costas1965
AVClub Fanatic
Μηηηηηη, δωσε ενα σφυρι που το χρειαζομαι!
Ακου εκει θα χαλασει τα σφυρια να τα κανει κρεμαστρα...
Ωρε που παμε...
Νεκ. είναι πολύ φθηνά. Δεν είναι για (καμία) εργασία.
Μηηηηηη, δωσε ενα σφυρι που το χρειαζομαι!
Ακου εκει θα χαλασει τα σφυρια να τα κανει κρεμαστρα...
Ωρε που παμε...
Ρε σεις είστε τρελοκομεία!!! χαχαχα
Μετατροπή ενός ξύλινου κουτιού από παιχνίδι, σε mini κοσμηματοθήκη.
Για μηχανισμούς ρολογιών, έχω πάρει απο Κίνα έναν με ~1 ευρώ τελική
http://www.aliexpress.com/af/clock-...=y&filterCat=152807,152801,152805&blanktest=0
νομίζω χάνει λίγο
Πανέμορφο !!!!! Κουτάκι απο ντόμινο? ??
Κριμα για τα σφυρακια, τα λυπηθηκα πραγματικα.
+1
O Σκοπός είναι νά φτιάχνουμε,καί άν είναι από ανακυκλώσιμα υλικά είναι ότι καλύτερο,όχι να χαλάμε εργαλεία.
Και τά φίλτρα καί τά γυαλιά καλό θά είναι γιά νά μήν μαζεύουν σκόνη νά είναι σέ ένα τάπερ κλεισμένα,η σε μιά σακκούλα μέσα σέ ντουλάπα.
Καλημέρες,
αν και λίγο άσχετο με ξυλουργικά εμπεριέχει το DIY.
Πρόβλημα:
Σπασμένο τζάμι (digitizer) Ipad 3.
Εναλλακτικές λύσεις:
1) Πιο άμεση να απευθυνθώ σε κατάστημα επισκευών κινητών και tablets. Μέσο κόστος επισκευής 90 .
2) Να πάω στην apple. Κόστος επισκευής ......
3) Να προμηθευτώ το ανταλλακτικό (17 ) και να το φτιάξω μόνος μου με ένα μεγάλο ποσοστό τροποποίησης σε κουμπαρά αν δεν πάει καλά η επέμβαση.
Προβληματισμός:
Το ipad αγοράστηκε πριν 2 χρόνια και κάτι μεταχειρισμένο πέριξ των 200 . Το να δώσω 90 για να το φτιάξω σαφώς και δεν μου άρεσε καθόλου σαν ιδέα έτσι και αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά του ανταλλακτικού από ebay και το έφτιαξα χτες το βράδυ.
Εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν:
Το κιτ που αγόρασα είχε 7 εργαλεία που κάνεις άνετα όλη την δουλειά. Επίσης χρησιμοποίησα πιστολάκι μαλλιών ελλείψει θερμοπίστολου, ταινία για τα σπασμένα γυαλιά, μυτοτσίμπιδο για να ισιώσω ελαφρώς το αλουμινένιο πλαίσιο, μια παλιά κάρτα αναλήψεως για spacers, μαχαιράκι για τα δύσκολα σημεία.
Το ανταλλακτικό digitizer:
Η όλη δυσκολία είναι να ξεκολλήσεις το τζάμι από το ipad. Επίσης όσο πιο σπασμένο είναι τόσο πιο δύσκολο γίνεται γιατί σπάει σε πολύ μικρά κομματάκια.
Εδώ φαίνεται καλύτερα το χάλι που ήταν και που έγινε χειρότερο κατά την φάση αποκόλλησης:
Το κλειδί είναι η θέρμανση του για να υποχωρήσει η κόλλα κάτω από το τζάμι. Μετά από αρκετή ώρα το δύσκολο μέρος τελείωσε:
Βγήκε η οθόνη , το παλιό digitizer και μετά ξαναμπήκαν με σωστή σειρά. Έγινε δοκιμή ότι όλα παίζουν και μετά κολλήθηκε με την ταινία που είχε το νέο τζάμι.
Μπήκαν οι σφιγκτήρες για να κολλήσει καλύτερα.
Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Αυτό που θα έδινα λίγο προσοχή αν το ξαναέκανα είναι να "φέρω" το αλουμινένιο πλαίσιο λίγο καλύτερα γιατί από χτυπήματα σε γωνίες είχε πάρει αρκετά. Όπως επίσης την κόλλα gel που ήθελα να βάλω για περισσότερη συγκράτηση απλά την ξέχασα.
PS. Θα μπορούσε ίσως να φιλοξενηθεί και στο μητρικό forum που φιλοξενεί την μαστροπαρέα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.