DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Έτσι ακριβώς, Μιχάλη. Η οποία βάση με τη σειρά της είναι βιδωμένη στο σκελετό του τραπεζιού (δεν υπήρχε, εγώ την έφτιαξα).

Έτσι είναι σε stock μορφή:

DSC_0021_resize.jpg

Και ιδού η βάση:

2012-08-19194342.jpg

Το αρχικό πλάνο ήταν να κλείσω τελείως το κάτω μέρος, με πάνω θάλαμο για τα πριονίδια και αναρρόφηση, και κάτω για αποθηκευτικό χώρο. Φυσικά, όπως σχεδόν όλα τα πλάνα, είναι αενάως σε standby mode.

Όμως το τραπέζι κάνει και για άλλες δουλειές, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις:

2013-09-23214753_zps0da4d2f9.jpg

2013-09-23203427_zpsabf54b5e.jpg

Αψογος, μπραβο!
Tο συγκεκριμενο μαγνητικο γωνιομετρο ειναι αστερι! Eγω εχω παραγγειλει ενα τσιπικο των 20 ευρω.

Ευχαριστώ κύριοι, με κάνετε και κοκκινίζω...

Νεκτάριε, εννοείς εκτός από 3 καντάρια σκόνη/πριονίδι?

Οχι. Εννοω οτι μαλλον την εχεις κοψει, σπασει κατα καποιο τροπο? πως την στερεωνειε στο τραπεζι?

Α μάλιστα. Όχι, δεν την έχω κόψει. Το μήκος ταιριάζει απόλυτα με το άνοιγμα στο τραπέζι και κάθεται πάνω στο insert που υπάρχει για τη βάση του router. Επειδή όμως στην άλλη διάσταση η βάση του δισκοπρίονου είναι προφανώς μικρότερη, για να μην έχω προβλήματα σταθερότητας κλπ έκοψα ένα ξύλο στις ακριβείς διαστάσεις για να καλύψω το κενό, και το βίδωσα από την κάτω πλευρά πάνω στη βάση του δισκοπρίονου. Δε χρειάστηκε καμία μόνιμη μετατροπή είτε του τραπεζιού είτε του δισκοπρίονου, κι αυτό είναι κάτι που προσπαθώ με καθετί που φτιάχνω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης, λόγω της κατασκευής του δισκοπρίονου, όταν είναι υπό γωνία βολεύει να είναι στην επάνω πλευρά του τραπεζιού (δηλαδή όπως δουλεύουμε από μπροστά, στη μακρινή) και όταν κόβει κάθετα βολεύει στην κάτω πλευρά. Σε αυτό ευθύνεται το μοτέρ του δισκοπρίονου, το οποίο εμποδίζεται από το τραπέζι αν μπει σε λάθος θέση. Όπως το έχω φτιάξει, απλά αντιστρέφω τη θέση του ξύλου με το δισκοπρίονο et voila, έτοιμο.

Αυτο το δοντι που μπαινει για προστασια, το βρισκουμε ευκολα? για μελλοντικη ιδια χρηση το ρωταω.

Ωραιο εγινε, φρεσκο φρεσκο παλι!

Βλεπω οτι βρηκες χρηση για τον σφιγκτηρα των 900μμ!!
Βλεπω επισης οτι σου λειπει μια ματσολα με ξυλινη κεφαλη. Δε μπορει να εχεις βαριοπουλα για ξυλουργικες εργασιες :))

Για ποια χρηση προοριζεις το τραπεζακι?

ρε σεις μηπως ειμαι οφτοπικ εδω..? αν ειναι ριχτετα στο αντιστοιχο θρεντ !

Καλα ειναι εδω. Αν ελεγες και πως φρεσκαρες το τραπεζακι θα ηταν πιο on topic. (ηλεκτρικη πλανη/τριβειο/γεμισμα κενων)

Χεχε, γατος εισαι ρε πουτη ! πραγματι ο 900αρης ειναι ! ματσολα εχω δει κατι ωραιες που φτιαχνουν ! απο τι ξυλο να φτιαξω ρε μαικλ ? ξερεις , αυτες με τα στραβα κουτελα !

Για μεσα την κουζινα το παω.. να δω τι θα κανω το αλλο με την οξυα ! ..δεν χανεται βεβαια.. :D χεχε, οσον αφορα τη βαριοπουλα εχω και απλη ματσολα αλλα μπισταει το ξυλο.. και θελω να σφηνωνει ωστε να μην το ψαχνω σε καμια αποτομη..

εχει δρομο ακομη !

Αν ελεγες και πως φρεσκαρες το τραπεζακι θα ηταν πιο on topic.

Αφου το ειπες μονος σου ρε Μαικλλλλλλλλλ :smash: (ηλεκτρικη πλανη/τριβειο/γεμισμα κενων) μετα τριψιμο με 40αρι, 80αρι , στοκαρισμα, ξανατριψιμο με 120αρι η και 150αρι και περασμα με διαφανο βερνικι η λαδι θα δω..

Το τραπεζι το ειχα φτιαξει παλια και το σχεδιασα με βαση το παρακατω σαν εξωτερικο για καφε κλπ..

TRAPEZI-47-1.jpg

TRAPEZI-54-1.jpg

Λεω να του βαλω και καμια βαση στα ποδια γιατι το αλλο σαπισε απο την υγρασια κατω, νερα κλπ..

29775_0_L.jpg

Thanks μαικλ αλλα τα 2 τραπεζια στη φωτο δεν τα εχω φτιαξει εγω. τα εβαλα για να δεις το σκεπτικο που ακολουθησα για να το φτιαξω.

Thanks μαικλ αλλα τα 2 τραπεζια στη φωτο δεν τα εχω φτιαξει εγω. τα εβαλα για να δεις το σκεπτικο που ακολουθησα για να το φτιαξω.

To ξερω βρε αλλα σου αναγνωριζω την δυνατοτητα που εχεις, το potential, που ελεγε και η γιαγια μου :))

Πολυ ωραια ιδεα η ματσολα. Εχει και εξυπνα τιπ, οπως το γεμισμα, το σφηνωμα αλλα και το καψαλισμα.

To ξερω βρε αλλα σου αναγνωριζω την δυνατοτητα που εχεις, το potential, που ελεγε και η γιαγια μου :))

χεχε.. οκ, thanks τοτε ! :smash:

Οχι μαλακο ξυλο για ξυλουργικο σφυρι. Προτεινω οξια.

Σωστος...

Έτσι ακριβώς, Μιχάλη. Η οποία βάση με τη σειρά της είναι βιδωμένη στο σκελετό του τραπεζιού (δεν υπήρχε, εγώ την έφτιαξα).

Έτσι είναι σε stock μορφή:

DSC_0021_resize.jpg

Και ιδού η βάση:

2012-08-19194342.jpg

Το αρχικό πλάνο ήταν να κλείσω τελείως το κάτω μέρος, με πάνω θάλαμο για τα πριονίδια και αναρρόφηση, και κάτω για αποθηκευτικό χώρο. Φυσικά, όπως σχεδόν όλα τα πλάνα, είναι αενάως σε standby mode.

Όμως το τραπέζι κάνει και για άλλες δουλειές, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις:

2013-09-23214753_zps0da4d2f9.jpg

2013-09-23203427_zpsabf54b5e.jpg

Το μοιρογνωμονιο (σωστά δεν κατάλαβα?) είναι σχετικής ακρίβειας? Ακριβό? Από πού?