Χαλαρωσε ενα ποδι απο ενα παλιο δρυινο τραπεζι το οποιο το εχω κατω στο εργαστηριο σε ενα χωρο που αποθηκευω κυριως βιβλια.
Το προβλημα ειναι οτι το λαμακι που φαινεται στη φωτο εσπασε και οι καβιλιες δεν μπορεσαν να κρατησουν το ποδι το οποιο λυγισε.
Το πρωτο μελημα ηταν να καθαρισω και να κολλησω το ποδι στο τραπεζι με τις καβιλιες και φρεσκια Titebond που μου εφερε απο την Αμερικη ο Μαστροχαλαστης

Ο σφιγκτηρας που κραταει το ποδι για να κολλησει ειναι της ΑmTech μηκους 60εκ. o μεγαλυτερος σφιγκτηρας σκανδαλης που εχω. Δεν ξερω αν υπαρχουν μεγαλυτεροι. Μετα παμε σε αλλο ειδος.
Οταν ηρθε η ωρα για το λαμακι, την επικουρικη υποστηρικη στις καβιλιες που ειχε το τραπεζι, σκεφτηκα να βαλω αλλο υλικο, με λιγο μεγαλυτερη ελαστικοτητα, για να μην σπαει.
Εγιναν δυο τρυπες πανω στο σπασμενο λαμακι και μπηκαν ξυλοβιδες για να σφιξουν στο ξυλο ενα πολυ παχυ και σκληρο δερματινο ρεταλι απο παλια ζωνη καποιου συγχωρεμενου.
Με το παλμικακι της Dewalt στην δευτερη σκαλα (γιατι η δρυς ειναι πολυ σκληρη) βιδωθηκαν οι ξυλοβιδες και το ρεταλι σκληρου δερματος εσφιξε γερα στο ξυλο.
Αξιζει να αναφερω οτι το ρεταλι ειναι απο μια παλια δερματινη ζωνη την οποια εχω χρησιμοποιησει πολλες φορες για παρομοιες δουλειες και δυστυχως μου εχει απομεινει λιγη

Oι δυο τρυπες για να περασουν οι βιδες εγιναν με απιθανο εργαλειακι
τρυπητηρι της Κνιπεξ, ειναι φτηνο και δεν υπαρχει καλυτερο στο ειδος τους.
Το τραπεζακι επανηλθε στην προτερη κατασταση και κοσμει τον χωρο της βιβλιοθηκης, αφου τοποθετηθηκε και η επεκταση στην μεση του.