Διόδια

Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Πρωί πρωί έτρεχα στο ταχυδρομείο για να παραλάβω συστημένο γράμμα. Πάλι καλά δεν είχε κόσμο και ξεμπέρδεψα σε μισή ώρα. Το γράμμα είναι από την ολύμπια οδό με θέμα «Πρόσκληση για εξόφληση της οφειλής σας». Για 33 διελεύσεις χρεωστάω 93,90 ευρώ. Λέω να περιμένω το δικαστήριο.

Νομίζω πως θα περιμένεις πολύ... και δεν θα σε καλέσουν δικαστικά για τέτοια "οφειλή". Επικοινώνησε και με το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην περιοχή σου, θα ξέρουν αυτοί τι παίζεται ανάλογα την περίπτωση, υπάρχουν και δικηγόροι μέλη που ίσως σε συμβουλέψουν.

Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Νομίζω πως θα περιμένεις πολύ... και δεν θα σε καλέσουν δικαστικά για τέτοια "οφειλή". Επικοινώνησε και με το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην περιοχή σου, θα ξέρουν αυτοί τι παίζεται ανάλογα την περίπτωση, υπάρχουν και δικηγόροι μέλη που ίσως σε συμβουλέψουν.

Περισσότερο με χάλασε που έχασα το χρόνο μου για να παραλάβω την πρόσκληση. Σιγά μην φτάσει δικαστήριο. Μια φίλη μου δέχτηκε πρόσκληση αρκετούς μήνες πριν και ακόμα τίποτα. Δεν τους συμφέρει να μπλέξουν με δικαστήρια. Προφανώς το κάνουν μόνο για να φοβίσουν.

Περισσότερο με χάλασε που έχασα το χρόνο μου για να παραλάβω την πρόσκληση. Σιγά μην φτάσει δικαστήριο. Μια φίλη μου δέχτηκε πρόσκληση αρκετούς μήνες πριν και ακόμα τίποτα. Δεν τους συμφέρει να μπλέξουν με δικαστήρια. Προφανώς το κάνουν μόνο για να φοβίσουν.

Δεν χρειάζεται να φτάσουν στα δικαστήρια. Θα βγάλουν μία διαταγή πληρωμής εναντίον σου. Μετά θα τρέχεις εσύ να κάνεις ανακοπή και να πληρώνεις δικηγόρους. Στην διαταγή πληρωμής δεν χρειάζεται κλήση και παρουσία σου σε δικαστήριο. Θα το μάθεις όταν θα σου την επιδώσει δικαστικός επιμελητής. Φυσικά δεν θα σου κάνουν κατάσχεση για 93 αλλά η διαταγή πληρωμής αναφέρεται άμεσα στον Τειρεσία χωρίς να αναγράφεται η αιτία της έκδοσής της. Ρώτησε καλύτερα ένα δικηγόρο γιατί τα 93 μπορούν να γίνουν εύκολα 930 και μετά δεν θα βρίσκεις άκρη.

Δεν χρειάζεται να φτάσουν στα δικαστήρια. Θα βγάλουν μία διαταγή πληρωμής εναντίον σου. Μετά θα τρέχεις εσύ να κάνεις ανακοπή και να πληρώνεις δικηγόρους. Στην διαταγή πληρωμής δεν χρειάζεται κλήση και παρουσία σου σε δικαστήριο. Θα το μάθεις όταν θα σου την επιδώσει δικαστικός επιμελητής. Φυσικά δεν θα σου κάνουν κατάσχεση για 93 αλλά η διαταγή πληρωμής αναφέρεται άμεσα στον Τειρεσία χωρίς να αναγράφεται η αιτία της έκδοσής της. Ρώτησε καλύτερα ένα δικηγόρο γιατί τα 93 μπορούν να γίνουν εύκολα 930 και μετά δεν θα βρίσκεις άκρη.

