DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Χαλασε πριν λιγες μερες η μπαταρια/βρυση στο WC και αγορασα μια αλλη βρυση για να την αλλαξω.
Ολα καλα στην αποσυναρμολογηση μεχρι που κολλησα στην ντιζα με το παξιμαδι, το οποιο ειχε κολλησει και δεν εβγαινει με τιποτα. Ηταν και ο χωρος παρα πολυ στενος για μανουβρες.

Χρειαζοταν ενα σωληνωτο κλειδι για να περασεις μεσα απο την ντιζα και να ξεβιδωσει το παξιμαδι. Δεν ειχα σωληνωτο 10ρι, ειχα μεγαλυτερο, και σημερα πηγα και το πηρα.

Η μεγαλη πικρα ομως ηταν οταν η γυναικα μου με λυπηθηκε που προσπαθουσα τις προαλλες με χιλια εργαλεια τριγυρω, και μου ειπε να φωναξουμε υδραυλικο!!
Μαχαιρια στην καρδια, με τοσα εργαλεια στην πλατη να με ταπεινωσει ενα κλειδακι των 50 λεπτων που δεν ειχα :))
[50 λεπτα στην Αθηνα, 70 λεπτα στο λεροϊ, 1.5 ευρω στο ντοπιο μαγαζι].

Οταν αγορασα το κλειδακι, χειριστηκα το θεμα σαν αρχοντας:
Πηρα το μπουλονοκλειδακι της μακιτα, του φορεσα ενα καρυδακι που χωρουσε στην αλλη ακρη του σωληνωτου κλειδιου και αργα αργα και απολαυστικα ξεβιδωσα το κολλημενο παξιμαδι :))

Eδω να πω επισης οτι ο 10βολτος φακος της bosch ηταν οτι πιο ιδανικο θα μπορουσα να χρησιμοποιησω για να φωτισω αριστα τον χωρο κατω απο τον νεροχυτη.

Αυτή και αν είναι προσβολή! Στον άρχοντα των εργαλείων, στον τοπ συλλέκτη; Ντροπή! δεν λέγονται τέτοια πράγματα!
Αλλά ο άρχοντας είναι και μάστορας και έδωσε την λύση.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αυτή και αν είναι προσβολή! Στον άρχοντα των εργαλείων, στον τοπ συλλέκτη; Ντροπή! δεν λέγονται τέτοια πράγματα!

Τραγωδία... Εκατό κούτες με πούρα Αβάνας και δεν υπάρχει σπίρτο...
Κι όμως, συμβαίνει πάρα πολύ συχνά. :grandpa:
(Και πάντα όταν τα μαγαζιά είναι κλειστα...:argue:)

Ελεος ρε Μιχαλη, πως τη πατησες ετσι. Αλλα κινηθηκες πολυ χαμηλα, ισως λογω απειριας στα εργαλεια χειρος...
:flipout:
Εγω το φθινοπωρο αν θυμασαι, ειχα βρεθει σε παρομοια θεση για τοποθετηση νεας βρυσης που ειχε αυτο το παξιμαδι με τη ντιζα.
Εγω κινηθηκα λιγο ευελικτα, ειχα και ομως και το περιθωριο χρονου και πηρα αυτα...

467fjp10.png

:ADFADF1:

http://www.rigastools.gr/01-ergaleia-xeiros/spasta-germanopolygona-kleidia-kastanias-detail

Δημητρη το μπουλονοκλειδο το πηρα επειδη το βρηκα παρα πολυ φτηνο, κατω απο 30 ευρω με τα μεταφορικα.
Aρχικα το ψιλομετανοιωσα γιατι ειχε τσοκ 3/8" και επρεπε να χρησιμοποιω ανταπτορα για να χρησιμοποιω τα σετακια 1/2 και 1/4" που εχω.
Σημερα που μου χαρισε ο πατερας μου μια πληρη σειρα καρυδακια 3/8" αλλαξα γνωμη :)) Το εργαλειακι εχει ονομαστικα ροπη 110Nm και ειναι πολυ ελαφρυ.
Ειναι αξιοσημειωτο το ποσο ευκολα ξεβιδωσε το κολλημενο παξιμαδι, λογω impact/κρουσης, χωρις να μου στριψει το χερι καθολου!!

