DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Re: Αυθεντία του ήχου σε όλο της το μεγαλείο....

Audiolytic είσαι ο πρώτος που λέει ότι το βάζει και αλλού στο γραφείο (να φανταστώ χωρίς μουσική?)
sokmav, σε παρακαλώ απλά επιβεβαίωσε ότι είναι το ίδιο και όχι κάτι άλλο εκεί στη γιόγκα, μη μπλέξουμε τα μαραφέτια :D

Ε λοιπών όποιος το έχει και του αρέσει για τον καφέ του στο σαλόνι, στο μπαλκόνι, στο αμάξι, στην καφετέρια,
Στην πλατεία ρε παιδί μου, στον κήπο, να βοηθήσουμε και για κατασκευή φορητού να το έχουμε πάντα πάνω μας
Δε θα τον σταματήσουμε κανέναν να το βάλει όπου θέλει

Την άποψή μας γράφουμε και τίποτα άλλο
Ότι εφόσον σας αρέσει , να το χρησιμοποιείτε παντού
Μη θεωρείτε τη χρήση του εξειδικευμένη στα ηχο-συστήματα
Και δυστυχώς ή ευτυχώς εδώ είμαστε στην DIY για ηχο και όχι για καφέ.
Από εκεί και πέρα ευτυχώς υπάρχει ζωή και χωρίς αυτό.

Ναι στον χωρο που εργαζομαι το εχω ανοικτο με η χωρις μουσικη.Αν διαβασεις πως επιδρα θα δεις οτι κυριως επιδρα στον ανθρωπο και οχι στα μηχανηματα και αυτο οχι μονον ακουστικα αλλα και σε θεματα διαθεσης,υγειας κλπ.

Ναι,υπαρχουν και φορητα που μπορεις να εχεις στο αυτοκινητο η οπου αλλου θελεις,νοουμενου βεβαια οτι νιωθεις οτι σε βοηθα.Υπαρχουν σε διαφορετικα μεγεθη αναλογα με τον χωρο στον οποιο καλουνται να λειτουργησουν.

Και τελος,ναι,υπαρχει και ζωη και χωρις αυτα.:a0210:

Απάντηση: Re: Αυθεντία του ήχου σε όλο της το μεγαλείο....

Audiolytic είσαι ο πρώτος που λέει ότι το βάζει και αλλού στο γραφείο (να φανταστώ χωρίς μουσική?)
sokmav, σε παρακαλώ απλά επιβεβαίωσε ότι είναι το ίδιο και όχι κάτι άλλο εκεί στη γιόγκα, μη μπλέξουμε τα μαραφέτια :D

Ε λοιπών όποιος το έχει και του αρέσει για τον καφέ του στο σαλόνι, στο μπαλκόνι, στο αμάξι, στην καφετέρια,
Στην πλατεία ρε παιδί μου, στον κήπο, να βοηθήσουμε και για κατασκευή φορητού να το έχουμε πάντα πάνω μας
Δε θα τον σταματήσουμε κανέναν να το βάλει όπου θέλει

Την άποψή μας γράφουμε και τίποτα άλλο
Ότι εφόσον σας αρέσει , να το χρησιμοποιείτε παντού
Μη θεωρείτε τη χρήση του εξειδικευμένη στα ηχο-συστήματα
Και δυστυχώς ή ευτυχώς εδώ είμαστε στην DIY για ηχο και όχι για καφέ.
Από εκεί και πέρα ευτυχώς υπάρχει ζωή και χωρίς αυτό.

Στην τάξη της yoga (τότε,τώρα κάνω μόνος μου),δεν ήταν το Acoustic Revive,μην τρελαθούμε,αυτό το έχει φίλος.
Εκεί ήταν μια παρόμοια συσκευή,Schumann Resonator,αυτό δεν είναι με τον παλμό της Γης;Τέτοιο ήταν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυθεντία του ήχου σε όλο της το μεγαλείο....

Αν δεν σου κάνει κόπο περιέγραψε περιληπτικά το χώρο σου. Έχει τοποθετημένες ηχοπαγίδες; Και αν ναι με ποια μέθοδο, έγιναν μετρήσεις απόκρισής του πριν και μετά;
Tωρα που μιλαμε ο χωρος μου ειναι υπο αναδιαρθρωση.
Παλαιοτερα πηρα μετρησεις μονον με pink & white noise σε nearfield ,θεση ακροασης και 2-3 αλλα σημεια του δωματιου κυριως πισω απο την θεση ακροασης πλησιεστερα στις πισω γωνιες.Eξαιρετικα τα αποτελεσματα με εξαιρεση καποιας σχετικα εμφανους πτωσης στα 30 Hz ,οποτε χαιρομαι που το treatment που θα γινει σε καποιο σταδιο δεν θα ειναι πολυ ψηλου κοστους.
Τις τελικες μετρησεις μολις τελειωσω θα τις κανει ειδικος.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Αυθεντία του ήχου σε όλο της το μεγαλείο....