ΔΕΝ είναι τόσο απλά όσο νομίζεις ,, διαταγή πληρωμής βγαίνει μετα απο αρκετές διαδικασίες και υπο συνθήκες ,, και κοστίζει πολλά .... σε σχέση με τα 93 ευρά της οφειιλής ,,100 ευρά είναι μάνι μάνι το παράβολο για το Ειρηνοδικείο ή το Μονομελές Πρωτοδικείο ,
δεύτερον οι διαταγές πληρωμής με ταχεία διαδικασία αφορούν αξιόγραφα επιταγές , γραμμάτια , υποσχετικές , τραπεζικά δανειά, χρέη προς το δημόσιο κτλ
η οφειλή απο ιδιωτη προς ιδιώτη και η διαδικάσιά εντολής πληρωμής αναμεσά τους για 100 ευρά ανήκει απλά στην σφαίρα του εξωπραγματικού ,,,

αυτά

τώρα με τους πουσταρ@δες τους μεγαλοκαρχαρίες φύλα τα ρούχα σου

Re: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Καλά ο συγκεκριμένος δρόμος δεν έχει καμία σχέση με τον δρόμο της Πάτρας, αφού είναι σε μεγάλο ποσοστό έτοιμος και εξαιρετικός. Το θέμα είναι, το αν υπάρχει εναλλακτική οδός, που δεν το γνωρίζω, αφού 3-4 φορές το χρόνο που κατεβαίνω το αντέχω σαν έξοδο και δεν το'χω ψάξει περαιτέρω. Προφανώς αν το χρησιμοποιείς για τη δουλειά σου καθημερινά δεν παλεύεται.

Επιμένω πάντως, πως τα ρέστα σ'αυτές τις περιπτώσεις τα ζητάς από αυτόν που υπέγραψε τη σύμβαση (κράτος) και όχι απ'αυτούν που πουλάει το προϊόν του, βάσει της σύμβασης (ανάδοχος). Αυτός είναι ένα μαγαζί, που κοστολόγησε το προϊόν του σ'αυτή την τιμή. Αυτός που έδωσε τα λεφτά είναι το πρόβλημα, και δεν διεκδίκησε άλλη τιμή πολύ χαμηλότερη. Θα ήταν τελείως βλακώδες για την εταιρία να ρίξει μόνη της την τιμή, αφού το κράτος απλά υπέγραφε εν λευκώ.

Last edited:

Α ρε Μαέστρο, δεν στρίβεις με τίποτα λέμε. Δεν απάντησες όμως σε κάτι που σε είχαν ρωτήσει:
Τελικά ο μέσος Έλληνας, έχει 500 χιλιάρικα στην άκρη?

Α ρε Μαέστρο, δεν στρίβεις με τίποτα λέμε. Δεν απάντησες όμως σε κάτι που σε είχαν ρωτήσει:
Τελικά ο μέσος Έλληνας, έχει 500 χιλιάρικα στην άκρη?

Ούτε εγώ, ούτε κι εσύ, αυτό έλειπε να στρίβαμε έτσι απλά σε ό,τι μας σερβίρει κανείς.

Ούτε εσύ μου απάντησες. Ο μέσος Έλληνας είναι φτωχός; Μήπως θα'πρεπε δηλαδή αντίστοιχα σε κάθε φωτογραφία άστεγου να γράφει κάποιος έξυπνος από κάτω "ναι καλά, αυτός είναι ο μέσος Έλληνας";

Το βρίσκεις ιδιαίτερα ουσιώδες να κολλάς σε λέξεις;

Last edited:

Ο μέσος όχι,οι μισοί ναι..

Τα ίδια Παντελάκη μου που λέει και η λαϊκή ρήση... Είναι ξεκάθαρα αυτά που έχω γράψει κατά καιρούς, όπως και το παραπάνω. Εκτός βέβαια για όσους δεν θέλουν να καταλάβουν, οπότε και εκεί δεν έχει νόημα να τα αναλύσω περαιτέρω.

