DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Για να πω την αμαρτία μου, τέτοιες καρασκευές δεν με εντυπωσιάζουν, για να μην πω οτι δεν μου λένε τίποτε.
Όταν έχεις καλύτερο και περισσότερο εξοπλισμό απ´ ότι έχει όλη η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη δεν το θεωρό κατόρθωμα να φτιάξεις ένα ταινιολειαντήρα. Μ´ αυτό τον εξοπλισμό φτιάχνεις F16!
Το DIY θα πρέπει να είναι και έξυπνο, να φτιάχνεις όμορφα χρήσιμα και πρωτότυπα πράγματα με απλά μέσα, με μέσα που να μπορεί να διαθέτει κι ένας μέσος χομπίστας. Αυτό είναι και το νόημα του DIY.
Και μη μου πείτε οτι αυτά είναι μηχανήματα που μπορεί να διαθέςει ο μέσος χομπίστας γιατί το επόμενο στάδιο αυτού του εξοπλισμού είναι τα αυτόματα ρομπότ της Wolkvagen.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Για να πω την αμαρτία μου, τέτοιες καρασκευές δεν με εντυπωσιάζουν, για να μην πω οτι δεν μου λένε τίποτε.
Όταν έχεις καλύτερο και περισσότερο εξοπλισμό απ´ ότι έχει όλη η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη δεν το θεωρό κατόρθωμα να φτιάξεις ένα ταινιολειαντήρα. Μ´ αυτό τον εξοπλισμό φτιάχνεις F16!
Το DIY θα πρέπει να είναι και έξυπνο, να φτιάχνεις όμορφα χρήσιμα και πρωτότυπα πράγματα με απλά μέσα, με μέσα που να μπορεί να διαθέτει κι ένας μέσος χομπίστας. Αυτό είναι και το νόημα του DIY.
Και μη μου πείτε οτι αυτά είναι μηχανήματα που μπορεί να διαθέςει ο μέσος χομπίστας γιατί το επόμενο στάδιο αυτού του εξοπλισμού είναι τα αυτόματα ρομπότ της Wolkvagen.

Αυτός Μπάμπη ειναι προφανώς επαγγελματίας, που στον ελεύθερο χρόνο του κανει κατασκευες, ή τις παραγγελίες κατασκευών τις βιντεοσκοπεί και τις ανεβάζει. Αποκλείεται να ειναι χομπίστας.

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

τουλάχιστον είναι Ελληνασ!!!

Αυτός Μπάμπη ειναι προφανώς επαγγελματίας, που στον ελεύθερο χρόνο του κανει κατασκευες, ή τις παραγγελίες κατασκευών τις βιντεοσκοπεί και τις ανεβάζει. Αποκλείεται να ειναι χομπίστας.

Χρήστο, μάλλον έτσι είναι αλλά, για μένα, επαγγελματίας και DIY δεν πάνε μαζί.

+1000 Μπάμπη,έτσι ακριβώς

.......το επόμενο στάδιο αυτού του εξοπλισμού είναι τα αυτόματα ρομπότ της Wolkvagen.

Volkswagen. To V στα γερμανικα ειναι το γραμμα "φάου" και προφερεται σαν φ, εκτος ειδικων περιπτωσεων. Volk (φολκ) σημαινει λαός.
Το W ειναι το γραμμα "βε" και Wagen (βάγκεν) ειναι το οχημα. Σε ελευθερη μεταφραση, "το αυτοκινητο του λαου".

Εξου και την BMW την λεμε "μπε εμ βε" και οχι "μπι εμ νταμπλγιου" οπως οι αμερικανοι.

Εξου και την BMW την λεμε "μπε εμ βε"

...με γαλλική προφορά, γιατί στα γερμανικά θα ήταν "Μπι Εμ Βι".

Ο ξάδελφος μου είχε πρόβλημα με τα περιστέρια,του είχαν κάνει φωλιά παλαιότερα επάνω στα δύο air-contition,και επάνω σε ντουλάπα μπαλκονιού,καί ζήτησε τι γνώμη μου τι μπορεί να κάνει για να μην έρχονταιι,τού σύστησα κόντρα-πλακέ 18 mm για να είναι βαρύ στις διαστάσεις τις ντουλάπας και των δύο air-contition και επάνω βιδωτά απωθητικά περιστεριών.
Παρακάτω μερικές φωτογραφίες,στο ένα μικρό κομμάτι του aircontition έκανα μόνο ένα νοητό Π γιατί είναι ψηλά σχεδόν κολλητά στην επάνω βεράντα και αναγκάστηκα και έκοψα τά ατσαλοσύρματα για να χωράει και από πίσω δεν υπήρχε πρόβλημα για να πάνε λόγο τοίχου.Δέν τά έβαψα γιατί εκεί πού είναι τά aircontition και η ντουλάπα δεν πέφτει νερό.Προσεχώς θα του τά πάω γιά τοποθέτηση

