Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !

Απάντηση: Re: Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !

Αρα, το ταξίδι δεν έχει κάποια πρακτική αξία. Πως θα μπορούσε ενα τέτοιο ταξίδι να ωφελήσει την ανθρωπότητα? Μόνο σαν ύστατη λύση απο επικείμενη καταστροφή το βλέπω...

μια σκουληκοτρυπα εχει παρα πολυ μικρο μεγεθος και ειναι ζητημα αν μπορει να χωρεσει ενα σωματιδιο αρνητικης ενεργειας για να ταξιδευσει και να μην καταρρευσει η σκουληκοτρυπα.
Μου φαινεται εντελως απιθανο να πραγματοποιησουμε ταξιδια μ'αυτο το τροπο.

Re: Απάντηση: Re: Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !

Διπλό post - Λάθος

Re: Απάντηση: Re: Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !

Δεν έχω διαβάσει πιο ωραία, ρεαλιστική, κυνική και συνάμα τόσο απογοητευτική, που να αφορά την ψυχή, απάντηση από αυτήν.. :frusty:

Quote Originally Posted by Λάκης
σκεψου το Συμπαν ως ενα δυναμικο πεδιο που εκτεινεται παντου,οπως για παραδειγμα ενα μαγνητικο πεδιο.
Οπου κι αν βρισκεσαι μεσα σ'αυτο το πεδιο,δεχεσαι την ενεργεια του.
Η ενεργεια που μας δινει ζωη,ειναι παντου σ'ολο το Συμπαν και δεν ανοικει σε κανεναν.
Οταν γεννιομαστε απλα συνδεομαστε με το πεδιο και οταν πεθανουμε αποσυνδεομαστε.
Για να συνδεθεις χρειαζεσαι και το καταλληλο χαρντγουερ,που ειναι το σωμα μας και ο εγκεφαλος μας,οταν χαλασει αυτο(το χαρντγουερ) παυει και η συνδεση.
Το πνευμα μας ειναι το απαραιτητο λειτουργικο που τρεχει στο παρασκηνιο.
Ετσι απλα

Συμφωνώ Aerin σε όλα αλλά όχι στην κυνικότητα και απαισιοδοξία.

Η προσέγγιση του Λάκη είναι πολύ ενδιαφέρουσα..

Κάνοντας ένα λογικό άλμα μπορώ να συνεχίσω ότι όλες οι πληροφορίες που δημιουργούνται από το hardware(=σώμα μας) που λειτουργεί κάτω από το software(=πνεύμα μας) «καταχωρούνται» στο «βάση δεδομένων» με την οποία συνδεόμαστε.
Και παράγεται συνεχώς νέα γνώση .

Ουσιαστικά Αθανασία και βελτίωση μάλιστα , είναι αυτό το σενάριο, της ύπαρξης μας ως πνεύμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !

Αυτο που αναφερεις ως γειτνιαζον συμπαν ειναι μια εναλλακτικη γεγονοκρατικη αλυσιδα ... στο ΑΥΤΟ συμπαν.
Με την ιδια νομοτελεια που απολαμβανεις/υφιστασαι και εσυ και εγω (και ο BIOS). Οχι καποιο απιθανο παραλληλο
συμπαν με εντελως διαφορετικους νομους.

εγω αναφερομαι στο πολυσυμπαν,ταξιδια απ'το ενα συμπαν στο αλλο.
Συμπαν με κεφαλαιο Σ,το ολον.
συμπαν με μικρο σ,μερος του ολον.
Δεν πιστευω στα παραλληλα συμπαντα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !

Quote Originally Posted by Λάκης
σκεψου το Συμπαν ως ενα δυναμικο πεδιο που εκτεινεται παντου,οπως για παραδειγμα ενα μαγνητικο πεδιο.
Οπου κι αν βρισκεσαι μεσα σ'αυτο το πεδιο,δεχεσαι την ενεργεια του.
Η ενεργεια που μας δινει ζωη,ειναι παντου σ'ολο το Συμπαν και δεν ανοικει σε κανεναν.
Οταν γεννιομαστε απλα συνδεομαστε με το πεδιο και οταν πεθανουμε αποσυνδεομαστε.
Για να συνδεθεις χρειαζεσαι και το καταλληλο χαρντγουερ,που ειναι το σωμα μας και ο εγκεφαλος μας,οταν χαλασει αυτο(το χαρντγουερ) παυει και η συνδεση.
Το πνευμα μας ειναι το απαραιτητο λειτουργικο που τρεχει στο παρασκηνιο.
Ετσι απλα

Συμφωνώ Aerin σε όλα αλλά όχι στην κυνικότητα και απαισιοδοξία.