Εκεί ήταν μια παρόμοια συσκευή,Schumann Resonator,αυτό δεν είναι με τον παλμό της Γης;Τέτοιο ήταν.
Και το rr77 αυτο κανει.

Εχεις το σχεδιο?

Τώρα είδα τις απαντήσεις. Δεν έχω το σχέδιο, το πήρα έτοιμο DIY σε μικρό κουτάκι. Ζήτησα από φίλο να μου δώσει ένα πιο μεγάλο τροφοδοτικό που έκανε πιο έντονο το φαινόμενο. Δέχομαι την αυθυποβολή γενικά. Αλλά υπόψιν, καλό είναι να παραδεχόμαστε και την αρνητική αυθυποβολή εξίσου. Και δεν μπορώ να καταλάβω τη σιγουριά κάποιου που δεν το έχει δει καν.
Δεν υπάρχει λόγος για αντιδικίες. Είδα διαφορά, ο καπετάνιος είδε διαφορά, ο Audiolytic επίσης. Διαφορά δεν είδαν όσοι....δεν βρέθηκαν σε χώρο με δαύτο. Αν έμενα Αθήνα πολύ ευχαρίστως να το έδινα για συγκριτικές δοκιμές Α-Β.

καλό είναι να παραδεχόμαστε και την αρνητική αυθυποβολή εξίσου
:a0210:

Είναι ευχάριστο να υπάρχουν πράγματα που μας ικανοποιούν.
Περισσότερο διότι φέρνουν και την ηρεμία στο νήμα.

Θα ήθελα μόνο λίγο προσοχή στους ισχυρισμούς περί δοκιμών.
Οι δοκιμές όπως αυτές αναφέρονται εδώ έχουν μόνο πληροφοριακή αξία
και καμία ουσιαστική που να σχετίζεται με το αληθές ή όχι του γεγονότος.

Ο ακροατής μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει και εγώ προσωπικά τον πιστεύω.
Όμως άλλο το : άκουσα πράγματα
και άλλο το : υπάρχουν πράγματα.

Οι σωστές δοκιμές είναι δύσκολες ακόμα και για μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες,
πόσο μάλλον για ένα μικρό ακροατήριο.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Ούτε είμαι ο έμπειρος ακροατής. Ο μη ακροατής όμως να μιλά με μεγαλύτερη σιγουριά από τον ακροατή για όσα αυτός άκουσε;

Είναι ευχάριστο να υπάρχουν πράγματα που μας ικανοποιούν.
Περισσότερο διότι φέρνουν και την ηρεμία στο νήμα.

Θα ήθελα μόνο λίγο προσοχή στους ισχυρισμούς περί δοκιμών.
Οι δοκιμές όπως αυτές αναφέρονται εδώ έχουν μόνο πληροφοριακή αξία
και καμία ουσιαστική που να σχετίζεται με το αληθές ή όχι του γεγονότος.

Ο ακροατής μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει και εγώ προσωπικά τον πιστεύω.
Όμως άλλο το : άκουσα πράγματα
και άλλο το : υπάρχουν πράγματα.

Οι σωστές δοκιμές είναι δύσκολες ακόμα και για μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες,
πόσο μάλλον για ένα μικρό ακροατήριο.

Επειδή είμαι κι εγώ περίεργος για αυτό που άκουσα και το τι υπάρχει πίσω του,νομίζω Ντίνο πως είναι δυνατόν να στήσουμε κάτι ώστε να δούμε αν υπάρχει κάτι που μπορεί να μετρηθεί.
Μια μέτρηση ας πούμε,αφού όλοι είμαστε και κοντά,ο φίλος μου είμαι σίγουρος πως το διαθέτει για δοκιμή.(Το AR.)

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα καλιμπραρισμένο μικρόφωνο (αν κι αυτό το μπιμπιλίκι λειτουργεί κάτω από το εύρος των μικροφώνων),REW και κάρτα έχω.
Μπορούμε εκεί να δούμε αν θα επηρεάσει και υψηλότερες συχνότητες και πως,και τι ακούμε τέλος πάντων (αν ακούμε).

Re: Απάντηση: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Επειδή είμαι κι εγώ περίεργος για αυτό που άκουσα και το τι υπάρχει πίσω του,νομίζω Ντίνο πως είναι δυνατόν να στήσουμε κάτι ώστε να δούμε αν υπάρχει κάτι που μπορεί να μετρηθεί.
Μια μέτρηση ας πούμε,αφού όλοι είμαστε και κοντά,ο φίλος μου είμαι σίγουρος πως το διαθέτει για δοκιμή.

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα καλιμπραρισμένο μικρόφωνο (αν κι αυτό το μπιμπιλίκι λειτουργεί κάτω από το εύρος των μικροφώνων),REW και κάρτα έχω.
Μπορούμε εκεί να δούμε αν θα επηρεάσει και υψηλότερες συχνότητες και πως,και τι ακούμε τέλος πάντων (αν ακούμε).