apothi10.jpg

apothi11.jpg

apothi12.jpg

apothi13.jpg

Συνεχίζοντας απο εδώ,σήμερα τά πήγα στό ξάδελφο καί τοποθετήθηκαν,τού λέω δείχνουν κάπως ψιλοχάλια στόν γενικό διάκοσμο,δέν μέ νοιάζει μού λέει αρκεί να μήν έρχονται νά κάνουν φωλιές τα Περιστέρια,ε τού λέω μήν τό λές μπορεί κάποιο νά είναι εκπαιδευμένο μέ φακιρικές ικανότητες.
Τά πέρασα καί 2 χέρια άχρωμο βερνίκι εμποτισμού πού είχα,γιά τίς υγρασίες όπως σωστά είπε ο Χρήστος

apothi14.jpg

apothi15.jpg

apothi16.jpg

Δημήτρη,μια χαρά έκανες και ασχολήθηκες αλλά τα χαμένα ξύλα δεν τα σκέφτηκες;Με μια μαστιχούλα έβαζες τον "μεσαιωνικό φράχτη" απευθείας πάνω στη ντουλάπα και το κλιματιστικό και καθάριζες!
Εύκολο απλό και λειτουργικό.

Volkswagen. To V στα γερμανικα ειναι το γραμμα "φάου" και προφερεται σαν φ, εκτος ειδικων περιπτωσεων. Volk (φολκ) σημαινει λαός.
Το W ειναι το γραμμα "βε" και Wagen (βάγκεν) ειναι το οχημα. Σε ελευθερη μεταφραση, "το αυτοκινητο του λαου".

Εξου και την BMW την λεμε "μπε εμ βε" και οχι "μπι εμ νταμπλγιου" οπως οι αμερικανοι.

Σωστός !!
Εγώ βέβαια αποράδεκτος...
Έμ, περασμένα μεσάνυχτα και με κεφάλι καζάνι ψάχνωντας τις ράσπες της Wolfcraft αυτά παθαίνεις.

Δημήτρη,μια χαρά έκανες και ασχολήθηκες αλλά τα χαμένα ξύλα δεν τα σκέφτηκες;Με μια μαστιχούλα έβαζες τον "μεσαιωνικό φράχτη" απευθείας πάνω στη ντουλάπα και το κλιματιστικό και καθάριζες!
Εύκολο απλό και λειτουργικό.

Συνονόματε η μαστιχούλες είναι γιά νά κλείνουν καμμιά τρύπα στόν τοίχο πρίν τήν βαφή,καί επίσης νά κλείνουν τίς χαραμάδες οι αλουμινάδες μεταξύ αλουμινίου - τοίχου,δέν έχουν τόσο μεγάλη συγκολητική ικανότητα μέταλο μέ μέταλο,καί δέν τό ρισκάρισα μέ κρύο-ζέστη (συστολές - διαστολές) καί μέ κάποιο αέρα νά έρθουν τούμπα,γιαυτό έβαλα σίγουρα και στέρεα πράγματα

εγω παλι -και παρα το βαρος- αυτο στην ντουλαπα το φοβαμαι..θα εβαζα λιγη παραπανω στηριξη

εγω παλι -και παρα το βαρος- αυτο στην ντουλαπα το φοβαμαι..θα εβαζα λιγη παραπανω στηριξη

Μήν τό φοβάσαι καθόλου,αυτό έχει μεγάλη επιφάνεια καί είναι ακούνητο,μιλάμε γιά βάρος περίπου 4 κιλά

Συνονόματε η μαστιχούλες είναι γιά νά κλείνουν καμμιά τρύπα στόν τοίχο πρίν τήν βαφή,καί επίσης νά κλείνουν τίς χαραμάδες οι αλουμινάδες μεταξύ αλουμινίου - τοίχου,δέν έχουν τόσο μεγάλη συγκολητική ικανότητα μέταλο μέ μέταλο,καί δέν τό ρισκάρισα μέ κρύο-ζέστη (συστολές - διαστολές) καί μέ κάποιο αέρα νά έρθουν τούμπα,γιαυτό έβαλα σίγουρα και στέρεα πράγματα

Σωστός σε όλα που λες.Αλλά μιλάμε για συγκολήσεις σε υλικά που δεν δέχονται καμία πίεση,κανένα ζόρι κλπ.
Θα ξεκολλήσει σε 6 μήνες;Ναι θα ξεκολλήσει.Και θα δώσεις ακόμα 1,30 να πάρεις άλλη μια φύσιγγα "σιλικόνης" και να το ξανακολλήσεις.Τώρα πόσο σου κόστησε;50 ευρώ;

Εεετσι είναι οι σωστοί οι μαστορες!

Sent from my C6833 using Tapatalk