενισχυτή ο HD ? Περιεργο..
Δεν το έχω δοκιμάσει μιας και δεν το χρειάζομαι, έχω τον WD για αυτό, αλλα η απουσία τις optical η Spdif (στον HD) προδιαθέτει ότι ίσως και να μην γίνετε.

Και άλλο τσιπάκι θα μπορούσε να έχει και 100 ευρώ θα μπορούσε να κάνει... :earmuffs:

Σύμφωνοι. Θα περίμενα όμως μια σοβαρή εταιρία να κρατάει όλα τα αιτήματα και τις προτάσεις των πελατών της χωρίς τέτοια σχόλια. Αυτό που γίνεται μετά είναι ότι η εταιρία με γνώμονα (α) το business value, (β) κόστος, (γ) συμβολή στην ποιότητα του προϊόντος κλπ κλπ αποφασίζει τις προτεραιότητες με τις οποίες θα τα υλοποιήσει.

Μια σοβαρή εταιρία όμως δεν τα απορρίπτει αυτά σε κλάσματα του δευτερολέπτου και με ανάλυση στο πόδι.

Το ξέρω ότι δεν εκπροσωπείς την CA, αλλά αφού δεν την εκπροσωπείς τότε μάλλον δεν είναι σωστό να κρίνεις τις προτεραιότητες που θέτουν ως προς το προϊόν, να κάνεις αναλύσεις ως προς το τι είναι τεχνικά εφικτό ή εκτιμήσεις κόστους, ιδιαίτερα αφού λες ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος σου στην εταιρία και οι γνώσεις σου στα τεχνικά θέματα είναι περιορισμένες.

Last edited:

Σύμφωνοι. Θα περίμενα όμως μια σοβαρή εταιρία να κρατάει όλα τα αιτήματα και τις προτάσεις των πελατών της χωρίς τέτοια σχόλια. Αυτό που γίνεται μετά είναι ότι η εταιρία με γνώμονα (α) το business value, (β) κόστος, (γ) συμβολή στην ποιότητα του προϊόντος κλπ κλπ αποφασίζει τις προτεραιότητες με τις οποίες θα τα υλοποιήσει.

Μια σοβαρή εταιρία όμως δεν τα απορρίπτει αυτά σε κλάσματα του δευτερολέπτου και με ανάλυση στο πόδι.

Το ξέρω ότι δεν εκπροσωπείς την CA, αλλά αφού δεν την εκπροσωπείς τότε μάλλον δεν είναι σωστό να κρίνεις τις προτεραιότητες που θέτουν ως προς το προϊόν.

Χαιρετώ και πάλι.
Οι προτεραιότητες που τέθηκαν για το προϊόν είναι να είναι ένας αξιόπιστος αποκωδικοποιητής mpeg2-4. Δεν είχε σκοπό να το κάνει ταυτόχρονα και media player με φουλ δυνατότητες. Όπως είπα κι εγώ με το σχόλιο μου η αποκωδικοποίηση αυτή που έχει ζητηθει απο πολλούς είναι α) θέμα ικανοτήτων hardware και β) σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν είναι υλοποιήσιμη.
Όλα τα αιτήματα και οι προτάσεις των πελατών και των υποψήφιων πελατών έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψιν και απ ότι βλέπεις ότι είναι δυνατόν να γίνει, υλοποιείται. Και η συγκεκριμένη αποκωδικοποίηση ήταν προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή που διάβασα πως τη ζητάτε.

...Και η συγκεκριμένη αποκωδικοποίηση ήταν προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή που διάβασα πως τη ζητάτε.

1. To pass through δεν ειναι αποκωδικοποιηση.
2. Η ελλειψη ψηφιακης εξοδου ηχου και η ελλειψη pass through του 5.1 σηματος που μας εχεις πει οτι ουτε στο AC-3 υπαρχει αφου και αυτο μετατρεπεται σε ψηφιακο στερεο (δικαναλο) ακομα και στην HDMI, αφορα για την ωρα μονο την media player πλευρα του μηχανηματος, αλλα ΑΝ αυριο μεθαυριο πχ ο ΣΚΑΙ αρχισει να εκπεμπει πολυκαναλο 5.1 ηχο, οσοι εχουν CA HD θα πρεπει να τον ξεχασουν. Αρα το προβλημα δεν ειναι στην media player πλευρα του μηχανηματος, αλλα στο συνολο.

"Και άλλο τσιπάκι θα μπορούσε να έχει και 100 ευρώ θα μπορούσε να κάνει..."
Με το ιδιο τσιπακι και με 30-40% χαμηλοτερη τιμη υπαρχουν δεκτες που το κανουν! :grinning-smiley-043

Το ξέρω ότι δεν εκπροσωπείς την CA, αλλά αφού δεν την εκπροσωπείς τότε μάλλον δεν είναι σωστό να κρίνεις τις προτεραιότητες που θέτουν ως προς το προϊόν, να κάνεις αναλύσεις ως προς το τι είναι τεχνικά εφικτό ή εκτιμήσεις κόστους, ιδιαίτερα αφού λες ότι δεν είναι αυτός ο ρόλος σου στην εταιρία και οι γνώσεις σου στα τεχνικά θέματα είναι περιορισμένες.

