DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Χαχα
Ξέρεις τι έχω πάθει έ;
Έχω όλα τα Parkside και δεν ξέρω τι εργαλείο να πάρω τώρα....

Και μέχρι να βγάλει,<<σκοτώνω>> την ώρα μου...

https://youtu.be/CsG8tp5cMKQ

Ωραιος!!!

Να και η δικια μου υλοποιηση πριν απο 3 κατι χρονια!

DSC-4162.jpg

Ενας φίλος μού ζήτησε νά τού κάνω μιά απλή κορνίζα γιά να βάλει τήν άδεια λειτουργίας τού καταστήματος του.
Πήρα από τό Leroy ένα κομμάτι 2,4 μέτρα διακοσμητική κορνίζα μέ πατούρα γιά τζάμι 3 mm,τό έκοψα φάλτσο καί τό κόλλησα μέ ξυλόκολλα καί έγινε τό τελάρο,μετά πήγα σέ τζαμά καί μού έκοψε ένα κομμάτι τζάμι 3 mm στίς διαστάσεις τής πατούρας τού τελάρου.
Γιά τό κλείσιμο τής πίσω πλευράς,έκοψα ένα κομμάτι κ/π οκουμέ 4 mm,κόλλησα ένα άσπρο χαρτόνι γιά φόντο στήν μέσα πλευρά τού κ.π,επάνω στό χαρτόνι έβαλα τήν άδεια λειτουργίας πού γιά ευνόητους λόγους δέν φαίνεται στήν φωτό.
Η "πλάκα" τώρα πιά είναι ? επειδή πρώτη φορά τό επιχείρησα να φτιάξω κορνίζα,βίδωσα τό κ/π στό τελάρο μέ ψιλή ξυλόβιδα 2,5 mm.Eβαλα καί ένα γάντζο καί είναι έτοιμη.

Θέλω τήν επιείκεια σας στό θέμα μέ τίς βίδες μήν τό φάω τό γιαούρτι μέ τόν κεσέ μαζί,ρίχτε τό σιγά-σιγά γιά να προλαβαίνω :flipout: γιατί δέν έχω καταλάβει πώς φτιάχνονται οι κορνίζες μέ τζάμι στό πίσω μέρος πού έχουν τό καφέ χαρτόνι.Παντος ο φίλος μέ τό κατάστημα έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος πού δέν γνωρίζει λεπτομέρειες.

kor110.jpg

kor210.jpg

kor310.jpg

kor410.jpg

kor510.jpg

kor610.jpg

kor710.png

Μια χαρά βγήκε. Οι βίδες θα είναι από πίσω, δεν θα φαίνονται οπότε δεν τρέχει τίποτα.

Η δουλεια εγινε μια χαρα, well done man!!

Tην αλλη φορα αγορασε μια μικρη κορνιζα των 80 λεπτων απο το leroi για να δεις και να κοπιαρεις την τεχνικη της κατασκευης :))

Μια απόπειρα να βάλω το δισκοπριονο κάτω από πάγκο με ο,τι ξύλα είχα από δω κι από κει.
Φαίνεται μια χαρα και γερό για αρχη.λιγο την καθετοτητα να ρυθμίσω ακομα.δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω γιατί ήταν νύχτα.μενει να φτιάξω ένα σκελετό με ροδάκια και όταν με το καλό προλάβω θα το αναρτήσω αναλυτικα.
Μέχρι πριν γραφτώ στο φόρουμ κι αρχισω να ασχοληθώ ήξερα ότι τα ξύλα τα κόβεις με σεγα και τα δράπανα κλπ τα λεμε "μπλακεντεικερ".και τώρα καμαρώνω τα λίγα που έχω φτιάξει και γελάω σαν μικρό παιδί!!!
41f27ad290c9b9e5255ed2bdd178b8f7.jpg
bc7551db8b71501abe77f0c5ff4bacf9.jpg
b7818e5145b4eeded8f317e88afa4dd9.jpg
faa98671ad7e65eb2f5035c5238908f3.jpg
f4ce6a63fa66646ba0d7dbca0971b224.jpg

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οι διαστάσεις ειναι 1.00 x 0.60 περίπου.δε με παίρνει για μεγαλυτερο,είναι μικρός ο χώρος κ προσπαθώ να τον κάνω όσο πιο λειτουργικό γίνεται.
Αριστερά από το δισκοπριονο θελω να βάλω και ρουτερ.οποτε εδώ είμαστε γιατί θα χρειαστώ τις προτάσεις-συμβουλες όσον αφορά την επιλογή του

Μπραβο φιλε καλα το πας, πολυ καλη η επιλογη να βαλεις τρεις ανεξαρτητες επιφανειες απο το να ειχες μια ενιαια και να την ρουταρεις (με αυτο το σκεπτικο εχω φτιαξει και το δικο μου).
Φτιαξε ενα αεροστεγες κουτι, για να μπει μεσα το δισκοπριονο, στο οποιο θα βαλεις σωληνα / ανταπτορα για τη σκουπα, γιατι εαν κουμπωσεις απευθειας τη σκουπα στο δισκοπριονο δεν θα κανει και πολλα πραγματα.

Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ
Έχω σκεφτεί να βάλω αυτό(το έχω πάρει από bangood) κάτω από το τραπεζι και μετά μετά τη σκούπα.θα κάνει δουλειά από μόνο του για αρχη για την εξαγωγή η θα πνιγώ στη σκονη.?δεν έχω ακόμη σκουπα,θα δοκιμάσω μια xl siemens δεύτερη που εχω
c7a295209ad4f970d5a5e20768d912dd.jpg

Ετοιμάζω αυτοματισμό πιεστικού κήπου ανάλογα τη στάθμη νερού της δεξαμενής με ειδοποίηση σε περίπτωση που θα πέφτει πχ. κάτω απο το 40% και γύρισμα σε μανουαλ πότισμα ώστε να ποτίζω ότι έχει άμεση ανάγκη.

Εδώ τα φλοτερ έτοιμα να μπούν στη δεξαμενή.
Θα συνδεθούν μαζί με ένα ρελέ επάνω σε ένα ESP8266 και ο "εγκέφαλος" θα είναι το Domoticz (είμαι στα δοκιμαστικά) που θα τρέχει στο server του σπιτιού.
Όταν πέφτει στο 40% θα κόβει το ρελέ το ρεύμα της αντλίας και θα μου στέλνει push notification ή email.

Στις συνδέσεις χρησιμοποίησα κάτι εξαρτήματα της 3Μ που μου έδωσαν (~0.10 το ένα) για υποβρύχιες συνδέσεις και έχουν μέσα σαν υγρή σιλικόνη.
Θα βάλω έξτρα σιλικόνη απο έξω να είμαι σίγουρος.

Για σκελετό ότι βρήκα σε πλαστικό να μή σαπίσει μέσα στο νερό και για καλώδιο UTP που είχα.

To 8266 που είναι πανεύκολο για όποιον το σκέφτεται και πάμφθηνο.
https://www.banggood.com/NodeMcu-Lu...p-1097112.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN
Σίγουρα θα φτιάξω και άλλα projects (σκέφτομαι αυτόματο αερισμό του σπιτιού ανάλογα την εσωτερική/εξωτερική θερμοκρασία/υγρασία).

(Θα ευθυγραμμίσω τα φλοτέρ πριν μπούν στη δεξαμενή. Άνοιξα τις τρύπες στο πλαστικό με φτερό ξύλου + dremel και είναι ακριβώς ώστε να βιδώσουν τα φλοτερ και να σφίξουν μόνα τους χωρίς παξιμάδι)
Εδώ και τα φλοτέρ
https://www.banggood.com/Plastic-Bl...-p-956066.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN
IOcyYC0.jpg

jvJl7JM.jpg

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ
Έχω σκεφτεί να βάλω αυτό(το έχω πάρει από bangood) κάτω από το τραπεζι και μετά μετά τη σκούπα.θα κάνει δουλειά από μόνο του για αρχη για την εξαγωγή η θα πνιγώ στη σκονη.?δεν έχω ακόμη σκουπα,θα δοκιμάσω μια xl siemens δεύτερη που εχω

Χωρίς σκούπα δεν κάνει απολύτως τίποτα. Χρειάζεσαι και κουβά από κάτω.

Ναι, με κουβά εννοουσα αλλά χωρίς σκούπα αρχικά,ισα ίσα να γίνεται η εξαγωγη

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Θελει σκουπα!

Ναι, με κουβά εννοουσα αλλά χωρίς σκούπα αρχικά,ισα ίσα να γίνεται η εξαγωγη