Διακρίνω μία κούραση μήπως ;

Τώρα ειδικά Δημήτρη, δεν παίζει να διορθωθούν οι εξάρξεις!
Μπήκε στο πάνθεον των μαργαριταριών του φόρουμ! :flipout:

Αφού δέν μαστίγωσες τήν Θάλασσα δεν τρέχει τίποτα.:flipout:
Αλλως τε είμαι απο σήμερα σέ έξαρση Ιωσης..:grandpa:
Ηθελα νάξερα ποιός μέ καταράστηκε??:flipout::flipout:

ξαδελφε μιά οικογένεια είμαστε. Πως θα γλύτωνες εσύ ; :BDGBGDB55::flipout:

Επίσης θεωρώ ότι μιά καλή κίνηση για να αναπτυχθούν συζητήσεις , θα ήταν να γράφουμε τη γνώμη μας και για τους δίσκους που αγοράσαμε και δεν μας άρεσαν ( αρκεί σε όποιον άρεσαν να μην θεωρήσει ότι θίγεται προσωπικά :flipout: ) .

Που το ξέρεις ότι αγόρασα το Tales from Topographic Oceans?:flipout::flipout:

Λοιπόν αυτό που λες αν θυμάμαι καλά κάποτε είχε ξεκινήσει να γίνεται. Υπήρξε και thread δηλαδή. Δεν έπιασε. Γιατί? Καλώς ή κακώς εγώ τουλάχιστον έτσι αισθάνομαι όσοι συμμετέχουμε εδώ δεν είμαστε ούτε εκ πεποιθήσεως πικρόχολοι, ούτε περιμένουμε στην γωνία με το δίκαννο. Και δεν τρεφόμαστε από την αρνητική κριτική. Ευτυχώς και αυτό το είχα αισθανθεί από τότε που είχα μπει δεν κινούμαστε στην λογική του reality εδώ. Η διαφωνία ως διαφωνία έχει πολλή μεγάλη σημασία και από πού ξεκινάει. Άλλο πράγμα η διαφωνία ως συνέχεια μιας παρουσίασης με θετικά σχόλια και άλλο ας πούμε ένα αντί now playing.Δεν είναι ότι δεν θα μπορούσε να γίνει απλά δεν μας πάει.

Η κατηγορία της Μουσικής δεν ειναι wikipedia για δίσκους και lives, αλλά ένας ζωντανός συγκερασμός των 'μουσικών στιγμών' του καθένα απο εμας. Oτιδήποτε ζωντανό άλλοτε δρά, άλλοτε ησυχάζει, άλλοτε κοιμάται. Όλα χρειάζονται. Το σημαντικό είναι οτι η κατηγορία πλέον έχει χαρακτήρα, είναι αναγνωρίσιμη, ζει. Οταν πρωτομπήκα θυμαμαι τους 'καυγάδες' σε νήματα όπως αυτό της 9ης, το 'δικαίωμα στην άρνηση' κι άλλα όμοια. Μου λείπει το mental stimulation αυτων των θεμάτων... Ισως αυτα ήταν χαρακτηριστικό της 'γεννησης' της κατηγορίας, χωρίς να αρνούμαι οτι και τώρα μπορεί να προκύψουν αντίστοιχα θέματα. Πλέον όμως είμαστε σε περίοδο ωριμότητας, γνωρίζουμε οι θαμώνες ο ένας τον άλλο, τα επόμενα 'βηματα' θα ειναι διαφορετικά.

Κάπου διάβασα και για 'εγωισμό'. Συμφωνώ και μακάρι να μείνουμε έτσι. Βαριέμαι να διαβάζω συγκαταβατικές απόψεις για την μουσική.

