DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Νίκο συμφωνώ απολύτως με τον Μπάμπη... Καλλιτεχνική δημιουργία.:SFGSFGSF:
Δημήτρη είσαι δημιουργικός και χαίρομαι να βλέπω πως αξιοποιείς τα εργαλεία σου και με την φωτογραφική σου κάλυψη :SFGSFGSF:
Υ.Γ Πρόσεχε όμως γιατί αποσυντονίζεις τον Μπάμπη. :flipout:

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Νικόλα είσαι καλλιτέχνης ρε φίλε... :SFGSFGSF:
Πανέμορφο!

Δημήτρη, χάζευα τα εργαλεία κι έχασα το κουτάκι. :grinning-smiley-043
Πολύ ωραίο, μπράβο!

Nά είσαι καλά Μπάμπη,ευχαριστώ.
Ασε εκεί πού ήμουν "σπάγγος" γιά εργαλεία επάνω από 150 ευρώ έκαστο,στά Proxxon τά δίνω απλόχερα καί δέν τά λυπάμαι καθόλου,γιατί έφτιαξα ένα mini ξυλουργικό εργαστήριο,πού μέ μεγάλα εργαλεία καί φτηνότερα φυσικά δέν θα μπορούσα νά τό στήσω ποτέ,λόγο χώρου.

Νίκο συμφωνώ απολύτως με τον Μπάμπη... Καλλιτεχνική δημιουργία.:SFGSFGSF:
Δημήτρη είσαι δημιουργικός και χαίρομαι να βλέπω πως αξιοποιείς τα εργαλεία σου και με την φωτογραφική σου κάλυψη :SFGSFGSF:
Υ.Γ Πρόσεχε όμως γιατί αποσυντονίζεις τον Μπάμπη. :flipout:

Ευχαριστώ φίλε Παναγιώτη
Ο Μπάμπης δέν έχει ανάγκη τά Proxxon έχει χώρο άπλετο,τά Proxxon είναι γιά όσους δέν έχουν χώρο,καί ασχολούνται μέ μικροκατασκευές. :ernaehrung004:

Ωραια εξελιξη ειχε η γκριζα χηνα. Μου αρεσε το παντρεμα των ξυλων της βασης και το πως εκατσε μεσα το δύσκολο αυτο μπουκαλι. Πολυ ωραιο και αρμονικο συνολο, ολα στα σωστα μεγεθη. Προσπαθησε κουνωντας το να απλωσεις τα φωτακι λιγο καλυτερα σε ολο το εσωτερικο του μπουκαλιου, γιατι μου φαινεται οτι εχουν συγκεντρωθει στο κεντρο του.

Δημητρη, ωραια προσπαθεια το κουτακι, εχω κατανου να φτιαξω ενα παρομοιο, αλλα αυτο θα γινει οταν βρω ξανα κανενα καλο ξυλο, γιατι μου τελειωνοτν και εχω μεινει με παλετοξυλα.

Εντος της εβδομαδας ελπιζω να σας παρουσιασω και εγω το κουτακι που δουλευω αυτες τις μερες.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ κύριοι,να είστε καλά!Κωστή,για την κατανομή των led μέσα,έχεις δίκιο,αλλά δεν υπάρχει τρόπος να τα απλώσω,είναι συρμάτινη η γιρλάντα και δεν είναι καθόλου εύκολο.Βασικά ζορίστηκα αρκετά να περάσω 100 λεντάκια απο την τρύπα που άνοιξα,δε σου κρύβω πως με άγχωσε αρκετά η διαδικασία.Όταν τα έβαλα και του έδωσα ρεύμα αναστέναξα με ανακούφιση,προτίμησα να μην τα σκαλίσω άλλο.

Ωραια εξελιξη ειχε η γκριζα χηνα. Μου αρεσε το παντρεμα των ξυλων της βασης και το πως εκατσε μεσα το δύσκολο αυτο μπουκαλι. Πολυ ωραιο και αρμονικο συνολο, ολα στα σωστα μεγεθη. Προσπαθησε κουνωντας το να απλωσεις τα φωτακι λιγο καλυτερα σε ολο το εσωτερικο του μπουκαλιου, γιατι μου φαινεται οτι εχουν συγκεντρωθει στο κεντρο του.