προσωπικα βρισκω λογικη την τοποθετηση του maestro για το ποιος εχει ευθυνη για τις συμβασεις...και θα ητανε χαζο να αναμενουμε καλη την πιστη απο ιδιωτικες εταιρειες να κανουν μονες τους μειωσεις. αυτο ομως που εχω ως απορια..υτες οι περιβοητες συμβασεις..δεν μπορουν να προσαρμοστουν σε νεα δεδομενα..με την λογικη των εκτακτων συνθηκων που και οι ιδιοι πολιτικοι επικαλουνται οτι επικρατουν στην χωρα μας? αν δεν κανω λαθος κατι αναλογο εχει γινει ή γινεται σε αλλους τομεις..οπως με συμβολαια ενοικιων που πλεον ο νομος δινει το δικαιωμα να γινει μειωση παρολο που υπαρχει σε ισχυ ενα συμβολαιο. η επικληση δηλαδη της εννοιας των εκτακτων συνθηκων και η αναγκη αναπροσαρμογης δεν μπορει να συμβει και σε τετοιου ειδους συμβασεις?

Εφόσον ο μέσος Έλληνας λουφάζει, βαστάει τοίχο και αφήνεται να κλαψουρίζει ναζιάρικα κάθε φορά που οι αρχές του τόπου τον σπρώχνουνε, δεν υπάρχει πλεον λόγος να μην υποθέσουμε πως κατά βάθος το γουστάρει αυτό που του κάνουνε, απλά "διαμαρτύρεται" κοντράροντας πιο γερά στον τοίχο κάθε φορά, για να αυξάνει τη διέγερση...
Το τοπικό μας "Δεν Πληρώνω" το οποίο παρακολουθώ και συμμετέχω όσο μπορώ, ανακοίνωσε αυτή τη βδομάδα τη μετονομασία του και πως λόγω μείωσης της κυκλοφορίας στην Εθνική, μεταφέρει πλεόν το μέτωπο στη ΔΕΗ... Έχει προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες μια διάσπαση και διαίρεση των κατά τόπους "Δεν Πληρώνω", που στελεχώθηκαν από γνήσιους "Έλληνες Αριστερούς" όπως διαπίστωσα...
Έτσι λοιπόν, ήρθε ο καιρός να δρέψουν τους καρπούς της "νίκης" τους οι εταιρίες και οι φίλοι Μαέστροι και άλλοι νομιμοεθνικόφρονες (εκείνη η ψυχή ο gordonas τι γίνεται, είναι καλά? ) και να συνταχθούμε και εμείς μαζί τους... αφού δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, ας χαλαρώσουμε να το απολαύσουμε!!! θα γλυτώσουμε τις απογοητεύσεις και την πικρία και που ξέρεις, μπορεί να ηδονιστούμε και μεις στος τέλος!...

Το ότι ισοπεδώνεις νομιμοεθνικόφρονες, εταιρείες, και κοινή λογική δείχνει απλά τρικυμία εν κρανίω...

Τα αποτελέσματα αυτής, δυστυχώς τα ανέφερες ήδη στο ποστ σου. Διάσπαση και διαίρεση. Διότι όταν ισοπεδώνεις στην ίδια πρόταση άρνηση πληρωμής σε νόμιμα διόδια έτοιμου δρόμου, με άρνηση πληρωμής σε παράνομα διόδια ανέτοιμου, και άρνηση πληρωμών μη αποδοτικών παράνομων τελών στη ΔΕΗ, είναι αυτονόητο πως χάνεται το παιχνίδι.

Δυστυχώς δεν είναι κοπάδι ο λαός για να ακολουθεί μια γκλίτσα και να βλέπει μόνο άσπρο και μαύρο. Δυστυχώς για τη λογική σου δηλαδή, ευτυχώς για κάθε άλλο λόγο. Και ευτυχώς βλέπω τουλάχιστον φέτος, να γίνεται μια πολύ ελπιδοφόρα συζήτηση μεταξύ νέων ανθρώπων, με σκοπό την αλλαγή, και όχι την εκτόνωση.

Μοιραία, τα μυαλά ανοίγουν περισσότερο με την μείωση του βιοτικού επιπέδου. Σύντομα, δυστυχώς, θα είναι ικανός ο αριθμός των ανθρώπων που θα ψάχνονται λίγο παραπάνω. Αλλά αυτό είναι και η μεγαλύτερη ελπίδα τελικά, αλλιώς θα καταλήξουμε άλλη μια χώρα χωρισμένη σε βολεμένους και πεινασμένους, όπου οι πρώτοι θα καταλύουν οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής κάνουν οι δεύτεροι.