Η προσέγγιση του Λάκη είναι πολύ ενδιαφέρουσα..

Κάνοντας ένα λογικό άλμα μπορώ να συνεχίσω ότι όλες οι πληροφορίες που δημιουργούνται από το hardware(=σώμα μας) που λειτουργεί κάτω από το software(=πνεύμα μας) «καταχωρούνται» στο «βάση δεδομένων» με την οποία συνδεόμαστε.
Και παράγεται συνεχώς νέα γνώση .

Ουσιαστικά Αθανασία και βελτίωση μάλιστα , είναι αυτό το σενάριο, της ύπαρξης μας ως πνεύμα.

πολυ σωστος!

Άρα αυτό είναι ταξίδι στο χρόνο αλλά δεν είναι ταξίδι στο παρελθόν.

Ουσιαστικά είναι ταξίδι στο σήμερα ή στο μέλλον απλώς έχεις αναδημιουργήσει μία φωτοτυπία του παρελθόντος που τρέχει και αυτή στο μέλλον με την δική της πορεία.
Φωτογραφίζεις το παρελθόν το φέρνεις στο σήμερα και δημιουργείς μία χρονική εξέλιξη. Αυτό δεν αποτελεί «επέμβαση» στο παρελθόν.

Εγώ το καταλαβαίνω σαν μία ταινία που παρουσιάζει την ζωή του παππού μου – αυτό μπορεί να το καταφέρω και είναι το ταξιδι στο χρόνο. Δεν μπορώ να «σκοτώσω» τον χαρακτήρα της ταινίας επειδή την βλέπω.
Αν «κοπιάρω» τον «χαρακτήρα» της ταινίας σε μια δική μου ταινία που αρχίζει από σήμερα τότε παίζω και εγώ μαζί του –δημιουργώ γεγονότα κλπ - αλλά αυτό δεν είναι παρελθόν.
Αυτό φίλε Sr71 ονομάζεις γενοκρατική αλυσίδα αλλά δεν ξέρω αν είναι ταξίδι στο παρελθόν. Νομίζω ΚΑΙ ΑΥΤΟ είναι το ταξίδι στο μέλλον.

ΠΡΕΠΕΙ να επιστρεψεις ΠΙΣΩ στον χρονο για να δημιουργησεις την καινουργια "ταινια", το καινουργιο "σεναριο", το καινουργιο "καρουλι".
ΝΑΙ, ειναι ενα εντελως ξεχωριστο σεναριο απο αυτο που εσυ και ο παππους ζειτε. Δεν εχει καμια σχεση με αυτα που εζησες μεχρι
να αποφασισεις να γυρισεις. ΟΜΩΣ πρεπει να γυρισεις πισω στον χρονο για να πυροδοτησεις την διακλαδωση. Απο το δικο σου παρον
(η το δικο σου μελλον, ειδωμενο απο την διακλαδωση) ΔΕΝ γινεται !!! Ουτε υπαρχει η διακλαδωση που σε περιμενει να την πυροδοτησεις.
ΕΣΥ το επραξες, ΕΣΥ πηγες εκει ... απο το παρον σου.

Γιαυτο εγραψα οτι ειναι μεγιστη ΕΥΛΟΓΙΑ το οτι ειμαστε δεσμωτες του μονοσημαντου του Χρονου-Βελους (απο το χθες στο αυριο
και ποτε πισω). Σε ποιο συμπαν θα πρεπει να νιωσω τυψεις γιαυτους που σκοτωσα ? ......

Last edited:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:award::award::award::award::award::award::award::award::award::award::award:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !

εγω αναφερομαι στο πολυσυμπαν,ταξιδια απ'το ενα συμπαν στο αλλο.
Συμπαν με κεφαλαιο Σ,το ολον.
συμπαν με μικρο σ,μερος του ολον.
Δεν πιστευω στα παραλληλα συμπαντα.

Λακη
υπαρχει ενα χαος (μεχρι στιγμης) εννοιων για συγκεκριμενες λεξεις (και ορους).

Το Πολυσυμπαν που περιγραφεις ειναι ενα Μεγασυμπαν (ετσι οπως τα εχω διαβασει εγω).
Στο Μεγασυμπαν (Megaverse) υπαρχουν σχεδον αναριθμητα συμπαντα το καθενα με την δικη του αφετηρια
και την δικη του νομοτελεια (διαφορετικη, λιγο η πολυ, απο τα διπλανα του) και ΝΑΙ ... πλεει μεσα σε εναν
υπερχωρο 11 διαστασεων (και οχι 12, οπως πολλοι νομιζουν) που ονομαζεται Bulk. Το Bulk το διαπερνα μονο
η βαρυτητα και τιποτε αλλο. Αυτο ειναι το essence του Megaverse και ειναι αχρονο ( ... λεμε τωρα :p).