Nικο, βουνο το δικιο σου, και ομως δεν βρισκαμε σωληνωτο κλειδακι 10μμ, αλλα καπου θα πρεπει να υπαρχει μεσα στο χαμο!
Παντως κατα την συντομη ανασκαφη του εργαστηριου του πατερα μου εφυγα με λιγα δωρα: Μια μικρη τσιμπιδα 'engineer', ενα μαγνητη και ενα φιδοτρυπανο 4mm!!:))

Παναγιωτη, ευτυχως που τελος καλο ολα καλα..

Nεκταριε, μη με πληγωνεις ετσι ακαρδα, οχι και απειρια στα εργαλεια χειρος, με αυτα μεγαλωσαμε βρε :)) Tα μπαταριας μπηκαν στο προσκηνιο την τελευταια δεκαετια.

Μη μου μαλωνετε τον Μιχαλη και δωσει καμια παραγγελεια για εργαλεια αυριο και στερεψει η αγορα!!!!!!!!!!!!!!!!

Νεκ αυτα στις περιπτωσεις αυτες ειναι σχεδον αχρηστα καθως δεν εχεις χωρο να στριψεις καθολου.
Μακρυ σωληνωτο θελει η τα WERA που ειχε ανεβασει ο Τσιαμαντανης τα κουφια.

Χαλασε πριν λιγες μερες η μπαταρια/βρυση στο WC και αγορασα μια αλλη βρυση για να την αλλαξω.
Ολα καλα στην αποσυναρμολογηση μεχρι που κολλησα στην ντιζα με το παξιμαδι, το οποιο ειχε κολλησει και δεν εβγαινει με τιποτα. Ηταν και ο χωρος παρα πολυ στενος για μανουβρες.

Χρειαζοταν ενα σωληνωτο κλειδι για να περασεις μεσα απο την ντιζα και να ξεβιδωσει το παξιμαδι. Δεν ειχα σωληνωτο 10ρι, ειχα μεγαλυτερο, και σημερα πηγα και το πηρα.

Η μεγαλη πικρα ομως ηταν οταν η γυναικα μου με λυπηθηκε που προσπαθουσα τις προαλλες με χιλια εργαλεια τριγυρω, και μου ειπε να φωναξουμε υδραυλικο!!
Μαχαιρια στην καρδια, με τοσα εργαλεια στην πλατη να με ταπεινωσει ενα κλειδακι των 50 λεπτων που δεν ειχα :))
[50 λεπτα στην Αθηνα, 70 λεπτα στο λεροϊ, 1.5 ευρω στο ντοπιο μαγαζι].

31495548483_bbb5faa318_c.jpg

Οταν αγορασα το κλειδακι, χειριστηκα το θεμα σαν αρχοντας:
Πηρα το μπουλονοκλειδακι της μακιτα, του φορεσα ενα καρυδακι που χωρουσε στην αλλη ακρη του σωληνωτου κλειδιου και αργα αργα και απολαυστικα ξεβιδωσα το κολλημενο παξιμαδι :))

Eδω να πω επισης οτι ο 10βολτος φακος της bosch ηταν οτι πιο ιδανικο θα μπορουσα να χρησιμοποιησω για να φωτισω αριστα τον χωρο κατω απο τον νεροχυτη.
Γειά σου ρε Μιχάλη.
Αν σε παρηγορει καθόλου, όλες οι γυναίκες έχουν παρόμοιες απόψεις.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Μπράβο Μιχάλη! ακόμα και αν υπήρχε σημαντική διαρροή δεν φωνάζουμε υδραυλικό τουλάχιστον μέχρι να φτάσει το νερό στο γόνατο!

Γειά σου ρε Μιχάλη.
Αν σε παρηγορει καθόλου, όλες οι γυναίκες έχουν παρόμοιες απόψεις.

