DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μια κατασκευή που τελείωσα πριν λίγες μέρες,ιδέα από το pinterest .Σχετικά απλή αλλά ομόρφυνε το δωμάτιο στο εξοχικό.
Σκελετός από καδρονι 4,5cmx3.5 cm και οι τάβλες 9,5cmx1,8cm.Ρουταρισα τις ακμές για να φαίνεται σαν ραμποτε,ετριψα μέχρι 220grit.Δυο χέρια κασια στην επιθυμητή απόχρωση και δύο χέρια βερνίκι διάφανο νερού σατινε.
Για την επιφάνεια των κομοδινων ένωσα δύο ταβλες που περίσσεψαν με καβίλιες κι έφτιαξα από δύο γωνίες στηρίγματα όπου έβαψα με ακρυλικό σπρέι του lidl.
Τραβηξα κι από ένα πολύπριζο μαύρου χρώματος και το έκρυψαν κάτω από τα κομοδίνα και εγένετο φως
9ce914f17243dfd36e90e558cd42fa79.jpg
86a8e4dc88fd456fc24453f7125187fb.jpg
8ba261d17b312588627ad4a4bcdc6779.jpg
a9015cc01a0797815615f7b2278e6bf4.jpg
0a419a75dc7462f41900b7e934e49fe6.jpg
af9b7017ce64b542a891449177bd42b4.jpg

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: jkaper
Πολύ ωραίο βγήκε Άλεξ. Πρέπει να είναι και πολύ βαρύ οπότε στερέωσέ το καλά στον τοίχο.

Σας ευχαριστώ πολύ,!
Βγήκε αρκετά βαρύ, ναι.Το κρεβάτι είναι χτιστό και το βάρος της κατασκευής όλο ακουμπάει στο κρεβάτι.Το έχω ενισχύσει με γωνίες κρυφές περιμετρικα.Ο σκελετός είναι κατά 5cm μικρότερος από τις τάβλες για να μη φαίνονται και οι γωνιες αλλά και για μελλοντική λεντοταινια

Παρα πολυ ομορφη κατασκευη με αυτη την αποχρωση της κασιας που ταιριαζει θαυμασια στον τοιχο του δωματιου του εξοχικου, μπραβο Αλεξανδρε!!!

Ωραια και τα ξυλινα φωτιστικα και τα μινι κομοδινακια που ισως επρεπε να τα εκανες ενα σανιδακι πιο φαρδια!

Μωρε βγηκε μεγκλα :)
Ισως, μονο, ηθελε πιο μεγαλα τα κομοδινακια. Νομιζω, και πιο αρμονικα θα ειναι/ηταν, και πιο πρακτικα.
Αφου εκανες τοση δουλεια....

Σας ευχαριστώ και πάλι η αλήθεια είναι ότι η φωτογραφίες δεν αντικατοπτρίζουν ακριβώς τις αναλογίες.Απο κοντά φαίνεται πιο αρμονικό.Το αρχικό σκεπτικό ήταν για άλλο ένα σανιδακι αλλά έβγαινε σχεδόν τετράγωνο και δεν μας πολυαρεσε.Το έκανα τελικά πιο στενό να μοιάζει κάτι σαν ραφακι παρά σαν κομοδινο.(18cmx25cmδιασταση)
Έχω στα σχέδια για ένα επιπλακι στην απέναντι πλευρά κατά μήκος με δύο συρτάρια(floating shelve) οπότε δεν μας ενδιέφερε και τόσο το πρακτικό μέρος μιας πιο μεγάλης επιφανειας

Δημήτρη φέτος έφτιαξα μια κουπαστή σπίτι μου σε σκάλα στην πλευρά του τοίχου σχήματος Π πιο φαρδιά απο την δική σου.
Χρησιμοποίησα σωλήνα αλουμινίου από αυτές που έχουν όψη ανοξείδωτου και στηρίγματα σαν αυτά: http://www.leroymerlin.gr/gr/portes-parathura-skales/skales/kagela-koupastes/epitoihio-stirigma-koupastis-apo-alouminio-61564041/ και τάπες στις άκρες.
Τα υλικά τα αγόρασα από κατάστημα που ειδικεύεται γενικά σε εξαρτήματα και εργαλεία για κουφώματα ντουλάπια κλπ.
Τις σωλήνες μου τις έκοψε εκεί στα μέτρα που του είπα και πλήρωσα με το μέτρο και οι τιμές λογικές.
Αν καταλήξεις σε αυτή την λύση πες μου να σου μεταφέρω εμπειρία από την τοποθέτηση.
Καλησπέρα σε όλους.
θέλω κι εγώ να φτιάξω κουπαστή με τον τρόπο που περιγράφει ο φίλος από πάνω.
Έχετε μαγαζιά να προτείνετε για να πάρω τα υλικά (σωλήνες (να τους κόψει) και τα σχετικά, εκτός από τα στηρίγματα που θα τα πάρω από το Leroy);
Αθήνα είμαι, περιοχές: Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ν. Ιωνία...

Πάρε κι τα στηρίγματα από το κατάστημα με τα άλλα υλικά.
2,5 το ένα (της Aluminco) τα πήρα πέρυσι από τοπικό κατάστημα στην Λιβαδειά.

Κατασκευή των ημερων της καραντινας: ενα διαχωριστικό για το μπαλκονι για να κρύψω την ασχημια απο πισω.
Διαστάσεις: 100χ180
Τεχνικά δεν ειναι κατι δυσκολο, 2 καδρονακια 4,5χ4,5 και 22 παλετοξυλα, πλανισμα, τριψιμο και βαψιμο 2 χερια με ασπρο βερνικι εμποτισμου.
Η δυσκολια του ηταν στο οτι επρεπε να γινει επιτοπου και απο πανω προς τα κατω λογω στενοτητας χωρου απο τον λεβητα. Ετσι για τα πισω ξυλα χρησιμοποιησα το pocket hole jig της kreg ενω σε καποια ξυλα εβαλα γωνιες.
5f6fa757ca347d33733b0b17e8548816.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κατασκευή των ημερων της καραντινας: ενα διαχωριστικό για το μπαλκονι για να κρύψω την ασχημια απο πισω.
Διαστάσεις: 100χ180
Τεχνικά δεν ειναι κατι δυσκολο, 2 καδρονακια 4,5χ4,5 και 22 παλετοξυλα, πλανισμα, τριψιμο και βαψιμο 2 χερια με ασπρο βερνικι εμποτισμου.
Η δυσκολια του ηταν στο οτι επρεπε να γινει επιτοπου και απο πανω προς τα κατω λογω στενοτητας χωρου απο τον λεβητα. Ετσι για τα πισω ξυλα χρησιμοποιησα το pocket hole jig της kreg ενω σε καποια ξυλα εβαλα γωνιες.

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Πολύ καλό μεγειά!

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Κάθε άλλο παρά απλό είναι, φαίνεται ότι το έχεις κάνει με μεράκι, είχε τις δυσκολίες του.

Οι πινελιές με τα γλαστράκια όλα τα λεφτά. Πολλά μπράβο φίλε.

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στα γρήγορα για να βρω το κέντρο σε μικρά κομμάτια για το τορνάκι μου.
a7030bb4315d14e3101d59415d6d6d05.jpg
4d2ba609c2f1565ef26b8f3cc7227458.jpg
4cfb27b74ba362458788f06d1f51f8e1.jpg
352e9db382e69987b7b717cce8e33f72.jpg

Μου αρεσουν πολυ αυτες οι χρησιμες ιδιοκατασκευουλες, μπραβο Γιαννη!!:a0210:
Η χαρά της κατασκευής του ερασιτέχνη!