Κατά τα άλλα, σε παρακαλώ να μου παραθέσεις κάποια "νομιμοεθνικόφρονη" άποψη μου εδώ μέσα, αλλιώς να ανακαλέσεις. Το ότι διάφορες παρωπίδες δε σε αφήνουν να καταλάβεις απλά διατυπωμένα ελληνικά, δε δικαιολογεί αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Last edited:

Μαέστρο δεν απευθυνόταν σε εσένα ο χαρακτηρισμός. Τα όσα γράφεις εσύ είναι μετριοπαθή και ας πούμε πως τα στηρίζεις σε μια λογική βάση, αν και νομίζω πολλά τα βλέπεις από λάθος πλευρά. π.χ. η Εθνική Οδός μιας χώρας, ιδιαίτερα όταν είναι μία και μοναδική και αποτελεί και σχεδόν το μοναδικό τρόπο μετακίνησης, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ανα 50 χλμ μήκος σαν "οικόπεδο" του Δημοσίου που παραχωρείται προς εκμετάλευση σε εταιρία, για να το φράξει και να επιβάλει συνεχώς αυξανόμενο αντίτιμο διέλευσης. Δεν έχει λογική αυτό το πράγμα. Το σταμάτησε ο Θησέας προ αμνημονεύτων χρόνων και τον κάναμε μυθικό ήρωα... Όπως επίσης το να βαφτίζουμε κάτι "νόμιμο" δεν το κάνει και υποχρέωση των Πολιτών που σέβονται τον εαυτό τους. Στο πρόσφατο παρελθόν, νόμιμα ήταν και τα πιστοποιητικά φρονημάτων, νομιμόφρονες όσοι δεν πρόβαλαν αντίσταση στους Ναζί κ.λ.π σήμερα επίσης είναι νόμιμο να εκβιάζεται ο κάθε κάτοικος ενός σπιτιού να πληρώσει ένα ποσό που αυθαίρετα του ζητούν, αλλιώς θα του κόψουν το ρεύμα... λες και αν τον στέλναν στη Σιβηρία ή εξορία στο ξερονήσι θα τον ζημίωναν λιγότερο... Αν όμως ερχόταν μια σπείρα της μαφίας στην πολυκατοικία να απαιτήσει 400 ευρώ από τον καθένα με την ίδια απειλή, τότε διαπράτουν κακούργημα...

Θα ήθελα να μου δώσεις ένα παράδειγμα που εντός του Γαλαξία μας, ένας λαός άνοιξε το μυαλό του και βελτιώθηκε η σκέψη του, λόγω της μείωσης του βιοτικού επιπέδου! Σε παρακαλώ να μου δώσεις αυτό το παράδειγμα, θα πάω να αγοράσω καπέλο για να το βγάλω καθώς θα υποκλίνομαι!...

Last edited:

Ένα μικρό παράδειγμα γιατί πάλι δε γίνομαι κατανοητός, αφού συμφωνώ σε όσα γράφεις παραπάνω, με μικρές διαφωνίες μόνο.

Αν ο γιος μου, στον οποίο λόγω εμπιστοσύνης έχω δώσει το ελεύθερο να χειρίζεται τον λογαριασμό μου, πάει αύριο το πρωί και τον αδειάσει τελείως για να πάρει μια SLK, δε θα πάω να την πέσω στο μαγαζί της Mercedes μετά, αν αυτό έκανε κανονικότατα την πώληση στην τιμή που είχε συμφωνηθεί. Θα πρέπει να τα βάλω με τον γιό μου που φάνηκε ανάξιος της εμπιστοσύνης μου.

