DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μια χαρά!

Σχετικά με τα διαβρωτικά θυμάμαι πριν καμιά 20αριά ή και περισσότερα χρόνια που είχαμε βάψει τις ξύλινες μπαλκονόπορτες με τον πατέρα μου και ειδικά για τα πατζούρια
κάναμε κατά κόρον χρήση ενός διαβρωτικού. Θυμάμαι πως ήταν σε μεταλλικό ορθογώνιο δοχείο αλλά τίποτα άλλο.
Αυτό που θυμάμαι είναι πως είχε πάρα πολύ μικρό χρονικό περιθώριο δράσης και αν πέρναγε ένα λεπτό ήθελε ξανά εφαρμογή και το παλιό χρώμα (ριπολίνη/βελατούρα) έβγαινε ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ εύκολα,
στην επαφή με το δέρμα είχε μια δροσερή αίσθηση αλλά αν είχε ήδη μαζέψει υλικό (χρώμα ή πριονίδι) έκαιγε έντονα σα θερμαντική αλοιφή.
Το δουλεύαμε τοπικά και τμηματικά για να μη στεγνώσει και με τη σπάτουλα έφευγε "αέρα".

Από τότε δεν έχω βρει κάποιο διαβρωτικό χρώματος με τόσο άμεσο και καλό αποτέλεσμα όσο εκείνο.
Μπορεί και να απαγορεύτηκε ☠️ 🤣

Το πιθανότερο να είχε σημαντικό ποσοστό διχλωρομεθανίου. Ιδιαίτερα δραστικό και έχει κατηγορηθεί για πολλά.
Όχι βέβαια ότι τα σημερινά είναι ακίνδυνα αλλά..........
20260405_193550.jpg

Σε flat επιφάνειες όλα έχουν αποδεκτή απόδοση, ειδικά αν χρησιμοποιήσεις ξύστρα. Σε μέταλλο τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Θέλω να κάνω και μια δοκιμή σε ηλεκτροστατική βαφή για να δώ πως θα συμπεριφερθεί.

Πάντως είναι πιθανό να παίζει ρόλο και η χημική σύσταση του χρώματος ή του βερνικιού σε σχέση με την απόδοση του διαβρωτικού διαφορετικών εταιρειών.

• Like
Reactions: tonal
Επίπεδες επιφάνειες;
Επίπεδες επιφάνειες;;;
Έλα άλλη μία
ΕΠΙΠΕΔΕΣ ΕΠΙΦΑΑΑΑΑΝΕΙΕΕΕΕΕΣ!!!;;;; :ROFLMAO:

[Σατανικό γέλιο μέσα από τα βάθη της πύρινης κολάσεως mode on]
Μουχαχαχαχχαχα!!!!
[Σατανικό γέλιο μέσα από τα βάθη της πύρινης κολάσεως mode off]

Ναι καμιά τετρακοσαριά μπρος πίσω και άλλες οκτακόσιες γωνίες το κάθε παντζούρι. 🔢

Πολυεπίπεδο θα έλεγα! 😁

1775627890992.jpeg

Επειδή αν είσαι καλός μάστορας δεν μένεις ποτέ από δουλειά :cool: έπρεπε να φτιάξω και 4 καρέκλες για το χωριό λόγω Πασχα. Δεν μπορούσα να πω όχι.....

Ευτυχώς ήταν μεταλλικές, αλλά είχαν μείνει έξω με αποτέλεσμα να έχουν αρκετές σκουριές.
20260406_124415.jpg

Η λύση ηταν μία, Texoro και με συνοπτικές διαδικασίες οι σκουριές εξαφανίστηκαν.

Επόμενο στάδιο, το βάψιμο το οποίο έπρεπε να κάνω εγώ 😡. Για πινέλα και ρολά, ούτε λόγος άρα spray.

Πέρασα τυχαία έξω από τον Καξίρη και είπα να κάνω μια ερώτηση για βάψιμο σε νικελ. Επαγγελματίες και έμπειροι, αφού επιβεβαίωσαν ότι είναι σίγουρα νικελ, έφυγα με τα παρακάτω.
20260406_122653.jpg

Ξεκίνησα την 1η καρέκλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας. Από δύο χέρια αστάρι, χρώμα και βερνίκι.
Το αποτέλεσμα, για τα δικά μου δεδομένα, άψογο. Άρχισα να σκέφτομαι, τι @@@@@ ήμουν τόσο καιρό και παιδευόμουν με ρολά και πινέλα χωρίς σοβαρό αποτέλεσμα.

Στην 2η καρέκλα τελείωσε το αστάρι. Απλά πήγα και πήρα άλλο. Πριν τελειώσει η 3η, έμεινα από χρώμα, οπότε πήγα και πήρα χρώμα και βερνίκι γιατί τελείωνε και αυτό.
Τελικά δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα τα spray :ROFLMAO:😂:LOL:

Έφτιαξα 3 καρέκλες (η 4η το 15αύγουστο 🤫) με βάψιμο και μαξιλάρια.
20260408_190723.jpg

Το "αφεντικό" είπε πολύ ωραίες και κρατάω αυτό :)

Ωραιο αποτελεσμα! (y)

Το ασταρι τι χρωμα ειναι? Ειναι διάφανο?

Το χρωμα αυτο αφηνει μια σατινε γυαλαδα απο οτι θυμαμαι δεν ειναι ματ.

Το βερνικι που εβαλες για προστασια, γραφει οτι ειναι glossy, satine? Ξερεις αν βγαινει σε ματ?

Ωραιο αποτελεσμα! (y)

Το ασταρι τι χρωμα ειναι? Ειναι διάφανο?

Το χρωμα αυτο αφηνει μια σατινε γυαλαδα απο οτι θυμαμαι δεν ειναι ματ.

Το βερνικι που εβαλες για προστασια, γραφει οτι ειναι glossy, satine? Ξερεις αν βγαινει σε ματ?

Ευχαριστώ Μιχάλη!!!
To αστάρι ήταν άσπρο.

Glossy δεν είναι σίγουρα. Εγώ όλα ματ τα ζήτησα, αλλά δεν γνωρίζω την διαφορά ανάμεσα στο ματ και στο σατινε.

• Like
Reactions: Χιωτης
Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα...!!!
Μια χαρά εγιναν..

..υπαρχει ομως ενα αλλά..

Το ματ χρώμα ή βερνικι έχει ανοιχτούς πόρους το οποίο για την σκόνη, τα λάδια και αλλού είδος βρωμιά είναι ότι χειρότερο σε βάθος χρόνου..

Γενικός πολλοί πελάτες ζητούν τα πάντα ματ πλέον είναι μόδα ..θα περασει που θα παει...αλλά είναι συγουρο ότι ΔΕΝ κρατάει όσο ένα γυαλιστερό. ..εγώ τους το λέω τι και πως περνούν την ευθύνη εκείνοι..

Με σειρά λοιπόν ανεκτικότητας πάει ως εξης:
Γυαλιστερό,σατινε, ματ.

Οπτική εικονα:
Γυαλιστερό.. το λέει και λέξη.. από όπου και αν το κοιτάξεις γυαλίζει..
Σατινε..Έχει μια γυαλάδα ανεπεστιτη που φενετα περισσότερο από το πλάι.
Ματ..ειναι ματ τέλος. !!

Η ουσία..
Έπρεπε το βερνικι να είναι γυαλιστερό...
Σουβλιζετα,τρώτε πίνεται και οι καρέκλες μέσα.. γιατί τώρα δεν ξέρω εάν προλαβαίνεις.
Ούτε για πλάκα να τις ξεχάσεις έξω και να βραχούν..

Αυτά.