Sent from my C6833 using Tapatalk

χαχα, ναι Xρηστο, με παρηγορει λιγακι :)))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπράβο Μιχάλη! ακόμα και αν υπήρχε σημαντική διαρροή δεν φωνάζουμε υδραυλικό τουλάχιστον μέχρι να φτάσει το νερό στο γόνατο!

Τhanks George!
Αν και για να λεμε την αληθεια, θα προτιμουσα να φωναξω υδραυλικο καθως οι υδραυλικες επισκευες δεν ειναι απο τις αγαπημενες μου!
Απλα ηταν η χαρα που χρησιμοποιησα τα εργαλειακια μου :))

...Η μεγαλη πικρα ομως ηταν οταν η γυναικα μου με λυπηθηκε που προσπαθουσα τις προαλλες με χιλια εργαλεια τριγυρω, και μου ειπε να φωναξουμε υδραυλικο!! ...
Παλι καλα.Εμενα θα με εβγαζε εξω,στο κρυο...:flipout:

Ωραια θεαμα παντως να βιδωεις σωληνωτο με Makita!!!:SFGSFGSF:

Μιχαλη το καταλληλο εργαλειο για την αποσυνδεση και συνδεση μαρκουτσιων κατω απο την μπαταρια ειναι το αυτο...
0-70-4532.jpg

Γνωστο απο παλιους υδραυλικους ως και κατσικοποδαρο...

[COLOR="Gray" said:

[/COLOR]Κρουση σε αυτα τα σημεια ειναι πολυ επικυνδυνη τοσο για ζημια στην πορσελανη του νηπτηρα...καθως και δικου σου τραυματισμου σε περιπτωση σπασιματος...και η πορσελανη κοβει παρα πολυ οταν σπασει...

Μιχαλη το καταλληλο εργαλειο για την αποσυνδεση και συνδεση μαρκουτσιων κατω απο την μπαταρια ειναι το αυτο...
0-70-4532.jpg

Γνωστο απο παλιους υδραυλικους ως και κατσικοποδαρο...

[COLOR="Gray" said:

[/COLOR]Κρουση σε αυτα τα σημεια ειναι πολυ επικυνδυνη τοσο για ζημια στην πορσελανη του νηπτηρα...καθως και δικου σου τραυματισμου σε περιπτωση σπασιματος...και η πορσελανη κοβει παρα πολυ οταν σπασει...

Αν κόβει λέει... Σφάζει!
Όταν ήμουν μικρός πήγα να ανοίξω το ψυγείο και έπεσε ένα μικρό πορσελάνινο μπολ. Είχα ύψος τότε καμιά 1.6 και κάτι, και ένα κομμάτι από το μπολ πετάχτηκε και μου έσχισε το μπούτι (4 χ 2 εκατοστά τομή).
Είχα πάρει τρομάρα αλλά καθότι θαραλέος δεν με πήγαν στο νοσοκομείο για ράψιμο αλλά με πλάκωσαν στα pulvo και τα ιώδια!!!
Ακόμα την έχω την ουλή!

Καλημέρα σε όλους.

Ήθελα να ρωτήσω για ιδέες σε πάγκο εργασίας. Έχω ένα κόντρα πλακέ ρώσικη συμηδα αδιάβροχο 21 mm πάχος και διαστάσεις 1,20 mm Χ 80 mm. Έχω και ένα παλιό τραπέζι με σιδερένια πόδια και μελαμίνη επάνω(έχει φουσκώσει λόγω υγρασίας στο μπαλκόνι) που το χρησιμοποιώ για πάγκο. Είναι πολύ σταθερό αλλά χαμηλό(70 cm και με πιάνει η μέση επείδη αναγκάζομαι να σκύβω) και λέω να προσαρμόσω το κόντρα πλακέ πάνω του για να γίνει πάγκος εργασίας. Σκέφτηκα να βάλω 5 τάκους 7 mm X 7 mm και ύψος 15 cm που έχω, να τους βιδώσω με γωνίες και να μπεί το κόντρα πλακέ απο πάνω. Οπότε θα έρθει στα 87 cm ύψος.
Έχετε να προτείνετε κάποιον άλλο τρόπο? Πειράζει που είναι 21 mm και οχι χοντρότερο? Γιατί λένε οι πάγκοι 23 mm τουλάχιστον. Θα χρησιμοποιώ πολλά εργαλεία(βάση δράπανου, πριόνια, μέγγενη, σέγα, ρούτερ κτλ).
Επίσης επειδή θα είναι στο μπαλκόνι, τι βάψιμο θέλει ο πάγκος για προστασία απο καιρικές συνθήκες?
Ευχαριστώ!

Καλημέρα σε όλους.

Ήθελα να ρωτήσω για ιδέες σε πάγκο εργασίας. Έχω ένα κόντρα πλακέ ρώσικη συμηδα αδιάβροχο 21 mm πάχος και διαστάσεις 1,20 mm Χ 80 mm. Έχω και ένα παλιό τραπέζι με σιδερένια πόδια και μελαμίνη επάνω(έχει φουσκώσει λόγω υγρασίας στο μπαλκόνι) που το χρησιμοποιώ για πάγκο. Είναι πολύ σταθερό αλλά χαμηλό(70 cm και με πιάνει η μέση επείδη αναγκάζομαι να σκύβω) και λέω να προσαρμόσω το κόντρα πλακέ πάνω του για να γίνει πάγκος εργασίας. Σκέφτηκα να βάλω 5 τάκους 7 mm X 7 mm και ύψος 15 cm που έχω, να τους βιδώσω με γωνίες και να μπεί το κόντρα πλακέ απο πάνω. Οπότε θα έρθει στα 87 cm ύψος.
Έχετε να προτείνετε κάποιον άλλο τρόπο? Πειράζει που είναι 21 mm και οχι χοντρότερο? Γιατί λένε οι πάγκοι 23 mm τουλάχιστον. Θα χρησιμοποιώ πολλά εργαλεία(βάση δράπανου, πριόνια, μέγγενη, σέγα, ρούτερ κτλ).
Επίσης επειδή θα είναι στο μπαλκόνι, τι βάψιμο θέλει ο πάγκος για προστασία απο καιρικές συνθήκες?
Ευχαριστώ!

Νίκο καλή καί εύκολη ιδέα μέ τούς τάκους καί τίς γωνίες,"σκιντζήδηκη" μέν αλλά απλά καί γρήγορα γιά νά πάρει τό απαιτούμενο ύψος νά κάνεις τήν δουλειά σου,καί οικονομικά εφόσον έχεις τά σιδερένια πόδια εύκαιρα,χρησιμοποίησε ενισχυμένες γωνίες όμως τίς πλατιές καί όχι τίς απλές λεπτές,άν τό αποφασίσεις νά τό κάνεις μέ αυτόν τόν τρόπο.
Το κόντρα πλακέ Σημύδα Ρωσίας είναι γερό υλικό αλλά γιά 2 mm εντάξει δέν είναι καί τεράστια διαφορά,από 21 σέ 23 mm γιά τά εργαλεία πού περιγράφεις παραπάνω μιά χαρά τά σηκώνει,αλλά άν τό θέλεις γιά να κοπανάς μέ σφυριά κάντο προσεκτικά καί στίς άκρες πού είναι τά πόδια καί μοιράζεται τό κέντρο βάρους καί οχι στήν μέση.
Τώρα στό μπαλκόνι θέλει αστάρωμα καί καλό βερνίκι εξωτερικού χώρου τουλάχιστον 3 χέρια,και προσωπικά θά τό σκέπαζα καί μέ νάυλον από επάνω γιά νά μήν έρχεται σέ επαφή τό νερό.