Το Πολυσυμπαν (Multiverse) ειναι (σχεδον) απειρα σεναρια εξελιξης του ΙΔΙΟΥ και αυτου συμπαντος. Δηλαδη,
η αφετηρια του παραμενει ΜΙΑ και απλα oι εξελικτικες του διαδρομες (world-volumes κατα την θεωρια Χορδων)
αγγιζουν τα ορια του παραλογου. Ομως ειναι ΕΝΑ συμπαν ! Το αν συνεβη Πληθωρισμος και που οδηγησε αυτος,
η τι εγινε με τον σκασμο ενεργειας απο την εξαυλωση Υλης-ΑντιΥλης .... αφορα το δικο μας συμπαν ΜΟΝΟ
στην περιπτωση που τα αποτελεσματα ολων αυτων των γεγονοτων υφιστανται ακομα μεσα στο δικο μας συμπαν.
Παντως, μετα την ολοκληρωση του 5ου κοσμικου λεπτου (και οχι δευτερολεπτου), οι ασαφειες (γεγονοτων)
περιοριζονται σημαντικα αφου τα quarks εχουν δεσει μεσα στους πυρηνες υδρογονου.

Παντως, οι εννοιες Megaverse και Multiverse .... ακομα "ωριμαζουν" :p

Μegaverse ->

Megaverse.jpg

(καθε μπουρμπουληθρα περιεχει 10 διαστασεις)

Multiverse ->

Multiverse.jpg

(καθε μπουρμπουληθρα περιεχει μονο 3 διαστασεις ... και διακλαδιζεται συνεχεια
πραγμα που δεν αποτυπωνεται στην εικονα ... το Big Bang "χαμενο" στο βαθος :laugh:)

Στο πολυ περιπου, οκ ? Ισως βρω κατι περιγραφικοτερο για την δευτερη εννοια (Μultiverse).

Last edited:
Γιατι ειναι τοσο σημαντικο να καταλαβουμε τι σημαινει "γυριζω πισω στον χρονο και του αλλαζω τα φωτα" ???

Γιατι ΑΝ κατορθωσω να γυρισω σε μια απο τις παρακατω φασεις της κυοφοριας του δικου μας συμπαντος
<ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΘΕΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ> αλλαζω τα φωτα στην νομοτελεια του συμπαντος μου, το συμπαν
που με κυοφορησε ΔΕΝ υπαρχει πια, αντικατασταθηκε απο καποιο αλλο.

Symmetry breaking.jpg

Ποσο διαφορετικο ? Νοοne knows !
Εαν ειναι αφυσικο να συνεχισω να υπαρχω αφου σκοτωσα τον παππου μου, ποσο αφυσικο ειναι να συνεχισω
να υπαρχω χωρις Υλη, Μαζα, Φως και Βαρυτητα ??? :flipout::flipout::flipout::flipout: Mην φοβαστε δεν γινεται !!!
Πρεπει να βρω ενα διπλανο συμπαν και απο "κει" να κανω τις "αλλαγες". Κομματακι ανεφικτο .... -bye-

Last edited:
Λάκη και alfaalfa (too many quotes)

Μισό λεπτό γιατί τα μπλέξαμε με τα "like", "don't like".
Να διευκρινίσω..

Αυτό το "εξωπραγματικό" σενάριο περί hardware και
softwareμε με παρέπεμψε συνειρμικά, στην Ολογραφική
αρχή.

Μια εξαιρετικά κομψή θεωρία που κινείται 'άνετα'
στα όρια της επιστήμης και της μεταφυσικής, και
πρωτοετέθη ως υπόθεση από τον νομπελίστα Gerard't
Hooft.

Βασικό "συστατικό" της, η πληροφορία ! Χώρος και χρόνος
ο φυσικός κόσμος που βλέπουμε και που αισθανόμαστε,
είναι ποταμοί συνεχούς ή διαδοχικής πληροφορίας.

Tι την καθιστά ενδιαφέρουσα είναι οι υπαινιγμοί της ότι
θαυμάσια θα μπορούσαν να δέσουν βαρύτητα, κβάντα και
θερμοδυναμική, και η σαφής θέση ορίων όσον αφορά την
πυκνότητα πληροφορίας και την υποδιαίρεση της ύλης,
αφήνοντας να εννοηθεί οτι ίσως η Θεωρία των Πάντων
θα έπρεπε να ξεφύγει του τετραδιάστου χώρου, αυτού
που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως Σύμπαν, και να
αναζητηθεί στο σύνορο του χωροχρόνου..

