DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλημερα παιδια,

Θα ηθελα τις ιδεες σας σε κατι.
Χτες "παρέδωσε" το powerline που ειχα, ενα Netgear.
Δεν αξιζει να φτιαχτει, οποτε θα παει στον καδο ανακυκλωσης.
Επειδη ομως εχει ωραιο σχεδιο και θα ηθελα να "παιξω" λιγακι, μπορειτε να πειτε καμια ιδεα σε τι μπορω να το μετατρεψω?

Καθε ιδεα δεκτη...
Ευχαριστω για τον χρονο σας....netgear_hdx101_2.jpgnetgear_hdx101_1.jpg

μαστορια SOS !! εχω μια αντλια επιφανειας στο πηγαδι μου πηγα να την δουλεψω σημερα τιποτα κανει ενα γρρρρρ.... αλλα δεν περοστρεφεται η αντλια εβγαλα το καπακι της φτερωτης πισω και του εδωσα ωθηση και δουλεψε κανονικα ,την σβηνω δινω ρευμα παλι τιποτα παλι το γρρρρ-γρρρ αλλα τιποτα ,τι λετε να φταιει:

Μηπως εχει σκουριασει η φτερωτη και μπλοκαρει μολις παει να ξεκινησει?
Χτυπα την λιγακι καπως. Δεν ξερω πως ειναι η διαταξη αλλα το ιδιο κανω σε ενα πιεστικο που εχω στο χωριο, οποτε μπλοκαρει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλημερα παιδια,

Επειδη ομως εχει ωραιο σχεδιο και θα ηθελα να "παιξω" λιγακι, μπορειτε να πειτε καμια ιδεα σε τι μπορω να το μετατρεψω?

Καθε ιδεα δεκτη...
Ευχαριστω για τον χρονο σας....View attachment 115034View attachment 115035

Δεν βλεπω καποια μετατροπη που να αξιζει, εκτος να του κοψεις την πριζα και να το χρησιμοποιεις σαν βαρος να μην σου παιρνει τα χαρτια ο αερας:)
Eπισης θα το ανοιγα να τσεκαρω πως ειναι μεσα. Θα το εκανα φυλλο και φτερο! Αυτη ειναι η αγαπημενη μου απασχοληση σε χαλασμενα tablets, κινητα, κλπ. Με χαλαρωνει :))

Καλημερα παιδια,

Καθε ιδεα δεκτη...
Ευχαριστω για τον χρονο σας....View attachment 115034View attachment 115035

Battery bank να το κάνεις!!!! Με 18650 και το κατάλληλο κύκλωμα θα γίνει 10000 mΑ

ευχαριστω για τις απαντησεις ! δεν ειναι κολλημενη γυρναει ανετα με το χερι ισως ειναι ο πυκνωτης που λεει ο νεκταριος τον εβγαλα η επαφες του ηταν χαλια εβαλα σπρευ επαφων αλλα τα ιδια . ποσο να κανει ενας πυκνωτης ;

Φτηνος ειναι, το θεμα ειναι να βρεις ιδιο σε χαρσκτηριστικα και μεγεθος. Το να τον τοποθετησεις φανταζομαι ως μαστορας το χεις...

ευχαριστω νεκταριε, ναι δεν ειναι τιποτα η τοποθετηση αλλωστε τον εβγαλα και το εβαλα παλι .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και μια που το εφερε η κουβεντα πως μετραμε εναν πυκνωτη με το πολυμετρο να δουμε αν ειναι οκ ;

Με καπασιτομετρο, ειναι μετρηση που δεν την εχουν ολα τα πολυμετρα, δεν περιλαμβανεται στις κλασιμες μετρησεις των πολυμετρων. Δεν γραφει τιποτα επανω;

Ο πατερας μου ελεγχει τους πυκνωτες ωμικα. Με τα ωμ. Δεν ξερω πως.
Προχειρα δηλαδη να δει αν ειναι βραχυκυκλωμενοι.

Έχω μια υποβρύχια αντλία νερού στην ταράτσα για να έχω πίεση στο δίκτυο. Η αντλία δούλευε κανονικα για 15 μήνες οταν ξαφνικά μια μέρα έριξε την ασφάλεια. Την σηκώνω και συνεχίζει να δουλεύει κανονικα. Μετά από 5 μήνες κανει το ίδιο. Μόνο που οταν τη σηκώνω μου ρίχνει το ρελε! Εχει ιδέα κανεις τι μπορεί να είναι;

Για τους πυκνωτές θές esr meter γιατί ακόμη κι αν η χωρητικότητα του είναι σωστή μπορεί να εχει αυξηθεί πολύ η εσωτερική του αντίσταση.

μμμ ...μαλιστα πιο εξειδικευμενο απ οτι περιμενα απλα ηθελα να δω αν ο πυκνωτης ειναι καμμενος η οχι .

Συνηθως ενας πυκωτης με ομωμετρο δειχνει ανοιχτο κυκλωμα, δηλαδη αντισταση απειρη ή πολυ μεγαλη. Αν εχει καει θα δειξει μικρη. Αλλα για σιγουρη απαντηση χρειαζεται ειδικο οργανο.

Έχω καλύτερο.

2012-08-19195059.jpg

:D

Πολυ μου αρεσει αυτο το τραπεζακι που ειναι αποκλειστικα για χρηση ρουτερ. Νομιζω οτι εχει ιδανικες διαστασεις, ουτε μικρο ουτε μεγαλο.
Ο Γρυλος που ειναι εξυπνη και πρακτικη ιδεα ειναι βιδωμενος στην βαση? Φανταζομαι πως ναι, ετσι?