Last edited:
Νίκο καλή καί εύκολη ιδέα μέ τούς τάκους καί τίς γωνίες,"σκιντζήδηκη" μέν αλλά απλά καί γρήγορα γιά νά πάρει τό απαιτούμενο ύψος νά κάνεις τήν δουλειά σου,καί οικονομικά εφόσον έχεις τά σιδερένια πόδια εύκαιρα,χρησιμοποίησε ενισχυμένες γωνίες όμως τίς πλατιές καί όχι τίς απλές λεπτές,άν τό αποφασίσεις νά τό κάνεις μέ αυτόν τόν τρόπο.
Το κόντρα πλακέ Σημύδα Ρωσίας είναι γερό υλικό αλλά γιά 2 mm εντάξει δέν είναι καί τεράστια διαφορά,από 21 σέ 23 mm γιά τά εργαλεία πού περιγράφεις παραπάνω μιά χαρά τά σηκώνει,αλλά άν τό θέλεις γιά να κοπανάς μέ σφυριά κάντο προσεκτικά καί στίς άκρες πού είναι τά πόδια καί μοιράζεται τό κέντρο βάρους καί οχι στήν μέση.
Τώρα στό μπαλκόνι θέλει αστάρωμα καί καλό βερνίκι εξωτερικού χώρου τουλάχιστον 3 χέρια,και προσωπικά θά τό σκέπαζα καί μέ νάυλον από επάνω γιά νά μήν έρχεται σέ επαφή τό νερό.

Νά 'σαι καλά Δημήτρη! Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το κέντρο βάρους. Αν μπούνε οι τάκοι(4 στις άκρες και ένας στην μέση) θα είναι οκ;

Νά 'σαι καλά Δημήτρη! Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το κέντρο βάρους. Αν μπούνε οι τάκοι(4 στις άκρες και ένας στην μέση) θα είναι οκ;

Εννοώ Νίκο στήν στενή πλευρά τού πάγκου στά 80 mm καί πλησίον στίς γωνίες τών ποδιών.
Ένας στήν μέση γιατί ? έχει ο υπάρχων μεταλλικός σκελετός πόδι καί στην μέση ? αν ναί,τότε σαφώς βάλε καί στήν μέση τόν πέμπτο τάκο.

Εννοώ Νίκο στήν στενή πλευρά τού πάγκου στά 80 mm καί πλησίον στίς γωνίες τών ποδιών.
Ένας στήν μέση γιατί ? έχει ο υπάρχων μεταλλικός σκελετός πόδι καί στην μέση ? αν ναί,τότε σαφώς βάλε καί στήν μέση τόν πέμπτο τάκο.

Κατάλαβα τι εννοούσες. Όταν χτυπάω με σφυριά να το κάνω πάνω απο τα πόδια και τους τάκους και οχι στην μέση.
Τον πέμπτο τάκο στην μέση έλεγα να τον βάλω για καλύτερη σταθερότητα και για να μην κάνει κοιλιά το κόντρα πλακέ με τον καιρό.
Πόδι στη μέση δεν έχει, κανονικό τραπέζι είναι σαν αυτό στην φώτο, απλά έχει σιδερένια και πιο χοντρά τα πόδια. Και πάνω έχει μελαμίνη.
Οπότε λές να μην βάλω 5ο τάκο?
Επίσης σκέφτηκα μήπως να κρατήσω το κοντρα πλακε για κάποια κατασκευή και να πάρω κάτι πιο φθηνό για πάγκο; πχ MDF ή OSB?
Ευχαριστώ!

hobbi4543.jpg

Κατάλαβα τι εννοούσες. Όταν χτυπάω με σφυριά να το κάνω πάνω απο τα πόδια και τους τάκους και οχι στην μέση.
Τον πέμπτο τάκο στην μέση έλεγα να τον βάλω για καλύτερη σταθερότητα και για να μην κάνει κοιλιά το κόντρα πλακέ με τον καιρό.
Πόδι στη μέση δεν έχει, κανονικό τραπέζι είναι σαν αυτό στην φώτο, απλά έχει σιδερένια και πιο χοντρά τα πόδια. Και πάνω έχει μελαμίνη.
Οπότε λές να μην βάλω 5ο τάκο?
Επίσης σκέφτηκα μήπως να κρατήσω το κοντρα πλακε για κάποια κατασκευή και να πάρω κάτι πιο φθηνό για πάγκο; πχ MDF ή OSB?
Ευχαριστώ!

View attachment 137160

Με το OSB δεν θα έχεις θέμα ακόμα και στα σόκορα.
Εγώ ένα χρόνο τον έχω τον πάγκο μου με OSB από πάνω και μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.