Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.
Ένα μικρό παράδειγμα γιατί πάλι δε γίνομαι κατανοητός, αφού συμφωνώ σε όσα γράφεις παραπάνω, με μικρές διαφωνίες μόνο.
Αν ο γιος μου, στον οποίο λόγω εμπιστοσύνης έχω δώσει το ελεύθερο να χειρίζεται τον λογαριασμό μου, πάει αύριο το πρωί και τον αδειάσει τελείως για να πάρει μια SLK, δε θα πάω να την πέσω στο μαγαζί της Mercedes μετά, αν αυτό έκανε κανονικότατα την πώληση στην τιμή που είχε συμφωνηθεί. Θα πρέπει να τα βάλω με τον γιό μου που φάνηκε ανάξιος της εμπιστοσύνης μου.
Η ίδια ακριβώς αντιστοιχία ισχύει κι εδω. Μια κοινοπραξία είναι ένα σύνολο "μαγαζιών" που πουλάει ένα προϊόν, σε συγκεκριμένη τιμή, και με συγκεκριμένους όρους. Αν οι όροι αυτοί καλύπτονται από την πλευρά της, δε μπορεί να μου φταίει αυτή αν το κάθε Pasok/ΝΔ θεώρησε συμφέρουσα συμφωνία τα 3 ευρώ ανά διέλευση. Άρα το να σπάω τη μπάρα, να "χαίρομαι" το έργο κάποιου, να το παίζω αντάρτης σ'αυτόν, και μετά να πηγάινω να ψηφίζω πάλι pasok το θεωρώ τσάμπα μαγκιά. Αν θες όντως να το μποϋκοτάρεις, μπορείς ωραιότατα να πας απ'την παλιά εθνική, κάτι που θα έχει και μεγαλύτερο αντίκτυπο, αφού η μείωση διελεύσεων σε καινούριο αυτοκινητόδρομο κάνει μπαμ.
Αυτά για τους έτοιμους αυτοκινητόδρομους.
Για τους υπό κατασκευή, με επικίνδυνα σημεία, το πιθανότερο είναι ότι η κοινοπραξία ερμηνεύει με δικό της τρόπο το συμβόλαιο, και εκεί μάλιστα, έχει νόημα η ολομέτωπη επίθεση. Καλύτερα βέβαια όχι με σπασμένες μπάρες αλλά με εξώδικο, ώστε να προχωρήσει η υπόθεση και η κοινοπραξία είτε να πληρώσει ένα συμπαθητικό πρόστιμο, είτε να μας χαιρετήσει, είτε να αλλάξει πολιτική. Αυτά γίνονται με καταδικαστική απόφαση, αλλιώς οι μπάρες αλλάζονται σε μια ώρα και με μηδαμινό για την εταιρία κόστος. Χ@στηκε η φοράδα στ'αλωνι.
Από κει και πέρα, για το θέμα της ΔΕΗ νομίζω ότι ουκ ολίγες φορές έχω γράψει εδώ μέσα ότι κανείς δεν πρέπει να πληρώσει αφού το τέλος είναι εκτός από καταφανώς ανήθικο και απόλυτα παράνομο και αντισυνταγματικό. Κι εκεί ευτυχώς υπάρχει κόσμος που έχει κινηθεί νομικά, και εκτός από το αντάρτικο θα έχουμε το πιθανότερο και ουσιαστικά νέα σύντομα.
Όπως βλέπεις λοιπόν, δεν τηρώ καθόλου μετριοπαθή στάση. Απλά κάθε θέμα μ'αρέσει να το βλέπω ξεχωριστά, διότι κάθε θέμα ΕΙΝΑΙ ξεχωριστό. Η ισοπέδωση δε βοηθάει.
Όσο για τον λαό που άνοιξε το μυαλό του με την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου; Δε θέλω να πάω μακριά και να γράψω περί Γαλλικής Επανάστασης κλπ... ας μείνουμε εντός συνόρων και εντός διετίας. Δες τα ποσοστά Πασοκ/ΝΔ σήμερα και πριν δύο χρόνια. Αν αυτό δεν είναι άνοιγμα μυαλού τότε τι είναι;