Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Αφού σημαδεύτηκαν οι θέσεις των ηχείων της οθόνης, των sub και της ράγας του προβολέα, μπήκαν οι μάστορες και όλες οι εργασίες ξεκίνησαν Κώστα - που αυτό ήταν το σημαντικό - θα γίνει. Ωστόσο επειδή εγώ δεν κρατιέμαι, θα παίξει preview με το που έρθει ένα μικρούλι SB-3000 που περιμένω για να μπει επάνω στον Marantz σε μικρότερο setup.
Γιατί στο μεγάλο λέμε για δυο SB16-Ultra. Αλλά αυτό κατά το φετεινό event που θα έχουμε και την άνεσή μας.... και θα δοκιμάσουμε το pre-out σε 11.2 με τελικό μπροστά.

Έναν Κώστα τον έχουμε, δε θα του χαλάσουμε το χατήρι... :p
@Pleo

Το συνεργείο κάνει μετρήσεις χώρου και στήνει και δικαναλα συστήματα;;;

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Βλέπω κάποιες αναφορές στον AVR-X2600H DAB. Αυτό σημαίνει ότι ο «σκέτος» 2600Η που κυκλοφορεί εδώ αλλά και ο 3600Η, υποστηρίζουν μόνο το παλιό, καλό FM και όχι DAB/DAB+;

edit: πράγματι, βλέπω διατίθεται και εδώ το μοντέλο DAB με περίπου 70 επιπλέον. 3600Η DAB δεν βλέπω να υπάρχει (ακόμα; ).

παντως βλεπω οτι οι εταιριες ακομα και τα τουμπανα μοντελα τους,τα μικραινουν και μοιαζουν "φθηνα" μεσσαιας και μικρης κατηγοριας...!!
προφανως και μετα την απολυτη digital κατασταση,μικραινουν οι απατησεις του απαιτουμενου χωρου,
αλλα καπως καθεται στο ματι να πληρωνεις 1000+ και να νομιζεις οτι εχεις ενισχυτη 500 ευρω...

@Pleo

Το συνεργείο κάνει μετρήσεις χώρου και στήνει και δικαναλα συστήματα;;;

Τα δικάναλα συστήματα είναι στον πρώτο όροφο ο οποίος είναι φτιαγμένος ακουστικά με room treatment. Ο όροφος με τα πολυκάναλα Atmos, μόλις τελειώσει, θα μπει το απαραίτητο room treatment και θα μετρηθεί από ειδικό. Περισσότερα δεν λέω για την ώρα.
Και ναι. δεν έκανα λάθος. Xρησιμοποίησα πληθυντικό για το Atmos ;)

παντως βλεπω οτι οι εταιριες ακομα και τα τουμπανα μοντελα τους,τα μικραινουν και μοιαζουν "φθηνα" μεσσαιας και μικρης κατηγοριας...!!
προφανως και μετα την απολυτη digital κατασταση,μικραινουν οι απατησεις του απαιτουμενου χωρου,
αλλα καπως καθεται στο ματι να πληρωνεις 1000+ και να νομιζεις οτι εχεις ενισχυτη 500 ευρω...

Μπορείς να το δεις και ανάποδα. Ότι από φέτος προσφέρουν τα μεσαίας κατηγορίας μοντέλα που είναι τούμπανο από features και όποιος θέλει κάτι καλύτερο πάει σε κάτι μεγαλύτερο.

Γιατί όπως και να το δεις, ο 3600Η ας πούμε με 9 κανάλια, pre-out με 11.2, Το καλό το Audyssey XT32 με τα πολλά φίλτρα την ξεχωριστή διαχείριση sub ανά έξοδο και το sub EQ HT και IMAX Enhanced στα 1199 τιμή καταλόγου.... είναι απλά χωρίς αντίπαλο σε αυτά τα λ7 και ό,τι πιο πλήρες υπάρχει σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Τα δικάναλα συστήματα είναι στον πρώτο όροφο ο οποίος είναι φτιαγμένος ακουστικά με room treatment. Ο όροφος με τα πολυκάναλα Atmos, μόλις τελειώσει, θα μπει το απαραίτητο room treatment και θα μετρηθεί από ειδικό. Περισσότερα δεν λέω για την ώρα.
Και ναι. δεν έκανα λάθος. Xρησιμοποίησα πληθυντικό για το Atmos ;)
@Pleo

Ζντούπερ!

