DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ωραίο καί δεμένο τό σύνολο Γιάννη.
Τό μόνο μήπως οι πάτοι από τά συρτάρια είναι λεπτό τό 4 mm οκουμέ ?

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Aυτα ειναι χτυπητα νουμερα/γραμματα. Τα πυρωσες?
Όχι, απλώς τα χτύπησα και πέρασα με ανεξίτηλο μαύρο μαρκαδοράκι.

Ωραίο καί δεμένο τό σύνολο Γιάννη.
Τό μόνο μήπως οι πάτοι από τά συρτάρια είναι λεπτό τό 4 mm οκουμέ ?

Ευχαριστώ πολύ. Μπα δεν πρόκειται να τραβήξει καθόλου ζόρι, Άλλωστε οι διαστάσεις τους είναι μικρές, περίπου 20χ23εκ το καθένα.

Μπράβο Γιάννη ... μ´αρέσουν οι κατασκευές που έχουν πρακτική χρησιμότητα και λύνουν προβλήματα της καθημερινότητας. -bye-

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Γιατί να το κάνεις αυτό;
Κι άντε σου λέω εγώ οτι άντεξε το βάρος των καλωδίων η κόλλα. Νομίζεις οτι η αυτοκόλλητη διπλής όψεως θα σου κάνει λιγότερη ζημιά στο ταβάνι, όταν θελήσεις να ξηλώσεις το κανάλι, απ´ ότι μερικές βίδες;
Στη περίπτωση αυτή δύο πιθανότητες υπάρχουν. Να μην κολλάει καλά και να κρεμάσουν τα καλώδια ή να κολλάει πολύ καλά και να γ@&$σεις το ταβάνι (κρατάω μια επιφύλκαξη για την περίπτωση που θα δοκιμάσεις να τις ξεκολλήσεις με θερμοπίστολο).
Εγώ έχω βάλει βίδες, αν όμως δεν έβαζα βίδες θα δοκίμαζα με μια καλή θερμόκολλα.

Γι'αυτό είπα κι εγώ πως στο ταβάνι θα βάλω βίδες έτσι κι αλλιώς. Η ερώτηση ήταν για τον κάθετο τοίχο. Όπως και να έχει ευχαριστώ και τους δύο για την απάντηση, όντως με βλέπω να βάζω βίδες παντού.

Σήμερα έκανα μιά απλή κατασκευή,μικρή επέκταση στόν πάγκο 2 μέτρων μήκος πού έχω τά επιτραπέζια εργαλεία Proxxon,εκμεταλλεύτικα ακόμα 60 cm μήκος μέ 70 cm βάθος,καί έτσι έχω ένα πάγκο σύνολο σέ μήκος 2,60 μέτρων μέ 70 cm βάθος.
Τα καδρόνια στά πόδια είναι 4,5 Χ 4,5 cm,οι τραβέρσες 3,5 cm X 4,5 cm καί 2,7 cm Χ 4,5 mm,η επιφάνεια είναι κ/π οκουμέ 25 mm,καί οι συνδέσεις έγιναν μέ ξυλόβιδες 4 mm καί ξυλόκολλα.Μπροστά δέν έβαλα τραβέρσα όπως τόν υπόλοιπο πάγκο,γιά να βάζω-βγάζω εύκολα πράγματα από κάτω.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ

ppagos15.jpg

ppagos13.jpg

ppagos16.jpg

ppagos14.jpg

ppagos12.jpg

ppagos11.jpg

ppagos10.jpg

ppagos17.jpg

Mπραβο Δημητρη, χρησιμο παγκακι για να επεκτεινεις τη συλλογη εργαλειων!

Bλεπω ακολουθησες την γιαπωνεζικη συνδεσμολογια ξυλου με πολλες βιδες, 'σουτοκάνο σουροτιρι' :))

Mπραβο Δημητρη, χρησιμο παγκακι για να επεκτεινεις τη συλλογη εργαλειων!

Bλεπω ακολουθησες την γιαπωνεζικη συνδεσμολογια ξυλου με πολλες βιδες, 'σουτοκάνο σουροτιρι' :))

Ευχαριστώ Μιχάλη
Πάντα made in Japan,άς όψεται τό MX2 Drive.

Ουουου πόσα proxon χωράει ακόμα εκεί :flipout::flipout:-bye-

Πουλιά στόν αέρα πιάνεις εσύ. :flipout:-bye-

Αυξάνεστε και επεκτείνεστε! Ωραία και προπαντός χρήσιμη η επέκταση Δημήτρη.
Εγώ θα βίδωνα τα δύο αριστερά πόδια μεταξύ τους για να μην βάλω κάτω αριστερά τραβέρσα.

η κατασκευή που λέγαμε πριν λίγο καιρό για προστασία του κλιματιστικού από βροχή και αέρα.
Τοποθετήθηκε με πλάτη το βοριά και το πλεξιγκλας έχει μικρή κλίση για να μη μαζεύει νερά. Μικρή πλάτη από πλεξιγκλας υπάρχει και στο πίσω μέρος.
Το κυριότερο πρόβλημα ήταν η κόλλα, καθώς δεν ήταν δυνατόν να συναρμολογηθεί και να κολληθεί και μετά να τοποθετηθεί, λόγω των γνωστών ατελειών του σοβά. Ετσι αν και μετρήθηκε σχολαστικά, η λύση ήταν να συναρμολογηθεί και να κολληθεί παράλληλα με την τοποθέτηση κάτι που ήταν πολύ δύσκολο με κόλλες που δεν πιάνανε αμέσως.

Τελικά τη λύση την έδωσαν οι γωνιές και στη συνέχεια η κόλλα ήταν το κερασάκι. Βέβαια το οπτικό αποτέλεσμα στις κολλήσεις δεν είναι τέλειο, όμως είναι πολύ σταθερό και γερό όταν έχω 8-9 μποφόρια.

20171109_160042.jpg

Μια χαρα η κατασκευη. Αμα κατι ειναι πρακτικο, οι 'ατελειες' μπαινουν σε δευτερη μοιρα.
Ομως ποιος ο βασικος λογος που το καλυψες? Ειχες καποιο θεμα?
Υποτιθεται (και ετσι ειναι) οτι αυτα τα μηχανηματα ειναι σχεδιασμενα για εξωτερικο χωρο.