Επίσης θέλω να υπενθυμίσω και να τονίσω πως τα σχόλια μου δεν είχαν και δεν θα έχουν ποτέ τον επίσημο "κρύο" τρόπο των ανακοινώσεων τύπου των εταιρειών.
Το ότι δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις ή τις γνώσεις οικονομικών εκτιμήσεων προϊόντων δε σημαίνει πως δεν μπορώ να απαντήσω με συντομία και απλά λόγια και πολλές φορές στον τόνο που κάποιοι γράφουν, σε απορίες και απαιτήσεις του κοινού. Γιατί πολύ απλά εάν δεν ξέρω κάτι, ρωτάω τον κατάλληλο άνθρωπο εδώ και μεταφέρω την απάντηση.

Εάν παρόλ'αυτά κάποιος χρειάζεται να ακούσει και κάποια πιο "επίσημη" και τεχνικά τεκμηριωμένη απάντηση στο θέμα που τον απασχολεί, πολύ ευχαρίστως μπορεί να τηλεφωνήσει στην εταιρεία και να ζητήσει κάποιον υπεύθυνο.

... Και η συγκεκριμένη αποκωδικοποίηση ήταν προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή που διάβασα πως τη ζητάτε.

1. Δεν αφορά αποκωδικοποίηση. Ξέρουμε ότι το DTS downmix είναι κάτι που θέλει πληρωμή δικαιωμάτων και ίσως πιο δυνατό τσιπάκι. Αυτό που ζητάμε είναι DTS passthrough, το οποίο κάνουν όλοι οι players και νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο.

2. Το ήταν,σημαίνει ότι απορρίφθηκε; :slapface:

Επίσης, ξέρουμε ότι αγοράσαμε έναν αποκωδικοποιητή και όχι το super media player, γι' αυτό και δεν ζητάμε παράλογα πράγματα όπως DTS downmix, περιγράμματα στους υπότιτλους, και πολλά άλλα. Αλλά το να κάνετε με το υπάρχον hardware ό,τι μπορείτε ώστε να είναι ο αποκωδικοποιητής σας και ένας αξιοπρεπής player (DTS passthrough, ταυτόχρονη υποστήριξη εσωτερικών και εξωτερικών υποτίτλων, και 2-3 άλλα πραγματάκια) πιστεύω ότι θα κάνει τη συσκευή να ξεχωρίσει πολύ από τον ανταγωνισμό.

Όλοι όσοι διαβάζουν αυτό το forum πιστεύω ότι επηρεάζουν αρκετό κόσμο και αν (στα πλαίσια του δυνατού πάντα) υλοποιήσετε αυτά που ζητούν οι χρήστες, όλοι μας θα τον προτείνουμε ως την καλύτερη αγορά.

Τα σχόλια αυτά δεν είναι τόσο απάντηση σε αυτά που είπε ο Tek_Killa, αλλά παρατηρήσεις-προτάσεις προς την Crystal Audio.

Φιλικά πάντα!

edit: Γράφω πολύ αργά! Με πρόλαβε ο blaroko!

Last edited:

Χαιρετώ και πάλι.
Οι προτεραιότητες που τέθηκαν για το προϊόν είναι να είναι ένας αξιόπιστος αποκωδικοποιητής mpeg2-4. Δεν είχε σκοπό να το κάνει ταυτόχρονα και media player με φουλ δυνατότητες. Όπως είπα κι εγώ με το σχόλιο μου η αποκωδικοποίηση αυτή που έχει ζητηθει απο πολλούς είναι α) θέμα ικανοτήτων hardware και β) σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν είναι υλοποιήσιμη.
Όλα τα αιτήματα και οι προτάσεις των πελατών και των υποψήφιων πελατών έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψιν και απ ότι βλέπεις ότι είναι δυνατόν να γίνει, υλοποιείται. Και η συγκεκριμένη αποκωδικοποίηση ήταν προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή που διάβασα πως τη ζητάτε.

Δεκτή και κατανοητή η απάντηση. Ωστόσο, έχω μερικές (καλοπροαίρετες) ενστάσεις:
α) σε σχόλιό μου για το EPG μου απάντησες ότι τεχνικά δεν μπορείς να μου απαντήσεις αλλά ξέρεις ότι δεν είναι τεχνικά εφικτό να βλέπω EPG άλλων καναλιών χωρίς να αλλάξω κανάλι, ενώ υπάρχουν συσκευές που το κάνουν (ακόμα και ο SD της CA, άρα τεχνικά γίνεται!)

β) Για το ότι ο δέκτης δεν παίζει τα divx 3.x αλλά μόνο τα νεότερα, συμφωνώ ότι είναι θέμα του κομματιού multimedia. Στο site της CA, όμως, στα τεχνικά χαρακτηριστικά του HD δέκτη αναφέρεται ρητά ότι υποστηρίζονται αρχεία .AVI και DivX. Επομένως, θεωρώ απόλυτα λογικό να περιμένω τα αρχεία divx 3.x να παίζουν και αν όχι να το αναφέρω και να περιμένω να ληφθεί υπόψη σοβαρά και όχι επιπόλαια (δεν είναι media player). Αλλιώς να βγούν αυτά από το site. Δηλαδή αν σε επόμενο FW update δεν παίζουν τα divx που διαρκούν πάνω από 30 λεπτά θα θεωρηθεί δευτερεύον γιατί δεν είναι media player?

Επίσης, σχετικά με το δεύτερο σχόλιό μου για το EPG (επιλογή Info με διπλό πάτημα και εμφάνιση μόνο τίτλων αντί και των λεπτομερειών για τα κανάλια της digea, ενώ για αυτά της ΕΡΤ λειτουργεί κανονικά) υπάρχει κάποια εκτίμηση αν είναι θέμα του HD δέκτη ή της digea; Υπενθυμίζω ότι ο δέκτης έχει στάμπα συμβατότητας 100% με digea και διαφημίζεται ως τέτοιος...

Βιάστηκα να απαντήσω... Μεγάλη ντροπή... Το dts το στέλνει κανονικά ο αποκωδικοποιητής στον ενισχυτή μέσω hdmi, αρκεί να έχεις την επιλογή "ακατέργαστος"(ή κάτι τέτοιο) στο "ψηφιακός ήχος". :grinning-smiley-043

Αυτό που δεν κάνει, είναι να αποκωδικοποιεί το dts σε PCM (αυτό είναι αποκωδικοποίηση και θα ήταν υπερβολή να το ζητάγαμε από έναν DVB-T receiver!).

Ζήτω το dts passthrough του Crystal Audio!!! :drummer:

1. To pass through δεν ειναι αποκωδικοποιηση.
2. Η ελλειψη ψηφιακης εξοδου ηχου και η ελλειψη pass through του 5.1 σηματος που μας εχεις πει οτι ουτε στο AC-3 υπαρχει αφου και αυτο μετατρεπεται σε ψηφιακο στερεο (δικαναλο) ακομα και στην HDMI, αφορα για την ωρα μονο την media player πλευρα του μηχανηματος, αλλα ΑΝ αυριο μεθαυριο πχ ο ΣΚΑΙ αρχισει να εκπεμπει πολυκαναλο 5.1 ηχο, οσοι εχουν CA HD θα πρεπει να τον ξεχασουν. Αρα το προβλημα δεν ειναι στην media player πλευρα του μηχανηματος, αλλα στο συνολο.

"Και άλλο τσιπάκι θα μπορούσε να έχει και 100 ευρώ θα μπορούσε να κάνει..."
Με το ιδιο τσιπακι και με 30-40% χαμηλοτερη τιμη υπαρχουν δεκτες που το κανουν! :grinning-smiley-043

Το συνέδεσες δηλαδή σε ενισχυτή με HDMI και με την επιλογή στο menu <ακατέργαστος> σου έκανε μετατροπή σε 2.0 από 5.1 σε AC ?
Όντως θα συμφωνήσω ότι αν δεν στέλνει ακατέργαστο ήχο υπάρχει κάποιο πρόβλημα γιατί αυτό υποστηρίζεται και από τα menu του HD.
Στην άλλη περίπτωση όμως που στέλνει τότε ο δεκτης τηρεί τα όσα υπόσχεται στον τομέα του ήχου και με το παραπάνω.

Στο DTS όντως εάν δεν στέλνει μέσω HDMI ακατέργαστο ήχο στον ΑV είναι ένα μειονέκτημα, όμως όπως έχει χιλιόπει ο Τεκίλα ο δεκτης προσανατολίζεται ως mpeg4 terrestial decoder με καλή σχέση τιμής/απόδοσης.
DTS downmix, είναι τουλάχιστον αστείο, να θέλουμε να έχει ένας δεκτης σε αυτήν την κατηγορια τιμής όταν θέλει αναβάθμιση σε chip επεξεργασίας και εισφορά για δικαίωματα χρήσης.

Όσο για αποκωδικοποιήσεις dvix τώρα..
Τα dvix είναι ένα format που format δεν είναι..
Είναι μια παραλαγη avi που κάποιο ενσωμάτωσαν υπότιτλους ώστε οι κατάλληλοι players να μπορούν να διαβάσουν.
Υπάρχουν τόσες πολλές παραλλαγές στα Dvix που καλά κάνει η C.A και δεν παίζει παλαιότερα forma να καθαρίσει και λίγο το τοπίο