Μόλις επιστρέψω Ελλάδα θα περάσω από εκεί να τα πούμε. Ίσως ερθω και με τον @K.ROMPOTIS μαζί

@Pleo

Ζντούπερ!

Μόλις επιστρέψω Ελλάδα θα περάσω από εκεί να τα πούμε. Ίσως ερθω και με τον @K.ROMPOTIS μαζί

Εννοείται. Αρκεί να είναι έτοιμος στην ώρα του. Στον ημιόρωφο πάντως με τα χαμηλότερης... "εμβέλειας" πολυκάναλα συστήματα και με το σκεπτικό του displaying, όπου υπάρχει δυνατότητα τρέχει Audyssey με αρκετά καλά αποτελέσματα λόγω δυνατότητας τοποθέτησης των ηχείων σε σωστές αποστάσεις. Και όπου δεν υπάρχει Audyssey γίνεται υποχρεωτικά levelling.
Διότι δεν ξεχνάμε και εκείνους που θέλουν να ακούσουν συστήματα σε χαμηλότερο βαλάντιο. ;)

Αρκετά όμως με το κατάστημα, το θέμα αφορά την Marantz και την Denon και τους εξαιρετικούς ενισχυτές AV που έχει φέτος. Κατά πως το βλέπω και αφού δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση για αλλαγή στα μεγαλύτερα μοντέλα, μάλλον οι 7013 και 4500Η δεν πρόκειται να αλλάξουν φέτος, καθώς θα είχαμε ήδη παρουσίασή τους στα webinar.
Δεν αποκλείω τίποτε, απλώς μου φαίνεται πολύ λογικό η αλλαγή να γίνει του χρόνου με πλήρη ενσωμάτωση των προδιαγραφών του HDMI 2.1 στα μεγαλύτερα μοντέλα (ή έστω ακόμα περισσότρα features του HDMI 2.1).
Είναι προφανές ότι ξέρουν πότε να παρουσιάσουν τι και πως έχω να πω. Εξ' άλλου κάτι τέτοιο κάνει και η Yamaha φέτος.

Κατά πως το βλέπω και αφού δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση για αλλαγή στα μεγαλύτερα μοντέλα, μάλλον οι 7013 και 4500Η δεν πρόκειται να αλλάξουν φέτος, καθώς θα είχαμε ήδη παρουσίασή τους στα webinar.

Κάπου πήρε το μάτι μου για Fall 2020 νέους 7014/4600 αλλά δεν θυμάμαι που.

Μπορείς να το δεις και ανάποδα. Ότι από φέτος προσφέρουν τα μεσαίας κατηγορίας μοντέλα που είναι τούμπανο από features και όποιος θέλει κάτι καλύτερο πάει σε κάτι μεγαλύτερο.

Γιατί όπως και να το δεις, ο 3600Η ας πούμε με 9 κανάλια, pre-out με 11.2, Το καλό το Audyssey XT32 με τα πολλά φίλτρα την ξεχωριστή διαχείριση sub ανά έξοδο και το sub EQ HT και IMAX Enhanced στα 1199 τιμή καταλόγου.... είναι απλά χωρίς αντίπαλο σε αυτά τα λ7 και ό,τι πιο πλήρες υπάρχει σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

σωστο κι αυτο..!
αλλα το ματι σε εμας τους παλιους,εχει σημασια..

Μην μουρμουράτε καθόλου.
Αυτό που έκανε η Denon με τον 3600H είναι κάτι σαν δώρο από τον Άγιο Βασίλη.

Στους άλλους κλάδους της τεχνολογίας φτάσαμε να πουλάνε τα entry level στα 200 όταν είχαν 50-80 .
Στις γραφικών στους υπολογιστές έπαιρνες τοπ τοπ με 500 και τώρα θες 1300 .
Κινητά ? φτάσαμε τα 1400 για κινητό και αυτό με αρκετές ατέλειες :D

Με εναν AVR με ταμπελα IMAX enhanced, βαζω ταινια που περιεχει flag imax και ο ενισχυτης πηγαινει και αλλαζει τις ηχητικες παραμετρους, ωστε να μεταφερει την εμπειρια imax στο σπιτι, σαν να ακουω τα τεραστια ηχεια ενος imax cinema.

Δηλαδη, στηνω μικροφωνο και oddysey για να κανω calibration και room correction οπου θα εχω φτιαξει εναν ηχο που μετρηθηκαν τα συγκεκριμενα ηχεια στον συγκεκριμενο χωρο και υστερα βαζω imax enchanced οπου κανει bypass τις καθολικες ρυθμισεις του oddysey, πηγαινει και κανει τις δικες του ρυθμισεις στον ηχο (αυξανει λιγο τα μπασα και τις μεσαιες απο οτι μαθαινω) πηγαινει και βαζει το crossover στο 70, ασχετως της ικανοτητας ευρους συχνοτητας ηχειων μου.

Δηλαδη επι της ουσιας, μιλαμε για ακομα ενα Mode τυπου "concert hall, rock arena κλπ"
Θα πεταξω τις ρυθμισεις του room correction για να βαλω μια προσομοιωση με γενικα adjustments κοινα για ολους, λες και εχουμε ολοι τα ιδια ηχεια ή το ιδιο εμβαδο χωρου, ιδιες εξαρσεις/ βυθισεις/ακυρωσεις κλπ

χμ...προτιμω το odyssey που μετρησε ηχεια και χωρο και εκανε ενα tuning με το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα για το συγκεκριμενο χωρο/ηχεια που μετρησε.

Θα περιμενω και εντυπωσεις απο μελλοντικους κατοχους απο εδω μεσα. Αλλα αν η λογικη θελει να εχουν κανει καποιο eq στον ηχο για να προσομοιωσουν πολυ μεγαλου μεγεθους ηχεια θα ελεγα οτι δεν ειναι και κατι το ουαου.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν νομίζω μαγουλομωρό. Καμία σχέση τα παραπάνω βίντεο.

Το έχουμε ξαναβάλει το βίντεο για το IMAX Enhanced εδώ. Πρόκειται για βαθυπερατό και υψιπερατό φίλτρο στα 70Hz αυτόματα αλλά ρυθμίζεται κι όλας. To crossover μάλιστα είναι 24dB/octave (12+12).

Εδώ το βίντεο που εξηγεί αναλυτικά τι είναι.

https://www.youtube.com/watch?v=Or0aEoejnCA

Το ειδα και αυτο το βιντεο. Δεν λεει κατι διαφορετικο ως προς τον ηχο. Δεν σου λεει π.χ. οτι ΔΕΝ παρακαμπτεται το odyssey, απλα σου λεει οτι οταν ο ενισχυτης δει το flag του imax, τοτε παει και περναει τις δικες του ρυθμισεις στον ηχο. (αρα odyssey καπουτ)
Τα 70hz στα χαμηλα, τωρα το εβαλαν ξεκλειδωτο να αλλαζει. Στην αρχη ηταν κλειδωμενο και με Update το αλλαξαν.
Εχει καμια σημασια τωρα να το παρω εγω και απο 70 να το παω στα 80hz. ?
Δηλαδη πεταω εκτος και το odyssey αλλα και τις απολυτες ρυθμισεις του imax. ?

Ολοι αυτοι που το διαφημιζουν λενε το εξης απλο:

Εχετε ενα μικρο, πολυ μικρο δωματιακι και θελετε ηχο concert hall. ? Εδω ειμαστε. Θα τιουναρουμε λιγο τις συχνοτητες, θα βαλουμε και ενα echo σαν να ακουτε απο πηγαδι για να νιωθετε το μεγαρο μουσικης μεσα στο δωματιακι σας και οριστε.

Το ιδιο ακριβως πραγμα κανει και το imax enhanced. Δεν ειναι καποιος νεος codec. Αυτο που εχουν κανει, ειναι να προσπαθησουν απλα να προσομοιωσουν τον ηχο των ηχειων στις Imax αιθουσες.
Και τι κανουν εκεινα τα ηχεια. ? Δεν εχουν LFE καναλι, τα ηχεια ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και παιζουν και ολο το συχνοτικο φασμα. Βγαζουν δυναμικες γιατι ειναι τα ηχεια που ειναι απο κατασκευαστικης αποψης.

Εχω τωρα εγω οποιαδηποτε ηχεια και γυριζω σε mode imaxe enhanced. Τι νομιζεις οτι συμβαινει. ? Απλα οι τεχνικοι ηχου προ αποφασισαν να κανουν ενα τιουναρισμα στο eq του ηχου. Σου κατεβαζουν το κροσοβερ στα 70hz ωστε να παιξει το ηχειο πιο χαμηλα και να ακουστει πιο μεγαλο. Ταυτοχρονα τσιμπανε λιγο τις χαμηλες και τις μεσαιες/χαμηλομεσαιες για να προσδωσουν τα ηχεια μια φωνη λιγο αλα μητσος πολα βαρυς και να νιωθεις πως το ηχειο σου ειναι μεγαλο. Ενα EQ ειναι βασικα, τιποτε αλλο, οπως και στα υπολοιπα dsp modes.
Απλως με το flag μεσα στον ηχο, ο ενισχυτης γυριζει αυτοματα σε imax mode.

Αν εχω τεραστια ηχεια, θα ακουσω ετσι κι αλλιως με το DTS(X) τον ηχο καλα. Αν εχω μικρους δορυφορους, οσο κι αν μου τσιμπησεις εσυ τα μπασα για να δρομολογηθουν στο sub και να χτυπησει πιο δυνατα...αν θελω το κανω κι εγω χειροκινητα.
Δεν το κανω συνηθως, γιατι δεν θελω να χαλασω το oddysey.
Ομως το imax ετσι κι αλλιως, σου βγαζει εκτος το odyssey.

Στην ουσια κανει ενα τσιτωμα στα ηχεια για να τα κανει να ακουστουν λιγο πιο..Big. Δεν ξερω αν κανει και αλλου ειδους επεξεργασιες για να νιωθεις και μεγαλη αιθουσα κλπ.

Εμπειριες αλλων χρηστων (εγω δεν εχω εμπειρια) αναφερουν πως ακουγαν τσιμπημενα μπασα και πουσαρισμενες μεσαιες που ειχαν λασπωσει/θολωσει λιγο. Εξαρταται φανταζομαι απο τα ηχεια και του καθενος.

Βασικα αυτο ειναι το Imax, δεν ειναι καποιο νεο φορμα αποκωδικοποιησης, ενα νεο dsp ειναι για να προσομοιωνει αιθουσα imax.
Σε καποιους θα αρεσει, σε καποιους οχι. Σε καποιους δεν θα αρεσει σιγουρα αν το odyssey ειχε κανει δραστικο room correction στον προβληματικο χωρο τους.

Τωρα για τις δηλωσεις του κυριου στο βιντεο πιο πανω που το imax θα σου δωσει ηχο πιο...δυναμικο, το ακουω βερεσε.
Οσες δυναμικες εχει ο συμπιεσμενος ηχος DTS X αλλο τοσες εχει και το Imax. Ο ιδιος codec ειναι.
Οσες δυναμικες (και μικροδυναμικες) μπορει να παραξει το ηχειο σου σαν ηχειο, θα το πραξει ουτως η αλλως επισης το ιδιο.

Δεν εχω καταλαβει που διαφωνεις Λεωνιδα με αυτα που λεω. Στο οτι δεν βγαζει εκτος το odyssey ή το οτι δεν ειναι ενα dsp αφου βασικα ενα DTS X ειναι με πειραγμενο το eq στον ηχο γραμμενο στο υλικο. Το πως θα ακουστει στον καθενα εξαρταται το χωρο του, τα ηχεια του, το setup γενικοτερα. Δεν εχω καταλαβει αν παιζει και κατι αλλο, μιας και δεν ασχοληθηκα εκτενως με το θεμα του Imax.

Παντως και οι δημιουργοι του τα ιδια λενε. "Θα σας δωσουμε εναν εναλλακτικο ηχο, διαφορετικο να προσομοιαζει τις ιμαχ αιθουσες που εχουν τεραστια ηχεια" Και αυτο προσπαθουν να το πετυχουν απλα τιουναροντας τον ηχο συχνοτικα.

Νομίζω ότι δίνεις υπερβολική σημασία σε τυχαία βιντεάκια στο youtube.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο, δεν μας είπε τίποτε απολύτως, στο γενικό μοτίβο των βίντεο που ανεβάζει στο youtube.

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο, φάνηκε ότι δεν ήξερε καθόλου για τι πράγμα μιλούσε, το είπε και ο ίδιος άλλωστε ότι δεν γνωρίζει τι κάνει το IMAX Enhanced. Ειδικά στο σημείο του crossover που δεν γνώριζε ότι ρυθμίζεται. Και μάλιστα ξεχωριστά το Low Pass από το High Pass και μάλιστα με φίλτρο 24dB/octave.
Προσπάθησε να κάνει κάποιες υποθέσεις, αλλά φευ! Νόμισε ότι πρόκειται για κάτι άλλο.
Και όχι μόνο αυτό, ξόδεψε όλη τη διάρκεια του βίντεο για να μας πει πόσο χάλια αισθάνεται που ξόδεψε ώρες επί ωρών για να ρυθμίσει το Audyssey (λες και είναι κάποια πυρηνική φυσική) για να έρθει λέει το IMAX και να του "χαλάσει" τις ρυθμίσεις.... !

Δεν ήξερε δηλαδή ότι οι ρυθμίσεις δεν χάνονται και αν θέλει μπορεί να παρακολουθήσει το περιεχόμενο χωρίς το flag του IMAX. :ADFADF1:

Εντάξει, ας τους αφήσουμε στη γκρίνια τους που τους χαρίσανε γάϊδαρο και τον κοιτάνε στα δόντια... .

Πρόκειται για ένα επιπλέον feature στα φετεινά μοντέλα, το οποίο το χρησιμοποιεί κάποιος εάν θέλει. Είναι δηλαδή επιλογή του εάν θέλει να ακούσει τα εκτεταμένα δυναμικά στον ήχο και την καλύτερη εικόνα (εφ' όσον έχει display IMAX certified).

Όποιος θέλει, μπορεί να δει το ίδιο περιεχόμενο με το IMAX Enhanced στο off. Όπως και να έχει πρόκειται για εξτραδάκι και μάλιστα πολύ καλό εξτραδάκι. Το οποίο ακολουθεί τις προδιαγραφές της IMAX στον ήχο (που μας ενδιαφέρει εδώ) λαμβάνοντας υπ' όψη τόσο το setup των ηχείων που έχουμε, όσο και τον τρόπο που αυτά θα προσεγγίσουν - όσο γίνεται - την εμπειρία IMAX Enhanced.

Όπως και να έχει, είναι προτιμότερο να έχεις επιπλέον επιλογές, από το να μην τις έχεις.

Σημ. Δεν είναι DSP. Είναι πληροφορία flag σε φέρoν φορμά. Just like Atmos!

Βρε Λεωνιδα, δεν λεει κανενας πως ο ενισχυτης σου επιβαλλει να ακουσεις ΙΜΑΧ. Σαφως κι αν θελεις το απενεργοποιεις (και θα ακουσεις dts x) και σαφως οι ρυθμισεις odyssey δεν χανονται επειδη δεν γινεται καποιο reset.

Εγω απλα ειπα 2 πραγματα.

1. Το odyssey και το room correction παρακαμπτεται κατα τη διαρκεια αναπαραγωγης IMAX ENHANCED.
2. Το imax enhanced δεν ειναι καποιος νεος codec, ειναι ενα dts x με πειραγμενο το EQ απο το στουντιο, για να ακουστουν τα ηχεια του καθενος διαφορετικα με προσομοιωση. Και για ολους ανεξαρτητως χωρου και ηχειων, υπαρχει μια και μονο παραμετροποιηση. Δηλαδη ουσιαστικα ειναι ενα DSP mode.

Αναφερθηκα σε αυτο, για να μην νομιζει καποιος οτι ειναι π.χ. ενας νεος codec ή εχει γινει καποια διαφορετικη κατανομη ηχων στα καναλια, ή εχουν γραφτει διαφορετικοι ηχοι κλπ.

Η γκρινια καποιων στο νετ χωρις να το ψαξω ενδελεχως βασιστηκε σε 2 τομεις.
Ο ενας ειναι πως στην αρχη υπηρχαν θεματα επαναδρομολογησης των χαμηλων συχνοτητων στο Χ.1 συστημα τους, ενω οι ρυθμισεις ηταν κλειδωμενες και δεν μπορουσαν να επεμβουν, ( π.χ. crossover)

Ο αλλος ειναι πως ακουσαν για νεο φορμα, ακουσαν για imax εμπειρια και ποιος ξερει τι σκεφτηκαν. Aκουσαν τα διαφημιστικα οπου με στομφο μιλουσαν για μια νεα καταπληκτικη τεχνολογια ΙΜΑΧ και ακουσαν απλα ενα DSP οπου ειχαν αλλαχτει οι τονικες συχνοτητες. Και αρκετοι γκρινιαξαν και το βαφτησαν gimmick επειδη εξ'αρχης δεν ειχαν καταλαβει (ηχητικα) τι ειναι.

Επαναλαμβανω ΔΕΝ υπαρχουν εκτεταμενα "δυναμικα". Ειναι ενας διαφημιστικος ορος που αποφασισαν να χρησιμοποιησουν.

To δυναμικο ευρος ενος cd ειναι 96db, ενος SA-CD 120db, του imax enhanced ειναι οσο ειναι του DTS-HD υποθετω.

Η αναφορα περι εκτεταμενων δυναμικων εχει ως εξης.

Στους κινηματογραφους ΙΜΑΧ υπαρχουν μεγαλα ηχεια custom maded απο την ΙΜΑΧ. Δεν χρησιμοποιειται καναλι LFE και η μιξη του ηχου εχει γινει με 10 φορες μεγαλυτερες δυναμικες, ομως τα ηχεια ειναι ικανα να αναπαραξουν τον ηχο που κατεβαινει μεχρι τα 20hZ. Φυσικα υπαρχουν και subwoofers.

Ειναι διαφορετικο πραγμα να σου δωσω αυτη την εγγραφη imax να αναπαραξεις στα ηχεια σου και διαφορετικο πραγμα να σου δωσω κατι που θα προσομοιωνει αυτο τον ηχο. Σαφως και τα ηχεια στα σπιτια στην πλειοψηφια τους δεν αναπαραγουν μεχρι τα 20hz, για αυτο και το imax enhanced παει και σου κανει redirection στο sub στα 70hz.

Ουτε ενας νεος codec ειναι που εχει μεγαλυτερο δυναμικο ευρος, ουτε απολυτο ειναι πως θα ακουσεις καλυτερα. Εμενα π.χ. τα surround το odyssey τα κροσαρει στα 90hz γιατι δεν πανε πιο κατω. Τι θα συμβει αν τα κροσαρει στα 70. ?
Αρα λοιπον οι "εκτεταμενες" δυναμικες δεν ειναι τιποτε αλλο σε αυτη τη σπιτικη version , απο το να πανε να σε βαλουν να ακουσεις μεγαλυτερο συχνοτικο περιεχομενο απο τα ηχεια σου, πριν αυτα στειλουν ενα μερος των συχνοτητων στο sub.

Αλλα δεν γνωριζουν τι ηχεια εχω εγω και ποσο χαμηλα κατεβαινουν. Δεν ξερουν ποσο μεγαλο και καλο ειναι το κεντρικο διαλογων μου.
Αν εχω ενα μικρο μαπα και βαλω imax με πουσαρισμενες μεσαιες, θα μπουκωσει και θα ακουστει ισως και χειροτερα.

Επισης στους κινηματογραφους ΙΜΑΧ εχει γινει και room correction απο το NEXOS. (αλγοριθμοι τροποποιημενοι απο την odyssey) ενω σπιτι μου το δικο μου odyssey θα παρακαμφθει.

Anyway δεν ειμαι ο ειδημων στον ηχο, αλλα απο οσα διαβασα ως θεωρια για το Imax enhanced και γνωμες κατοχων που το δοκιμασαν, διαπιστωσα πως τελικα ειναι μια προσομοιωση dsp. Αλλο πραγμα να εχω full range ηχεια 20hz-20khz να παιζουν χωρις καναλι LFE στον κινηματογραφο και αλλο πραγμα να εχω τα ηχεια που εχω και απλα να κροσαρονται πιο χαμηλα απο οτι θα τα εβαζε το odyssey και να παιζει το sub συνεργειακα.

Nομιζω οτι σεντονιασα παλι (αντε καλε) και σταματω. Η δικη μου αποψη ειναι πως προκειται για ενα dsp που σε καποιους αν τα ηχεια τους μπορουν να αποδωσουν χαμηλα και δεν μπουκωσουν, ισως σαν immersion ακουστει καλα. (και διαφορετικα)
Σε καποιους ομως θα ακουστει χειροτερα αν τα ηχεια τους δεν κατεβαινουν χαμηλα ή μπουκωνουν ευκολα και ειδικα αν με το odyssey ειχε γινει μεγαλο correction λογω εντονα προβληματικου χωρου.

Για την εικονα δεν το εψαξα, μεγαλωνει αυτη και γινεται τι καδρο. ? Δεν ξερω, αλλα μεγαλυτερη εικονα καθ'υψος πολυ θα την ηθελα. Χανεται πολυτιμος χωρος και ιντσες στις tv μας και στο πανι μας, ενω τα ματια μας εχουν ανοχη να δουν κι αλλο περιεχομενο σε υψος, ειδικα σε Tv.

Δεν πρόκειται για DSP επαναλαμβάνω. Πρόκειται για flag σήμα που μεταφέρεται μέσω άλλου φορμά.

Για να γίνει πιο κατανοητό, δεν είναι ένα DSP που το βάζεις και το βγάζεις σε όποιο περιεχόμενο θέλεις. Συμβαίνει το εξής, όπως και στο Dolby Height Virtualizer όπου όταν έχεις την αντίστοιχη ρύθμιση στο on, και βάλεις περιεχόμενο Atmos, τότε και μόνο τότε γίνεται επεξεργασία κατά Atmos στον ενισχυτή.
Η διαφορά εδώ είναι ότι ενώ το DHV θα κάνει Virtualization και σε άλλα φορμά, δεν θα κάνει επεξεργασία κατά Atmos αφού δεν θα λαμβάνει σήμα Atmos, το IMAX Enhanced θα λειτουργήσει μόνο όταν υπάρχει περιεχόμενο IMAX Enhanced (το οποίο εμπεριέχεται στο DTS X σε επιλεγμένο περιεχόμενο).

Τα εκτεταμένα δυναμικά στον ήχο και στην εικόνα που δίνει είναι που θέλουμε. Τώρα κάποιος μπορεί να διαφωνεί, αλλά ξέρεις κάτι; Κοντός ψαλμός αλληλούια... σε λίγο θα μπορούμε να ακούσουμε τη διαφορά με και χωρίς IMAX Enhanced εδώ σε πλήρες 7.2.4 σύστημα. Οπότε... και θα επιλέξουμε τι μας αρέσει.

Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω στο σκεπτικό σου βρε μαγουλομωρό, είναι τι μας πειράζει να έχουμε και αυτή την επιλογή σε μοντελάκια καθ' όλα οικονομικά. Οι ρυθμίσεις του Audyssey δεν χάνονται. Ο ενισχυτής κάνει default back and forth, επομένως όοοοληηηη η δουλειά που έχουμε ρίξει (λέμε τώρα δεν είναι δα και πυρηνική φυσική) υπάρχει εκεί αποθηκευμένη.
Εμείς απλά επιλέγουμε αν θα δούμε και θα ακούσουμε με την επιλογή ανοιχτή ή όχι.

Δεν καταλαβαίνω δηλαδή, για ποιο λόγο υπάρχει η διαφωνία. Για ένα επιπλέον feature, το οποίο μάλιστα επεκτείνει τα δυναμικά σε ήχο και εικόνα; Και μόνο το ότι δίνει ξεχωριστή ρύθμιση σε high pass και low pass και με steeper crossover για το sub και τα ηχεία, από μόνο του αυτό σημαίνει διαφορά στον ήχο.
Και στην τελική αν κάποιος αισθάνεται ότι τα 70Hz παραείναι χαμηλά για τα μικρά του ηχεία, μπορεί εύκολα να αλλάξει τη ρύθμιση εντός των ρυθμίσεων του IMAX Enhanced. Δεν είναι DSP είπαμε. Είναι κάτι άλλο διαφορετικό.