Χαίρω πολύ θα μου πείτε, και οι χορδές το ίδιο κάνουν.

Οkk.. θα σας πω, αλλά η αθανασία που χωράει μέσα σε
όλα αυτά ?

(πουθενά !)

Εαν καθε πιθανη εκβαση γεγονοτος διαρκουσε 10^-43 sec (την ακροτελευτια μοναδα χρονου Planck)
τοτε σε 8 μολις μοναδες αυτου του χρονου, θα ειχαμε 64 ξεχωριστα σεναρια. Η αφετηρια θα ηταν ιδια
αλλα οι εκβασεις ολοτελα διαφορετικες ...

Παρακολουθηστε την ΚΟΚΚΙΝΗ διαδρομη ... Ειναι ενα πιθανο σεναριο (σαν αυτα που συμβαινουν στην
καθημερινοτητα (να παρω το λεωφορειο η το ταξι ? να παρω τηλ τον Γιαννη η τον Γιωργο .... κ.ο.κ.).
ΟΜΩΣ η διαδρομη ειναι ΜΙΑ. Προσεξτε τωρα το κουφο : για το δικο μας συμπαν, εαν ισχυει η κβαντικη υπερθεση,
ΚΑΙ ΤΑ 64 ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ !!!! Φυσικα ειναι συνταρακτικα περισσοτερα (δεν ξερω αν εκφραζονται
καν σε δυναμεις του δεκα). Η δενδρικη κατανομη απο το ΒΒ μεχρι σημερα πρεπει να ειναι χαωδης (και λιγα ειπα).

tree.png

Προσεξτε ... στο σχημα απεικονιζεται ΜΙΑ επιλογη που οδηγει σε ΔΥΟ γεγονοτα.
ΤΙ γινεται αν οι επιλογες οδηγουν σε ΤΡΙΑ (η περισσοτερα) γεγονοτα, αρα και timelines ????
Ολα αυτα τα εναλλακτικα "συμπαντα", οι εναλλακτικες γεγονοκρατιες, ενυπαρχουν στο παρον συμπαν. (γκουλπ !!!! :blink:)

Last edited:
Εαν καθε πιθανη εκβαση γεγονοτος διαρκουσε 10^-43 sec (την ακροτελευτια μοναδα χρονου Planck)
τοτε σε 8 μολις μοναδες αυτου του χρονου, θα ειχαμε 64 ξεχωριστα σεναρια. Η αφετηρια θα ηταν ιδια
αλλα οι εκβασεις ολοτελα διαφορετικες ...

Παρακολουθηστε την ΚΟΚΚΙΝΗ διαδρομη ... Ειναι ενα πιθανο σεναριο (σαν αυτα που συμβαινουν στην
καθημερινοτητα (να παρω το λεωφορειο η το ταξι ? να παρω τηλ τον Γιαννη η τον Γιωργο .... κ.ο.κ.).
ΟΜΩΣ η διαδρομη ειναι ΜΙΑ. Προσεξτε τωρα το κουφο : για το δικο μας συμπαν, εαν ισχυει η κβαντικη υπερθεση,
ΚΑΙ ΤΑ 64 ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ !!!! Φυσικα ειναι συνταρακτικα περισσοτερα (δεν ξερω αν εκφραζονται
καν σε δυναμεις του δεκα). Η δενδρικη κατανομη απο το ΒΒ μεχρι σημερα πρεπει να ειναι χαωδης (και λιγα ειπα).

tree.png

Προσεξτε ... στο σχημα απεικονιζεται ΜΙΑ επιλογη που οδηγει σε ΔΥΟ γεγονοτα.
ΤΙ γινεται αν οι επιλογες οδηγουν σε ΤΡΙΑ (η περισσοτερα) γεγονοτα, αρα και timelines ????
(γκουλπ !!!! :blink:)

(OMG !! Oύτε εγώ που είμαι μυημένη δεν το κατάλαβα)

Φτιάχνω μια ωραιότατη Reissner–Nordstrom και πηγαίνω στην παραλία που θέλω ? :beatnik2:

(διορθωση, τα παραπανω σεναρια ειναι 128 και οχι 64 .... και συνεβησαν σε 7 μοναδες χρονου Planck)

Ας κοιταξουμε μια πιο καθημερινη προσεγγιση.

Η Εlizabeth παει τον Booker για βαπτιση. Υπαρχουν δυο σεναρια. Στο μπλε, ο Booker αποποιειται την βαπτιση
(αργοτερα οταν μεγαλωσει) που τον οδηγει σε μια σειρα μελλοντικων επιλογων (δεν μας ενδιαφερουν).
Στο κοκκινο, ο Booker αποδεχεται την βαπτιση, η οποια θα τον οδηγησει επισης σε μια σειρα διαφορετικων
μελλοντικων επιλογων ...

Lifeline tree.jpg

Αν βαλουμε οτι ο Booker εζησε 40 ετη (μεχρι την στιγμη που μετραμε) και οτι εκανε επιλογες που αλλαζαν
την πορεια της ζωης του, καθε δευτερολεπτο .... ΠΟΣΑ κυκλακια (timelines) εχει δημιουργησει ο Booker
αμεσως μετα την βαπτιση του ? (τυχαια η επιλογη της βαπτισης για εναρκτηρια στιγμη ... απο παραδειγμα
εικονας στο νετ !)

2^840960000 !!!! Tοσοι Booker υπαρχουν σε εναλλακτικα συμπαντα.

Πως βγηκε το νουμερο ?

40 χρονια x 365 μερες x 16 ωρες (αφου κοιματε 8 ωρες και δεν κανει επιλογες) x 60 λεπτα x 60 δευτερολεπτα =
= 840960000 δευτερολεπτα.

Ειπαμε οτι καθε δευτερολεπτο κανει μια επιλογη, αρα σε 8 δευτερολεπτα εχουν συμβει 256 επιλογες (2^8 timelines).
Αρα σε 840960000 δευτερολεπτα εχουν συμβει ... 2^840960000 εναλλακτικα συμπαντα μεσω των επιλογων του,
καθε πιθανης επιλογης και ολων των δενδρικων κατανομων βασει αυτης (αν θελετε βαλτε μια επιλογη καθε λεπτο,
η μια επιλογη καθε δεκαλεπτο ... τα νουμερα ειναι και παλι συνταρακτικα !!!!).

Last edited:
Μια (ακομα) πιο απλη προσεγγιση ...

1ο timeline : Παιδι - αντρας - μεσηλικας - γερος (εργενηδες ολοι)
2ο timeline : Παιδι - αντρας - μεσηλικας - πετυχημενος μεσηλικας (με samsonite !!!)
3o timeline : Παιδι - αντρας - ζευγαρι - θανατος της γυναικας του (???)
4ο timeline : Παιδι - αντρας - ζευγαρι - οικογενεια

many-worlds1.jpg

To 5th dimensional perspective ΜΑΛΛΟΝ αναφερεται στο πληθος διαστασεων που θα χρειαστει καποιος για
να παει πισω και να αλλαξει ολες αυτες τις πιθανες διαδρομες. Με μονο 4 διαστασεις, μπορει να γεφυρωσει
ΜΟΝΟ δυο timelines. Με 5 διαστασεις μπορει να "παιξει" με ολα τα timelines γιατι τα "βλεπει" σαν ΕΠΙΠΕΔΟ
επιλογων (με κοινη αφετηρια). Ακομα και αν (με τις 4 διαστασεις) μπορει να παει στην αρχη (τοτε που ηταν
παιδι) και να τα αλλαξει ολα, ΔΕΝ μπορει να παει ταυτοχρονα στα επομενα πολλαπλα timelines. Μονο κατι
πεμπτοδιαστατο μπορει να τα αλλαξει ΟΛΑ μονοκοπανια.

Last edited:
Kαι σε επιπεδο παρατηρησης στην κβαντικη κλιμακα ... (η περιφημη γατα του Schroedinger !!!)

universe-multiverse-1024x768.png

(βεβαια εδω ... αντιμετωπιζεται ως πληθος διαστασεων και οχι πληθος timelines ... δεν υπαρχει αναντιστοιχια.
Οταν αρχιζεις να εμπλεκεσαι με timelines πανω σε ενα αχανες επιπεδο επιλογων ... βρισκεσαι ΗΔΗ στις 5 διαστασεις !
Και βεβαια ΔΕΝ εισαι πια ενας παρατηρητης ... αλλα πολλοι ιδιοι !!!)

Last edited:
Να υποθεσω οτι ο "μελαψος" δουλευει σε μεταφορικη ?

Χμμμ ... κανει προσεκτικη συσκευασια ! Μεθοδικοτατος.
Ξεχασε τα αυτακια της συσκευασιας αλλα μαλλον περιμενει να ηρεμησει το περιεχομενο.

Ευγε ... :SFGSFGSF:

Last edited: