DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ωραιος Αντωνη...πολυ καλη δουλεια..!!!

Δεν ξερω αν τα εχεις τοποθετησει και ποτε τελειωσες αλλα ελπιζω να τα εχεις βαλει πανω στην θεση τους εποιτα απο αρκετες ωρες...ωστε να τραβηξουν καλα...

edit : Ωραιος...καλα εκανες και τα αφησες τοσο...με το παραπανω δηλαδη...!!!....
Εργασιακα θα εκανα ακριβως το ιδιο...:grinning-smiley-043

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ παιδιά.. Αν δεν δούλευα οικοδομή αυτές τις μέρες τα πρωινά, θα ασχολιομουν κι άλλο γιατί μερικά απο τα 16 παντζούρια ήταν σε άσχημη κατάσταση και θέλανε αρκετά στοκαρισματα τα οποία δεν έκανα.. Άλλη φορά..

Μπράβο !!! Αυτές οι άτιμές οι γρίλιες είναι μεγάλη ταλαιπωρία...
Εγώ σε κάτι δικά μου είχα περάσει Βελατούρα με πινέλο όμως και τελικό νερού της Vechro με πιστόλι αλλά 2 χέρια.

Εχει σημασια πως κανεις τις γριλιες....αν τις κανεις με πινελο....
Κανεις την μια πλευρα απο το καθε φυλλο κανοντας πρωτα τις ακρες αριστερα δεξια απο τις γωνιες καθε γριλιας και εποιτα ολο το υπολοιπο κομματι της γριλιας μετα κλινεις την πλευρα.... εποιτα γυριζεις αναποδα το παντζουρι και πιανεις απο την αλλη πλευρα το ιδιο πραγμα.......χροοοονια αυτη η τακτικη....και δεν τρεχει καθολου......με πιστολι ειναι πιο ευκολα τα πραγματα οσο αφορα το περασμα.....

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Εχει σημασια πως κανεις τις γριλιες....αν τις κανεις με πινελο....
Κανεις την μια πλευρα απο το καθε φυλλο κανοντας πρωτα τις ακρες αριστερα δεξια απο τις γωνιες καθε γριλιας και εποιτα ολο το υπολοιπο κομματι της γριλιας μετα κλινεις την πλευρα.... εποιτα γυριζεις αναποδα το παντζουρι και πιανεις απο την αλλη πλευρα το ιδιο πραγμα.......χροοοονια αυτη η τακτικη....και δεν τρεχει καθολου......με πιστολι ειναι πιο ευκολα τα πραγματα οσο αφορα το περασμα.....

Εγω αν τα εκανα με πινελο επειδη τα ειχα ξαπλωμενα, αναγκαστικα λογω υψους, θα ξεκινουσα απο τη μεση της γριλιας και θα πηγαινα στις ακρες για να εχει φυγει το περισσοτερο χρωμα για να μην σταξει παντως..
Τουλαχιστον στο μυαλο μου ακουγεται σωστο :grandpa:

Η βελατούρα όταν με το τρίψιμο έχεις φτάσει σε καθαρό ξύλο περνιέται με πινέλο παχύ στρώμα να ποτίσει το ξύλο. Το τελικό χρώμα με πιστόλι.

Ξαπλωμενα Αντωνη θα τρεχουν και παλι αν τα κανεις με πινελο.....
Ξεχασα να πω οτι την παραπανω σειρα την ξεκινας απο κατω προς τα πανω....

Η βελατούρα όταν με το τρίψιμο έχεις φτάσει σε καθαρό ξύλο περνιέται με πινέλο παχύ στρώμα να ποτίσει το ξύλο. Το τελικό χρώμα με πιστόλι.
Σωστα...οταν δεν εχεις πιστολι ομως...;

Υπαρχουν περιπτωσεις οπου δεν βρισκεις σε ολο το παντζουρι ξυλο και ειναι δυσκολο να κατσει παχια η βελατουρα....οποτε θελει 10% αραιωση ωστε να κανει σωστο στρωσιμο γιατι παχια δεν απλωνει παντα ωραια...

papakitou, ποιό πιστόλι χρησιμοποιείς;
Είδα τις προάλλες στο λιδλ δυο πιστόλια το ενα αέρος που έχει το δοχίο στο πάνω μέρος και ενα ηλεκτρικό στο οποίο το δοχείο χρώματος είναι στο κάτω μέρος.
Κάνουν παρόμοια δουλειά ή το αέρος είναι πολύ καλύτερο;

Εγώ αυτό έχω, μαζί με έναν αεροσυμπιεστη Parkside 50αρη
Δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί τέτοιο πιστόλι με ηλεκτρικό..
Αν έβαφα συχνά όμως θα έπαιρνα ένα καλύτερο πιστόλι σίγουρα, και αν είχα χώρο πολύ μεγαλύτερο κομπρεσέρ..
https://www.skroutz.gr/s/7241968/Bulle-BL-27G-HVLP-Άνω-Δοχείου-1-7mm-66502.html

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Κανενός επαγγελματία η δουλειά δεν συγκρίνεται με αυτήν του εραστή της τέχνης =ερασιτέχνη
Μην το λες!! υπάρχουν κάτι επαγγελματίες ,που μόνο επαγγελματίες δεν τους λες. Πάντως η δουλειά σου είναι φοβερή, εκ πρώτης όψεως.

Όχι το αντίθετο εννοούσα, ότι του ερασιτέχνη, επειδή το ψειριζει και το παραψαχνει (τουλάχιστον έτσι κάνω εγώ), θα είναι καλύτερη η δουλειά..

Όχι το αντίθετο εννοούσα, ότι του ερασιτέχνη, επειδή το ψειριζει και το παραψαχνει (τουλάχιστον έτσι κάνω εγώ), θα είναι καλύτερη η δουλειά..

Μερικες,μην πω τι περισσοτετες,ετσι γινεται,γιατι οταν υπαρχει ο χρονος τιποτα δεν σε ζοριζει και το αποτελεσμα ειναι το καλυτερο και ιδανικοτερο...