Για να μη λέμε ότι δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε ανάλογα τα ηχεία και το sub που έχουμε, να το μενού. Το screenshot είναι από το video της Denon όπου όλα εξηγούνται σχετικά με το IMAX Enhanced.

Ο λόγος που υπάρχουν αυτές, και το πιο απότομο crossover, είναι γιατί έτσι είναι μιξαρισμένο το περιεχόμενο κατά IMAX. Δεν είναι τυχαία η επιλογή. Αλλά έτσι κι αλλιώς μπορούμε να το αλλάξουμε, οπότε πάλι δεν βλέπω το λόγο της διαφωνίας.

IMAX.jpg

Θα συμφωνήσω σε πολλά με τον Werewolf.

Μην λαμβάνοντας υπόψιν τα ηχεία, είναι κάτι τελείως random που μπορεί να δημιουργήσει από κάτι λίγο καλύτερο ή διαφορετικό, ή κάτι πολύ κακό.

Από το IMAX εγω το μόνο που θα ήθελα είναι το φορμά εικόνας ( aspect ratio ).
Όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε.

Το viral marketing με αθέμιτα μέσα στο marketing material του IMAX Enhanced με κάνουν να θέλω να το διαγράψω από την μνήμη μου μια και έξω όπως και άλλες εταιρίες με αντίστοιχες π$στιές ( π.χ. Samsung, Huawei που βγάζανε φωτό με DSLR και το παρουσιάζανε ως φωτογραφίες τραβηγμένο με το κινητό τους! )

Η δε μάχη Dolby Atmos vs DTS: X έχει δείξει ξεκάθαρο νικητή.
Και σε όσα έργα έχω δει μέχρι στιγμής το Atmos mix μου άρεσε περισσότερο.

Ένα ακόμα gimmick.

Last edited by a moderator:
Αυτό που λέτε ότι δεν λαμβάνονται υπ' όψη τα ηχεία, προκύπτει από κάπου ή από τα βιντεάκια των δύο τυχαίων απίθανων τύπων που παρατέθηκαν; Και που ο ένας δεν παραδέχτηκε κι όλας ότι δεν ήξερε;

Παίδες, το μενού του IMAX Enhanced στον Denon το βλέπετε; Ρυθμίζεται το crossover βασικά αναλόγως των ηχείων και του sub που έχουμε. Απλώς στο auto μπαίνουν οι default ρυθμίσεις του IMAX γιατί έτσι είναι μιξαρισμένο το περιεχόμενο.
Επίσης μην ξεχνάμε ότι άλλο 24dB κλίση και άλλο 12dB που έχει το bass management των ενισχυτών AV.

Και σε ότι αφορά το format war, ποιος είπε ότι δεν τον κέρδισε η Dolby;

Όλα αυτά τι σχέση έχουν; Λες και το μηχάνημα έρχεται με IMAX και όχι Atmos αν κάποιος θέλει να ακούσει διαφορετικά, ή λες και δεν υπάρχει η δυνατότητα να το βγάλει εκτός και να ακούει με τις ρυθμίσεις του Audyssey; Τέλος πάντων, όποιος θέλει απολαμβάνει και το IMAX, όποιος θέλει γυρνάει στα μειωμένα δυναμικά. Γιατί θα πρέπει να υπολογίσετε και πόσο κόβει η ισοστάθμιση, όπως όλες οι ισοσταθμίσεις.

Τα αυξημένα δυναμικά θα αποδωθούν από ποιά ηχεία ?
Είναι limited το δυναμικό εύρος στα παρών Atmos & DTS:X mix και καταλήξαμε πως το IMAX θα δώσει κάτι παραπάνω με τα ηχεία του καθενός ?
Δεν νομίζω πως ο μέσος καταναλωτής παίζει στο home cinema του με Nautilus & Grande Utopia.