DigitAlb HD

Re: DIGITALB HD

Είχα διαβάσει παλιότερα πριν παντρέψουν τα κανάλια με τον KAON ότι η αναλυση ήταν 1080i και η εικόνα πάρα πολύ καλή. Τώρα με τον KAON δεν ξέρω πως δείχνουν. Τα sd κανάλια δεν έχουν και την καλύτερη εικόνα με εξαίρεση όπως έχω ακούσει το Digi Gold που είναι όμως pay per view.

Απάντηση: DIGITALB HD

- Στα 1920X1080i εκπέμπουν τα HD κανάλια του Digitalb.
- Τα σπασίματα οφείλονται σε οριακή λήψη. Θέλει ρύθμιση η κεραία σου ή το lnb (ή και τα δύο μαζί)

οντως η εικονα στα hd δειχνει να ειναι 1080i.οσο αναφορα στα sd ss1,2,3,4,5 η εικονα δν ειναι τοσο καλη!η εγκατασταση του ολου πακετου εγινε πριν απο 3 βδομαδες!υπαρχει περιπτωση να μην το εκαναν σωστα οι τεχνικοι?

Από τη στιγμή που σου κατεβαίνουν και παίζουν κανονικά δεν μπορεί να γίνει κάτι για να βελτιωθεί η εικόνα που όπως ειπώθηκε πιο πάνω δεν είναι και τόσο καλή στα sd κανάλια του πακέτου. Τα κανάλια δηλαδή φεύγουν από τις εγκαταστάσεις του Digitalb με αυτή τη μέτρια ποιότητα εικόνας. Θα μπορούσε να βελτιωθεί η εικόνα τους με άλλο δέκτη που θα έκανε καλύτερο upscaling αλλά αυτό δεν γίνεται αφού η κάρτα είναι παντρεμένη με τον KAON. Προσπάθησε να βρεις αν έχει βγει καινούργιο λογισμικό για τον KAON που ίσως βελτιώνει την εικόνα. Επίσης δοκίμασε και άλλο καλώδιο HDMI μήπως αυτό που έχεις έχει φθαρεί ή δεν είναι καλής ποιότητας ή δοκίμασε και τη σύνδεση component στη περίπτωση που ο KAON κάνει καλύτερο upscaling από την έξοδο component

έχει κάνεις πρόβλημα με τον ήχο από την έξοδο hdmi??
πολλές φόρες όταν ανοίγω τον Kaon δεν μου δίνει ηχο απο την hdmi
έχω δοκιμάσει και με άλλο καλώδιο αλλα μια απο τα ιδια

Μια από τα ίδια κι'εγώ με τον ήχο , άλλαξα καλώδιο HDMI αλλά τίποτα .
Απλά κλείνω τον δέκτη για λίγο και τον ανοίγω ξανά ! -bye-

βασικα δν εχω τν καον.εχω ενα μοντελο της οπεντελ (ods3000h)αυτο το εβγαλαν φετος το καλοκαιρι!αυτο κανει upscaling στα 1080i, αλλα η εικονα στα sd ssport δν ειναι τοσο καλη.ιςως θα επρεπε να βελτιωσουν λιγο τν εικονα!αλλα δν χαλιεμαι διοτι η απιςτευτη εικονα που δινουν τα hd ειναι αψογη!

καλησπερα.γνωριζει κανεις σε τι αναλυση ειναι τα hd καναλια του digitalb???επισης σασ τυχαινει κ εσας σε στιγμες που βρεχει κ εχει κακο καιρο να εχει σπασιματα η εικονα???στα sd καναλια του supersport κυριως.

Υπάρχει περίπτωση τα σπασίματα να οφείλονται σε οριακή λήψη από το κάτοπτρό σου της συγκεκριμένης συχνότητας ή του συγκεκριμένου δορυφόρου στις 16 μοίρες.
Αν ισχύει αυτό, πρέπει κάποιος να κεντράρει καλύτερα το πιάτο σου ή και να ρυθμίσει το lnb. Ακόμη και νέα εγκατάσταση να είναι όπως λες, υπάρχει περίπτωση να μην στα έχουν ρυθμίσει καλά. Δεν χαλάνε μόνο με τον καιρό αυτά. Μερικές φορές από την αρχή υπάρχει πρόβλημα αν δεν έγινε σωστή εγκατάσταση ώστε να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσης.

Υπάρχει όμως και περίπτωση, αν η βροχή είναι δυνατή ή λίγο πριν την βροχή εκεί που η ατμόσφαιρα είναι φορτισμένη και ανταριασμένη πάνω από το πιάτο σου, να χαθεί το σήμα είτε οριακά (σπασίματα), είτε και τελείως για κάποια δευτερόλεπτα. Το έχω πάθει κάποιες φορές ακόμη και σε συχνότητες με 100% σήμα. Πριν ή κατά την διάρκεια καταιγίδων και όχι σε απλές ή λίγο πιο δυνατές βροχές.

Ένας τρόπος για να τσεκάρεις και πιθανόν να αποκλείσεις την πρώτη εκδοχή, είναι να δεις στον δέκτη σου την ένδειξη της ποιότητας (quality) του σήματος. Αν είναι πάνω από 90% λογικά δεν έχεις πρόβλημα.
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν ο δέκτης σου έχει αξιοπιστία στην συγκεκριμένη μέτρηση. Πάρα πολλοί δέκτες είναι κουκουρούκου σε αυτήν την ένδειξη.

Παιδιά υπάρχει κάνα λινκ με το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων του digitalb σε καθημερινή βάση?

Από ότι κατάλαβα όμως (από τα Αλβανικά που δεν ξέρω), στο λινκ που δίνεις δεν γίνεται κάπως να δούμε συνολικές μεταδόσεις ανά ημέρα και κανάλι (και όχι μόνο τις σημερινές ας πούμε).

Εννοώ αν υπάρχει κάποιο λινκ στο νετ με συνολική λίστα. Κάτι σαν αυτήν:
Oι HD μεταδοσεις των επομενων ημερων.

http://www.gazeta-shqip.com/gazeta/gazeta.pdf

το πιατο που εχω ειναι 1.20 με διπλο lnb που δινει το digitalb για να πιανεις eutelsat k hotbird.το σημα στα καναλια του ss στην συχνοτητα 11449 ειναι signal 79 k quality 66 αυτο ισχυει περιπου σε ολα τα καναλια του πακετου.σχετικα με τισ καταιγιδεσ εχεισ δικιο πριν κ κατα την διαρκεια υπαρχουν σπασιματα αλλα μονο στα ss καναλια.εγω μενω λυκοβρυση.μπορει να γινει κατι καλυτερο σχετικα με το σημα??

Γιατί δεν αλλάζεις με ένα επώνυμο LNB για να δοκιμάσεις. Ίσως να ρύθμιζες μαζί με το LNB και το πιάτο σου. Αν δεν γίνεται κάτι προσπάθησε να βρεις νέα αναβάθμιση για τον δέκτη σου ή και να τον άλλαζες με έναν άλλο αντίστοιχο.

το μονο για το οποιο επιφυλασσομαι ειναι πως το πιατο ειναι στο ψηλοτερο σημειο τησ ταρατσασ με αποτελεσμα να το χτυπαει ο αερασ συνεχεια.λετε να ειναι αυτο το προβλημα??(να αναφερω πως το προβλημα υπαρχει μονο στην συχνοτητα του ss ολα τα αλλα παιζουν κανονικα κ με τον hotbird εχω κανενα προβλημα

Απάντηση: DIGITALB HD

Αν οι ενδείξεις σήματος του Kaon είναι όπως σε όλα τα άλλα μοντέλα Kaon, τότε σπασίματα στην εικόνα πρέπει να βλέπετε μόνο όταν το quality είναι κάτω από 12%.

βασικα οπως προειπα δεν εχω το καον.εχω ενα μοντελο τησ οπεντελ που εβγαλε φετοσ το καλοκαιρι το digitalb.στο μοντελο αυτο καθως βλεπεις τα καναλια οι ενδειξεισ του σηματοσ ειναι σε μπαρες, πρεπει να μπει στην αναζητηση καναλιων για να δει το σημα σε ποσοστα.

να ρωτησω κ κατι αλλο.συνεχως στο digipromo διαφημιζει πως θα προστεθει και η υπηρεσια VOD(video on demand)γνωριζει κανεις πως θα γινει αυτο απο την στιγμη που κανενας δεκτης digitalb δεν εχει σκληρο δισκο??

το πιατο που εχω ειναι 1.20 με διπλο lnb που δινει το digitalb για να πιανεις eutelsat k hotbird.το σημα στα καναλια του ss στην συχνοτητα 11449 ειναι signal 79 k quality 66 αυτο ισχυει περιπου σε ολα τα καναλια του πακετου.σχετικα με τισ καταιγιδεσ εχεισ δικιο πριν κ κατα την διαρκεια υπαρχουν σπασιματα αλλα μονο στα ss καναλια.εγω μενω λυκοβρυση.μπορει να γινει κατι καλυτερο σχετικα με το σημα??

Φίλε, χωρίς να ξέρω τον δέκτη σου (δηλαδή να έχω άποψη για τις ενδείξεις σήματος που δίνει), έχω την αίσθηση ότι η εγκατάστασή σου σηκώνει πολλές βελτιώσεις. Και στο κεντράρισμα του πιάτου και στην ρύθμιση των lnb.

Πες μας αν ξέρεις ποιόν δορυφόρο έχεις κέντρο και ποιόν παράκεντρα.
Επίσης πες μας τι σήμα σου δίνει στον hotbird στο novasports1 και στην ΕΤ3.