Προσωπικά, μόλις που προλαβαίνω να διαβάζω τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες. Ιδέες για παρουσιάσεις υπάρχουν αλλά δεν υλοποιούνται γιατι ο χρόνος πλέον ειναι πολύ λίγος. Δεν κρύβω οτι αυτό δεν με ευχαριστεί... Εντούτοις, αυτή η γωνιά του φόρουμ συνεχίζει να μου κάνει κακό στην τσέπη και καλό στ' αυτιά, η γνωστή παρέα ειναι παρούσα καθημερινώς, κι αν ακούσω κανενα καλό δίσκο έχω το Now playing ν' αραδιάσω τον ενθουσιασμό μου σε τεσσερις-πέντε γραμμές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Διακρίνω μία κούραση μήπως ;

Ειλικρινά, δεν νομίζω να έχεις παρακολουθήσει ποτέ την κατηγορία της Μουσικής. Αυτό που λές δεν στέκει και το θεωρώ μάλιστα συκοφαντικό.

To ότι ήδη σ'αυτό το θέμα ψιλοσυζητήθηκε, σημαίνει ότι δεν είναι συκοφαντικό, και ότι στέκει, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Όσο για το αν παρακολουθώ τη μουσική κατηγορία αυτό άσε με να το ξέρω καλύτερα, έχω γράψει αρκετές φορές και είμαι απ'τους ανθρώπους που γράφουν όταν έχουν κάτι να πουν. Εξάλλου δε θέλει και πολύ φαντασία, απ'το nick μου και μόνο μπορείς να καταλαβεις πόσο σημαντική είναι η μουσική στη ζωή μου.

Όσο για παραδείγματα, έχω ζήσει ο ίδιος αυτό που ανέφερα την τελευταία φορά που έγραψα στο Now Playing, έκτοτε απλά το παρακολουθώ. Επίσης επειδή είμαι τακτικός αναγνώστης, όσο κι αν δε θες να το πιστεύεις, έχω παρατηρήσει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα κι άλλες φορές.

Τέλος δεν ήταν επιθετικό αυτό που είπα, ήταν απλά μια παραίνεση σε ευγενικά πλαίσια πραγματικά δε βλέπω καμιά συκοφαντία...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Διακρίνω μία κούραση μήπως ;

Σπανιοτατα σχολιαζει ο Κωστας (εκτος απο κλασικη (και ECM...χεχε)). Υποψιαζομαι πως εχει να κανει με το χαρακτηρα του αυτο.

το θέμα του προσωπικού γούστου είναι, για μένα, περίπου ιερό.
Ουδέν Σχόλιο πάνω στο Τι αρέσει στον καθένα. Τις διαφωνίες μου τις κρατώ για τον εαυτό μου. Αλλως τε οι περισσότεροι εδώ μέσα αν άκουγαν αυτά που ακούω εγώ σπίτι μου θα αναρωτιόντουσαν κατά πόσο έχω σώας τας φρένας. Και θα είχαν δίκιο.
Φυσικά και δεν μου αρέσουν όλα. Θα έλεγα πως πιο στριμένος ακροατής από μένα δεν υπάρχει. Εχω όμως συνειδητά επιλέξει να μιλάω μόνο για αυτά που μου αρέσουν.
Δεν νιώθω την παραμικρή ενοχή: τριάμισυ χρόνια εδώ μέσα έχω δώσει τα διαπιστευτήριά μου, όποιος έχει διαβάσει 5-6 κείμενά μου ξέρει που κινούμαι και τι να περιμένει.
Φυσικά και θεωρώ τους δίσκους του Scott Walker μνημεία μιάς άλλης εποχής. Μνημεία κομψότητας, εσωτερικότητας, φιλοδοξίας και προσωπικής έκφρασης, τέτοια που δεν βγαίνουν πια στις μέρες μας.

Δίνω παράδειγμα:Balanescu .Στο now playing άνετα θα έκανα quote ρωτώντας τι είναι αυτό βρε παιδιά?. Στην συγκεκριμένη παρουσίαση που έγινε στην κατηγορία των παρουσιάσεων και με τον τρόπο με τον οποίο έγινε, εμένα μου δημιουργεί την αίσθηση ότι μια τέτοια ερώτηση είναι πιθανά άστοχη εκεί….

Γιώργαρε, αυτό να το εκλάβω ως καλό ή κακό ; :flipout:

Πάντως νομίζω ότι -άθελα σου- με το παράδειγμα σου, έδωσες μία απάντηση στην ουσία του ερωτήματος του Ντοκ. Συγκεκριμένα, ο δίσκος αυτός αναφέρθηκε, κατά πρώτον, στο now playing, από τον Κώστα και μάλιστα συνοδευόταν από ένα έξοχο μικρό κείμενο, που έδινε στον ενδιαφερόμενο να καταλάβει περί του περιεχομένου του, πολλά περισσότερα σε σχέση με την δική μου εκτενέστερη αναφορά. Όμως, φευ, και στο now playing, πέρασε απαρατήρητο, δεν είδα όπως ισχυρίζεσαι κάποιο ερώτημα, κάποια παρατήρηση, κλπ. Παρότι, επίσης, έκανα μία παρέμβαση στο now playing (σπάνιο για μένα καθώς συμφωνώ με την 'οπτική' του Δαμιανού) επισημαίνοντας ότι για μένα είναι ο καλύτερος δίσκος της χρονιάς και πάλι ουδείς ασχολήθηκε... τον έφαγε το ''χωνευτήρι'' του now playing ....

Νομίζω πως το Now Playing πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει υπό τον όρο ότι όποιος γράφει για δίσκο εκεί, θα κάνει και μία μικρή παρουσίαση.
Εγώ παρουσιάζω πάνω από 20 δίσκους το χρόνο σε αυτόνομα νήματα.
Υπερ αρκετοί κατά τη γνώμη μου, δεδομένου και του δύστροπου χαρακτήρα των περισσότερων απ αυτούς.
Το Now Playing το κρατώ για να βάζω δίσκους σαν της Yamagata που δεν θα καθόμουν να παρουσιάσω εκτεταμένα γιατί δεν άπτονται των άμεσων προτεραιοτήτων μου - θεωρώ όμως πως αξίζουν τον κόπο και ποτέ δεν βάζω κάτι που δεν μου αρέσει.
Στο δίσκο του Balanescu όφειλα μιά κανονική παρουσίαση καθώς τον θεωρώ εξαιρετικό δείγμα στον τομέα του. A Gem. Δεν έχω πάντα την όρεξη να το κάνω όμως, χώρια που είχα πριν λίγες μέρες παρουσιάσει 2-3 sets με κάμποσους δίσκους το καθένα. Information overload. Ευτυχώς μπήκε ο Σπύρος και κάλυψε το κενό.

Καλά, οι δικές μου δεν είναι ακριβώς παρουσιάσεις .... Ανεπίδοτα γράμματα είναι ....

(Ή μάλλον τελικώς τα παραδίδω.... αλλά με άλλον τρόπο... )

Πάντως νομίζω ότι -άθελα σου- με το παράδειγμα σου, έδωσες μία απάντηση στην ουσία του ερωτήματος του Ντοκ. Συγκεκριμένα, ο δίσκος αυτός αναφέρθηκε, κατά πρώτον, στο now playing, από τον Κώστα και μάλιστα συνοδευόταν από ένα έξοχο μικρό κείμενο, που έδινε στον ενδιαφερόμενο να καταλάβει περί του περιεχομένου του, πολλά περισσότερα σε σχέση με την δική μου εκτενέστερη αναφορά. Όμως, φευ, και στο now playing, πέρασε απαρατήρητο, δεν είδα όπως ισχυρίζεσαι κάποιο ερώτημα, κάποια παρατήρηση, κλπ. Παρότι, επίσης, έκανα μία παρέμβαση στο now playing (σπάνιο για μένα καθώς συμφωνώ με την 'οπτική' του Δαμιανού) επισημαίνοντας ότι για μένα είναι ο καλύτερος δίσκος της χρονιάς και πάλι ουδείς ασχολήθηκε... τον έφαγε το ''χωνευτήρι'' του now playing ....

τουλαχιστον απο μενα δεν περασε απαρατηρητο απλως δεν εγραψα κατι .

Μα και στις παρουσιάσεις ένας δίσκος μπορεί να περάσει απαρατήρητος, δε μπορεις να τα προλαβαίνεις όλα.
το υλικό που έχει γραφτεί εδώ είναι τεράστιο, προσωπικά εμένα δε μου φτάνει μια ζωή να το ακούσω.

To now playing για όλους τους λόγους που προαναφέρθηκαν είναι ένα εξαιρετικό θρεντ,
Αρκει να το προσέχουμε λίγο, να μη αραδιάζουμε μόνο εξώφυλλα, χρειάζεται οπωσδήποτε ένα σχόλιο για το δίσκο που παραθέτουμε.

Όσο για την κόπωση από εμένα δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο. Εγώ βέβαια δε γράφω, κυρίως διαβάζω και ο λόγος είναι ότι, εκτός από την έλλειψη χρόνου που μας κατατρώει όλους μας, δεν έχω και τίποτα σημαντικό να πω.

τα πράγματα είναι φυσιολογικά:
δεν υπάρχει τροφή γιά συζήτηση.
κοινώς το ερέθισμα για να γίνει συζήτηση είναι κατά κανόνα ενδιαφέροντα θέματα και επίσης τα αφιερώματα που είναι επίσης ένα καλό statement γιά να γίνει μιά α αντιπαράθεση.
Δυστυχώς πρόσφατα δεν μπαίνουν θέματα ούτε αφιερώματα.
Η συγκομιδή είναι μικρή, ενώ δυστυχώς πολλοί σέβονται τον κόπο του συντάκτη να στίψει το μυαλό του και ούτε καν διαννοούνται να καταθέσουν τις όποιες ενστάσεις τους που μπορεί να έχουν δικαιολογημένα ή μη.
Εχουμε καταντήσει να φυσάμε το χυλό. Μόνο εγώ τα λέω χύμα στον Ντοκ και αυτός σε μένα.

Τώρα γιά το θέμα του now playing, έχει κλείσει τον κύκλο του.
Δεν προσφέρει τίποτα, καθώς έχει καταντήσει σε απλή παράθεση εξωφύλλων και προφανώς δεν έχει την παραμικρή ιδιότητα indexing...

Όσο οι βασικοί πυρήνες της κατηγορίες καλύπτονται πίσω από τους καλούς τρόπους και τα σας και τα σεις ...θα μας φάει η πλήξη εδώ μέσα...

Απάντηση: Re: Διακρίνω μία κούραση μήπως ;

Όσο οι βασικοί πυρήνες της κατηγορίες καλύπτονται πίσω από τους καλούς τρόπους και τα σας και τα σεις ...θα μας φάει η πλήξη εδώ μέσα...

κι όσο για την ECM θεωρώ πως είναι η Blue Note του Σήμερα.
Πιο περιπετειώδες label, για μένα, απλά δεν υπάρχει.

ε , πως να του το χαλάσεις διαφωνώντας . Με όση ευγένεια έχουμε ,το κάναμε , πάει το θέμα τέλειωσε :flipout::flipout:-bye-:grinning-smiley-043

άμα θέλετε Σινεάκ να μου το πείτε.
θα βοηθούσε επίσης να μου βρίσετε οποιοδήποτε άλμπουμ των Rolling Stones μέχρι και το "Some Girls". Εξαιρουμένου του "Love You Live". :D

Τι θα λέγατε για ένα μουσικό θέμα στο οποίο θα αναφέρονται διάφορες ηχογραφήσεις ενός κλασικού έργου και πόσο το τελικό αποτέλεσμα επιρρεάζεται θετικά ή αρνητικά από την ηχογράφηση που έχει γίνει; Νομίζω ότι θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Άλλωστε η απόλαυση ενός έργου εξαρτάται και από αυτό, αφού φυσικά μιλάμε για ηχογραφημένη μουσική και όχι ζωντανή. Λ.Σ.