Aν κατάλαβα καλά, όταν είχα διαβάσει παλιότερα, δεν αλλάζει κάτι στο ακουστό φάσμα αλλά την αντίληψή μας στην ακοή

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY Schumann Resonator- Acoustic Revive RR-77

Aν κατάλαβα καλά, όταν είχα διαβάσει παλιότερα, δεν αλλάζει κάτι στο ακουστό φάσμα αλλά την αντίληψή μας στην ακοή

Ότι κι αν κάνει,το κάνει εξωγενώς,δεν μπορεί να μην μετριέται.
Αν έχω καταλάβει καλά,παράγει μια συχνότητα πολύ χαμηλά.
Κάθε συχνότητα που παράγεται σε έναν χώρο όμως,επηρεάζει όλο το φάσμα.
Αν παράγει κάτι λοιπόν,θα φανεί,δεν μπορεί..

Ναι, στα 7και κάτι Hz νομίζω, ίσως 7.83. Σε παλιότερη συζήτηση, στο ίδιο ποστ, ηλεκτρονικοί, αν θυμάμαι καλά, έλεγαν πως το πηνίο του είναι πολύ μικρό για να παράξει κάτι ακουστό ή αντιληπτό. Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ κάτι. Αλλά λόγω έλλειψης επιστημονικής κατάρτισης δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Βασίστηκα μόνο στα αυτιά μου και στα αυτιά όσων βρέθηκαν σε ακροάσεις. Την πρώτη φορά που το άνοιξα με το μεγάλο τροφοδοτικό, σε σπίτι φίλου με αρκετά αναλυτικό σύστημα, η διαφορά αρχικά μας προξένησε κάποια δυσφορία για μερικά δευτερόλεπτα. Οκ, ομως ας μην επεκταθούμε καραδοκεί ο κίνδυνος ειρωνιών ή έστω καζούρας :)

Λειτουργεί στους 7,83 κυκλους με αρμονικές σε 2λ κτλ. Οι αρμονικές θα μπορουν να μετρηθούν (αν και μια κάποια δυσκολία, καθότι θα ειναι πολυ πιο χαμηλά απο τον θόρυβο του χώρου).

Αλλα ακόμα και να μετρηθεί κατι τέτοιο, τι ακριβώς προσφέρει στην κρίση μας? Δεν νομιζω οτι κανεις αμφισβητεί το οτι παράγει κάποιες συχνότητες, αυτο που αμφισβητείτε ειναι αν και πως αυτές επιδρούν και με ποιο τροπο στην αναπαραγωγή-ακροατη. Πράγμα που δεν θα απαντηθεί απο τις μετρήσεις.

η διαφορά αρχικά μας προξένησε κάποια δυσφορία για μερικά δευτερόλεπτα.

Οταν εκανα τις δοκιμες μου , ανοιγοντας το τριτο στο δωματιο,ενιωσα ακριβως αυτη την δυσφορια που δεν την ειχα με τα δυο.Τελικα μετα τους πειραματισμους εμειναν ολα. :a0210:

αυτο που αμφισβητείτε ειναι αν και πως αυτές επιδρούν και με ποιο τροπο στην αναπαραγωγή-ακροατη. Πράγμα που δεν θα απαντηθεί απο τις μετρήσεις.

Ισως καποιο τεστ για το πως λειτουργει ο εγκεφαλος εκεινη την στιγμη?Αντε γιατροι βοηθατε :ernaehrung004:

Λειτουργεί στους 7,83 κυκλους με αρμονικές σε 2λ κτλ. Οι αρμονικές θα μπορουν να μετρηθούν (αν και μια κάποια δυσκολία, καθότι θα ειναι πολυ πιο χαμηλά απο τον θόρυβο του χώρου).

Αλλα ακόμα και να μετρηθεί κατι τέτοιο, τι ακριβώς προσφέρει στην κρίση μας? Δεν νομιζω οτι κανεις αμφισβητεί το οτι παράγει κάποιες συχνότητες, αυτο που αμφισβητείτε ειναι αν και πως αυτές επιδρούν και με ποιο τροπο στην αναπαραγωγή-ακροατη. Πράγμα που δεν θα απαντηθεί απο τις μετρήσεις.

Δεν αμφισβητούμε κάτι. Στον εμπειροτερο ακροατή δεν ανέφερα καν τα δικά μου συμπεράσματα. Κατέληξε και αυτός στα ίδια τελικά.

Έγραψα "αν και πως επιδρουν", εννοώντας οτι κάποιοι (οχι απαραίτητα εγω) μπορει να αμφισβητούν την επίδραση ενω αλλοι τον τροπο/μηχανισμό.

Απο ιατρικής πλευρας θα μπορούσε να γινει ενα 2blind τεστ ανευ μουσικής, σε ανηχοικο δωμάτιο και να δούμε κατα ποσο σε ενα ΗΕΓ+ λειτουργική MRI υπάρχει η οχι διαφοροποίηση εγκεφαλικής δραστηριότητας.