Η ίδια ακριβώς αντιστοιχία ισχύει κι εδω. Μια κοινοπραξία είναι ένα σύνολο "μαγαζιών" που πουλάει ένα προϊόν, σε συγκεκριμένη τιμή, και με συγκεκριμένους όρους. Αν οι όροι αυτοί καλύπτονται από την πλευρά της, δε μπορεί να μου φταίει αυτή αν το κάθε Pasok/ΝΔ θεώρησε συμφέρουσα συμφωνία τα 3 ευρώ ανά διέλευση. Άρα το να σπάω τη μπάρα, να "χαίρομαι" το έργο κάποιου, να το παίζω αντάρτης σ'αυτόν, και μετά να πηγάινω να ψηφίζω πάλι pasok το θεωρώ τσάμπα μαγκιά. Αν θες όντως να το μποϋκοτάρεις, μπορείς ωραιότατα να πας απ'την παλιά εθνική, κάτι που θα έχει και μεγαλύτερο αντίκτυπο, αφού η μείωση διελεύσεων σε καινούριο αυτοκινητόδρομο κάνει μπαμ.

Αυτά για τους έτοιμους αυτοκινητόδρομους.

Για τους υπό κατασκευή, με επικίνδυνα σημεία, το πιθανότερο είναι ότι η κοινοπραξία ερμηνεύει με δικό της τρόπο το συμβόλαιο, και εκεί μάλιστα, έχει νόημα η ολομέτωπη επίθεση. Καλύτερα βέβαια όχι με σπασμένες μπάρες αλλά με εξώδικο, ώστε να προχωρήσει η υπόθεση και η κοινοπραξία είτε να πληρώσει ένα συμπαθητικό πρόστιμο, είτε να μας χαιρετήσει, είτε να αλλάξει πολιτική. Αυτά γίνονται με καταδικαστική απόφαση, αλλιώς οι μπάρες αλλάζονται σε μια ώρα και με μηδαμινό για την εταιρία κόστος. Χ@στηκε η φοράδα στ'αλωνι.

Από κει και πέρα, για το θέμα της ΔΕΗ νομίζω ότι ουκ ολίγες φορές έχω γράψει εδώ μέσα ότι κανείς δεν πρέπει να πληρώσει αφού το τέλος είναι εκτός από καταφανώς ανήθικο και απόλυτα παράνομο και αντισυνταγματικό. Κι εκεί ευτυχώς υπάρχει κόσμος που έχει κινηθεί νομικά, και εκτός από το αντάρτικο θα έχουμε το πιθανότερο και ουσιαστικά νέα σύντομα.

Όπως βλέπεις λοιπόν, δεν τηρώ καθόλου μετριοπαθή στάση. Απλά κάθε θέμα μ'αρέσει να το βλέπω ξεχωριστά, διότι κάθε θέμα ΕΙΝΑΙ ξεχωριστό. Η ισοπέδωση δε βοηθάει.

Όσο για τον λαό που άνοιξε το μυαλό του με την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου; Δε θέλω να πάω μακριά και να γράψω περί Γαλλικής Επανάστασης κλπ... ας μείνουμε εντός συνόρων και εντός διετίας. Δες τα ποσοστά Πασοκ/ΝΔ σήμερα και πριν δύο χρόνια. Αν αυτό δεν είναι άνοιγμα μυαλού τότε τι είναι;

Last edited:

αν ο γιός σου κάνει κάτι τέτοιο

θα πρέπει να τα βάλεις πρώτα με σένα ....

με λάθος βάση ξεκινάς λοιπόν .......

Last edited:

αν ο γιός σου κάνει κάτι τέτοιο
θα πρέπει να τα βάλεις πρώτα με σένα ....
με λάθος βάση ξεκινάς λοιπόν .......

Καθόλου λάθος βάση, εκεί ακριβώς καταλήγουμε. Στη θέση του διαπραγματευτή της σύμβασης δε βρέθηκε το Pasok ή η ΝΔ από μόνα τους. Εκεί λοιπόν πρέπει να επικεντρωθεί η αντίδραση, αφενός στην αποκάλυψη των δεκάδων χιλιάδων σκανδάλων που σκάνε το ένα μετά το άλλο, με σκοπό την ενημερωση όλων των είτε πτωχών τω πνεύματι, είτε απλά αδαών, που είναι έτοιμοι με το δάχτυλο στη σκανδάλη να τους ξαναφέρουν εκεί που είναι τώρα.

Last edited: