Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !
εγω αναφερομαι στο πολυσυμπαν,ταξιδια απ'το ενα συμπαν στο αλλο.
Συμπαν με κεφαλαιο Σ,το ολον.
συμπαν με μικρο σ,μερος του ολον.
Δεν πιστευω στα παραλληλα συμπαντα.
Λακη
υπαρχει ενα χαος (μεχρι στιγμης) εννοιων για συγκεκριμενες λεξεις (και ορους).
Το Πολυσυμπαν που περιγραφεις ειναι ενα Μεγασυμπαν (ετσι οπως τα εχω διαβασει εγω).
Στο Μεγασυμπαν (Megaverse) υπαρχουν σχεδον αναριθμητα συμπαντα το καθενα με την δικη του αφετηρια
και την δικη του νομοτελεια (διαφορετικη, λιγο η πολυ, απο τα διπλανα του) και ΝΑΙ ... πλεει μεσα σε εναν
υπερχωρο 11 διαστασεων (και οχι 12, οπως πολλοι νομιζουν) που ονομαζεται Bulk. Το Bulk το διαπερνα μονο
η βαρυτητα και τιποτε αλλο. Αυτο ειναι το essence του Megaverse και ειναι αχρονο ( ... λεμε τωρα

).
Το Πολυσυμπαν (Multiverse) ειναι (σχεδον) απειρα σεναρια εξελιξης του ΙΔΙΟΥ και αυτου συμπαντος. Δηλαδη,
η αφετηρια του παραμενει ΜΙΑ και απλα oι εξελικτικες του διαδρομες (world-volumes κατα την θεωρια Χορδων)
αγγιζουν τα ορια του παραλογου. Ομως ειναι ΕΝΑ συμπαν ! Το αν συνεβη Πληθωρισμος και που οδηγησε αυτος,
η τι εγινε με τον σκασμο ενεργειας απο την εξαυλωση Υλης-ΑντιΥλης .... αφορα το δικο μας συμπαν ΜΟΝΟ
στην περιπτωση που τα αποτελεσματα ολων αυτων των γεγονοτων υφιστανται ακομα μεσα στο δικο μας συμπαν.
Παντως, μετα την ολοκληρωση του 5ου κοσμικου λεπτου (και οχι δευτερολεπτου), οι ασαφειες (γεγονοτων)
περιοριζονται σημαντικα αφου τα quarks εχουν δεσει μεσα στους πυρηνες υδρογονου.
Παντως, οι εννοιες Megaverse και Multiverse .... ακομα "ωριμαζουν"
Μegaverse ->
(καθε μπουρμπουληθρα περιεχει 10 διαστασεις)
Multiverse ->
(καθε μπουρμπουληθρα περιεχει μονο 3 διαστασεις ... και διακλαδιζεται συνεχεια
πραγμα που δεν αποτυπωνεται στην εικονα ... το Big Bang "χαμενο" στο βαθος

)
Στο πολυ περιπου, οκ ? Ισως βρω κατι περιγραφικοτερο για την δευτερη εννοια (Μultiverse).