DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

P5240059.jpg
παλετοξεμονταριστης ,ιδεα απο το you tube ,με οτι σιδερα ειχα διαθεσημα στο εργαστηριο,δηλ 0 κοστος. Πιο πολυ το ξεκινησα για προπονηση με την ηλεκροκολληση αλλα μετα στην δοκιμη αποδειχθηκε ιδιαιτερα αποτελεσματικο!

Πολύ χρήσιμο Βασίλη...Και άνετο έτσι όπως έχει γίνει.
12 ευρώ πλήρωσα για προκοβγαλτη /ξεμονταριστη της Stanley αλλά είναι κατα πολύ μικρότερος...!!!

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Στα γρήγορα για να βρω το κέντρο σε μικρά κομμάτια για το τορνάκι μου.
Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χρήσιμα πράγματα Γιάννη :a0210:,τα λαμάκια είναι από πυρήνα μετασχηματιστή ?

παλετοξεμονταριστης ,ιδεα απο το you tube ,με οτι σιδερα ειχα διαθεσημα στο εργαστηριο,δηλ 0 κοστος. Πιο πολυ το ξεκινησα για προπονηση με την ηλεκροκολληση αλλα μετα στην δοκιμη αποδειχθηκε ιδιαιτερα αποτελεσματικο!

Ωραίος ο Βασίλης,κάθε πράγμα πού φτιάχνουμε γιά να μας ξεκουράζει είναι διπλά χρήσιμο :a0210:

Eνα 40αρι + μεταφορικα κοστιζει παρομοιο εργαλειο στο αμαζον! Θυμαμαι το μελετουσαμε παλια σε καποιο νημα!

Μπραβο Βασιλη:a0210:

Χρήσιμα πράγματα Γιάννη :a0210:,τα λαμάκια είναι από πυρήνα μετασχηματιστή ?

Ωραίος ο Βασίλης,κάθε πράγμα πού φτιάχνουμε γιά να μας ξεκουράζει είναι διπλά χρήσιμο :a0210:
Ναι από μετασχηματιστή καμένο τα είχα φιλάξει με σκοπό να τον ξαναφτιάξω αλλά έμεινε στο καλάθι!

Φτιάχνω ένα κάδρο για ένα παζλ (που είχα αναφέρει στο νήμα "Κόλλες". Λόγο έλλειψης σφιγκτήρων χρησιμοποίησα χαρτοταινία και μου φαίνεται ότι η δουλειά θα γίνει. Θα κάρφωσα και μερικά καρφακια περιμετρικά γιατί end grain με end grain δε κολλάει και μετά μόνο βερνίκι λίγο να σκουρινει.
Ήδη έχει τριφτει μέχρι 220 πρώτου κολληθεί.
Τα "προφίλ" φτιάχτηκαν με ένωση 2 καδρονακιων 44x19mm και 35x15mm, οι κοπές 45° με φαλτσοκουτι dexter.
297f316699a5fc9435942b07b974861d.jpg
5853d158ab1a07908ba1495b02a61995.jpg

Edit: δε με αφήνει να ανεβάσω άλλες φωτογραφίες, σε λίγο θα μπω από υπολογιστή.

Πολύ χρήσιμο εργαλείο μπράβο!

P5300061.jpg
κλεμμενο απο το you tube .πατεντουλα για να δενεις συρματα και αφου τα δεσει τα κοβει κιολας.το δοκιμασα και δουλευει τελεια.
https://youtu.be/rHYXiZBnkP0
και το σχετικο βιντεο απ οπου πηρα την ιδεα.

Mια χαρά έγινε η δουλειά και με χαρτοταινια....!!!
Ωραιότατα..!!!
Ευχαριστώ! Όντως έγινε, αλλά εκ των υστέρων για μελλοντική χρήση έφτιαξα τα παρακάτω.
fb_img_1590915478410.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ευχαριστώ! Όντως έγινε, αλλά εκ των υστέρων για μελλοντική χρήση έφτιαξα τα παρακάτω.

Ακόμα καλύτερα & αν είχες να βάλεις & μασίφ ξύλο θα ήταν ακόμα, ακόμα καλύτερα !

Δεν υπαρχει μαστορεμα που να μην εχω χρησιμοποιησει τουλαχιστον ενα προϊόν απο τα ευλογημενα Lidl !!! :)

Εδω ο αφαιρέτης ετικεττων Powerfix που αφαιρεσε ταχιστα και καθαρα την ετικεττα ενος κουτιου με ασταρι για MDF που ειχε σκουριασει για να μπει σε νεο κουτι.

49960235297_82aeeb9d0f_b.jpg

Μεταγγιστηκε το ασταρι και επανακολληθηκε η ετικεττα με λιγες σταγονες κολλας στιγμης. Το νεο κουτι ηταν λιγο πιο ψηλο, αλλα φαινεται οκ.
49959456523_a8c55d07a0_b.jpg

Να'ναι καλα οι γεροντες που δεν πετανε τιποτα...
Αυτο το κουτακι, οταν τελειωσε αυτο που ειχε μεσα, δεν το πεταξε ο πατερας μου, το θεωρησε χρησιμο και το κρατησε! Και να που χρειαστηκε :))

Επιτέλους κατάφερα και ολοκλήρωσα τον mini πάγκο εργασίας. Ο μήνας ξεκινάει καλά!
Καλό ξημέρωμα και καλό μήνα!

IMG-20200602-000627.jpg

IMG-20200602-000705.jpg

IMG-20200602-000250.jpg

IMG-20200602-000234.jpg