Δημητρη, ωραια προσπαθεια το κουτακι, εχω κατανου να φτιαξω ενα παρομοιο, αλλα αυτο θα γινει οταν βρω ξανα κανενα καλο ξυλο, γιατι μου τελειωνοτν και εχω μεινει με παλετοξυλα.

Εντος της εβδομαδας ελπιζω να σας παρουσιασω και εγω το κουτακι που δουλευω αυτες τις μερες.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ Κώστα
-bye-

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ευχαριστώ κύριοι,να είστε καλά!Κωστή,για την κατανομή των led μέσα,έχεις δίκιο,αλλά δεν υπάρχει τρόπος να τα απλώσω,είναι συρμάτινη η γιρλάντα και δεν είναι καθόλου εύκολο.Βασικά ζορίστηκα αρκετά να περάσω 100 λεντάκια απο την τρύπα που άνοιξα,δε σου κρύβω πως με άγχωσε αρκετά η διαδικασία.Όταν τα έβαλα και του έδωσα ρεύμα αναστέναξα με ανακούφιση,προτίμησα να μην τα σκαλίσω άλλο.
να πω και εγώ την μαλακία μου πρωινιάτικα....μήπως θα ήταν ευκολότερο να κόψεις το φις του καλωδίου τροφοδοσίας, να βάλεις ένα όχι πολύ εύκαμπτο καλώδιο ή ατσαλίνα από πίσω και να το ψαρέψεις από το στόμιο, να συνδέσεις το κομμένο καλώδιο τροφοδοσίας ώστε να το οδηγήσεις και να το περάσεις από την τρύπα (από μέσα προς τα έξω), μετά να βάλεις όλα τα led από το στόμιο και τέλος να συνδέσεις ένα φις στο καλώδιο τροφοδοσίας ?

Για εμένα είναι πολλά (πάρα πολλά) τα ledάκια μέσα σε λίγο χώρο.

Μπορεί να αφαιρέσει (να κόψει) τα μισά χωρίς να αλλάξει ο φωτισμός έτσι ώστε η διασπορά τους μέσα στο μπουκάλι να είναι λίγο καλύτερη & λίγο ευκολότερη.

Αλλά ο δημιουργός θα το επιλέξει αυτό !!!

http://avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=144569&stc=1&d=1506264740

Nικο το συνολο μπουκαλι και βαση ειναι πραγματικα πανεμορφο και αρμονικα δεμενο!!

Δημητρη μπραβο για το συρταρωτο κουτακι. Τα εργαλεια proxxon ειναι απολαυση να τα χρησιμοποιεις!
Παντως αφου ειχες κολλησει τα κομματια θα ηταν ευκολο να τρυπησεις να περασεις οδοντογλυφιδοκαβιλιες:)

Τις ξυλοδημιουργιες βαζε τις αν θες πλεον στο αντιστοιχο νημα.

Εύλογη ερώτηση,και αυτό σκόπευα να κάνω και εγώ,μέχρι που είδα το καλώδιο τροφοδοσίας.Είναι πολύ λεπτό και οι συνδέσεις του τόσο με τη γιρλάντα όσο με το φις του μετασχηματιστή είναι με πολύ μικρά κλιπς.Πρέσσα ακροχιτωνίων δεν έχω,ούτε κολλητήρι,και έτσι επέλεξα τη διαδικασία που σας είπαΜιχάλη σε ευχαριστώ!

Αρκετες φορες ειχα θεμα ομοιομορφης και ενιαιας επικαλυψης βερνικιου σε ενα αντικειμενο. Η στηριξη καποιων αντικειμενων για βαψιμο και στεγνωμα ηταν προβληματικη.

Τωρα εφτιαχνα καποια εργαλεια για μια φιλη -για εργασιες σε πηλο- και θελω να τα βερνικωσω. Εφτιαξα λοιπον μια βαση στερεωσης για να βαφονται και να στεγνωνουν καλα.

Σε δυο λεπτα ξυλαρακια εβαλα μια πινεζα στο πανω μερος και τα επιασα με μεγγενη στα δοκαρακια του παγκου. Το αντικειμενο τωρα γυρναει σα κοκορετσι :)

36626713684_6177766d9a_b.jpg

Δημητρη μπραβο για το συρταρωτο κουτακι. Τα εργαλεια proxxon ειναι απολαυση να τα χρησιμοποιεις!
Παντως αφου ειχες κολλησει τα κομματια θα ηταν ευκολο να τρυπησεις να περασεις οδοντογλυφιδοκαβιλιες:)

Τις ξυλοδημιουργιες βαζε τις αν θες πλεον στο αντιστοιχο νημα.

Eυχαριστώ Μιχάλη
Εβαλα τό καρφωτικό πού είναι πιό γρήγορο.

Αρκετες φορες ειχα θεμα ομοιομορφης και ενιαιας επικαλυψης βερνικιου σε ενα αντικειμενο. Η στηριξη καποιων αντικειμενων για βαψιμο και στεγνωμα ηταν προβληματικη.

Τωρα εφτιαχνα καποια εργαλεια για μια φιλη -για εργασιες σε πηλο- και θελω να τα βερνικωσω. Εφτιαξα λοιπον μια βαση στερεωσης για να βαφονται και να στεγνωνουν καλα.

Σε δυο λεπτα ξυλαρακια εβαλα μια πινεζα στο πανω μερος και τα επιασα με μεγγενη στα δοκαρακια του παγκου. Το αντικειμενο τωρα γυρναει σα κοκορετσι :)

Εξυπνο σύστημα καί πρακτικό
Μιά ερώτηση τά δυό κάθετα ξύλα τό ένα επάνω στήν μέγγενη καί τό άλλο στόν πάγκο,πώς τά έχεις στηρίξει γιά νά μήν πέσουν κάτω.

Τα ξυλα εχουν στρογγυλη βαση και βυθιζονται στις τρυπες του παγκου και της μεγγενης.
Σαν τα μαυρα πλαστικα στους παγκους εργασιας.

37328400202_667f91c6dd_c.jpg

Μου εφερε ο πατερας μου απο τη Χιο ενα πριονι ξεχασμενο ...στην αρμυρα της θαλασσας και ενα λαβωμενο κουζινομαχαιρο για να δουμε τι μπορουμε να κανουμε.

To πριονι θα καθαριστει με ηλεκτρολυση με εναν αυτοσχεδιο 12βολτο φορτιστη που εφτιαξε ο πατερας μου. Το μαχαιρακι απλα θα καθαριστει και θα ακονιστει σε πετρα.
37326846522_70ca382ee0_b.jpg

Αφου αφαιρεθηκαν οι σπασμενες χειρολαβες, εγινε ενα σχεδιο σε χαρτι για τα καινουρια ξυλινα χερουλια που θα γινουν απο απο οξυα.
Η αφαιρεση της λαβης απο το κουζινομαχαιρο εγινε σε διδυμο τροχο για να αφαιρεθει η κεφαλη της βιδας συγκρατησης. Στο πριονι η λαβη βγηκε ξεβιδωνοντας τις βιδες.
36686908033_979a078b4b_b.jpg

Koπηκαν ευκολα οι λαβες στην μικρη σεγα παγκου της dremel.
Επειτα, οι λαβες τοποθετηθηκαν στην μεγγενη και εγιναν ομοιομορφες με την βοηθεια του πολυεργαλειου dremel.
37326841512_5a9b7dcbd4_b.jpg

Kαπως ετσι θα δειχνουν οι λαβες πανω στο μαχαιρι. Θα δω αν θα τα περασω καποιο χρωμα πριν το βερνικωμα.
37100563070_c676b028fe_b.jpg

Το θεμα τωρα ειναι τι συστημα θα επιλεξω για την συγκρατηση των λαβων.
Υπαρχει το κλασσικο, βιδα/παξιμαδι. Εχω και αυτες που βλεπετε στην φωτο αλλα πρεπει να κοπουν κοντυτερες. Υπαρχουν και πιο ειδικες βιδες για λαβες μαχαιριων που δεν εχω.
36647359214_abebd71770_b.jpg

Η ουσια παντως ειναι οτι εαν διαθετεις μια απλη σεγα παγκου, μπορεις να φτιαξεις μονος σου και ευκολα μια σπασμενη λαβη ενος πριονιου η ενος μαχαιριου :))